Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fel-mary

64 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbababák Vízesés 2009.02.23 09:00:00
Amióta örömködésbe torkollik minden fürdőzés, azóta folyamatosan úgy érzem, hogy fürdőjátékokkal kell elhalmoznom a kisasszonyt, amint erről egy korábbi posztban már megemlékeztem. De mohóságom nem éri be ennyivel, hanem időről időre a családtagokat is be kell vonnom a…..
Előre szólok, hogy ez nem tesztelős, hanem "nyavalygós" poszt lesz. Az ihletett a megírására, hogy szeretném, ha beszélgetni tudnánk az "apakérdésről", vagyis hogy ki mennyire, és milyen módszerrel tudja apát bevonni a gyerek körüli teendőkbe. A dolog…..
Fel-mary 2009.02.20 19:23:44
@T-eszter: Na, vmi ilyesmit akartam mondani én is! Vagyis az, hogy én minden szombat este itthon fürdetem és altatom a gyereket, az a világ legtermészetesebb dolga. Így van, anya vagyok, már nem a bulizásról szól az életem! De miért nem természetes ez neki is? Miért van az, hogy 10 alkalomból 9-szer ő az, aki megy, és 1-szer én, de leginkább egyszer se? Hogy neki van a családon kívüli élete is, amit vígan él ezután is?
Nem sajnálom tőle, de bakker, egyszer nekem is lehetne hétvégém... és az már csak egy plusz figyelmesség lenne, ha kérnem sem kellene... (mert végül is ha elég erőszakosan és kitartóan kérem, akkor előbb-utóbb csak megcsinálja). Olyan lenne, mintha virágot kapnék, csak úgy, minden alkalom nélkül... :-)))
Elolvashatsz akárhány szakkönyvet, megfogadhatod okosok tanácsait, sőt Te magad is megfogadhatsz bármit még a babavárás ideje alatt, az alvás is egy olyan terület, ahol vagy beletrafálsz, vagy sorban minden módszert kipróbálsz.Korábban már taglaltuk a "3 napos sírós…..
Fel-mary 2009.02.18 13:21:42
Ezt a témát én akartam kivesézni, banyek, most ki kell találnom valami mást :-)
Mi azt hiszem, az ágyodatólamiágyunkhoz-módszer kivételével mindent kipróbáltunk - jelenleg saját szobájában alszik a Lány szigorúan reggelig (hajnalig), amikor is mellém kerül szopizni, és ha nagy ritkán elalszik, akkor már nem rakom vissza a kiságyba.
De hasonlóan kezdtük, mint Ti, nem is lehetett volna másképp megoldani a lakásunkban. Az elején én is lelkiismeretesen visszapakoltam szopi után, igaz, volt, hogy emiatt aztán 1,5 órát smatrikáltam vele fel-alá a szobában, mert felébredt attól, hogy ide-oda pakolom.
Aztán volt egy időszak, amikor egyre sűrűbben ébredt fel, és mivel állandóan mellre tettem, így a végén egyszerűbb volt, ha közöttünk alszik. Ami tök jó, meg milyen szép, csakhogy én alig aludtam akkor is, amikor a Lány aludt, ui. állandóan attól féltem, hogy ráfekszem, vagy kitakarom (ez megtörtént párszor), vagy véletlenül meglököm, vagy ugye a SIDS sem elhanyagolható parám...
Úgyhogy úgy két hónap szenvedés után úgy döntöttem, hogy a gyerek a kiságyban alszik, és éjjel nem szopizik - amiről egyébként egész könnyen le lehetett szoktatni. Amikor pedig úgy itéltük meg, hogy most már nem kell hozzá 4-szer felkelni, akkor ment a saját szobába. Első éjjel semmit nem aludtunk, de végül a kisasszony egész könnyen megbarátkozott a szituval, és bár most is vannak keményebb éjszakák, aminek az okát homály fedi (nem fogom a fogára, mert kb. 2 hónapja nem jött ki újabb foga), de összességében így jó.
Mi pedig végre visszakaptuk a hitvesi ágyat, ami azért jó dolog.
Amúgy szerintem is szoktatás kérdése, mert a gyerekek akármihez képesek alkalmazkodni. De mondjuk amíg hármoszor kelt fel éjjel enni, akkor addig minek szívattam volna magam azzal, hogy kilómétereket gyaloglok a két szoba között éjjel?
Na, csakazértis megírtam :-)
Próbababák Szigorodik a Gyed 2009.02.15 14:00:00
"Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár…..
Fel-mary 2009.02.16 13:41:50
@ready_real: az élet biológiai értelme az utódnemzés, persze, ettől még nem kell, hogy a gyereked legyen az egyetlen célod, de merem remélni, hogy akinek van gyereke, annak legalább a legfontosabb célja ő...

Egyébként én sem bírnám ki főállású anyaként, bár jelenleg hálás vagyok minden percért, amit a Lányommal tölthetek. Azt gondolom, hogy a Gyed elsősorban arról kellene, hogy szóljon, hogy a gyerek ne legyen közösségbe kényszerítve csak azért, mert az anyja kevés ideig dolgozott...
Miután elfogyott a múltkori Pretty Baby, új tesztalany után néztünk, amit végül anyukám szervált az Aldiból. Mylove névre hallgat (végül is meg kell állapítanom, hogy a sok BabyLove, Mylove után már egész fantáziadús márkanév a Pampers és a Libero). Az ára a net szerint 3499…..
Ez a kemény hangvételű hirdetés a Grazia női magazinban, az olasz Nők Lapjában jelent meg nemrégiben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az áldott állapotba kerülő nők áldatlan helyzetére. Nálunk sem ismeretlen az a jelenség, hogy egy kismamára a munkahelyén szinte úgy…..
Fel-mary 2009.02.15 14:01:41
Azt hiszem, elmondhatom, hogy abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a cégünk valóban családbarátnak minősült, annak ellenére, hogy egy batár multi, és azért nem 40 év volt az átlagéletkor. Mégis, amíg nem volt gyerekem, addig tele volt a cég félmunkaidős, rugalmas munkaidős, otthonról dolgozó kismamákkal, anyukákkal. Amikor terhes lettem, a főnököm totál rugalmasan kezelte a dolgokat, és simán belement, hogy pl. az utolsó időben otthonról dolgozzam...

Aztán most már lassan mennék én is vissza, igaz, félállásba és rugalmas munkarendbe (minden munkaadó álma, ugye? :-)), de annak ellenére, hogy maximálisan biztosítanak arról, hogy igen, szükségük van rám, és mennyire várnak vissza, közlik, hogy bocs, de nem. Pedig mielőtt elmentem, az összes létező hivatalos fórumon közöltem, hogy 1-1,5 év elteltével számítsanak rám, és a szülés óta is többször szóltam, hogy mikortól szeretnék dolgozni. De ugye válság van, ebből kifolyólag létszámstop. Majd tavasszal beszéljünk újra. Aztán majd nyáron, ésígytovább, aztán hipphopp lejár a Gyed, én meg bele leszek kényszerítve egy felmondásba.

Persze, még azzal is baromi jól jártunk, hogy mi egyáltalán 2 évig itthon lehetünk a gyerekkel. Az unokatestvérem Franciaországban dolgozik, ott 3-4 hónap a szülési szabadság! Igaz, ott azon sem akadnak annyira fenn, ha kávészünetben kávé helyett szoptatni jársz.
Nehezebben jönnek ki kortársaikkal és a számokat, betűket is kevésbé ismerik azok a gyerekek, akik nem óvodába járnak, hanem a nagyszülők vigyáznak rájuk, írja az inforadio.hu a The Daily Telegraph nyomán. A nagyi felügyelte gyerekek az alakokat, színeket és méreteket is…..
T-eszterékhez hasonlóan nálunk is felmerült a hátraarc problematikája. Sok olyan utunk volt, amikor a gyerek bömbölt, és egyszerűen nem lehetett megnyugtatni, csak akkor, ha megálltam és kivettem, de azt mondom, ez még mindig a jobbik eset. A rosszabbik az, ha hirtelen néma csönd lesz…..
Próbababák Graco Mojo babakocsi 2009.02.12 09:00:00
Az oldal régi olvasói mostanra már azt gondolhatják, hogy minket felbérelt a Graco, hogy csak az ő babakocsiikat teszteljük (a Vivoról és az Aeroról már korábban írtunk), de az az igazság, hogy én egyáltalán nem vagyok Graco mániás (csak a férjem), de most adódott egy tényleg…..
Arra gondoltunk, hogy időről-időre közzéteszünk olyan, máshol megjelent cikkeket, írásokat, amik Benneteket is érdekelhetnek. Íme az első tegnapról, a Nők Lapja Cafe oldaláról származik:Árven hét hónapos. Csupán három hétig viselt pelenkát, amíg a császármetszésből…..
A gyerekvárás nagy biznisz.. sokaknak. kezdve a méregdrága kismamaruháktól a legextrább cuccokig, aminek aztán valszeg a felére sincs szükség. de nagy üzlet az információ is, vagy ami annak TŰNIK. én bedőltem, de lehet csak rossz előadót fogtam ki. Történt ugyanis, hogy a…..
Fel-mary 2009.02.11 11:53:47
A fenti poszthoz érdemben nem tudok hozzászólni, mert aktív szülés programon nem vettem részt, de azt hiszem, elsőterhesként az egész terhesség olyan, mintha ezzel különböző titkos társaságokba nyernénk bebocsátást, és jobbra-balra kapkodjuk a fejünket, hogy nahát, ezt is lehet, meg ezt is... holott a terhesség a világ legtermészetesebb, és legevidensebb állapota, amin a nők évmilliók óta ugyanúgy mennek keresztül. Ha megpróbáljuk természetesen kezelni, szerintem annál jobbat nem tehetünk.
Persze a tudatosság fontos, de egy csomó minden ösztön szinten működik. Tőlem egyszer megkérdezték, hogy azért simogatom a hasam állandóan, mert erre valami késztetésem van? Akkor vettem észre, hogy tényleg állandóan simogatom, pedig nem tudatos volt, az biztos (lehet, hogy csak kényelmes volt a hasamon nyugtatni a kezemet? :-))
Így végül is az nem nagy baromság, hogy azt mondják, hogy majd kialakul, de az igen, hogy ezért lehúznak egy csomó pénzzel. De végül is erre való ez a blog, hogy következő alkalommal már ne dőljünk be ennek. Igaz, második terhesként szerintem eszünkbe sem fog jutni ilyen helyekre menni, mert úgy leköt majd az első terhesség "eredménye" :-)
Apaügyben: azt hiszem, tudod, hogy az én lányom is egy olyan apával "bír", akinek az apaság nem azt jelenti, hogy könnyes szemmel simogatja az első ultrahangos pacát... sőt, még akkor sem hatódott meg, amikor a gyerek kidugta a valamijét a bordámnál, és azzal a lendülettel átvitte a csípőm környékére, de ez ügyben már fogalmazódik bennem egy poszt, úgyhogy nem lőném le a poént.
Próbababák Gedeon és Gerdajulcsa 2009.02.09 09:00:00
Szerencsések vagyunk mi, mostani szülők, mondta a múltkor az anyukám. Ugyanis a Bóbita dalt akartam mindenáron elénekelni a lányomnak, de sehogy se jutott eszembe a dallama. Így rákerestem a neten - és mivel az internet szerencsére bővelkedik kisgyerekeseknek kínált tartalommal, így…..
Csillát a Medelás cikkünk késztette arra, hogy klaviatúrát ragadjon, és egy rövidke emailben hívja fel a figyelmünket egy másik termékre, ami állítólag ugyanolyan jó, csak olcsóbb:Olvastam nálatok, hogy a Medelás zacskó drága és keresgéltek olcsóbb megoldást. Nekem is…..
Próbababák Kövi Szabolcs 2009.02.06 09:00:00
2004-ben hallottam először a zenéjét, de akkor még nem tudtam, hogy amit hallok, amitől előtörnek belőlem az emlékek vagy épp megnyugszom, és sikerül teljesen ellazulnom, az Kövi Szabolcs zenéje. A pszichodráma kurzust megelőzően egy végtelenül profi és szimpatikus…..
Új sorozatot indít útjára a Próbababák blog: különböző áruházláncok saját márkás pelenkáit teszteljük. Azért van erre szükség, mert -bár márkás termékekből viszonylag szűk a választék, addig szinte minden komolyabb hipernek és drogériának van valamilyen saját…..
Nem tudom, mikor jön el az az idő, amikorra egy gyereknek meg kell tanulnia rendes pohárból inni. A szoptatással foglalkozó kiadványok a pohárból itatást forszírozzák holmi cumi-mellbimbó zavarra hivatkozva (ami miatt én kb. 3 hónapos koromig nem mertem egy óránál hosszabb időre…..
Próbababák Textilréz termékek 2009.01.31 08:59:14
Ez a furcsa szó, a textilréz az olyan anyagokat jelöli, amiken egy speciális technikával rézbevonatot képeztek. Persze ez sem merevebb, mint mondjuk az aranybrokát, de haszna annál több van! Miután a napi használatból eltűntek a rézedények és rézkilincsek, így a szervezetünk…..
Barátnőm ajánlotta pár éve ezt a magazint, amikor arról beszélgettünk, hogy kevés a tartalmas újság, ami 30-on túl is kínál érdekes olvasnivalót. 20-as éveimben a Cosmopolitant és a Joy-t olvastam, de hamar rá kellett jöjjek, sose leszek "cosmopolita" vagy igazi…..
Próbababák Pisigyűjtés 2009.01.29 09:00:00
Úgy alakult, hogy -egy remélhetőleg vaklárma miatt- laborvizsgálaton kellett részt vennünk a még nem szobatiszta Lányommal, ami természetesen két részből: vizelet- és vérvételből állt. A vérvétel hál' istennek gyári dolog, vagyis az SZTK-ban végezték, bár ennek a módja is…..
Bevallom csészealj méretűre kerekedtek a szemeim, amikor ismerősök mesélték, hogy ismernek olyan szülőket (ők persze ezen mélységesen fel vannak háborodva), akik 2-3 éves csemetéjüket moziba vitték szórakozás gyanánt. Éreztem már néhányszor, hogy esetleg a Lányok lemaradnak…..
Melyik az a kiadvány, amelyet közvetlenül a Biblia és a Harry Potter könyvek után a legtöbbször nyomtattak ki az elmúlt két évben? Az Ikea katalógus. Legalábbis a svéd bútorlapszabászok szerint, akik ezt a tényt az alábbi kisfilm elején büszkén dörgölik az orrunk alá. A…..
Amikor a Nagy még egyeduralkodó volt, a szülinapját családi körben ünnepeltük meg, mert maximum néhány plüssfigurát és két Túró Rudit hívott volna meg a bulijába, ha már tudott volna beszélni. A névnapjára meghívtuk a többnyire már gyerekes barátainkat, de őszintén…..