Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsolt67

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "népek rövid története" sorozatunk újabb fejezeteként most a horvátokkal foglalkoznánk egy kicsit, több szempontból. Érdekes módon (és ez a magyar történettudomány magyarcentrikusságát mutatja), mi magyarok ahhoz képest, hogy a horvátokkal 800 éves perszonálunió…..
Vlachok, románok az írott források alapjánAz írott források a történelemi elméletek egyik legfontosabb alapját képezik a régészeti leletek mellett, a dáko-román kontinuitás elmélet alátámasztásaként is szerepel néhány, de ha lehet azt mondani, hogy létezik ilyen, akkor ez az…..
Georg Friedrich Handel (1685-1759)I. György angol király (1660-1729)Rögtön ugorjunk a közepébe! Georg Friedrich Handel és György (e történetben majd' mindenki György lesz), hannoveri választófejedelem, majd később I. Györgyként angol  (sőt brit!) király élete sokak…..
zsolt67 2008.10.10 10:09:25
Két rövid idézet: Az Adriai-tengerhez rendszeresen a saját repülőgépén utazó Slota kijelentette, hogy soha nem merészkedik a magyar légtérbe, inkább Ausztria fölött repül. Azt mondta, hogy a magyar légteret azért kerüli el, mert a magyarok nyilván lelőnék a…..