Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gygaabor

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség A oszlopom már van 2011.01.15 07:50:00
Azt látom, hogy most már semmi nem ment meg attól, hogy egy tökéletesen rozsdamentes, szalonállapotú Ponton-karosszériám legyen. Bármennyit is könyörgök Csabinak. Gyári új kaszni készül - a gyárban. Az enyém annyiból jobb lesz, hogy az üregek is kapnak kezelést Ne értsenek…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
gygaabor 2010.03.01 21:47:06
Az utóbbi hónapok tán legpontosabban dokumentált sztorijára leltünk a tanulságok hihetetlen tárházát nyújtó Népítélet-rovatban. Pontosan, minden forinttal elszámolva mutatja be az Alfa 156 1.9 JTD-vel töltött időt, okulására mindenkinek, aki hasonló korú és típusú autó…..
Néhány évvel ezelőtt kis híján tömegkarambolt okoztam. Hannover mellett lepillantottam a felüljáróról, és a látványtól azonnal lefékeztem. Alattam a mezőn furcsán segget meresztő férfiak gyorsultak. Olyan volt, mintha motoroznának, de ahogy jobban megnéztem, mégsem. A…..
  Autókat írunk meg, amikről már senki nem akar, mert csak útban vannak. Fókuszban egy megfáradt Samara. Vigyázat, nem teszt! Vélemények azonos című írásunkról...
gygaabor 2009.12.05 13:32:54
Falu! Gépjármű-re!   Csaba lőtte Bahreinben ezt a gyöngyszemet, ami bizony az, aminek látszik. Hatajtós pick up, konkrétan egy Great Wall Blue Ocean. A Great Wall csodálatos dolgokra képes az innen-onnan kölcsönvett technikát és formát használva. Elég, ha csak a jelenlegi…..
Lola és a barátnői leánybúcsúra érkeztek a Nagymező utcai mulatóba, ahol a pincér a maga módján jobban mulattatta őket egy tucat DJ-nél és chippendale-fiúnál. Először bedobta, hogy fejenként 3 ezer forint a minimális fogyasztás az emailben megrendelt asztalnál, aztán,…..
1993-at írtunk, 23 éves voltam. Dolgoztam már ekkor pár éve. Egy örökségből és félretett pénzemből sikerült vennem egy Suzuki Swift 1.3 GC típusú autót. Azért döntöttem emellett mert mindenki dicsérte, olcsó volt, fürge modern. 880.000 Ft-ot fizettem érte. Fess fiatalember…..
A minap matattam valamit a garázs előtt, és átgurult hozzánk Capris, aki az utcában lakik, és valóban van egy hármas szériás fekete Ford Caprija. De kivételesen nem a Caprival gurult át, hanem ezzel itt:Egy eredeti Csepel BMX-szel. Akkor készült, amikor a Csepel még egy hatalmas,…..
Három órát álltunk az M7-esen. Rosszabb is lehetett volna - sütött a nap, szinte már piknikhangulat volt, a vadkerítésen belül voltak akkora bokrok, amiket ki lehetett nevezni vécének, egyszóval senki sem panaszkodott és idegeskedett. Időnként jött egy rendőrautó a leállósávban…..
Euroring, időmérés, két eltökélt majom és két kicsi, de erős Alfa. Nincs más megoldás, csak a verseny. Házon belül állítottuk egymással szembe őket. A 155 lóerős Mito új, erőtől duzzadó és modern, de vajon megállja-e a helyét a sokat látott, ordas 150 lóerős 145 QV-val…..
  Újabb két hét telt el, mikor azon kapta magát, hogy körbe-körbe járkál a garázsban, pucolgatja a szerszámokat, fölöslegesen megzsírozza a krokodilemelőt, kézbe veszi a hidegvágót, és hosszú percekig rugdal ide-oda a padlón egy szakadt porvédő gumit. Rá kellett…..
  Vidéki utak mentén jellemzően nem nagyon álldogálnak emberek. Ha nagyritkán mégis megpillantunk valakit, az jó eséllyel vagy örömlány, vagy rendőr. Vélemények az azonos című publikációnkról...
gygaabor 2009.03.11 03:39:35
Tavaly nyáron egy pénteki késő délután igyekeztünk le a cimborámmal Balatonkenesére egy vitorlásversenyre. Valahol, nem sokkal az M0-ás után beállt a pálya. Nem lelassult, MEGÁLLT. Gondoltuk: na valami durva baleset lehet, nem engednek egy sávot sem, biztosan nagy baj lehet... Az elejét sem láttuk a sornak, nylvánvaló volt, hogy nem 20 perces lesz a művelet. Na, kb. 20 perc múlva elkezdett centizgetni előre a menet és még jó egy órát araszoltunk, mire egyszercsak leesett az állam....

Pénteken koraeste, amikor az ország legforgalmasabb autópályályán is a legnagyobb a forgalom, kiálltak a fakabátok TELJES útzárral igazoltatni és egyenként engedték tovább az autókat!!!!! Nem random ellenőrzés volt, nem is az hogy egy bizonyos típusú autót, vagy személyeket keresgéltek esetleg.... nem, egy jó órára leállították a forgalmat, ezzel több ezer ember programját szétcseszve (nem kicsit a miénket is, nem értünk oda a hétvégi versenyünkre benevezni, ami miatt egyáltalán leindultunk...)

Mindez 35 fokos melegben. Forrt az agyvizünk. Majd amikor már majdnem sorra kerültünk, fogták magukat és az Octaviával (amely addig keresztbe állt az úttesten) leálltak a szélső sávra és befejezték az "akciót". Ahogyan elhaladtunk mellettük, láttuk, ahogyan röhögcséltek, egyik szendvicset zabált a motorháztetőre támaszkodva, miközben mi az óránkat méregettük, tudva hogy felborult az egész hétvégénk. Azért, mert ezek a taplók kitalálták, hogy most megnézik az autókban a tartalék izzókészletet, meg a eü-dobozt.

Legszívesebben megálltam volna beszólni... de minek? Inkább komótosan lecsorogtunk Kenesére, miután eldöntöttük, hogy most már nem sietünk. Minek, úgyis elcseszték az egész hétvégénket. Faszkalapok... És most fizettem be egy valag adót azért, hogy ezt az idén is megcsinálhassák veünk.

gygaabor 2009.03.11 11:05:12
@F/: Szerinted a legnagyobb csúcsforgalomban megállítani egy bizonyos (nem túl hosszú) időre a forgalmat, majd utána mindenkit engedni tovább, az bizony nekem mégiscsak úgy tűnik, hogy egy sima basztatás, semmi más... értem én, dolgozzanak, csak ne basszák szét a napom! Hozzáteszem, amúgy én is találkozom rendes rendőrökkel, csak azért valljuk be: rengeteg tapó van közöttük (úgy mint máshol is persze), a baj az, hogy ebben az esetben a tapló ember kezébe hatalom is kerül és az a nem mindegy.

Ja és igenis, abban a helyzetben, amikor az autósok között szinte lincshangulat uralkodik (mindenki számára világosnak tűnt, mi van), a tűzforró aszfalton eltöltött órás várakozás után nekem ne röhögcséljenek.... Jólvan, elvégezte a munkáját és szerényen szedelőzködjenek össze oszt kész.

Abban biztos vagyok, hogy a vigyorogva büntető BKV-ellenőrt is gyorsan nyakon vágná valaki. Nem is vigyorognak.
  Gondolta volna, hogy a világ legpocsékabb autója egy Opel, a Vivaro? Hogy a Volkswagen Transportert és a régi 9-5-ös Saabot jobban utálják, mint a 607-es Peugeot-t? Vélemények az azonos című cikkünkről...
gygaabor 2009.03.02 17:18:47
@Herman: Hát ez azért elég kevés, hogy meggyőzzön...

Abban igazad van, hogy hagyomány, stílus tekintetében valóban nagyok a németek. A japók, koreaiak valóban nagyon gagyi látványterveket készítettek nesokkal ezelőttig és valóban sokat nyúltak Európától.

Viszont a lényeg az eredmény. Nameg - úgy egyáltalán - ugye azt nem mondod komolyan, hogy pl. egy A8 olyan sokáig fog a saját kerekein gurulni? Nézz meg egy első szériás A8-at, amit 3 misiért árulnak... Mindre ráköltötték már az értékét legalább mégegyszer.
gygaabor 2009.03.02 17:26:04
@Herman:

Ebben látod igazad van, egy ilyenért nyugodtan odaadnám még az asszonyt is.. :)

Csak hogy tiszta legyen, éppen ezért fordultam el a németektől, mert már nem tudnak ilyen AUTÓT építeni. Szomorú.
Belsőség Minden, ami V8 2009.03.01 00:18:00
Vényóc, fauacht, víejt, mindegy, hogy írjuk, hogy ejtjük, a V8-as motorban így is-úgy is benne van az erő ígérete. Millió faja és alfaja létezik, sokan megukénak mondják és bizonygatják, hogy csak az övék az igazi. Én mindet szeretem: a nagybátyám 5 literes TPI-je a TransAm-ben…..
  Van kampányszerű KGFB-ellenőrzés? Vagy csak a média félreértelmezéses felfújósdija folyt, és a hétvégi híradók vágóképein KGFB-igazolást kérő rendőrök csak a tévéstábok kérésére ellenőrizték a csekkeket-szerződéseket-bizonylatokat? Vélemények az azonos…..
Életem legszürreálisabb sajtóbemutatóján valamikor 1995 júniusában vettem részt, az akkor még önnön tulajdonában levő Rolls-Royce jóvoltából. Szó sem volt még BMW-technikáról, a Rolls-Royce-ok és a Bentleyk ugyanúgy néztek ki, és mindet a régesrégi 6,75 literes, V8-as…..
Belsőség Ha szakadt, takard el! 2009.01.30 01:43:00
  Büdös, szakadt, repedt, felesleges pilácsok világítanak? Reménytelen rendbe tenni a belsejét. Segítünk eladó autód belét legalább a vevők számára emészthetővé tenni. Persze a korrektség szobrát nem rólunk fogják megmintázni, az biztos. Vélemények az azonos című…..
… mondta teljes nyugalommal és kicsit sajnálkozón az egyenruhás hölgy. Talán még az angyalföldi vasútállomás lepukkadt és kies rakodóvágányai is elpirultak egy kicsit ekkora szigor hallatán. - Tessék csak, nyugodtan. - válaszoltuk neki Árpáddal szinte egyszerre. A…..