Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mentira

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gretta Az USA legszebb tájai 2019.04.28 13:55:54
Gejzírek, esőerdők, sivatagok és a világ legszebb hegységei is egyaránt megtalálhatóak az USA-ban, melyekről most egy szemet gyönyörködtető képösszeállítást hoztam el nektek. Hawaii legidősebb és 4. legnagyobb szigetén, Kauai-n helyezkedik el ez a 27 kilométeres csodálatos táj, azaz a Na Pali…..
  Fotó: Pixabay   Tegnap délelőtt, titkos csoportunk egyik új tagjával beszélgettem. Szombat éjjel férjével az egyik klubban buliztak, és nagyon érdekelt, milyen volt a hangulat. Meglepődve olvastam, hogy az egyik láncos “madárfészekben” egy szóló pasival többen is kiabáltak, mert nem tartotta be…..
Az orosz elnök számon kérni jön, hogy végetvessen Orbán pávatáncának, és rákényszerítse, tartsa be az ígéreteit. ..
mentira 2017.08.28 11:40:29
@Ballib cenzúrázók réme 25: És ott is azt hazudták - mint pl itt most a hozzászólók jelentős része is -, hogy csak judot nézni jött, semmi hivatalos? Miért nem lehet tisztességgel elismerni, hogy Putyint ez a kormány szereti és örül, hogy itt van, tárgyal vele? A fenti blogbejegyzés is (részben) erről szól, de a kommentelők inkább a székletüket elemzik, meg Gyurcsányoznak.
Titokzatosság és misztikum övezi még ma is azokat a több száz éve alakult különleges szervezeteket, melyek titokban működtek és melyek egyesek szerint még ma is aktívak. A hétköznapi emberek nem tudták ugyanis, hogy mi folyik ezekben a testületekben, melyeket egyébként páholyoknak vagy kluboknak is…..
  Egyre élesedik a helyzet az olimpia-rendezés elleni aláírásgyűjtés körül. Olvasóink jelezték, hogy a Móricz Zsigmond körtérnél az egyik LMP-s aláírásgyűjtőnek egy borospalackkal megütötték a fejét. Információink szerint a rendőrség a helyszínen intézkedik a sérültet azonban nyílt sebbel kórházba…..
Komoly változás állt be a brit arisztokrácia életében a napokban, amikor elhunyt Grosvenor 6. hercege, egyúttal még ugyanaznap utódjául lépett a 7., a még mindig csak 25 éves Hugh. Aki ezzel a leggazdagabb 30 év alatti fiatal is lett az Egyesült Királyságban és egyáltalán nem…..
Szerinted ki ő? Mit akar? És egyáltalán hogyan merészel ilyen pofátlanul, érzéketlenül, és mégis nagystílűen visszaélni a helyzetével? Megmondom inkább én. Egy bábu. Dróton rángatott macskajancsi. Kirakatfigura. Sokkal jobb, ha vele, és döbbenetes visszaéléseivel, a vele kapcsolatos, kétesnek…..
mentira 2016.02.19 11:24:23
@Voznyák Pista2: Bizony nem lett a "pénzügyi gazdasági állapota" rendbe rakva. Nézz körül egy kicsit kérlek, gondolj az ellopott magán nyugdíj pénztári megtakarításokra, az egészségügyből és az oktatásból kivont hatalmas pénzekre, a jelentős részben felesleges célokra elköltött, másik részben pedig lenyúlt EU támogatásokra, a kivándorolt fiatalokra, a közmunkával mesterségesen "elért" alacsony munkanélküliségre, a 2010 óta megnőtt, csak az év végére lenyomott, de nominális szinten így is rekord adósságállományra (ami év közben persze a GDP-hez viszonyítva is megemelkedik), a 0%-nak kimutatott, de a valóságban mindenki által érzett inflációra... Soroljam még? Lassan minden tulajdon a Párt híveinél landol, ehhez ha kell tönkre teszik a "MAGYAR EMBEREK"-et (ld trafikok, játékgépek, földterületek, média). És a politikai-társadalmi részét a tudománytól a művészetekig nem is említem. Mondd, kedves Pista2, hol élsz Te?
„Reménykeltő a pedagógusok mozgalma, mert vidékről indult, és egyre szélesedik a bázisa.” - fejtegette Ferge Zsuzsa szociológus. (Hetek, 2016.02.12.) Egy nappal később kétségkívül sokan gyűltek össze az Országház előtti téren. Vajon a tömeg összetétele és lélekszáma visszaigazolja-e a tekintélyes…..
mentira 2016.02.15 09:17:06
@krain: Nem, akkor 1,5-2 MILLIÓ lenne a becsült szám
Karc FM - Mert nyomot hagy Állítólag ez lesz a szlogenje az új jobboldali rádiónak, a 105.9 Mhz-en működő Karc FM-nek, amihez Gajdics Ottó főszerkesztő gőzerővel csábítja a Lánchíd Rádió alkalmazottait, több lóvét és valamiféle homályos szakmai jövőt kínálva nekik. A Lurdy Házban, a Magyar Idők…..
mentira 2016.02.09 08:42:13
@Bajer Zsolt: Gratulálok, nagyon jó, névadód stílusa valóban pont ilyen!
Pert vesztett Kárász Róbert és Batiz András Hajdú Péter ellen - harsogja Blikk. A Mokka spoilerkirály műsorvezető és a volt kormányszóvivő 3 millió forintos kártérítést követelt Hajdútól, mivel szerintük 2009-ben a produkciós cégük, az Andromédia Kft. segített abban, hogy a Frizbi az ATV-ről (a Bors…..
Nyakunkon az idei díjszezon, szóval eljött az esélylatolgatások ideje. Én húznék is egy merészet: a Saul fia hazahozza a legjobb film díjat, ami annyira nem is abszurd elképzelés, mint amilyennek elsőre tűnik! A Saul fia fű alatt érkezett Cannes-ba és már a filmfesztivál első…..
Célunk felé menet a kocsiban szinte el is felejtettük, hogy egy ilyen felkavaró ügy miatt tartunk a faluba. Ha turistáskodni jönnénk egy környékbeli vendégházba, az év legnyugodtabb és legidillibb napjai várnának ránk. Mi azonban ügyfelünk hívására érkezünk, akit a Betyársereg nevű szervezet 3…..
mentira 2015.05.13 11:44:02
@♔batyu♔: @konrada: @Conchobar:
OK, akkor szerintetek mi az igazság?
A BS csupa feddhetetlen, a kisebbségeket kifejezetten kedvelő tagja nincs is ott, de aki véletlenül mégis, az a mások által szándékosan félremagyarázott kézmozdulataikkal csak 1 korsó sörre invitálja az általa igen rokonszenvesnek talált cigány caládot?
A cigók ezzel szemben születésüknél fogva mind fatolvajok és/vagy orgazdák, akik a magántulajdont velük szemben joggal megvédőket gondolkodás nélkül megkéselik?
A bank biztonsági őre a bank előtt / bankban nem zavar. Ezzel analóg módon a magántulajdont védő őrség az erdőben nem zavar (ezt már írtam, de nektek nem tetszett, mert pénzbe kerül – bár a magántulajdont mindenhol védik és ez mindenhol pénzbe kerül). De ha a bankos biztonsági őr a házam előtt várakozna, hogy vajh’ mikor indulok bankot rabolni hogy jó előre elkapjon, amikor ezt feltételezi, na az már zavarna.
mentira 2015.05.13 12:08:19
@♔batyu♔: minden gazdasági tevékenységnek megvannak a költségei. Nem csak a bankot őriztetik, hanem minden cég telephelyét, irodáját, üzemét, stb is. Akkor is, ha több van belőle. Belátom, hogy egy erdő esetében ez nehezebb/kötségesebb, de ha a házamra nem kötök biztosítást, a betörő által elvitt cuccok értéke részben sem térül meg.
A "magadfajta" az nálad a Morvai féle "magukfajta" szinonímája akar lenni? Erre a vonalra most nem kéne lesüllyedni.
Tévedsz, mert én nem a tolvajokkal akarok humánus lenni, hanem nem akarok senkinek felmentést adni (egy BS féle bandának sem) a jogkövető magatartás alól. A bűn mindenki részéről bűn, akár lop, akár fenyeget. Akkor is, ha valaki a lopást próbálja megindokolni, és akkor is, ha ti pedig a fenyegetést próbáljátok. Én nem akarom egyiket sem elfogadni.
mentira 2015.05.13 12:11:09
@♔batyu♔: Vajon miért nincs mégis ilyenekkel tele a cigányos helyek környéke, holott tizedára van ott a telkeknek, házaknak?
Nem tudhatod, hogy én hol nőttem fel, hol élek. Nem a cigány osztálytársaimmal / szomszédaimmal volt bajom.
Warren Buffet véleménye a befektetésekről: "Soha ne tedd az összes tojást egy kosárba." Lehetséges tehát, hogy EGY jó ötlettel rögtön cégcsoportot alakíts ki?  Az előbbi kérdésre a válasz: igen. Lehetséges, hogy egyetlen jó gondolat, ötlet végül olyan szinten…..
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
Enikőről a spanyol Harper's Bazaar júniusi számában megjelent egy remek képsor, amin a magyar modell a Costa Brava-n, egy gyönyörű, sziklás tengerparti szakaszon pózol itt. Két kép azonban akkor lemaradt, ezekre - remélhetőleg sokak örömére - most bukkantam rá. Mivel azonban a…..
 „Európa beteg embere”, ezzel a jelzővel illeték az elmúlt századokban Törökországot. A kétezres évek eleje óta azonban nagyot fordult a világ. A XX. század eleji, atatürki reformok óta az ország politikájában a fő hangsúly egyértelműen a nyugati…..
A viszony (tökéletesen hétköznapi okok miatt) konfliktusokkal terhelődött, ezzel nagyjából párhuzamosan nyitottunk mindketten a külvilág felé. Üdv! Tervben van, hogy az egyik legdurvább szakításomat megosszam veletek, de kell hozzá a másik érintett fél is – ugyanis…..
Jogutód nélkül felszámolhatja az állam az MTV Zrt.-t, hogy így szabaduljanak a terhes székházprojekttől – hallotta az Antagon több, de áttételes forrásból. Az állítás igazságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni, mindenesetre az ötlet második ránézésre teljesen…..
mentira 2010.10.15 12:10:27
@ziza133: Na, akkor kezdjük az elején:
1. A PPP önmagában nem bűn, hanem egy konstrukció arra, hogy ha pl az MZV-nek nincs pénze se hitele, akkor a vállalkozóval finaszíroztassa a beruházást és üzemeltesse az épületet. Hogy ez pénzbe kerül, persze, de aki ezt nem akarja fizetni, annak nem kell abbe a konstrukcióba belépni, hanem szerezzen pénzt és építsen magának.
2. Ha tényleg valamilyen bűn történt a szerződés megkötése előtt vgay a teljesítés során, akkor a szerződést meg lehet támadni (vannak tv-ben foglalt semmisségi okok is), esetleg lehet bírósági/ügyészségi feljelentést tenni. Egyet nem lehetne (normális jogállamban): a szerződésből így, csalárd módon kiszállni.
3.Az általad nekem címzett egyik jelző sem talál. Csak még egyelőre (a FIDESZ jelen működése ellenére) próbálok jogállami keretekben gondolkodni. Egyre kevesebb alapom van rá.
4. Ha tényleg érdekel tőlem valami, próbáld a stílusod javítani.
mentira 2010.10.15 12:51:50
@Helló Leó!:
Csak ezeknél a konstrukcióknál 1-2 dolgot a külső szemlélők figyelmen kívül hagynak.Pl: a kb 20-30 év alatt a bérbeadónak kifizetett összeg nem azonos a kivitelezés költségével, hanem annál sokkal több. Tartalmazza pl. a teljes összegre a kamatot, mert a vállalkozó hitelt vesz fel az építéshez. Így eleve az építési összeg kb duplájánál járunk. Ezen kívül 20-30 évig az épületet karban kell tartani, kb 5-10 évente nagyfelújításokat elvégezni, bútort cserélni. Adott esetben nem tudom, hogy a TV technológia kinek a költsége, de nem lenne logikus azt is a bérbeadóra terhelni. Emellett az üzemeltetés sem kis költség (takarítás, örzés, stb. Ha mindezt jól összeszámolod, már a kivitelezési költség háromszorosánál tartasz. Ezen kívül a kockázatok fedezetéről (pl: a CHF felértékelődik, és a magáncégek esetében azért logikus profitról sem szabad megfeleldkezni. A maradványösszeg (ami szerinted: "Ráadásul a végén nem is állambácsié az épület, hanem majd megveheti") a PPP konstrukciók része, a költségek alapján így kalkulálják, egyébként az EUSTAT nem hagyja jóvá a költségvetést nem terhelő tételként.
Mégegyszer mondom: nem muszáj ezt a konstrukciót alkalmazni, mert ez egy nagyon költséges megoldás. Lehet állami forrást biztosítani és felépíteni, esetleg államilag hitelt felvenni.
mentira 2010.10.15 12:55:40
@Helló Leó!: Ja igen, még egy. Jogállamban az állam a bűn ellen is jogszerűen kell, hogy fellépjen. Különben mitől különb a bűnözőnél?
Az OTP-ügyben vagy más holokausztperben az amerikai bíróság döntése lavinát indíthat el. Magyarországon ugyanis a zsidók után a nem-zsidó polgárságot és a parasztságot is kifosztották. Holokausztper az OTP ellen? Az OTP pergátló kifogást nyújtott be abban az Egyesült…..
mentira 2010.08.16 11:01:41
@jonatanxx: Köszönöm, erre (ha nem is magára a jogszabályra, de a tényre) emlékeztem. Homályos emlékeim szerint volt egy nagy felháborodást kiváltó eset is, amikor a Horn-Orbán kormányváltás után 30 e Ft-t fizettek "kárpótlásként" egy életért .
Én is a vagyoni kárpótlással vagyok gondban, arra vonatkozóan homályos emlékeim sincsenek. Márpedig az tény, hogy zsidó vagyont vettek el, nem kis értékben.
Libanon leghíresebb síita szervezetéről sok dicső és kevésbé szép, valódi és kitalált történet kering az interneten. A utóbbi időben azonban előkerült egy sztori, amit mostanában egyre nagyobb hévvel nyom a neokon sajtó, és amit nem tudok hova tenni. Naszrallah élcsapatának…..
Piroslap Nem lesz adócsökkentés 2010.04.21 11:40:00
"Azonnali radikális adócsökkentésre van szükség!" Szajkózta négy éven keresztül a demagóg bullshitet a Fidesz összes vezetője. Sőt, azért kell az előre hozott választás, hogy meg tudják lépni. Azt hallgattuk, hogy ha jól lecsökkentik az adókat, az megoldja…..
- Minél frissebb a hal, annál jobb - diktálják az ösztönök és az elmúlt évtizedek alatt agyunkba ragadt rémtörténetek a súlyos gyomorfertőzésekről. Nem szívesen piszkálom meg ezt az ősigazságot, de finomítani azért muszáj rajta: a mélyhűtött hal is lehet friss. Sőt, a…..