Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pocokpocok

0 bejegyzést írt és 1322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1970 körül. Miskolci URH-s rendőrautók. Warszawa és két Volga...
pocokpocok 2014.08.23 07:56:38
@Tudományos libsizmus:

olvasgattam, olvasgattam, de csak nem tudom szó nélkül a "Rubiconból tanultál történelmet" résznél.

Magam 30 egynehány évével tanultam történelmet az elsők közt a rendszerváltás után, amikor is 20 oldallal az A/5-ös törikönyvben elintézték a II. vh utáni korszakot, összesen 40 volt a XX. század.
És ez a középiskolába se változott.
Apám is a Rubicont olvasta, még a Magyar Fórummal át nem mosták az agyát és nem kezdte hinni, hogy az egyiptomi és a magyar rokon nép ( nem röhögni, tényleg ilyenekről írtak és tényleg át tudtak állítani egy komoly, szabadiidejében csak a történelemmel foglalkozó embert)

A Rubiconból nem történelmet tanul az ember: felelveníti a tudását, megvizsgál más aspektusokat és szélesíti a perspektíváját. Történelmet az őt érdeklő korszakról szóló többfajta irodalom beszerezésével , áttanulmányozásával, összevetésével szív magába az ember.
Ez egy igényes, kultúr magazin. Ne bántsuk: annyi szennylap van. Örüljünk , hogy van igényes kivitelű és tartalmú színfolt benne és vannak emberek, akik nem 100 ft-ot költenek a "sajtóra"
És legfőképp tartsuk mindig szem előtt :
"mindig nézd meg, ki mondja, és miért mondja, amit állít."
A történelmet a száraz tényeken kívül összevetni szükséges, mert a mesélőben mindig van egy kis önös érdek.
Horthy "munkásságáról" ha tudtok németül ajánlom ezt:

www.youtube.com/watch?v=Qn_a6CH4LGE

Zita Királynő szépen beszél Horthy munkásságáról a családjával kapcsolatban. Minden nemesi tartása és rutina ellenére az apró hangszínváltozása mutatja a benne élő érzelmeket, mikor arról beszél : Horthy király akart lenni, saját dinasztiát alapítani.
Ez az én véleményeim is: ez volt a videó előtt is, utána is.
pocokpocok 2014.08.23 08:01:20
21:54 sixx, géza, szabóZ: búcsúzik a villa, meg mi is, kösz a figyelmet, isteni volt itt 120 napon át. Jövünk a VV7-tel. Jóccakát.  21:53 géza: Debil megkapta a lakáskulcsot, ami jó szokáshoz hűen még tutira nincs meg. 21:52 sixx: az RTL nem bíz semmit a véletlenre, odaadja a…..
Nu, ez is eljött, a 120., egyben utolsó hogyvót. Nem semmi menet volt, Géza kartáccs nevében is köszönöm a megtisztelő és kitüntető figyelmet, az irdatlan mennyiségű kommentet (posztonként átlagosan 400 körül járunk), és remélem, hogy nemcsak a VV, hanem a hogyvolt többi…..
pocokpocok 2014.05.10 21:34:22
@mercsi:

youtu.be/dx2SIfVXC2E

itt a részlet :)
pocokpocok 2014.05.10 21:36:00
@pocokpocok:
és ott is a csaj kezére volt tekerve, Iza is azt mondta, majd a kezemre tekerem, tuti látta a filmet :D
Üvöltözéssel, ordenáré módon viselkedő lakókkal és bizonytalan Istenes Bencével indította hatodik évadát az RTL Klub saját fejlesztésű valóságshow-ja, a Való Világ, ami abban különbözött a Big Brothertől, hogy nem a szerkesztők válogatták össze a jelentkezőket az…..
pocokpocok 2014.05.10 22:55:34
@pocokpocok:
jah, és kösz, hogy megismerhettem a női lét legalját...
másképp tekintek a világra :O)
Lovak, akik megváltoztatták a történelmet. Hiánypótló összeállításunkban szerepel Caligula, Dareiosz, Semjén Zsolt, Napóleon kedvence és a nemzet Dózija is. Négylábúak, akik lakossági fórumokat tartanak, kiemelt nyugdíjat kapnak, múzeumi tárgyként funkcionálnak, s ha régen…..
pocokpocok 2014.05.10 21:38:02
@szekőcei:
ez ült :)
  A videó eleje és vége a mai kor tinijeinek megfelelő vizuális ökörködés, de ez egyáltalán nem meglepő, mivel a tagok a mai kor tinijei. Közben meg köröket vernek a mai Metallicára a tökös thrash metaljukkal. Minden bizonnyal csak én vagyok lemaradva, pár hónapja…..
Francba a párbajjal, francba a kétórás adásmenet eseménytelenségben dagonyázó időhúzó jeleneteivel, amikor egyből a pulykamell sonka-botrány biturbóval indítunk. Főszerepben Debil és Pink. Ezzel nyitunk. Műzli az van bassza meg, de rendeljünk még belőle tízet, nem?! Hát…..
Irgalmatlanul idétlen, icipicit igazítanivaló ing - Istenes izgatottan igazodik imbecilis idiótáihoz, illetlenül incselkedik, implikál, inkriminál. Zsóti és Dorka kapcsolata eddig unalmas volt a házban, ahová az agy csak halni jár, de majd ma. Az ágyban bohóckodnak egymással, Zsóti…..
Ahogy azt már tegnap elöljáróban leírtam, a VV6 TÖRTÉNELMÉNEK (!!!) első kiszavazó show-jának hogyvoltozásával kimaxoltam az életcélom, innen már csak lefelé vezet az út. Ebben a végtelen eufóriában dagonyázva csapjunk is bele a lecsóba. Jön az est két ceremónia mestere,…..
Lilut kapjuk mára, szívderítő látvány a kis piros zakóban, az meg különösen fasza, hogy olyan gyorsan ledarálja a kötelező szarságokat az ingyenes vvappról, hogy nincs ideje az embernek még bosszankodni sem hogy már megint elmondják ezt a szart, nem tudom, hogy képes leszek-e…..
pocokpocok 2014.02.02 10:30:24
@☺Mazsola: két kihívást jósolok meg neki, a 3.ra már ő megy ki.. most sztem 501-1-et küldik ki, az kiviszi Józsit, aztán megy Iza-Vikivel, utána jön Dávidunk.

"te Zsolti, nagyon összeestél, hallod! A csöcsid.. meg rendesen pocakod van" -jah, nincs szteroid a villába..ciki
pocokpocok 2014.02.02 10:31:34
@☺Mazsola: igen!! mondtam, hogy színész ment be :D! :P csak híres ez a vv6, megtanult egy külföldi színész magyarul is! :)))
pocokpocok 2014.02.02 16:27:41
@ewfuns: "B terv: Dávid gondilom tudja, h milyen a hangulat itt kint. Ő maga mondta, telón követte az eseményeket. Ha ő Vikire teszi a jelét, majd charlotte is (az incidensük miatt) és ezen felbuzdulva még valaki, màris kint van párbajon Viki."

úgy legyen!
Istenmentes Bencének is kell dolgoznia a héten, így ma ő tolja a VV app Horst Fuchsot is megszégyenítő marketingelését. Ma sem lesz vicces az adás, ezt már előre borítékolhatjuk. Még mindig a kihívás hullámain lovagolunk, rendületlenül. Megnézzük, ahogy Simlis és a Szende…..
pocokpocok 2014.01.30 22:03:47
@Haynau:
:D
és mit láttál Teón ágaskodni, a tollait? :D
pocokpocok 2014.01.30 22:30:00
@A Proverbiális Noszty Fiú:
:D

én egy piranha-val is kiegyeznék :D
Már megint jól elhúzták az orrunk előtt a mézes madzagot. Tudva, hogy tegnap Szájmon irgalmatlanul lealjasodott és ebből egy képkockát se mutattak, csak azt, hogy a kretén barom fejbe verte magát mikroportjával, kicsit pipa vagyok. Senki sem tüsszentett be a perem alá, nem volt se…..
pocokpocok 2014.01.29 21:21:05
pocokpocok 2014.01.30 02:14:38
@zabiela: azt már korábban betekerte, szerintem marhul..
@mostmarmuszajkommentelnem:
nem tudom, nekem ez egy 40-es Lacitól nem szimpi, aki azt modnta, inkább most szórná ki a nehezebbeket, mert ha nem megy, akkor minek nyűglődjön itt. persze ez az én magán véleményem: én az Izát csaptam volna ki.
Volna mire alapozni vele egy párbajt..
Kriszre mit lehet mondani: nem történik vele semmi: ennyi.
Igen, a képminőség egy rakás gőzölgő trágyadomb, de ha rákattintunk, akkor bepillanthatunk a tegnap esti irgalmatlan bebaszásba. Ha van isten, akkor a jól szituált észlények totálon beszittyózva megfelelő alapanyaggal tudtak szolgálni  a szerkesztőknek a mai…..
pocokpocok 2014.01.29 17:23:55
@én már a fény gyermeke vagyok: az a fekete lyuk, ami elhajlít és elnyel mindent :D
Na, megint nulláról indulunk. Bár volt egy Való Világ történelmében soha nem látott gigászi twist, de attól még a totál érdektelenség pocsolyájában tapicskolt a tegnapi rész. Nézzük miből élünk. Lilu ma a nature beauty jegyében aggatta magára a rucikat, egy libafos zöld…..
Szegény Lilura párducmintás cicanadrágot adott a sztájliszt, bár még így is jobban jártunk, mint egy Boss-öltönyös Istenessel. A mai adás leginkább két lakóról fog szólni, Izáról és Simlisről, és lesz sok-sok racsítás, sírt is a mikroport a Harcsaszájú picsa nyakában…..
pocokpocok 2014.01.27 20:11:30
@foxglove (igazándiból):
ezt szeressük, de nagyon: LOST :)
pocokpocok 2014.01.27 20:13:16
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős:

miért, tök jó móka, oda szarhatnák, ahova mások nem :D (azt hiszem, Simon az agyamra húzódott )
Tegnap este már Lilu irányította a bolondokházát, nem mondom, hogy nem hiányzott, mert de, Istenes alatt a dolgok kicsit ellaposodtak és jelzőből is csak egyet ismer (érdekes), igaz néha hozzáteszi, hogy "nagyon", így szavunk nem lehet. A villalakók azonban nem veszik komolyan,…..
pocokpocok 2014.01.26 22:02:00
@Haynau: sajna nem, mert ma nem lett volna ott :)
pocokpocok 2014.01.26 22:02:52
@☺ágica:
Laci az éjszakai namostasztánkussoljonmindenkimertlelocsolommerténvagyokizakirálylányhiszti miatt osztotta az Izát, az Iza meg ment neki, mint kos a fotocellás-ajtónak :)
pocokpocok 2014.01.26 22:03:25
@Wilzor: köszi :)
Lőn eljött a megváltó hogyvolt poszt azok számára, akik nem tűrik a napi adagot a Villa történéseinek förtelmes mételyéből. Van is hova felkapaszkodni, mert volt helycserés támadás is a héten – Alexának gatter, jött helyette másik kettő – Simon továbbra is tolta a…..
pocokpocok 2014.01.26 19:51:26
pocokpocok 2014.01.26 19:59:12
In medias res az esti elbaszott bulika után nyitunk egyből. Dorka reggeli pszicho picsaként ébred, amint meghallja a többiektől a pletyit, hogy Kispesti Sziránó és Iza között volt valami az éjjeli bebaszódás hevében, így Zsóti jóindulatú, reggeli indíó „Ittál már ma…..
pocokpocok 2014.01.26 18:25:40
valovilag.hu/video/235979

Istenem, komolyan köpdösik egymást?
Darwin, a fajok eredete: az udvarlás legalja...
pocokpocok 2014.01.26 19:32:37
Elöljáróban szögezzük le: kevés férfi van akinek jól áll a citromsárga farmer. Istenes Bence nem tartozik közéjük. Na, hogy ezt így letisztáztuk, foglalkozzunk a valóban lényeges dolgokkal, A Tragédia Napjával. Mert ugye a geci szerkesztők elszakították VV Alexát kis…..
Elbaszott egy rendszer ez az RTL Most, ha a gridből próbálsz egy videót elindítani, baszik rá, hatodjára, a negyedik böngészővel sem hajlandó, tőccsed le az ezüstös fényt a microsofttól, mondja, de hát már letöltöttem hatszor, baszdmeg, és installáltam is, restart is volt, hogy…..
pocokpocok 2014.01.22 20:48:24
@airzound:
igazi IQ-bötyár..
pocokpocok 2014.01.22 20:49:20
@Psysalia:
a belső értékeit a szeme hordozza, az a lélek tükre.. elég rácsodálkozó.. majd számolom, hányszor pislog.
Ahol abbamaradt a tegnapii öfi, ott folytatjuk ma. Még mindenki paréjrészeg és a jobbak egymás szájában bányásznak éppen. Mindenki, kivéve Debilió, aki inkább sikítófrászt kap attól, hogy Bugyitlan Teót a Pink Fenevad Alexa nyüstöli. A mit képzelsz te magadtól és a ki vagyok…..
A villa ingergazdag környezete eddig produkált túl sok izgalmat, ezért is kell kicsit részletezni a pontos történéseket, mert itt is, mint egy jó orosz dráma esetében, több szálon fut a cselekmény és nem a legegyszerűbb dolog lekövetni a konkflikt eredetét. Ezért hát az…..
pocokpocok 2014.01.20 15:56:20
www.youtube.com/watch?v=8mwsjbHIbxY

találtam egy online stream felvételt, lehet, innen több is várható..
pocokpocok 2014.01.20 16:33:33
@rives: köszönöm ! :)