Regisztráció Blogot indítok
Adatok
czuwaj

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Böszörményi út Buda sétálóutcája, tisztára egy Tesz-vesz város. A 17/A egy szuperkedves ház és a legfelső, tetőtéri lakással már régóta szemezek. A ház több okból is szeretni való, a bejárat felett csendben figyelő női fej különlegessé teszi, és, hát ugye a ház aljában egy legendás cukrászda, a…..
Budapest egyik kiemelt útja, a város egyik leghosszabb egybefüggő útvonalainak egyike a Nagykörút - pedig Budapest történetéhez képest viszonylag fiatal. Ráadásul mesterségesen létrehozott terület, a 19. század végén jelölték ki a nyomvonalát. Bár a 2008-as válság a körút kereskedelmi egységeire és…..
Felvágom a birseket, - mert mint már sokszor említettem volt,-  a kukacok miatt muszáj. (Olyan furfangos járataik lehetnek, hogy nem is hinné az ember.) A magházát kiszedem, a héját rajta hagyom. A birs szeleteket citromos vízbe teszem. A birsből csak és kizárólag a pucolt, tiszta…..
A grafikusok, tipográfusok vagy bármilyen előképzettség nélküli, de nagyon kreatív emberek elhalmoznak bennünket az általuk megálmodott szokatlan, különleges betűcsaládokkal. Bár ezek a betűtípusok nem alkalmasak folyószövegekhez, de címsorhoz, egy plakát vagy egyéb…..
czuwaj 2014.02.06 06:13:24
Az Amerikai Kennel Klub (AKC) idén is nyilvánosságra hozta a legnépszerűbb kutyafajták toplistáját. A nagytestű munkakutyák arattak tavaly az Egyesült Államokban, és néhány nagy visszatérőt is üdvözölhetünk, a trónt azonban úgy látszik, nem lehet elhódítani a…..
czuwaj 2014.02.06 06:00:34
1967.  Rotterdam. Puskás berágott és tökön rúg egy Feyenoord szurkolót...
Mint már azt Enbee beharangozta idén mindannyian örökbefogadunk egy országot, és különböző témákban cikket írunk majd, pl. zene, irodalom, divat, gasztronómia vagy éppen film. Mivel hozzám ez utóbbiak állnak a legközelebb, első bejegyzésemben hagy foglalkozzak egy kicsit a…..
czuwaj 2014.01.23 06:30:34
@spinat: Hát igen Ők sajnos kimaradtak.
A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric…..
Modorosblog Az Öregfiú 2014.01.04 17:53:11
Az öregsrácot mindannyian ismerjük: már a legelső posztok elején is alaptétel volt az autóstáskás-bajuszos, Casio-karórás férfi - az ő eggyel-kettővel fiatalabb kiadása a mi Öregfiúnk. Mostanában 30-40 között található, de a sosem elfogyó aktatáskás-zakós egyetemi…..
Nemrég volt nyolcvan éves a budapesti troliközlekedés. Én nem igazán vagyok "trolis", és külföldi barátaimtól is viszonylag kevés trolibuszos képet kaptam, a jelek szerint elsősorban ők is a vaskerekűekre koncentráltak, Peter Haseldine azonban mintha minden elektromos közlekedési…..
1923. november 1-jén született Siófokon Varga Imre, a kortárs magyar szobrászat meghatározó alakja. Elemi iskolai tanulmányait az akkor is a Balaton-part fővárosának számító Siófokon végezte. Már kisiskolásként megmutatkozott rendkívüli rajztehetsége. A budai cisztercieknél…..
nejlon William Gedney Amerikája 2013.07.11 17:56:58
William Gedney (October 29, 1932 - June 23, 1989) amerikai dokumentalista fotográfus szociofotói a 60-70-es évekből. ..
"Kisebbszerű forradalom volt tegnap a fővárosban. Három tucat vadonatúj automobil röpdösött Budapest utcáin, mint első fecskéi annak a gépkocsirajnak, amellyért hosszabban és ádázabban dúlt a csata, mint valamikor Trója falai körül" (Esti újság, 1913 június) Ma ünnepli…..
A legutóbbi nyaralásról szóló sorozatomat a francia határnál hagytam abba, Monaco előtt. Most pedig átlépjük a határt és megismerjük Európa második legkisebb országának Európa harmadik legkisebb vasútüzemét (Első helyezett a Vatikán a 400 méteres vasútjával, a második San…..
Vöröshajú lányok Borzaska 2013.04.26 07:34:00
..
czuwaj 2013.04.26 16:04:39
Belsőség Jobb, mint a Navara? 2013.03.30 15:09:03
Olvasónk, Pozsonyi Imre két éve fordult a Totalcar szerkesztőségéhez, hogy tanácsot kérjen: milyen összkerekes autóval tudná megközelíteni otthonát a szinte járhatatlan úton? Pista és Winkler egy BMW X3-assal és egy Opel Insigniával vágott neki a jeges-havas kaptatónak, végül…..
czuwaj 2013.03.31 08:02:14
@zseketto88: Nekem is van buzukim 4x4-es. 350 méteren lakom. Az utat csak addig tisztítják, amíg jól esik(kb felét). Ezután jön egy 2x-szer 180-van fokos kanyar, aminek a végén még emelkedik, 20 fokot.Ezen a télen mindig felmentem és le is jöttem. Pénteken 30 cm hó esett. Sajnos a szomszédom, aki csak a jobb oldali pedált tudja nyomni felszántotta a kanyart.Csak a lánc tudott felhozni.
A második világháborúban eltűnt angol Lancastert sikerült azonosítani, miután 68 év után megtalálták rádiósának jegygyűrűjét, amelybe belevésték: Love Vera.    A RAF Lancasterét a D-Day-n, a szövetségesek normandiai partraszállásakor lőtte le egy német…..
czuwaj 2012.10.07 08:53:53
@fefe79: Neked semmi.
Egy nap alatt óriásit robban a Madách téri szerelmi vallomás. Amikor csütörtök koradélután elsőként a srbja blog posztolta, még csak a fele volt kinn. Aztán bejárta a legfontosabb hírportálokat indextől a blikken át hvg-ig, estére már mémmé vált, tegnap pedig már csak ennyi…..
86x54 milliméter – ekkora egy New York-i metrókártya. Néhány művésznek ez a felület maga a vászon, amit megfest. New Yorkban eddig két alkalommal rendezték meg a Single Fare nevű kiállítást. Ez gyűjtötte össze a város metrókártya-művészetével, vagyis a – már…..
Hatalmas sikert aratott néhány napja az a  nagyfelbontású fotó, amelyet az 1880-as években készítettek a budai panorámáról, s a Kiscelli Múzeum kiállítása kapcsán itt az Urbanistán zoomolhattunk bele. Most itt egy pesti fotó 1880-ból, ráadásul párba állítva egy tavalyi…..
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
A forgalomlassító taxistüntetésekre válaszként az utasok tegnap délután lassították a taxisokat. Taxislassító tüntetést tartottak az utasok tegnap a fővárosban. A tüntetés során nemlétező címekre hívtak taxikat, illetve a Nemzeti Taxi járműveit több ízben hívták a Dob…..
czuwaj 2012.06.09 05:49:56