Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kétballáb

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
labdabiztos Sarokba állítva 2021.10.19 09:59:01
A FIFA és az UEFA példás szigorral súlyt le minden olyan szurkolói megnyilvánulás, vagy rendbontás esetén, amik nemcsak, hogy nem valóak a labdarúgó mérkőzésre, de egyenesen negatív színben tűnteti fel a labdarúgást. Azt gondolom, hogy ez mindenképp helyeslendő dolog. A foci egy emocionális sport,…..
 Hát Drága Béláim az Úrban, ez is bekövetkezett. Vártuk már, mint Kövesi a Csabagyöngye-Fősör meccset. Nem elsősorban a 12 . fordulóról mondom ezt, hiszen azt azért a laikus drukkereknek is világos volt, hogy a 11. forduló után minimális odds-al fogadhatnak arra, hogy a 12. fog következni. Nem is…..
- Jegyeket, bérleteket, szurkolói kártyákat kérem felmutatni, Ferencvárosi szurkolók tegyék szabaddá az alkarjukat is, van a telefonomon vénaszkenner program, most jelent meg androidra. De kevesen tetszenek lenni ! Pedig mindent megteszünk, hogy minél több utasunk legyen. Ott vannak a szép új…..
Mivel az NB1 meccsei szombaton vannak - kivéve mikor szerdán, ezért most vasárnap lesz forduló. Jó rendben, ennek egyik oka nyilván az augusztus 20-ai ünnepség is. ( Pedig direkt készültem a "Tüzijáték a Vasas kapuja előtt" szófordulattal, de ez most megy a levesbe. ) A hetedik forduló amúgy is…..
Régen természetes volt, ma viszont már szenzáció, hogy négy fővárosi csapat vezeti a tabellát. Az élbolyt ráadásul a Vasas vezeti, miután a tavalyi bajnokság első négy helyezettjét már legyőzték, három alkalommal idegenben játszva. Hétközi forduló az angyalföldi csoda árnyékában...
Zajlik az olimpia, a magyar sportolók olyan tempóban nyerik az aranyakat, mintha csak egy úttörőtáboros szpartakiádon lennének. ( Ha a foci EB himnusza az "Éjjel soha nem érhet véget" volt, akkor lassan időszerű lenne az olimpia-himnuszának kinevezni Bódi Gusztitól az "Aranyeső" című opuszt) . De…..
Hétvégén Rióban startol az olimpia, ami újabb magyarázat lehet majd a hétvégi nézőszámokra. A negyedik körben kicsit tisztábban láthatók az erőviszonyok, vagy legalább is, hogy hol várható edzőcsere. A tippek előtt nézzük, mik is az idei várakozásaink...
A magyar foci úgy felgyorsult, hogy máshol még el sem kezdték a bajnokságot, nálunk viszont 3 csapat már a teljes nemzetközi szereplését letudta, és egy csapat már új edzővel készülhet. Nehéz volt a döntés, nehéz volt a levegő, de eldöntetett :..
Ahogy azt már megszoktuk, kupacsapataink egy kivétellel le is tudták nemzetközi kötelezettségeiket, innentől eggyel kevesebb dologra lehet majd hivatkozni. A csodás kupaszereplés után nyilván ismét megtelnek a lelátók, még, ha a hazai csapatok fele idegenben játszik is...
Véget ért az Ejrópa bajnokság, lassan az utolsó sikertől megrészegült szurkoló is kijózanodik, főleg ha az eheti nemzetközi kupameccseket használjuk detoxikálás céljából. A nemzetközi színtérre kijutott csapataink az első körben sikeresen megvívták a pékek-cukrászok-villanyszerelők alkotta csapatok…..
Tavasz, április, kikelet. Rügyfakadás, madárfütty, kizöldellés. Lemosó-permetezés, kertásás ,palántázás. Bajnoki hajrá, MK döntő, EB felkészülés. Érettségi,konzultáció, Newton-Leibniz tétel.Feljutás, rájátszás, kiesés. Tejeskávé, kávé és a zacc.....
... célegyenesébe fordult a bohócliga maratonja, az élen a zöld-fehér mezes versenyző egy fél utcányi előnnyel vezet, már a nézőkkel pacsizik, és selfi-ket készít a győzelem örömére. Mögötte sűrű a mezőny, mert csak a legjobb 3-nak jut sör, így egymás sarkát tapossák vagy 8-an, köztük egy lila-fehér…..
Már csak három kör a végéig, a dobogós csatában résztvevők száma fogyatkozik, a kiesés viszont még mindig három csapatot fenyeget. Három párosításban is tabellaszomszédok találkoznak, szóval hatpontos meccsek futószalagon...
Szombat délután, Fáy utca. A felezővonal magasságában, a hosszanti tribünön egy lezárt szektorban két öreg üldögélt nézőtéren. Egyikük fázósan húzta össze fekete szövetkabátját, mert a tavaszi szél nem csak vizet áraszt, de a reumás izületeknek sem tesz jót. A másik fel sem pillantva törölgeti a…..
"A 29-esnek köszönjük a produkciót, következzek a 27-ik forduló, felkészül a 30-ik. Jó, rendben, utoljára poénkodunk azon, hogy a 27-ik fordulóban az a Fradi látogat a Honvédhoz, amelyik a 28-ik fordulóban biztosította be a bajnoki címét egy vereséggel, míg az MTK számára jövő héten következik a 20.…..
Felszállt a (zöld)- fehér füst az NB1 tabellájáról, új kakas sas került az NB1 tetejére. Véget ért a hét szűk esztendő az Üllői úton, és a pár évvel ezelőtti helyzethez képest nagyot fordult az Albert-stadion. Azt hihetnénk, hogy ezzel el is dőlt minden fontos kérdés a bajnokságban...bár van aki úgy…..
A 26. fordulónál hagytuk abba, logikus, hogy most a 28. forduló jön. A versenyszabályzat ugyan kimondja, hogy „a nemzeti válogatott mérkőzés miatti időpont módosításnál a bajnoki fordulók sorrendje nem változtatható meg”, de itt nem egy plusz válogatott meccs, hanem egy elmaradt összetartás kavart…..
Hónapok óta találgatjuk, de a hétvégén közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Ha az MTK nem nyer, a Fradi pedig igen, végképp eldől a bajnoki cím sorsa és a zöld-fehérek félgőz helyett negyedgőzzel folytathatják a tavasz hátralévő részében. A három kiesőjelölt közben otthon játszik, igaz papíron…..
Micsoda pörgés! Jóformán borotválkozni sincs idő 2 forduló között, úgy pörög a bohócliga, mi pedig már úgy vártuk ezt a 25-diket, mint Döbrögi anno a mesében. Túl vagyunk a hétközi fordulón, ami ugyan negatív nézőcsúcsot hozott, de lehet csak a túl sok tv-közvetítés miatt. Az MLSZ a szezon előtt…..
Rengeteg emberrel találkoztam az utóbbi időben, aki szakértőnek titulálja magát labdarúgás témakörében, ám olyan elaggott nézeteket vall, mint pl "a focimeccs pályán zajlik, ezért minden csapatnak szüksége van egy pályára".  Ugyan kérem! Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a focimeccshez…..
Huszonharmadik fordulót persze már rendeztek, de úgy nem, hogy a harmadik kör nyitányaként. Most ez következik, és mivel mindez munkanapnak minősülő szombaton történik, munkában megfáradt szurkerek kiabálhatják a lelátóról: „Dolgozzatok, dolgozzatok!”..
Bastille múlt heti merengős beharangja annyira meghatott, hogy legszívesebben én is ilyet írtam volna, de a csak-on már kapnak eleget a szentimentáljesterből a szerencsétlen kispesti drukkerek, így besírás helyett maradjon a más területen történő elmélkedés. Olvasom tegnap Csonk szöttyögését, 444.hu…..
Bevallom őszintén, hogy az EB-kijutástól függetlenül távol került tőlem a magyar foci. Na, persze nem azért, mert már nem közeli a szívemnek Kabát Péter laptopjának tűzfala, egy paksi bakteriális fertőzés, vagy Storck kapitány autójának rendszáma, csak TAO-pénz híján úgy nekiálltam dolgozni, mint…..