Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth János

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Twitteren már olvasható volt, hogy megjött a keep, a google újabb szolgáltatása, ami nem más, mint egy új, szana-css-ezet totepad, ami nem kicsit, hanem nagyon hajaz az evernote világának web-es megvalósítására. keep - egyszerű mint a szög A google remekül felismerte, hogy nem…..
A múlt hét óta ismert tény, hogy a google döntött, és bezárja a reader szolgáltatást. Érdekes momentum ez a web-es fejelsztések konvergenciájának világából. Miért is dönt a Google, hogy egy olyan szolgáltatástól válik meg, amit egyesek nagyon szeretnek, de a többség még…..
Az iPad első generációja is 1024x768 pixelben nyitotta meg a világot. A monitorjaink akkor 1280 pixelesek voltak. Sőt, Blumié már  1600 pixel+ környékén járt, még ha laptopról is volt szó. A harmadik generációs iPadek pedig már 2048x1536 pixelesek manapság. Szóval,…..
Horváth János 2013.01.08 08:36:27
A tablet és a desktop között van azért egy nagy különbség: az egyiknél egeret mozgatunk, a másiknál viszont a kezünket. Az egérrel viszonylag kis mozdulatokkal el tudjuk érni a teljes képernyőt, míg ugyanez a kezünknek nagyobb munkájába kerülhet. Azok a felületek a kényelmesen kezelhetők tableten, ahol a kézfejet egy helyben lehet tartani és elég egy ujjat fel-le, jobbra-balra mozgatni.

Az Index overlayes olvasója nagyszerű lehet majd tabon a jobbra-balra történő cikkek közti navigációval.

DE. Ehhez kell majd még két összetevő, hogy a felhasználói élmény jó legyen:

1) A következő cikknek nagyon gyorsan kell betöltődnie. Mivel a user nem egy listáról választ már, nem ő dönti el mit fog kapni, kicsinek kell lennie a "büntetésnek" ha nem olyan cikk következik amire érdemes volt várni.

2) Viszonylag nagy arányban kell olyan cikkeket kapnia, amik érdeklik, különben megunja a következő cikkek behívását.

Az 1- es pontból egy érdekes dolog is következik: lehet, hogy jobb ha nincs feltüntetve, hogy mi az a cikk ami be fog jönni jobbról. Hiszen ekkor már ott el döntötte esetleg, hogy ez nem is érdekli, vagy meg se nyomja a következő cikk gombot, vagy bosszankodik ,mert tudja, hogy úgyis nyomhat még egyet.

A 2-esból pedig az következik, hogy mivel nem vagyunk egyformák személyre kell szabni a tartalmat. Egy olyan MP3 lejátszó ami valóban véletlenszerűen játszana le számokat nem lett volna túl sikeres Jobstól, de egy olyan amire mi válogattuk fel a nekünk tetsző zenéket...

Amennyiben nincsen személyreszabás (de lehet egyébként is, mert pl kevesebb időt szán olvasásra a user) egy másik módszerrel lehet esetleg kisérletezni: amikor elfogy a türelme a következő cikk behíváshoz, kérheti, hogy mutassuk meg neki a listát mi fog következni és ekkor előre ugorhat egy olyan cikkhez ami mégis érdekli.
Ennek a listának figyelemfelhívónak kell lennie, olyannak mint a szerkesztett címlapi ajánlóknak.
Most ha akarjuk úgy is értelmezhetjük, hogy valójában az Indexen a layout bezárásával a címlapra visszajutva ezt kapja a user.
Miért nem tökéletes ez? Mert túl nagy a váltás, nehéz összekapcsolni a két felületet fejben, hogy akkor most hol is tartok.
(Hm...visited link jelölés...kiszürkíteni azokat amiket már átlapoztam?)

Van még egy dolog: ez pedig, hogy az olvasó éppen milyen tartalomra vágyik. Mély elemzéseket akar olvasni, vagy le van fárasztva az agya és csak át akar pörgetni pár hülye képet. És ez természetesen nem az újságírói vs. népi kontent választóvonalon dől el.
Nem tudok vitatkozni.Adatok a slide-okból:75 ezer zenei albumot adnak ki minden évbenkb 270 ezer játékfilm eddig (7000 évente, pornó nélkül)300 ezer köbyvkiadvány az USÁ-ban évente (összesen 100 millió kiadott könyv)1,25 millió tévéműsor eddig100 millió zeneszám8 évnyi…..
Azt tervezem, hogy naponta egy, maximum két bejegyzés lesz, egy nagyobb lélegzetvételű reggelente, és esetenként egy kisebb, ajánló jellegű este. Ma az internet és a szakmunkások kapcsolata lesz terítéken.Internetes lévén, ha problémába ütközöm, azonnal a Google-t hívom…..
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
Kérem szépen, erősítsen már meg valaki egy nekünk küldött saját készítésű fotóval, hogy a Chen Guan-Yuan által újragondolt vészkijárat ötlete feletti rajongásom nem megalapozatlan! Bár jó néhány alkalommal surrantam már ki egy cigire –pl. az Allee vagy a WestEnd- valamelyik vészkijáratán keresztül a…..
Az önkormányzati választások után ismét aktuálissá vált az önkormányzati weblapok körül uralkodó káosz rendbetétele. A problémák régóta közismertek, mégse hozott eddig egyetlenegy kormány se átütő változásokat. Az önkormányzati weblapok egyedi és drága módon…..
Milyen lenne a Facebook, ha open source fejlődne, és egy nyitott, lelkes programozói közösségen múlna a sorsa? Hát pontosan erre a kérdésre próbál meg választ találni a Diaspora. Ma adták ki a forráskódot, és lehet nézegetni a blogpostjukban a screenshotokat is.Várhatóan…..
Kimagasló arányban kattintják a felhasználók a SportGéza élő foci-vb közvetítésének pre-roll szpothirdetéseit. Bár a nézők kifejezetten a meccsek élő követése céljából érkeznek az oldalra, az eddig futó kampányok adatai alapján elmondható, hogy nyitottak az ott…..
Manzárd Café Itt focizik Európa 2010.06.24 11:47:00
Nincs mese, VB-láz van, ami sokaknak jó, de legalább ennyi embernek nem, ezt mindenki döntse el maga. Mi viszont most jól körülnézhetünk abban az otthoni környezetben, ahol az európaiak a futballozást űzik. Az első kép akár idehaza is készülhetett volna...Közegtől függetlenül…..
Webisztán Itt a Netpincér Social! 2010.05.26 11:15:00
Valóra vált a Netpincérről egy éve írt rövid esettanulmányunk jelentős része: a Netpincér új tesztverziójában akár Facebookon, iWiW-en és Twitteren is automatikusan megoszthatjuk, hogy mit rendeltünk éppen, vagy hogyan értékeltünk egy adott éttermet.A béta verzió…..
Horváth János 2010.05.28 02:30:13
@upperclass: Ha egy szakmai könyv megvásárlását (vagy még inkább olvastam/értékelését) kiteszed mondjuk a LinkedIn profilodra az bővíti a CV-det. Nem véletlenül van Amazonos appjuk ilyen célra.
Horváth János 2010.05.28 02:33:52
@ern0: +1
Én is elsősorban olyat szeretnék ami aggregálja az infot és akkor segít amikor kérem, vagyis amikor odamegyek a Netpincér oldalára, vagy az étterem oldalára, vagy az étteremszakértő ismerősöm oldalára.
Már csak 14 nap, és.... apa kezdődik!Benne vagyunk a fősordásban. Valami olyanra készülünk amire még mások sosem Magyarországon. Végre egy testhezálló feladat, amiben részt lehet venni. No, persze az a vicces az egészben, hogy a partner is megfelelő erőforrásokat rendel a…..
Horváth János 2010.05.28 00:03:32
Első olvasatra még szimpatikus is lehet az a törekvés, hogy a Facebook 40 országban állapodott meg mobilszolgáltatókkal arról, hogy ingyen biztosítja az alsóbb kategóriás készülékkel rendelkező mobilfelhasználók számára a Facebook elérését.Magyarországon a T-Mobile-lal állt…..
Horváth János 2010.05.19 14:25:10
A Cserépfalu bloggere lett figyelmes arra, hogy a Facebookon automatikusan létrejöttek a magyar települések közösségi oldalai. Cserépfalu település oldala például így néz ki.A településoldalakon nem csak a kapcsolódó Wikipedia-szócikk jelenik meg, de a beágyazott Bing Maps-en…..
Nem túl barátságos a stílus, semmi kérjük hogy, egyszerűen tilos. De hát a nyelv mégis egy rendszer, és van némi logikája is, ezért van benne annyi különböző szófaj, például határozók, alany, állítmány. Vegyük csak az első mondatnak látszó dolgot: Tilos dohányozni és…..