Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mozerandras

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Próbáljuk megőrizni illő komolyságunkat, amikor olvassuk Bajnai Gordon cáfolatát az ellene indított offshore-rágalmakkal szemben. Közben azért nézzük meg a tényeket: offshore-nak látszó ciprusi cégek, magyarnak látszó ciprusiak, bűzösnek látszó ügyletek. Bajnai…..
 A magyar politikai elit legitimációja éppen Cipruson nyaral és senki sem akarja repatriálni. Pedig nagy szükség volna rá. Alig készült el az MSZP választási reklámfilmje, amely „újult erővel” címmel egy percben igyekszik választ adni az elmúlt 20 év…..
A pécsi fiaskó és az ingatlanadó körüli vita megmutatta, hogy minden egyes nap, amit a szocialisták még kormányon töltenek, közelebb viszi őket a történelmi vereséghez. Az irracionális önpusztítás akár jövő tavaszig is eltarthat. A még legfejebb tíz hónapig regnáló…..
Az európai parlamenti választásnak egy belpolitikai következménye mindenképpen lesz: nyáron eldőlhet, lesz-e előrehozott választás az idén vagy sem.   Elsősorban az európai ügyekre koncentrálnak a szocialisták, ez egyértelmű – hangoztatta a halk szavú, a…..
 A folyamatosan előrehozott választásra készülő fideszes képviselők majdnem gágogtak a Parlamentben, vezetőjük a csodalóval példálódzott, miközben az egyre nagyobb választói tábor alig tud valamit arról, hogy az ellenzéki párt hogyan kezelné a válságot. Lehet-e…..
A Tocsik-per exvádlottjából majdnem államtitkár, egy kartellező üzletemberből csaknem miniszter lett, a titkosszolgálatok élére agrárközgazdász került, és a teljes szocialista vezérkar kormánymegbízatást kapott. Ebben a csapatban igazán juthatna egy állás szegény Tocsik…..
 Ha ügyesen csinálja, a rendszerváltás óta a legnagyobb veszélyt jelentheti a két nagy párt váltógazdálkodására Bajnai Gordon. Ha keveset markol, sokat nyer. google_ad_client = "pub-1094437899690041";/* 120x240 A */google_ad_slot =…..
 Jegyezzük meg a napot, amikortól - részben legalábbis - Brüsszelből kormányozzák az országot. Gyurcsány a kijáratnál leadta a nemzeti szuverenitást, bevezette a reformdiktatúrát. És még csak nem is szólt. Különösebb illúzióink már eddig sem lehettek a végnapjait…..
 A világválság közepette a magyar miniszterelnök menekülőre fogta, pártja képtelen tartós megoldásra, közben a végrehajtó hatalom gyakorlatilag összeomlott. Itt az ideje, hogy a köztársasági elnök kezdeményező szerepet vállaljon a politikai krízis megoldásában.…..
 Az MSZP a történelmi megsemmisülést vagy a totális szétesést kockáztatja, ha végrehajtja a miniszterelnök forgatókönyvét. A pártnak el kell döntenie, hogy Gyurcsányt akarja megmenteni, vagy saját magát. Már két hete sincs az MSZP-nek, hogy észrevegye miniszterelnöke…..
Egy évszázadonként egyszer bekövetkező válság idején az országot olyan miniszterelnök vezeti, akinek saját miniszterei és alkalmazottai mondanak ellent. Leállt a közigazgatás? „Rá is ütnék a kezükre, ha felvennének jutalmakat” - mondta néhány nappal…..
Miközben a hajó süllyed, a zenekar játszik: a politikai elit vidám szerepcserékkel, kutyafülével, ciánbeszéddel és Bokros-mumussal igyekszik szórakoztatni a közönségét. De kinek marad hely a mentőcsónakban? Gyurcsány Ferenc a múlt héten úgy döntött: ha kormányozni nem tud,…..
Orbán a pénzügyi összeomlásra játszik, utazgat, vár és a történelmi vereségbe hajszolja a szocialistákat. Egy éve sincs, hogy Orbán Viktor egy zártkörű beszélgetésen elmesélte: az őszödi beszéd kiszivárgása után a párt vezetősége kollektíve pezsgőt bontott és ivott a…..
A miskolci rendőrkapitány csendesen cigányozó, és a veszprémi gyilkosság után ordítozó szélsőségesek után valakinek ki kellene állni, hogy egy bonyolult problémáról érthetően beszéljen az emberek előtt. Az elit keresi a szavakat. A lovári nyelven az Országgyűlésben egykor…..
Két nagyon komoly figyelmeztetést kapott az elmúlt napokban a politikai elit: hogyan kell érteni a rekordmélységbe süllyedő forint és a miskolci rendőrkapitány melletti szimpátiatüntetés üzenetét? 304 forint 50 fillér – erre a soha nem tapasztalt szintre gyengült a forint az…..
 A parlament feloszlatásáról szóló javaslatával a Fidesz keresztülhúzta Gyurcsány számításait, aki éppen ugyanezt fontolgatta. A nagy ravaszkodásba mindannyian belehalunk, a cél most a 350 forintos euró.  „Nem mondta ki ugyan, de érezhető volt valamiféle…..
Az előttünk álló két év nem csak a politikai programok, a válságkezelő javaslatok, és az ország-stratégiák harca lesz, hanem az is eldől: melyik oldal jobb az állami és uniós pénzek „újraosztásában”. Beindult a kampány, megkezdődött a nagy költekezési verseny…..
A miniszterelnök akkor tenné okosan, ha a Financial Times cikkeiből, a közelgő veszélyből azt a következtetést vonná le, hogy miközben 2010-ig a helyzet számára sokkal rosszabb lehet, esélye sincs, hogy kedvezőbb politikai klímát alakítson ki. A kassza üres. A veszteség…..
 Hiába ígért a miniszterelnök „brutális” intézkedéseket a feketegazdaság ellen, csak a brutális pótcselekvés jeleit látni: számlatombola helyettesíti az összehangolt politikát. Az antikorrupciós testületből pedig kivonultak a civilek.  Néhány nap alatt…..
Ha valamit nem eszelünk ki sürgősen és nem mentjük ki magunkat ezek közül a celebek közül, akkor marad nekünk az óra és a visszaszámlálás.Az elmúlt héten, tehát nagy valószínűséggel azt is mondhatjuk, hogy az egész szomorú esztendőben Orbán Viktor pontosan 2 óra 57 percen…..
Görögországra elsősorban nem azért kell figyelnünk, mert a mostani zavargásokhoz valami nagyon hasonlóban volt részünk Budapesten 2006 őszén. Athén éppen a jövő miatt lehet intő példa a hatalmon és az ellenzékben lévő uraknak és hölgyeknek, ha az események - korrupció, a…..
Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a…..
 Világ kalózai, egyesüljetek! Nem Szomália az igazi paradicsomotok, és nem a Citigroup a nagy üzlet - hanem Magyarország! A magyar "kalózok" Magyarországot, a magyar államadósságot vennék meg. Furcsa módon a legnagyobb politikai állóháború közepette az a parlamenti…..
A héten Gyurcsány Ferenc a svéd kormányfővel tárgyalt, és azzal „büszkélkedett”, hogy a Gripenek ellentételezési szerződései beváltották a hozzájuk fűzött reményeket; a kormány, lám, máris nyilvánosságra hozta az összes megkötött szerződést. A képmutató…..
Magyarország nemcsak a Gyurcsány és Orbán által vezetett két csapatból áll. Rajtuk kívül is, sőt, igazából rajtuk kívül vannak csak igazán szellemi műhelyek, fiatal értelmiségiek és üzletemberek, gondolkodó emberek, akik megfogalmaznak vitára alkalmas válaszokat Magyarország…..