Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kunzoo

0 bejegyzést írt és 1821 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látszólag egyszerű kérdések, érdeklődőek, „igazi” párbeszéd indítók. De valóban olyan téma, amivel bárkit, bármikor letámadhatunk? Aligha. Van az a tárgykör, amellyel bármilyen közel is állunk valakihez, igencsak nagy zűrzavart lehet kelteni. Update! Ezt nem tudom megmagyarázni, de tényleg tudat…..
kunzoo 2020.08.03 11:53:25
@panamcat:
A cikkben szereplő mondat azért nem így szokott elhangzani. Inkább úgy hogy "....és szeretnél?"

Valahol meg lehet érteni a kérdés is, mivel nem fair valakivel párkapcsolatot kezdeményezni úgy, hogy ezt az alapvető dolgot nem tisztázzák. Nyilván nem tizen vagy huszonéves korban, de ha harmincasok, negyvenesek ismerkednek ott senki nem akar árnyékra vetődni.

A legdurvább az amikor a férfi kerüli a témát, a nő meg kifut az időből.

Amúgy ha nem kérdezik meg, még tudod hogy erre gondolnak magukban. Valami választ is generál az agyuk, ami lehet sokkal rosszabb mintha értelmesen válaszolnál. Akinek nem tetszik hogy néha kérdésekre kell válaszolni az időjárás témakörén túl, az ne menjen emberek közé.
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
kunzoo 2020.08.01 17:35:26
@benderklon:
Szerintem az emberiség nagy ugrása a huszadik század elején volt. Villanyáram, gépesítés, távközlés, tömegkommunikáció, mobilitás.

Azóta milyen áttörés volt? Csak valamivel jobbak lettek a dolgok, újak nem nagyon jöttek. Jobb lett a kocsi, a repülő, a telefon stb. Az agyonhájpolt villanyautó akkor is megvolt!

Sokszor összekeverjük a fejlődést a növekedéssel.
kunzoo 2020.08.01 18:48:36
@benderklon:
Űrverseny? A kilencvenes évek óta jószerivel csak vegetálás van, a jenkik még ott sincsenek ahol akkor voltak. A Hold újbóli meghódítása vágyálom csupán, emiatt a Mars is csak álom. Igazából apró kacatokkal szórjuk tele a föld környékét (Elon Musk) a szuperszonikus utasszállítás is a múlté.
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
kunzoo 2020.08.01 17:03:13
@chrisred:
Nos ha érettségizel, tizennyolc vagy. Elmész egy egyetemre. Már huszonhárom vagy. Ha nem az egyetemen ismerted meg a párodat akkor csak most kezdődik a felnőtt életed. Ahhoz hogy jogosult legyen a nő GYED re rendes összeggel, kell két év munkaviszony. Már csak azért is mert gyerekesként nem jó pályakezdőként a munkaerőpiacon.

Aki diplomázott, utána választ párt és munkát, annak teljesen normális hogy a harmincas éveiben vállalja a gyermekeket. Korábban sem ideje sem társa nincs rá.
kunzoo 2020.08.01 17:18:47
@chrisred:
Végülis igen. Ezért ebben az időszakban nem az anyagiak a gyermekvállalás akadálya hanem egyéb dolgok. Az más kérdés hogy vannak akik beleragadnak ebbe az állapotba és 45 évesen rájönnek hogy túltolták a biciklit. Az egy másik dolog hogy erre milyen magyarázatot adnak. Könnyű szidni az államot, a kapitalizmust, minden mást önmaga helyett.
kunzoo 2020.08.01 17:25:16
@chrisred:
Ezért mondom hogy érdemesebb és hatékonyabb a többgyermekes modellt preferálni (az vita tárgya legyen hogy adókedvezmény/pénz, egyéb juttatás aránya) mint rábírni a gyerekteleneket a gyerekvállalásra. Hiszen akinek már van egy, az bizonyította hogy akar és tud is gyermeket vállalni. Akár örökbefogadással. Onnantól már csak mennyiségi kérdés a dolog.
Hihetetlen volt a disszonancia a luxus és a tök praktikátlan, sőt sokszor kényelmetlen megoldások között - írja Vera luxemburgi beszámolójában. Ami voltaképpen meglepő, hiszen éppen az apróságok terén tűnnek átgondolatlannak a rendszer bizonyos elemei. Azért összességében mégis pozitív élmény volt…..
kunzoo 2020.07.14 12:42:56
@C.quigley:
Nos, az ismertségi körömben van halott gyerekes szülés, meg egy súlyosan agykárosodott gyerekes szülés. Mire beértek..mire rájöttek, nagy a baj...

Az én feleségem mindegyik szülésnél már jóval korábban bekerült a kórházba. Nagyon megnyugtató volt. Az egyiknél vizsgálat után, azonnal császároztak. Ki tudja milyen károsodást szenved el, ha otthon hívja az ember a mentőt. Minimum negyed óra mire kiér, előtte már idő tellik el mire rájössz baj van. Szóval húsz perc, fél óra. Próbáld meg addíg visszatartani a levegőt. A szülőcsatornába szorult gyerek is ezt teszi.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
kunzoo 2020.05.31 16:39:06
@Viola68:
A helyi lapban, a társkereső oldalakon cibálnánk a fotókat jobbra-balra. Esetleg levélben írnánk azt hogy: "Vegye úgy e levelet tisztelt naccsága, mintha a Tinderen jobbra húztam volna, abban a régi szép webes ántivilágban."
Úgy átviharzott rajtunk Orbán Viktor országlásának 10 éve, hogy szinte fel sem ocsúdtunk a fülkeforradalom okozta társadalmi, közéleti és kommunikációs sokkból. A Fidesz nagy hatalmú vezére magabiztosan látott hozzá hatalmának kiteljesítéséhez, és ma már ott tartunk, hogy személyének ajnározását nem…..
kunzoo 2020.05.31 16:28:41
@white999:
Hibás és káros a megközelítésed. A lepkelelkű nagyvárosi cocciológusok megválasztották Tarlóst is! Budapesten nyert az ellenzék de a budapesti szavazók 40 százaléka azért a fideszre szavazott. Vannak fideszes kerületek is. Szóval nem lehet leírni ezt a szavazóbázist sem.
Nem kellene bujkálniuk, mégis rejtőzködnek. Elvileg elmondhatnák a családjuknak, hogy járnak valakivel, de nem akarják, hogy bárki megtudja. És még csak nem is feltétlenül azért, mert a partnerük házas, bár ez is előfordul. Nem érzik úgy, hogy bárkire is tartozna a kapcsolatuk. Valószínűleg attól…..
kunzoo 2020.05.15 11:32:27
@sic!:
Szerintem ez az írás a rettegésről szól, mint itt az összes. Korábban arról értekezett a szerző hogy mi lesz ha megházasodik....úgyis megcsalják...úgysem lesz jó...mivanahanemanagyő...

Most az új kapcsolatot azért nem vállalja fel mert mit szól hozzá az anyós, a boltos, a gyerek, a bárki. Komoly önértékelési problémák vannak, a saját félelmeit másra kivetítve látja igazoltnak a döntései helyességét. Aztán lesz sírós poszt a férfiak elköteleződési problémáiról. Nem ám a sajátjáról, nem. A férfiakéról.
Megjelent a magyar horizonton az új közellenség: a munkanélküli. Hamarosan a rettegésre alapozott gyűlöletpolitika csúcsmodellje lehet. Egyszerre olyan ingyenélő - jószágfelzabáló, mint a migráns. Ráadásul képes ugyanazt a pszichológiai mechanizmust is beindítani, mint a hajléktalan. Ellentétben az…..
kunzoo 2020.05.04 12:29:25
@Emmett Brown:
Értem, de most a járványról van szó. Nem lesz attól Kínában több vagy kevesebb beteg.

Felőlem jöhetne az OLAF, nyomja fel akit kell.
kunzoo 2020.05.04 12:52:01
@Emmett Brown:

Kínában a rendőrök vitték el azt az orvost aki rájött hogy járvány van. Tehát arra reagáltam hogy a kínai hatóságok tájékoztatását ennek tudatában kell kezelni. A WHO ráadásul védte őket, nagyon nehezen akaródzott nekik kimondani a világjárvány szót. Erre tőlük tagadják meg a vizsgálat lehetőségét.
kunzoo 2020.05.04 20:49:34
@math0:
Ja de turizmus sem! Vagy ez, vagy az. Ezért mondtam hogy csődbe mennek Budapesten a vendéglátóhelyek, ez van.
Eddig csak mondogatták, hogy a tömeges megbetegedések időszaka jön, most már nyíltan tesznek is érte. ..
kunzoo 2020.04.30 08:55:50
@Szabó Miklós János:
Én bizony júliusig nem nyitottam volna. Ez az előszezon nem nagy pénz, viszont ha elszabadul a vírus, és emiatt júliusban kell szigorítani, na az garantált csőd. A budapesti vendéglátósok sajnos ígyis úgyis csődbe mennek, őket nem menti meg a nyár. A vidékieket megmentheti. Osztanék nagyon kedvezményes üdülési csekkeket, ezzel venném rá a lakosságot a belföldi nyaralásra. Ne menjenek az idén külföldre. Aki kimegy, annak három hét karantén. Majd meggondolják.
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
kunzoo 2020.04.24 11:31:28
@Larrikin:
Nem épült semmi? Nem a fenét. Pl. nagyon sok állami gazdaságot, állattartó telepet úgy privatizáltak hogy még előtte felújították. Aztán bagóért eladták.

A Rábában biztos hogy több magyar hozzáadott érték volt mint pl. a Mercedes gyárban.

Az állami ingatlanvagyon nem valami sok, főleg ha figyelembe vesszük a használati irányt. Mert ezek legfőképpen kórházak, iskolák, hivatalok. Ezeket ha eladja, ugyanúgy kell helyettük kiállítani kórházat, iskolát, hivatalt.
Az elhagyott ipartelepekről, milliárdos rekultiváció miatt nem érdemes beszélni. Hasonlóképp a volt laktanyák, vasúti ingatlanok is forgalomképtelenek.

Olyan mintha azt mondanám van 30 milliós vagyonom. Igazából nincs, hiszen a lakásomról van szó. Ha eladom, vennem kell másikat hogy legyen hol lakni. Vagy választhatom a hajléktalan létformát. Mondjuk úgy holt tőke, szabadon elkölthető pénzem nem lenne sok belőle.
kunzoo 2020.04.24 11:35:33
Szőlőművelés Jóvanazúgy! 2020.04.07 10:55:53
Sose volt még olyan jó hasonlatom, mint amikor a szőlészkedést ahhoz hasonlítottam, mintha derékig érő zselében kellene felfelé futni egy hegyre, erős ellenszélben.   Egyrészt ott vannak azok a munkafolyamatok, amiket sohasem csináltam még. Még tavaly is úgy küldtem mintát egy kóstolóra, hogy csak…..
kunzoo 2020.04.08 13:59:07
@BZoltan:
Hát eléggé gumicsont az a definíció. Ha azt nézzük akkor már a szűrés is kérdéses, hisz elvesz a borból. A konkrét borászatról: emlékem szerint a cél spontán erjedő, kénmentes, biológiai növényvédelemmel előállított-mondjuk így- termelői bor előállítása volt. Nyilván ez volt itt a kézműves borról az elképzelés.
kunzoo 2020.04.08 21:01:23
@RAMBO:
Nem a csapok hossza dönti ezt el. Egy szálvesszővel frankó keskeny lombfalad lesz, szellősebb mint öt rövidcsap esetén.

A sorokat vedd szélesre, a művelést magasra. Akkor jár a levegő közötte is, alatta is. A Furmintot felejtsd el bioban.

Történelmi fajták helyett inkább rezisztens, ellenálló, vagy legalább korai fajtákat válassz. A vagy beérik, vagy nem fajták tutira bukásra vannak ítélve bióban. Persze Bzolinak ott a somlón megy a Furmint, itt nem biztos.

A legtöbb pincészet készít Furmint pezsgőt. Ez magyarul: Baszik beérni, reped, rohad. Mit kezdjünk vele 15,5 cukornál? Naná hogy pezsgőt. Nyilván mert így akartuk. Persze.
kunzoo 2020.04.23 07:45:14
@AdamAK:
A kadarka valóban az lesz. Vékony a héja, nagyon rothad mert eléggé zárt a fürt. Későn érik. Ha nem vagytok profik, avagy nincs valami kiemelten száraz, szeles délkeleti felvésetek akkor azt meggondolnám.
Így működik a Parlament ma Magyarországon. ..
kunzoo 2020.04.22 12:18:31
@Szabó Miklós János:
Ez fingfűrészelés. Ugyebár ennek a vírusnak alapesetben 5 körüli a fertőzési képessége. Egy idősotthonban közös étkezések vannak. Tüsszent egyet az ebédlőben a beteg, gyakorlatilag lefertőzte az egész állományt akivel egy légtérben volt. Max akkor lehetne ezt megakadályozni ha égetnél az ebédlő több pontján germicid lámpákat. Csak aztán kenjék le a mamákat vastagon naptejjel, bár az sem véd az UY-C ellen plusz az ózon is mérgező amit termel maga körül.

Ha esetleg van légkondi, légkeveréses fűtés, akkor még jobban fertőz. A klasszikus fertőtlenítő eljárások inkább a hányós-fosós vírus, szalmonella baci terjedése ellen hatásosak. Zárt intézményben cseppfertőző betegség esetén az intenzív szellőztetés, germicidlámpázás az üres szobákban, vizesblokkokban. Ez alapból sincs egy átlagos idősotthonban.

Mivel egészségügyi személyzet is megfertőződött a kórházakban, várom a vizsgálatot ott azon az alapon amit Te írsz. Mert ha ezért elővehető egy polgármester, akkor várom az egészségügyi vezetés ekézését is.
kunzoo 2020.04.22 12:20:46
@Szabó Miklós János:
Bocsesz, UV-c.
kunzoo 2020.04.22 20:39:56
@Tényelek:
Értem a dolgot, hozzátenném amelyikben én jártam, gyakorlatilag az egész épület egy légtér. Hosszú folyosó, végén étkező, elején aula+TV szoba. Talán ahol különálló pavilonok vannak ott el lehet képzelni az elkülönítést.
Az elmúlt hónapokban sok találgatás látott napvilágot arról, hogy mi lesz vajon az idei érettségikkel. A döntéshozók és a pedagógus-szakma is kettős presszióban volt kénytelen mérlegelni: egyik oldalon ott volt/van a felsőoktatás keltette nyomás - mely a magyar oktatási rendszer sajátossága miatt…..
kunzoo 2020.04.20 10:57:31
@droid_:
Tudod mifelénk hatóságilag kellett közbelépni a rendőröknek, önkormányzatnak amiatt mert nem voltak képesek betartani a játékszabályokat. Tehát a tapasztalat nem ígér semmi jót. Körbe kellett kordonozni, le kellett fizikailag zárni területeket mert nem értettek a szóból.
kunzoo 2020.04.20 11:36:19
@Ekrü:
Azt nem lehet garantálni, de a min. elnök szakértőkre hivatkozva azt mondta, május elejére várható a csúcspont. Na ahhoz biztosan nem érdemes igazítani. Így lenne a rendszerben két három hét tartalék. A felsőoktatás nem késne mert amúgy sem kapnának hamarabb eredményeket. Ahogy hosszabbodnak a nappalok, úgy éri a környezetet egyre több UV sugárzás ami erősen fertőtlenít. Egyszerűen nincs igazi indok az eredeti időpontra. Eltolva még mindig az érettségi idejében lennének. Ez így kapkodós lesz.
"lázadásról". Lesz buli, hidd el. Sok tanuló akkor lesz utoljára együtt, egy tömegben. Megvárják egymást a vizsga végén, a szülők megvárják a gyerekeiket a suli előtt. Nem magán az érettségin lesz tömeg hanem előtte-utána. Mivel nem lesz utána szóbeli, vége az érettséginek. Megy a tömeges "te mit írtál?" Az istenért így megy egy érettségi.
Szinte jobb lett volna csak szóbeliztetni, hisz akkor rögzített időpontokkal széthúzhatták volna a létszámot. A reggel nyolckor kezdő nem várja meg a délután háromkor kezdőt. Így egyszerre kezdenek, egyszerre végeznek.
kunzoo 2020.04.20 11:41:05
@droid_:
Például elviszi a gyerekét. A szakközepekben, gimikben sokan nem helyben laknak. Azt ajánlják tömegközlekedésre ne ülj. Egy matek érettségi előtt sokan átnézik az anyagot, izgatottak, rosszul alszanak. Nem adnád oda a kocsit a fáradt, felspannolt friss jogsis gyerekednek ugye? Valószínűleg az érettségizők túlnyomó részének nem régebbi egy évnél a jogsija.
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
kunzoo 2020.04.12 21:56:09
@steery:
Olyan lenne mintha hangsebességgel húznák el a templomtorony mellett? Távolodva vagy egy végtelen bimmmmmm avagy bammmm? (az eseményhorizonton)
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
kunzoo 2020.04.01 08:10:46
@vackor1:
Szerintem félnek attól hogy a skótokban olyan rebellis gondolatok motoszkálnak hogy nem iktatnák be skót uralkodóként. Mekkora pofon lenne már.
A legtöbben nagyon is megbecsüljük az idős embereket és fontosak nekünk, a krónikus betegek szintúgy, a haláleseteket és a hosszú felépüléssel járó megbetegedéseket abszolút nem kívánta senki. Viszont ettől eltekintve, a járvány miatti átmeneti életmód változásunknak feltűnően sok olyan eleme van,…..
kunzoo 2020.03.29 18:30:47
@Online Távmunkás:
Egy szem gyereket de jó lehet nonstop szórakoztatni, elfoglalni.....
A Biocont nevű céggel évek óta bajban voltam. Többször beszéltem olyan emberrel, aki látott olyat, aki ismerte egyik vagy másik munkatársukat, de évekig nem sikerült eleven képviselőjükkel találkoznom. Aztán tavaly felcsillant a reménysugár, valahogy elértem egyik ott "dolgozó" embert, aki olyan…..
kunzoo 2020.03.25 21:07:49
@grano:
Az nyilván nem árt, de a korai metszés simán másfél-két hét előny. Főleg fakadás után látszik, mennyivel robbanékonyabb a szőlő. Elsősorban a rövidcsapos művelésmódokra gondolok. pl. bakművelés, kordon rövidcsapokkal. Szerintem két oka van. Egyrészt a sebgyógyulás, nincs könnyezés. nem vakul a rügy a létől. Másrészt a növény hormonháztartása. Késői metszésnél a vesszőkkel levágod a növekedési hormonokat is. a csúcsdominancia miatt a felső rügyek fakadnának, ezek levágásával a hormonok is távoznak. idő kell ahhoz hogy az alsó rügyek-amik amúgy alva maradnának!-fakadásképes állapotba kerüljenek. Ez a növénynek egy vészforgatókönyv, időveszteséggel jár. Az atkák közben kikelnek, simán szétszélednének a sok rügyön, de csak kettő-három marad nekik. Az atkák az egy és kétéves részek határán telelnek. Ez a három dolog, főleg ha valami oknál fogva legyengül a tőke, már bajt okozhat.
kunzoo 2020.03.26 20:34:57
@grano:
Igen, a fagykár benne van a pakliban. Az is érdekes hogy sokan emlegetik a régi "aprófürtű" furmint meg egyéb fajtákat, pedig a metszés befolyásolja a fürtméretet. Kopaszra metszésnél a sárszemek, rejtett alvórügyek hajtanak ki, azok kisebb fürtöket hoznak. Nem nagyon volt fürtválogatás, tehát a sok fürt még apróbb lett.

Természetesen a nemesítés növelte a fürtméretet, de ez is benne van.

Kopaszra metszésnél nem bakművelés van hanem fejművelés. Ennek a javított változata mikor a fattyúvesszőkből hagynak néhány rövidcsapot. néhol még egy szálvesszőt is hagytak karikára kötve. Rendesen metszett bakművelést nagyon ritkán látni.
A szemünk előtt omolhat össze egy nemzetgazdasági ágazat az elkövetkező hónapokban. Azaz nem biztos, hogy csak egyetlen ágazat, de minket speciálisan a vadgazdálkodás foglalkoztat, hiszen ez határozza meg életünket, ez adja sokunk mindennapjainak keretrendszerét...
kunzoo 2020.03.23 12:59:26
@Eugene Horse:
Azért abban az egyensúlyban benne volt az is, hogy a népesség egy nem elhanyagolható része éhenhalt tavasz közepére. A vadász által nevelt, majd elejtett vad élete ezerszer jobb életminőség szempontjából mint egy nagyüzemi csirkének az élete. Vagy disznóé. Tehát ha nem vagy vegán, akkor te is ugyanúgy gyilkolod az állatokat csak rábízod valaki másra. Ettől nem vagy magasabb szinten erkölcsi alapon.
kunzoo 2020.03.23 19:41:13
@Eugene Horse:
Nos, ha valaki szinte sose élvezetből lő az a hivatásos vadász. Pl ők lövik ki a vadállományt pusztító kivadult kutyákat. Ők mennek ki az elütött vadakhoz. Néha kilőhetik a nyársas agancsú őzbakokat (nézd meg mi az) kilövik a beteg, fertőző vadat. Néha lőhetnek túlszaporodott vaddisznót. Tökig érő hóban mennek etetni. Csodás uazzal. Maga a platós uaz egy szívás.
Elaprózódtak a vadásztársaságok, valóban sok olyan seggfej van akikről beszélsz. De nem mind ilyen.
kunzoo 2020.03.23 19:41:24
@BOAR:
Sosem értem normál boltban miért nem lehet kapni. Igazából nem lenne nagyon drága hús.
Ezzel a gondolattal játszott el az amerikai National Geographic magazin. Az eredményt a Föld jelenlegi képén ábrázolták kontinensekre lebontva. Voltak mellé ugyan rövid magyarázatok de azok egyetlen komolyabb földrajzos érdeklődését sem elégítenék ki. A National Geographic…..
kunzoo 2020.03.23 09:48:18
@Numi, na mi? Numida!:
Azt nagyon veszélyes dolognak gondolnám. Földrengés, gátszakadás....Ami szerintem kivitelezhető lenne, a Dardanelláknál épített gát. Hosszú szoros, egymás után több gát, zsilip. ha szakad, még van másik.

Arra kíváncsi lennék, ellensúlyozható lenne-e egy darabig az emelkedés azzal, hogy a mélyföldek egy részét csatornákkal összekötnék az óceánnal és vízzel töltenék fel. Pl. valahogy vizet juttatni a Kaszpi tengerbe, A szaharában található mélyföldekre stb. Hány centimétert lehetne így megfogni?
Miután az állam illetékesei több esetben is elutasították újságírók adatigényléseit, szerdán levelet írtunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH), amiben arra kértük, hogy foglaljon állást a koronavírusos fertőzési adatok nyilvánosságáról. Úgy gondoljuk, a fertőzésre…..
kunzoo 2020.03.22 15:48:21
@math0:
Szórakoztatják egymást történetekkel, a helyieket meg fertőzik, legalábbis alaposan kibasznak velük lásd síelős balcsiramenős lebetegedős jóember. Azon nem kéne megsértődni ha a helyiek ennek nem örülnek. Te sem örülnél ha a kerületedbe beköltözne valaki Milánóból, egy kis tiroli sítúra után. Rajtad lenne a para.
Engem idegesít hogy itthon vagyok a gyerekekkel, se suli se ovi, emiatt nem tudok dolgozni kényszerszabin vagyok amíg kitart a szabadság. Erre meg a leköltözők miatt tele a bolt, lerabolják, tülekednek, tömeget csinálnak. Nyilván sejthető volt a hozzászólásaimból hogy közvetlenül érintett vagyok benne. Plusz idősek a szüleim. Tehát a hátam közepére kívánom az itt nyaralgatókat. Mégegyszer: Azzal van a baj nem tudnak viselkedni. Most olvastam az Index cikkét, lassan eléri az országos ingerküszöböt ez a jelenség. A cikk kicsit félrevezető, nem tanultak meg viselkedni, csak szombat délben elromlott az idő, fáztak a parton a hideg északi szél miatt.

Más: A nyanyák bezzeg korzóznak csapatostól. Az asszony mondta hogy egy idős nő beszólt neki hogy miért vannak vele a gyerekei. Hát kivel legyenek? a nagyszülőkkel? Erre a feleségem visszakérdezett hogy maga minek mászkál az utcán nyugdíjasként, célcsoportként?
kunzoo 2020.03.22 17:23:43
@math0: Mondom hogy egyetértek az adatok kiadásával. nem tudom minek nyomod nekem ezt a dolgot. Az viszont idegesít amikor pletykának minősítesz nekem olyat amit saját szememmel látok. Ma voltam boltban, már korlátozott bizonyos cikkek elvitele. Olyan arcokkal van tele a bolt akiket nem láttam itt korábban. Tojás nincs. budipapír hegyekben. tiszta őrület.
kunzoo 2020.03.22 17:26:09
@math0:
Na az egy barom. Nyilván értesült a fertőzésveszélyről, csakazértis kiment síelni a rektor úr. Duplán szégyellheti magát. Felelős polgárként és orvosként is.
A koronavírus járvány immár a mindennapjaink része: aki teheti, home officeban dolgozik, és az értelmesebbek el sem hagyják a lakást ilyenkor, ha nem muszáj. Az éttermek még nyitva tartanak, de a forgalmuk messze elmarad a normálistól – ez járvány idején jól is van így. Sokan pedig egyszerűen…..
kunzoo 2020.03.19 07:54:51
@midnight coder:
A statisztikát is lehet szépíteni, Krüger úr khm. légzési elégtelenség miatt hunyt el.
kunzoo 2020.03.19 08:28:50
@midnight coder:
Nálunk most lesz egy ugrás, hisz hazajött az összes pincér, szakács szobaasszony a labancoktól. Hazajönnek, majd elszaladnak a boltba bevásárolni. Meglátogatják a családjukat...