Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tetű

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az rendben van, hogy autóvásárlásnál a számok különösen fontosak. De ha azt hiszi, hogy itt a vételárra, fogyasztásra, évjáratra, esetleg futásteljesítményre gondoltunk, nagyon téved. Egészen más számok lényegesek, amit a szerkesztőség pár tagja nem is volt rest kitárgyalni…..
A Funny Car tréfás autót jelent, de valójában a gyorsulási versenyzés egyik osztályát hívják így – és ezekben a több ezer lóerős szörnyetegekben igazából nincs semmi mókás. Különösen ha nem sikerül megtartani az egyenest, azaz szükség van némi kormánykorrekcióra.…..
Mostanság Budapesten elég jól lehet autózni nappal. Aztán leszáll az éj, az autók többsége eltűnik, és járhatatlanná válik a város. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tetű 2011.02.25 00:59:33
@Perillustris:
Nem. Nem riasztáskor vált pirosra. Félreérted. Nem is a tűzoltóság "kezeli". Hanem folyamatosan működik, jól összehangolva a Vörösmarty utcai lámpával. Ugyanis mielőtt a V. u.-i pirosra váltana, előbb levált a tűzoltóság előtti, így megakadályozván, hogy jármű maradjon a V. u.-i lámpánál, azaz a tűzoltóság épülete előtt. Tehát kvázi olyan mintha a kereszteződés lámpáját 80m-rel korábbanra helyezték volna. Persze a biztonság kedvéért, azért a kereszteződésnél is van. De normál esetben ott már nem állhat meg jármű, hisz a korábbi lámpa nem engedi.
Behalt az akksid, és nem tudod, hogyan kell újat venni elektrokémiai gyorstalpaló nélkül? Olvasd el ezt. Vélemények az azonos című írásunkról...
Hasonló helyzetben egészen biztos, hogy én is legalább annyira felbosszantanám magam, mint ahogyan Kisvagány. Megállították a rendőrök, együttműködő volt, elfogadta a bírságot. De amikor valaki más az egészet elintézi egy mosollyal és még az iratai sincsenek nála, ott már…..
Tetű 2011.01.24 20:18:04
Szomorú dolgok:
1. Van KRESZ, és egyéb törvények, de az hogy a rendőrök épp lehúznak, megbírságolnak, előállítanak, vagy csak jópofiznak veled egy kicsit, ez rajtuk múlik épp milyen kedvük van, vagy milyen utasítást kaptak. Ebből kifolyólag az ember hiába tartja be a lehetőségekhez képest maximálisan az összes szabályt, akkor is lehúzzák, ha akarják. Ha másért nem, hát azért mert többen vannak, és azt mondanak amit karnak. (Mellesleg a hibás szabályokból kifolyólag, lehet épp az a veszélyforrás aki az utolsó betűig betartja a szabályokat.)

2. Sok helyen a legnagyobb veszélyt a STOP tábla jelenti!!! Pontosabban az, ha valaki valóban megáll ott! Oda minek raknak STOP táblát amikor elsőrendű útba (90km/h) becsatlakozik egy út?! Életveszély, ha valaki 0-ról akar a főútra kifordulni! Ez majdnem olyan, mintha az autópálya felhajtóba raknának STOP-táblát. De ha az a cél, hogy jobban odafigyeljenek a veszélyes kereszteződésben (becsatlakozásban), akkor pofátlanul és veszélyesen (!) ne kérjék számon a tábla után a rend éber őrei, hogy miért nem tette ki magát a szükségesnél nagyobb veszélynek az ember! Felháborító a rengeteg hibásan kihelyezett közúti tábla (nemcsak STOP)!

3. Előbbiek (hibás táblák, hibás szabályok, pofátlan rendőrök és közterületesek) következménye, hogy egyre csak nő azon táblák száma amelyet nem lehet vagy veszélyes komolyan venni. Ennek következménye, hogy az emberek akkor sem vesznek komolyan egy táblát, ha az véletlenül tényleg komolyan kéne venni!
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
  Aki érdekes autókról akar olvasni, nyomja ki a jobb felső sarokban az ikszet, és menjen ki az utcára. Bárhol is legyen lakóhelye, biztosra veszem, hogy ezen az átlagos december negyedikén maximum tíz percet kell várnia, hogy valami sokkal autószerűbb, izgalmasabb, kedvesebb…..
Tetű 2010.12.04 17:43:08
@Gab X:
100-as tempóhoz ST220 3.0 V6?? Minek?
100-as tempóhoz elég 55 LE is...
;)
Tetű 2010.12.04 17:54:48
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
A tegnapelőtti KRESZ posztnál sikerült olyan jó vitát generálni, hogy lassan közelítjük az ezer kommentet is, olyannyira nem egyértelmű a helyzet. Yooha most egy másik, elsőbbségi kérdést dobott fel. Mi van, ha valaki onnan jön, ahonnan elvileg nem szabadna neki, de a…..
Tetű 2010.10.21 23:52:31
@Reggie: És még egy! Talán az egyik legjelentősebb probléma azzal, hogy nem kötelező, az hogy, az embereknek fogalmuk sincs mikor kapcsolják be. Ennek következménye, hogy szürkülteben, esőben, vizes úton, havon, párás időben, napsütésben, stb... rengetegen (életveszélyesen!) nélküle közlekednek.
Analfabéték érvelnek emigyen: "de hiszen látok". Hát nem is azért kell felkapcsolni, hogy láss, hanem hogy Téged lássanak! Sajnos ez sok embernek felfoghatatlan.
Tetű 2010.10.22 00:00:11
@Reggie: Kedves Reggie barátom! Ha azt gondolod a 67 a lényeg, akkor nagyon nem érted! Mert ha 42 írtam volna, vagy 137-et, akkor az miben más?
Tisztellek, mert próbálsz érvelni. De a LÉNYEG, nem számokon van (nem mintha félnék a számoktól), hanem azon, hogy apró szinte semmibe sem kerülő odafigyeléssel könnyebbé, biztonságosabbá, szebbé, és élvezhetőbbé tehetjük mindennapjainkat!
Hagy ne kelljen összehasonlítani azokkal a valóban felesleges (és egészségtelen) elektromos kütyükkel amelyek sokkalta többet fogyasztanak egy hasznos lámpánál.
Tetű 2010.10.22 00:15:28
@Reggie: Kedves Reggie barátom! Megadtam a választ a kérdésedre. (Biztos van aki olvasta is, látta is.) Ha nem érted, én -ne haragudj- de nem akarlak meggyőzni, ahhoz már késő van. Viszont ne csodálkozz, ha váratlanul lelép eléd egy gyalogos, vagy ki jön eléd egy autó (és fogalmad sem lesz róla, hogy miért nem vett észre...)
Jó éjt!
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Vezettél már Formula BMW versenyautót? Nem? Ha olvastad már erről a cikkünket (hanyagabbak és feledékenyek kattintsanak ide), akkor tudhatod: ezen változtatnod kell. Milyen autóról van szó? 140 lóerő már egy átlag dízelben is akad, csakhogy ez egy szénszál-kevlár versenyautó. A…..
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
  Mogyoródon laksz? Több mint tízéves az autód? Hirdesd meg, de gyorsan, cudar világ jön neked. Vélemények azonos című írásunkról...
Tetű 2010.02.18 11:56:01
@Hans Lopkowitz: Lehtetlen újat építeni! Mert nincs SENKI aki újat építsen! 20 éve mindig ugyanabból a garnitúrából "választhatsz", ugyanazok a faszok (mszp, fidesz, stb...), senkit nem érdekel, hogy ki hányszor bukott (orbán, gyurcsány), akkor is belőlük "válogathatsz". ha meg jönnek "újak", azokról kiderül, hogy még náluk is nagyobb faszkalapok (jobbik)...
demokrácia az, hogy elhitetetik az emberekkel, hogy van választásuk. pedig nincs. mert én a fost és a szart nem nevezem alternatívának. továbbá azért sincs SENKI aki újat építhessen, mert aki értene valamihez azt abban pillanatban eltávolítják a politikából. :(
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Belsőség Vorsprung durch Fahren 2009.10.24 14:48:00
Nem a legfrissebb fotók, de a kérdés adja magát. Melyik gyártó sértődjön meg? Skizo?Katt. Galéria nyílik...
Lenyomtuk egész Európát, nnna. Még hogy olyanokat mondanak ránk, hogy lassú mifelénk a fejlődés. Sztálin és Rákosi pajtás ütemesen tapsolva ünnepelné népünket, ha látná e szép eredményeket, kár, hogy nem lehetnek itt, közöttünk. 77,4 százalék, ízlelgessük e nagy…..
  Nem az a baj, ha valaki jobbról előz. Szabálytalan, de nem vagyok én rendőr. A gond akkor van, ha ezt úgy teszik, hogy tudják: a végén le kell majd szorítani a belső sávban autózót. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Barmok a zebrán 2009.06.24 00:56:55
  Megszívtuk a sebességmérő kamerákkal és a fekvő rendőrökkel is, de nem tanultunk belőle. Aztán majd sírunk, ha az üres utcában lévő zebra előtt is harmincra kell lassítani vagy meg kell állni.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Tetű 2009.06.24 21:14:34
@natuck: "De az a hozzáállás, hogy azokat a szabályokat tartom be, amiket ésszerűnek tartok, az valószínűleg annyira nem tetszik nekem, mint az "élni sem kötelező" neked."
Mi bajod van az ésszerűséggel? Az egy magasabb rendű szabály (számomra), mint jogászok által megalkotott törvények, amelyeket nem kevésszer 3-féleképpen(!) lehet értelmezni. persze az ésszerűségbe beletartozik azok figyelmebevétele is.

"Amúgy autóval könnyű betartani a zebra helyes megközelítésére vonatkozó szabályt. Ha motorral próbálod meg, akkor esélyes, hogy ledúrnak..."

Na most akkor mi is van? Vagy kresz ész nélkül, vagy biztonság? vagy nem kötelező motorzni? ;)

Tetű 2009.06.24 21:30:34
@yard: kedves yard, nem tudom hányszor buktál fizikából. amiről én írtam azok tények. az egyik nagyságrendel kisebb energiát igényel mint a másik. Joule-ban mérhető energiáról beszélek. nem arról, hogy jaj de megerőltető valami.

önmagában az nem lehet baj ha valaki fékez 70-ről a zebra előtt. a körülményektől függ, hogy ez baj-e? pl. jön valaki mögötte 90-nel, és hirtelen fékez akkor tuti baj. rengeteg dologtól függ, hogy mi a baj, és mi nem az.