Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nabazzmeg

0 bejegyzést írt és 416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
nabazzmeg 2011.09.21 11:38:50
"Hegedűs ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a kormány meglehetősen szűk rétegre tervezi hárítani a kompenzáció költségét, a 202 ezer forintnál alig magasabb átlagbér feletti jövedelemről ugyanis mindössze a 4,5 millió szja-bevallás tíz százaléka, 450 ezer darab szól. Azaz a valamilyen formában szja-köteles jövedelemmel bírók (a munkavállalók száma 3,7-3,8 millió) töredéke fizeti majd a plus terhet." valahogy azért -és szerintem nem vagyok vele egyedül -szkeptikus vagyok: valóban csak a töredék, ahogy a cikkben áll, keres ténylegesen minimum 202 ezer bruttót? és ha a többi az alatt keres, valóban csak annyi pénzt keresnek és nincs egyéb jövedelmük? nyilván nagyon soknak nincs, de azért csak van köztük olyan, aki - még leírni sem merem -esetleg zsebbe kap valamit?
A lényeg, ahogy írták: megint egy szűk réteg fog szopni, ugyanúgy, ahogy a szocik alatt. Helyesebben mindenki szopni fog, csak van, aki többet.
Mindemellett egy borzasztó katyvasz az egész és rendesen belefingottak a nulláslisztbe.
Nem jár jól sem a minimálbéres, sem a "gazdag": a minimálbérest ezentúl majd feketén fogják foglalkoztatni kevesebbért, mint eddig, mivel nem tudják kigazdálkodni a többletbért, a "gazdag" meg kevesebbet visz majd haza.
Az sem tiszta, hogy miként kell nyilatkozni ahogy az sem, ki dolgozza fel ezeket stb. Nyilván ez sem lesz ingyen, tehát újabb kiadás. Hiába no, jól ki van találva itt minden.
Tóta W. jól összefoglalta már többször egyszerű parasztlogikával, csak el kell olvasni:
w.blog.hu/2011/06/21/tokotokon_viharlampas
w.blog.hu/2011/02/25/te_sotetben_bujkalo
w.blog.hu/2010/11/11/sanghaj_borsod#more2440920

És a legjobb szemléltetőeszköz a minimálbér-emelésről:
w.blog.hu/2009/09/23/ujra_olt_a_szakszervezet
nabazzmeg 2011.09.21 13:33:45
@Lord_M_: "mert a munkáltató a borítékos összeget lefelé is korrigálta, tehát ha az államtól 1000 forinttal több maradt, akkor ő ennyivel kevesebbet rak a borítékba.." na ez a görénység és én ezért nem sajnálom az ilyen mentalitású vállalkozókat.
Egyébként:
"8. ...létrehoz egy olyan célzott kompenzációs rendszert, amely azokat a munkavállalókat segítené, akik ténylegesen alacsony jövedelemmel rendelkeznek, és nem kapnak „jövedelemkiegészítést” a fekete- és szürkegazdaságból" szóval azért tudják ők is, hogy kurva sokan borítékoznak ezért bukott meg az 1kulcsos, nem azért, mert hülyeség. A magyar adócsaló munkaadók sokasága itt az igazi gáz. Sokan szidják a multikat - igaz, a profitjukat általában kiviszik - de nélkülük még ennyi munkahely sem volna, ráadásul náluk sokkal jellemzőbb a normális bejelentés és járulékfizetés.
nabazzmeg 2011.09.21 13:43:06
@kewcheg: vagy azt csinálni mint a spanyolok: gyakorlatilag nem ismerik el - lehet, nem ez a legjobb kifejezés - hogy van romaprobléma. Sőt, még azt sem nagyon, hogy náluk egyáltalán vannak-e romák és van-e velük gond (vannak-van)
A fentieknek megfelelően tudtommal ők nem nagyon indítanak semmiféle asszimilációs, felzárkóztatós meg felemelős programokat stb. Az is igaz, hogy nekik melléjük még ott van a sokféle bevándorló is.
Olcsóbban csinálják-e mint mi? Jobban teszik-e? igen összetett dolog ez, de a segélyezés meg a választáskori aduként való felhasználásuk és a folyamatos hazudozás, elbaszott intézkedések jóra nem fognak vezetni az biztos.
Börtönszleng Kajli 2011.09.16 09:40:00
Kajli: szerelmes – Kivel csörömpöltél, Pisti? Hallom, oltottál, mint meszes vödör. – Á, csak a régi csajommal dumázgattam kicsit. Visszaröppent Gran Canariáról, aszongya megvár, mielőtt visszafordul a rúdra. Tesókám, csak 24 nap! – Kajli vagy bele rendesen, mi? – Ne…..
nabazzmeg 2011.09.17 09:06:39
@nabazzmeg: plusz még moldova: bűn az életben is hamis, gagyi cuccra értik.
Persze egy szónak lehet több jelentése is, ezen kár összekapni.
Amúgy a szövegek ütősek, nekem bejön, jókat röhögök :-D
A dunai teherhajózás nem is olyan régen a közép-európai áruszállítás egyik meghatározó szegmense volt. Ma is az – de ma már a magyarok nélkül. Miért csak mi vagyunk olyan ostobák, hogy nem aknázzuk ki a Dunában és a Tiszában rejlő lehetőségeket? Teherhajók a…..
nabazzmeg 2011.09.15 13:36:16
@aeidennis: az igaz, hogy csökkent a népesség, de '80-ban mit működtettek egy háztartásban? Este 2-3 órán keresztül egy tv-t, heti 2 órában egy rakéta porszívót meg egy mosógépet, továbbá 120 literes hűtőt...a néhány kósza neoncső meg egyéb villanykörték nem igazán számítanak. Ellenben ma? felsorolni sem lehet, pc-k, laptopok, nyomtató(k) telefonok, dvd-k, tv-k, mikrók, mosogatógépe szóval a jóégtudja, hányszorosára nőtt a felhasznált energia mennyisége.
Az atomerőművek ilyetén leállítása egy hisztéria eredménye, kíváncsi leszek, a németek miből fogják előállítani a kieső megawattokat, milyen munkát adnak annak a több tízezer elbocsátott embernek és - mivel áramexportőrök - miből pótolják majd a bevételkiesést.
nabazzmeg 2011.09.15 13:42:59
@QM: nem tudom, elkészült-e gönyűnél (mosoni befolyás)a műtárgy, ami a fenékküszöböt biztosította volna a szigetközben függetlenül attól, mennyi vizet adnak a szlovákok. Jó ideig pesti "öko-terroristák" fúrták azt a projektet is....
Nem tudom van-e szebb annál, mikor a kettős beszéd úgy nyal vissza, hogy napokig eltart, míg Kedves Vezetőnk ábrázattyáról letörlik a nyalintásból visszamaradt szájhabot." A kormány hiszi azt, hogy egy bizonyos szinten túl az embert terheli a felelősség, amiért elment a…..
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
nabazzmeg 2011.09.12 21:11:50
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
Clandestino Vásárolj a metrón! 2011.09.09 05:17:00
Mexikóváros iszonyatos méreteihez iszonyatos metróhálózat is társul – csak ennek köszönhető, hogy az egymástól távol eső városrészek között többé-kevésbé emberi sebességgel lehet közlekedni. A 11 metróvonal összesen 175 állomását naponta átlagosan négymillió ember veszi igénybe, a jegy 3 pesóba (45…..
Vastagbőr Nagy segítség 2011.09.09 18:01:00
A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a…..
nabazzmeg 2011.09.10 11:57:21
"Az európai rejtett gazdaság mérete 2 100 milliárd eurót tehet ki, ami átlagosan a GDP 20 százalékának felel meg, míg Magyarországon elérheti a 22 milliárd eurót, az ország GDP-jének mintegy 24 százalékát a Visa Europe tanulmánya szerint."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/07/eros_a_magyar_fekete_gazdasag/

ha nagyvonalúan számolunk, akkor ha csak ennek a felét sikerülne hathatós intézkedésekkel kifehéríteni, az kb. 11 mrd. eurót, azaz nagyon durván 2970.000.000.000. bevételt hozhatna. Ha jól tudom, most hiányzó 100-200 mrd.-on rugózik mindenki és ezért eltörölné az egykulcsost. A pl. 2 gyerek után kapott nettó 20 ezret is szívesen visszaadnák? Amíg 36-os volt a felső kulcs (szuperbruttót most nem nézem), akkor a most jól járt kb. 300 ezer ember fizette be az össz szja. kb. 30-40 %-át. 4,4 millió adózóból....Szerintem az sem volt normális dolog. A szuperbruttó kivezetésével a jelen stand szerint egyébként 2013-ra jobban jár az is, aki most bukóban van. Hacsak nem szarik valamit a kutya, bár a visszaható hatályú jogalkotás országában semmi sem lehetetlen.

adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx#utm_source=hvg&utm_medium=email&utm_campaign=kalkulator

Példaként 150.000 bruttóval számolva mindenki láthatja, hogy 2013-ra kb. 4635 huf-al fog többet keresni.
2010-es adatok szerint 4,4 leadott adóbevallásból kb. 8300 milliárd folyt be, ebből a "szegények" -1,5 milla alatt - 25%-al részesedtek az össz befizetésből- a "gazdagok" ( 4 milla fölött) 32% a 100-ból...a maradék kb 45% tehát 1,5 -4 milla között volt. Namost itt nagy a szórás, nem tudjuk, mennyien voltak br. 290 alatt. Az átlag kb. 45 ropi körül kapott visszatérítést. Ha szintén a nagy átlagot nézem (kb. 150 bruttó) akkor ez 2013-ban visszajön, kb 55 ropi. Amit az előbb már írtam, a családosok, akkor átlag 2 gyereknél ez 240 ropi.....így azért ez nem bukó már, nem igaz? Ja, majdnem elfelejtettem: 2010-hez képest 800 ezerrel csökkent a leadott bevallások - így kb. adózók - száma. Ez miből tevődhet össze?
Megjegyezném továbbá, hogy egyik kormányért sem vagyok-voltam oda, de az igazsághoz ezek a számok is hozzátartoznak.
Noszvai András és csapata Bársonyoson jártak és véletlenül akadtak a világ legártalmatlanabb vadászgépére, a méltán híres MIG-15 házi gyártású másolatára. Trabant-alkatrészek, fürdőszobai apróságok, partvisnyél, a dugattyúmotoros (talán IL-2?)-kópiában a…..
nabazzmeg 2011.09.10 08:34:14
@Krisz_: de, azt! amúgy igen jófej faszi lehet az öreg :-)
Az új Be. tervezet szerint a kiemelt ügyekben az ügyész megtilthatná, hogy ügyvéd legyen a tanú mellett a kihallgatásakor. Az indoklás arra hivatkozik, hogy az ügyvéd kiszivárogtathatja a vallomás tartalmát, ráadásul fölösleges is a jelenléte.  A Zugügyvéd kíváncsi,…..
Amikor gyorsan körbekérdeztem a családot és az ismerősöket, mi jut eszükbe Ausztráliáról, kiütéssel nyert a kenguru és a dingó. /NEM a harcjármű./ Szorosan utánuk jött a világ legkeményebb autópályarendőre: Mad Max. Sajnálattal állapítottam meg, hogy amennyiben ez a felmérés reprezentatívnak…..
nabazzmeg 2011.09.09 22:16:01
@zum trucc: "Ne' már te mondd meg, hogy írhatok-e a Lemilre" nekem se te mondd meg, ha kérhetem...mégis kinek képzeled magadat?

"Amit a japánok rasszizmusáról, pedofíliájáról, és anatómiai sajátosságairól írtam, az tényszerűen igaz, számos egybehangzó forrás szerint. " Tényszerűen mi? Attól, hogy te állítod, már tényszerű is lesz minden. Ezt mondták a barnaingesek is...Láttál te már élő japánt? Beszéltél egyel is?
Tudod, gyerekkorom óta számos zsidó származású barátom van, akik büszkék arra, amit elértek, ahogy élnek, ahogy cselekszenek, attól függetlenül, hogy zsidók-e, vagy sem. Mindegyik tehetséges, sokra vitte, sikeres. Kevés olyan embert ismerek, akiket jobban becsülnék, vagy ugyanannyira, mint őket.

Azt hiszed, hogy okos vagy és zsebedben a bölcsek köve? Fennhéjázó vagy, öntelt és demagóg.
Moderáld magad, légy szíves, kettőnk közül te vagy itt a gumicsizma.
Érdekes egyébként, általában a primitív, önmagukban bizonytalan, frusztrált és bigott emberek szoktak a nickembe belekötni.....no comment.
nabazzmeg 2011.09.09 23:28:42
@zum trucc: még csak nem is elemeztelek. Uncsi vagy te ahhoz, hogy igazán neked lássak :-)
Ha fikázol, nem érdekel. Zagyva ellenségkeresésed nem talál célt.
Az írásom ellened beszél, amire önerőből szolgáltál rá.
Nem volt célom "mindent" eltalálni, ilyesmit amúgy is csak a fiatal és naiv, tapasztalatlan emberek hihetnek. (hiúságukban hiszik, hogy mindenki rájuk figyel)
Valóban, tényleg nem érdekes. Úgy kerülnek ide, hogy te zokon vetted egy nép nevének puszta megemlítését is, amelyre hisztérikusan reagáltál.
Dührohamot te kaptál, valóban meglehet, hogy nickem a nyársplogári "értékek" mentén nem választékos, de ez csak rám tartozik. Aki érti a fanyar humort, meglátja lényegét, mely hivalkodónak tűnhet - bár szándékom szerint inkább görbe tükör, mintsem öncélú feltűnősködés - persze ehhez észben fel kell érni - a vevői oldalon.
Pusztán ez alapján beleállni valakibe korlátoltság - nos alapvetően erre céloztam megjegyzésemben. Úgy látszik, ideget talált. Elég csak első reakciódat megtekinteni.

"Japán kocsim van, kurva jó és nem romlik el. De ez még nem növeli meg a japcsik méreteit. "
Előző megnyilvánulásaid alapján ez aztán szakértő, PC megállapítás. Ebből aztán életre szóló, örök megállapításokat tehetünk minden japánra nézve. Nem veszed már észre, hogy egyre jobban belekeveredsz?
nabazzmeg 2011.09.10 08:02:50
@zum trucc: zárásul, csak a tisztán látás miatt:
Strössner kolléga kommentjére adott reakcióm lényege, hogy míg azok a népek, akik sokkal több csúnya dolgot követtek el, mint mi - nos még nekik is 100szor jobb imidzset sikerült kialakítani magukról a vh.-t követően, mint nekünk, holott nyilvánvalóan jóval hosszabb a bűnlajstromuk. Szóval Mo. még ehhez is béna volt, érdekes módon inkább vagyunk a mai napig céltábla, mint az akkori agresszorok, lásd Képíró-ügy, véletlenül sem egy német vagy japán háborús bűnös. Nyilván olyanokkal is foglalkoztak,de mára mintha csak mi maradtunk volna terítéken.
Nívó BKV vezérnek prémium jár! 2011.09.07 08:26:00
Számomra hihetetlen, hogy Kocsis István távozik a BKV éléről, hiszen ő egy zseni. Most ne röhögj, kérlek szépen, hogyan neveznél egy olyan embert, aki szinte az összes nagyobb állami vállalatot vezette (pl. MVM, MÁV, BKV), jópár cégnél igazgatósági tag volt (pl. OTP, Paksi…..
 Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó…..
nabazzmeg 2011.09.07 13:08:35
@MikeBoy: igen, minden pénz inflálódik, nyilván...de milyen jó lett volna! :-)
nabazzmeg 2011.09.07 13:28:05
@Kőmíves Kelemen: egyetértek szinte mindennel, amit a kommentjeidben írtál. annyit hiányolok, mikor többen a minimálbérre hivatkoznak, hogy azért csendben azt is meg kellene jegyezni, hogy hány 10ezren vannak papíron minimálbérre bejelentve, közben a fizu másik felét zsebbe kapják. Ez is egy élő jelenség és igencsak meg kellene oldani végre, hogy erre ne legyen lehetőség. És igenis baromság, hogy aki 250 nettó fölött vagy körül keres, az már gazdag...
Nyilván sokan a minimábérért dolgoznak akár 10-12 órát és egyértelműen azért, mert nincs más lehetőségük a környezetükben és a saját személyes életkörülményeik miatt, de erről mit tehet az, akinek jobb helyen sikerült elhelyezkedni, élni, esetleg többet vagy jobb helyen tanulhatott? Ezért ő fizessen többet? Dögöljön meg a köcsög "gazdag", vegyük el a fele fizetését hogy aztán ezt megunva adót csaljon?Ez kétélű fegyver, a sikeresebbet büntetni nem biztos, hogy kifizetődő mert lehet, hogy plusz bevétel helyett inkább kevesebb adó fog befolyni. Persze ezeknek a "szerencsétleneknek" a java nem tudna adót csalni, mert nem vállalkozó és a munkáltatója bejelenti teljes összegre. Tipikus kommer módszer azt a lovat ütni, amelyik húz, az könnyű, ahhez sem kell ám sokat gondolkodni.
nabazzmeg 2011.09.07 13:36:02
@nabazzmeg:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/07/eros_a_magyar_fekete_gazdasag/

ha ennek csak a felét ki lehetne fehéríteni, már nem született volna meg ez a blogbejegyzés
Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd gyorsan menni? Mai cikkünk blogposztja...
nabazzmeg 2011.09.07 11:08:11
@Shadowbull: ez igaz, nem kívánom én sem, bár pusztán technikailag nem volna rossz alternatíva. Arról nem beszélve, hogy jó magyar szokás szerint ez is meg lenne hekkelve az első nap! :-)
Azt viszont már helyretehetnék, hogy a külföldi rendszámú autók esetében - ha nem állítják meg őket - gyakorlatilag mehet a kukába a bünti.
Nyilván sokan vagyunk, akik örülnének a gyakoribb és hatékony rendőri jelenlétnek az utakon, de ez a fajta pénzbeszedés nem fogja javítani a baleseti statisztikákat.
Egyébként én úgy vettem észre, hogy sokan, egyre többen közlekednek a megengedett sebességgel, nyilván ez főleg az üza. árakkal állhat összefüggésben.
A Shelltől kaptuk az alábbi közleményt, amelyben arról értesítenek, hogy mostantól nincsen Euro 95-ös és Diesel üzemanyag a kútjaikon. Pontosabban van, de mindkettő neve elé oda kell mondani mostantól, hogy FuelSaver. Került bele valamiféle adalék, a SEI, amitől állítólag akár…..
Teszik fel a kérdést ezen a kampány-plakáton.Nos, a választ az autósok maguk odaírták. Itt jelölje ki, ha nem értené: Segíteni nektek korcsok, fizetni a fánkokért...
nabazzmeg 2011.09.06 14:22:54
@newtehen: hát igen ennyivel is könnyebb lett a kisrendőrnek, kevesebb stressz és kevesebb konfrontáció...bár nem hinném, hogy a jogalkotót első sorban ez motiválta volna :-D
nabazzmeg 2011.09.06 14:59:35
@ruskyy: van valami orfk vezetői utasítás, tudomásom szerint abban taglalva van, hogy milyen max sebessséglimit mellett mennyire kell belőni a trafit.
Gyakran méregető srácoktól tudom, hogy itt is nagy a rendőr szabadsága, a jófejek általában kicsit fölé lövik a gépet, a buzgó fiatalok pedig alá, gyakran simán 55-re, városban...
Szóval ezektől a srácoktól tudom, a környékünkön 63-ra van állítva lakotton, ha egy bizonyos srác kezeli, viszont a pályán a fixeket egy autópályás rendőr infói alapján 145-re lőtték be...ezt kicsit keveslem, de soha nem lehet tudni. Mondjuk én az M1-en pl. már fejből ismerem az összes fixet, ill. azokat a felüljárókat is, ahol a leggyakrabban mérnek.
nabazzmeg 2011.09.06 15:03:20
@newtehen: gondolod, hogy le lehet írni a céges adóból egy közlek. bírság összegét? én még ilyet nem hallottam, csodálnám ha menne...be tudsz linkelni valami jogforrást?
Mindig a legszörnyűbb rémálom válik valóra, főleg, ha öreg Mercit vesz vagy ad el az ember. Ott ült a sámliján a műhelyben, jó mélyre leszívta a cigit, mint mindig, amikor a gondolatot szó követi majd. Közben a lábával egy automataváltót billegtetett, a nyári vihar előtti…..
Amióta élnek emberek a Földön, azóta harcolnak, háborúznak. Mióta háborúznak, azóta használnak egyre jobb fegyvereket. Mióta egyre jobb fegyvereket használnak, azóta el is vesztik őket. Amiket utána alkalmasint az ellenfél kezd el használni… Van, mikor egyszerűen az elejtett Kalast felveszi az…..
nabazzmeg 2011.09.02 14:39:16
@vén betyár: ez mekkora sztori már :-DD
csóri faszingerek, aztán még a máig elfeledett és harcoló német alakulatok legendájára merje mondani valaki, hogy nem igaz :-DDD
a poszt amúgy jó!
Belsőség Az autó megköszöni 2011.09.02 07:00:00
Elmegy az autó úgy is, ha nem nézünk be soha a gépházba. Egy darabig. Csak sajnos nem tudhatjuk, mikor van vége ennek a darabkának. Ha már fel-felvillan az olajlámpa, pirosban jár a hőmérő, lehet, hogy késő benézni a motorháztető alá, akkor tényleg át kell adni a helyet…..
nabazzmeg 2011.09.02 09:59:12
@no_holy_shit: amit írsz, valójában nem klasszikus kenési feladat. A szimmeringet sem kell kenni, esetleg - amennyiben anyagösszetétele, felhasználási területe indokolja - úgy a kiszáradástól kell védeni, hogy meg ne repedezzen, szét ne málljon.
A vp-nál ez már csak a folyadék jelenléte miatt sem következhet be, de a csapágy amúgy is gyárilag v.mi vékony zsírban vagy olajban fut, annak nem tenne jót a víz.
nabazzmeg 2011.09.02 13:46:10
@hitman77: ez így igaz, sok tartályon még egy kis gumicső is van a felesleg elvezetéséhez, hogy nehogymá' az oldalán folyjon végig a cucc..
nabazzmeg 2011.09.02 13:49:30
@Abfangjaeger: valóban, volt ilyen is, de hol látunk már ilyet?! pedig én szerettem a Barkácsot, jó kis igénytelen csótány volt az, a miénk hűtőköre szeretett lelevegősödni és menet közben egy jó nagy csavarhúzóval simán lehetett -sőt kellett légteleníteni :-) na ezt csinálja meg valaki egy újabb gépen :-D
Nem készülök semmi extrával. A Cougar motorját a Last Barons rendberakta, előtte se ment rosszul, de most lement a fogyasztás 16 literre. Persze még egyszer azért GPS-szel is rámérek, mert az új váltó miatt kicsit többet csal a műszer, de a legutóbbi Belsőség találkozó…..
Varánusz Ravatalon: a matolcsyzmus 2011.08.29 05:31:37
Vannak az életben törvényszerű dolgok, amik elől nem lehet kitérni. Amik pont olyan elkerülhetetlenek, mint a lakótelepi galambrajból hulló foscunami. Nézheted az eget, tipeghetsz kettőt jobbra kettőt balra, mint részeg vőfély a kakastöke pörkölttel a roma lagziban, ám…..
nabazzmeg 2011.08.29 15:52:22
@szivatnakanyám: lényeg az, hogy a tiednél - ami a nincs - csak több lehet, te tudatlan faék!
nabazzmeg 2011.08.30 09:23:00
@Cartman (ex Cartman): szemmel láthatólag te vagy az, aki nem érti a dolgokat. Az az igazság, hogy az általad belinkelt katyvaszok - amik nemhogy az ajánlott irodalom, de még a bulvár szintjét sem nagyon ütik meg - engem maximálisan hidegen hagynak. Egészen addig, amíg a liberális okoskodás és kásakerülgetés megy, addig az ilyenek, mint te bőven elrágódhatnak ezeken a gumicsontokon, nyilván mert más, értelmes és használható ötlet nem jut az eszükbe.
Nekem a Chikán se mondja meg a tuit, volt elég ideje, talán nem is egy kabinetben - aztán mégis mi lett belőle? Érdekes módon, egészen 2010-ig közel az 50%-a ugrott a fizetésemnek és még az sem volt elég a drágalátos mindenkori elkúró balfaszoknak.
Nyilván az lenne az egyedüli üdvözítő megoldás minden ágrólszakadtnak, aki az állami emlőkön próbál életben maradni, ha ismét bevezetnék a 36%-os szja-t (szuperbruttóval persze 40% körül jönne ki)nyilván csak a "nagyon gazdagoknak" ami kategória nálunk nevetségesen alacsony szintet üt meg a valóságban és nekik menten több segély jutna.
Egyébként megsúgom, akinek csökkent 1-2 ezressel a fizuja, azok sírnak most veszettül, pedig 2013 végére az eddigi tervek szerint a szuperbruttó kifutásával az övék is nőne. De az még odébb van, így sírni kell és a szomszéd tehenének megdöglését kell szorgalmazni. Az már nem fájt nekik, amikor ők kaptak szja visszatérítést, aki meg a 36-os sávba esett az csak annyit kapott mint a 7.-ik gyerek...
Tudod mit? OK, emeljék meg ismét az szja-t....de akkor mindenkinek! Na az hogy fog tetszeni? Gyanítom az sem volna jó a sok okoskának, a legjobb úgyis az lenne, ha nem kellene egyáltalán semmit sem fizetni.
Téved mindenki, aki még hisz a kommunista tündérmesékben és a "gazdagokat" fejné. A megoldás a drasztikus kiadáscsökkentés, ami elsősorban a szociális kiadások könyörtelen megnyirbálását jelenti. Nyilván ezek haszonélvezői ezerrel tiltakoznak, de más megoldás nem lesz - vagy az államcsőd, de akkor tényleg mindent el fognak venni.
A lényeg évszázadok óta változatlan, az öreg Széchenyi is alapvetésként kezelte: egyenlő teherviselés....
Azt az aspektust pedig még nem is említettem, hogy arra azért kíváncsi lennék, hány embert jelentett be a munkáltatója saját kérésre az alacsonyabb adósávba eső bruttóra, majd a fizetés többi részét diszkréten zsebbe csúsztatta? Gyanítom, hogy nem 2 emberről volt szó, hanem tíz, de lehet, hogy 100 ezrekről...Na az is igazságos volt?
nabazzmeg 2011.08.30 21:36:48
@Cartman (ex Cartman): öntelt vagy, fennhéjázó és ostoba. Csak véded az álláspontodat, melyet az általad hivatkozott megmondóemberekre alapozol. Igen, ha okosak volnának, vélhetően nem ez lenne most a gazdasági helyzet. Ezek az emberek végül mindig csak arra jutnak, hogy ők bezzeg megmondták, ahogy te is. A többi érvemre nem is tudtál reagálni, mert tudod, hogy úgy van, ahogy írtam. Ha pedig Széchenyin röhögsz, akkor az eddigieken túlmenően is gyatrább szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról így a blama inkább a tiéd. De tapsikoljál csak gyurcsánynak, megyónak, bajnainak - talán még az őskommer kovácsnak is?
Egyébként nem a matolcsyzmust védem, de primitív dolognak tartom, hogy mindenek sátánját az 1kulcsos adórendszerben találjátok. A valós állapotok fel nem ismerése, a szemellenzősség, fejlődésképtelenség valamint az ellenségkép keresése nyilván kényelmesebb. Mindenesetre kellemes strucckodást kívánok, agyzsugorítóan egyszerű véleményedre a továbbiakban nem vagyok kíváncsi, felesleges rád pazarolni egy percet is.
Subba Pöttöm Panni: Maci Laci 2011.08.24 11:14:00
Pöttöm Panni, te miért nem pornózol inkább? Vagy maradhatnál valamelyik Mayo Chix butik mélyén a következő tíz évre. Megnézed elköltözöl. (Extra élményért érdemes a végére tekerni!!!) ..
Börtönszleng Éles 2011.08.24 11:55:00
Éles: készpénz, használata tilos a börtönben – Gyere csak be, Botond. Iszol kávét? – Jöhet, csinálj egyet! – Két csicsek azonnal süssön egy kávét a kampimnak. Hány édeskével iszod? – Öttel, de csak kettőt keverj el benne, a végét meg rázd ki! – Hehe,…..