Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amergin

29 bejegyzést írt és 1347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Mondhatnám, hogy semmi bajom a Mércével és általában a mércizmussal, Alexandria Ocasio-Cortez-től a brit egyetemi diákszövetségig, de ez nem lenne egészen igaz.        Egy Kapelner Zsolt nevű CEU-doktorandusz (ja, ez most egy ilyen poszt) elmagyarázza Oakeshottot, világforradalomra hív az…..
amergin 2019.06.12 12:53:30
@jotunder: Kapelner Zsoltot én érdekes, kreatív figurának tartom. Michael Oakeshott-ot a 20. századi politikai eszmetörténet egyik megkerülhetetlen alakjának gondolom; tanítom is. A konzervativizmus alapvető, kihagyhatatlan szereplője. Nem gondolom, hogy Kapelner Zsolt idézett kritikája a konzervativizmusról, és speciálisan Oakeshott-ról teljes mértékben helytálló, vagy akár csak kiegyensúlyozottnak, óvatosnak mondható lett volna. De -- ettől a cikktől függetlenül -- úgy vélem, Zsolt is megérdemli, hogy árnyaltan, óvatosan közelítsük meg a tevékenységét -- akár csak a radikális és kevésbé radikális baloldal. (Ez utóbbiaknak szintén jár a kiegyensúlyozottságra és óvatosságra törekvő bemutatás, akár csak a jobboldalnak és a konzervativizmusnak).

Igen -- Jótündér most egy szót sem tett publikációkról; egyébként azt gondolom (Bagi Zsolttal egyetértésben), hogy Zsolton pont e tekintetben nem lehet majd fogást találni. Bár egy pályája elején álló kutatóról van szó, szerintem (minden esetleges túlzása, extrémizmusa, tévedése ellenére) ígéretes karrier áll előtte, és nekem valószínűnek tűnik, hogy a legjobb folyóiratok is be fogják majd fogadni egynémely cikkét.

Ami engem illet: szintén eléggé baloldali vagyok, de azért, ahogy csak tudok, törekszem a kiegyensúlyozottságra.
És bár nem mindenben értek egyet Jótündérrel -- azért mindig nagy lelkesedéssel követem a cikkeit, és népszerűsítem is őket :)
amergin 2019.06.12 14:26:18
@jotunder: Oké :) Szerintem, minden esetleges túlzása, felületessége ellenére mindenesetre érdemes lesz Zsoltra odafigyelni, úgy vélem, komoly tudományos karrier előtt áll :)

Ami pedig Téged illet, kedves Jótündér, nem győzem hangsúlyozni, hogy nagyon nagy tisztelőd vagyok :)
Csendesen ugyan, de Vona Gábor bejelentette: az LMP-vel együttműködve akarnak kormányt váltani. Ez ugyan elsőre nagyon vicces, mert a két párt együtt sem éri el az MSZP és a DK összesített támogatottságát, de azért a mondatnak mégis van jelentősége. Az ATV reggeli műsorában megtörtént a comint…..
amergin 2016.12.20 15:25:21
@A kiló nem százat jelent: Azt kell mondjam: de, ugyanilyen gáz, sőt, személyes véleményem szerint rosszabb.
Nem akarok most hosszas összehasonlításokba bocsátkozni, ezért röviden: a Jobbik egy echte náci-párt. Mindig dühöngve nézem, ahogy magukat baloldalinak valló barátaim rám szólnak: "Nem unalmas már egy kicsit a Jobbik nácizása?"
Míg ha konkrétan összehasonlítjuk a Jobbik prominens képviselőinek (pl. Sneider, Novák Előd, Morvai Krisztina) nyilatkozatait a harmincas évek náci Németországában született egyes nyilatkozatokkal (zsidókról, melegekről, cigányokról, más etnikumú emberekről), akkor meglepő szemantikai átfedést találunk.

Egy náci párttal való együttműködés puszta meglebegtetése is iszonyatosan ciki.
A következő állításokból mennyi igaz rád?..
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
Mai hír szerint "Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania, hiszen nő még amúgy sem nyert sosem háborút."Nos, Földi László egy férfisoviniszta, műveletlen tuskó. A kérdésről…..
amergin 2015.10.19 11:33:26
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
amergin 2015.09.24 08:59:35
@Brendel Mátyás: Szívemből beszélsz, pajtás :)
Søren Aabye Kierkegaard (1813 - 1855) Az Egyenes beszédben Rónai Egon megkérdezte Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőt, hogy kik ezek az ultrák? Válasz: "Tisztességes, tanult emberek." *** Összesen 51 egzisztencialista filozófust állított elő a rendőrség szombatra virradó…..
A hőmérsékleti adatok manipulálása a történelem egyik legnagyobb tudományos botránya lehet.  A legfrissebb adatok szerint a sarkvidéki jégtakaró eltűnése nem a megállíthatatlan globális felmelegedés következménye – írja a The Telegraph. A globális felmelegedést…..
Az Egyenlítő blog névtelenséget kérő informátora szerint 70 ezer forintért vásárolt vodkát a miniszterelnök informális tanácsadója, Habony Árpád a törzshelyén, a Véndiákban. Úgy tudjuk, a Szerb utcai lakásától pár lépésre lévő vendéglátóipari egységben 30 ezres…..
amergin 2015.01.20 13:12:23
@Mark Bolt: Igaz, nekem is itt sántít a történet - ami akár, Habony karakterét ismerve, még igaz is lehetne. De vendéglátóiparban az az alap, hogy vendégnek sohasem szólunk be, még akkor sem, ha mégoly bunkó módon viselkedik is. Ha tettlegességig fajulna a dolog, akkor az más - akkor kivitetjük a biztonsági őrrel + ráhívjuk a rendőröket - de ha szimplán bunkó, akkor a pincér egyszerűen nem szólhat vissza. Legfeljebb udvariasan(!) felkérheti a távozásra - de ezt is csak akkor, ha tényleg nagyon primitíven viselkedik a vendég.
De itt még az sincs, Habony egyszerűen - a sztori szerint - demonstrálni akarta, hogy "így mulat egy magyar úr" - ami nagyképűségnek beillik, de bunkóságnak azért még nem. Mondom ezt úgy, hogy Habonyt tényleg a magyar politikai élet legnegatívabb szereplőjének tartom - pedig itt nagyon erős a mezőny (mondhatni világszínvonalú).
Greyhound és a Falka (a Best of Gyurcsány videó készítője) újra megcsinálta. Igazi csapatmunka volt összerakni ezt a 11 perces filmet összerakni az elmúlt 8 évről, max. elismerés a készítőknek. (Külön blogot is kapott a film: "A mi éveink" blog.) Zárójeles…..
amergin 2015.01.03 20:55:11
@Brendel Mátyás: Kedves Matyi! Azt kell mondanom, teljesen igazad van.
Nemzetközi pénzügyi körök által koholt rágalom, hogy Magyarország kormánya a civil társadalom lerombolására törekedne. Távol áll tőle! Néhány egyszerű szabály betartásával bárkiből lehet jó civil, akit a kormány támogat...
amergin 2014.12.02 11:05:21
Van egy ellenzéki aktivista- és internetes troll-körökben népszerű közhely, amivel érdemes lenne leszámolni, mivel nemcsak, hogy hatalmas szereptévesztés, de kimondottan demotiváló is, ellehetetlenít mindenféle valós tervezést, eltemetve azt a jól eső, de nem éppen hasznos…..
amergin 2014.09.25 09:46:40
@maxval a bircaman: A gondolkodni próbáló birkának ezúttal sem sikerült gondolkodnia. Sebaj, birka, majd máskor!
  A baloldali szavazók egy része egyelőre kevésbé tudja elfogadni, hogy nem ezek az újságírók gyűjtötték össze Simon Gábor 200 millióját, ültek a Hunvald-per vádlottjainak padján, jelölték az antirasszizmusból nem kérő Pásztor Albertet, állították le az MSZP-t…..
amergin 2014.08.24 16:21:31
@a gondolkodni próbáló maxval birca: Nem szereted a ballibeket, oké. Racionálisan nem tudod megindokolni, oké. (Én sem tudom racionálisan megindokolni, hogy ételben utálom a "tenger gyümölcseit", és általában a puhatestűeket). De muszáj mindenhova odatrollkodnod?
Mandiner blog És most mi a jobb? 2014.07.30 16:01:00
2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott…..
I was in holiday in last week back to my original country. In this week the government have taken a huge amount of money from the last independent NGO bank account. That is a kind of message. "shut your pie hole" -otherwise I can kill you. That is the meaning of the message. The Hungarian NGOs have…..
A szobor körüli helyzet a balliberális bizniszpolitikusok, művészkörök és médiaholdudvaruk aknamunkájának következménye. Azt teszik, amit a választási vereségük után ígértek: mindent támadni fognak, amit a kormány tervez. Párkányi Raab Péter, 2014. július 24. ..
amergin 2014.07.25 11:52:34
amergin 2014.07.26 00:15:36
@rainy day woman: Köszönöm szépen :)
Érvsebész gyűjtése. Voltaképpen már két hete ki kellett volna raknom, de családi események eltereltek, és megfeledkeztem róla. Azt hiszem azonban, hogy végül is jól jártatok vele, mert így lett hozzá második rész. Át is adom a szót É/s-nek: I. B. Kiss-Tóth László…..
„Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.” Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levele, 7.19 – i. sz. 55-58 k.     [Ez az eddigi egyik leginkább „felháborító” poszt lesz itt… Lehetséges, hogy egyesek, akik sértve – vagy:…..
amergin 2014.06.20 11:26:13
@Moin Moin: Oké, megegyeztünk :) Mondom: én csak a szolidaritás totális kiiktatását utasítom el, amit néhol Hayeknél, Friedmannál, illetve Ayn Randnél és Robert Nozicknál találtam; (Hayeknél és Friedmannál elvétve, bizonyos helyeken; Randnél egészen sűrűn, tendenciaszerűen, Nozicknál pedig megint csak néhány helyen).
Amúgy verseny- és piacpárti vagyok, de némi baloldali beütéssel. Ami nálam azt jelenti, hogy szolidárisnak lenni a vesztesekkel, mégpedig intézményes formában, de úgy, hogy ezzel ne vegyük le a vállukról a teljesítménykényszer terhét, hanem nyissuk meg a lehetőségeket, hogy saját maguk javítsanak helyzetükön.
Miközben mindenki a Fővárosi Közgyűlés átalakításával és a reklámadó bevezetésével volt elfoglalva, a belvárosi Fidesz tökéletes választási csalást készített elő az önkormányzati voksolásra. Október 1-jén szinte minden kerületi nyugdíjas 10 ezer forintot fog kapni…..
amergin 2014.06.16 11:54:17
@Alick: Hajléktalanok vegzálása, ételosztók vegzálása, a legszerencsétlenebbek és legelesettebbek állandó rugdosása, a fővárosi "liberálisnak" kikiáltott értelmiség kedvelt szórakozóhelyeinek bezárása, állandó hatósági zaklatása, a zöldövezetek szétbarmolása. Szimbólumokban, szobrokban, utcanevekben a totális, kegyelmet nem ismerő térfoglalás - hogy a rohadt, liberális, baloldali értelmiség mindenütt lássa, hogy "ez már nem az ő városa". Mint a győztes hadsereg, mely mindenütt ott akarja hagyni a maga keze - ez esetben inkább: mancsa - nyomát.

Kösz, de ezerszer inkább az ezerszer elátkozott Demszky-korszak - és nem azért, mintha annyira odalennék iránta, vagy az emlékek annyira (vagy inkább a rút jelen) megszépítenék a múltat.
Fotó: Flickr/ Logan S Az új magyar baloldal nem a jobboldali dominancia kialakulásának okairól írott ötvenegyedik okos elemzésből fog megszületni. De a „balliberális elit” anakronizmusának felmutatásából sem. Valószínűleg arra is hiába várunk, hogy befolyásos baloldali…..
amergin 2014.04.30 09:25:52
@maxval a gondolkodó birca: Undorító nézni, hogy mindenkivel szemben ilyen gyűlölködő, arrogáns vagy, aki nem pontosan úgy gondolkodik, mint te. Pontosabban, próbál gondolkodni. Mert mindig megpróbálsz gondolkodni, csak sose sikerül. Marad a birka.

Baloldalinak lenni annyi, mint a vesztesek oldalára állni. Amíg lesznek vesztesek, addig a baloldalnak is van létjogosultsága.
                                             (fotó:Origo) Dragomán Zsolt írása. Török Zsolt akkorát Konrádozott és Nagykörútozott az imént, hogy az akár bőven elmehet egy Magyar Fórum olvasói levélnek is. Nem azért, mert antiszemita kiszólást tett, -…..
A Modern Magyarország Mozgalom értékelése a  2014-es országgyűlési választásról Eltelt néhány nap a „kormányváltó” baloldal katasztrofális veresége óta. A csatazaj még távolról sem ült el (valószínűleg sosem fog, amíg Orbán Viktor vezeti a Fideszt és ezt az…..
husserlsite Választások előtt 2014.03.29 16:59:11
Most nézem, hogy a legutóbbi bejegyzés 2012-ből származik. Azért, hogy mégse keletkezzék az a látszat, hogy meghalt a blog, úgy döntöttem, így választások előtt még egy rövid bejegyzést írok. Röviden: a választásokkal kapcsolatban nagyon szomorú és nagyon pesszimista…..