Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falconking

10 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Rover raj karácsonyi rajgyűlését a megújult csapatszobában tartotta. Az est érdekességét, különlegességét az adta, hogy a raj idén  a német karácsonyozási- valamint gasztrokultúrával ismerkedhetett meg. Asztalunkra díszként tehát fa diótörő katona, valamint szintén…..
A Sólyom őrs - pontosan egy nappal azelőtt, hogy vezetője egy évre tanulmányi okokból külföldre távozott volna - tartott egy búcsúőrsgyűlést. Ehhez nem találtunk méltóbb helyszínt a Képviselői Irodaháznál, valamint az Országháznál.  Külön élmény volt, hogy mivel…..
Nem maradtunk éhen...
Idén nyáron a csapat legidősebb tagjaiból álló raj nem hagyományos módon vett részt csapatunk táborozásában. A roverek augusztus 7-én kora hajnalban indultak útnak, hogy három napon keresztül portyázzanak az Alföldön, majd két napra csatlakozzanak a csapattábor NNT előtti…..
Publius Why so serious? 2013.02.10 12:17:09
Kivételes repülőrajttal kezdték a 2013-as politikai évadot a magyar közélet csillagai, fontosabb orgánumaink publicistái. Bayer Zsolt a Magyar Hírlap hasábjain ordas cigányozással próbálta kétségbeesetten felhívni magára a közvélemény figyelmét, akár egy süllyedő hajó…..
Ángyán József, Révész Máriusz és Kovács Ferenc rekordnagyságú büntetést kaptak, amiért a frakciófegyelmet megszegve nemmel szavaztak az Alaptörvény harmadik módosítására. Vajon az ilyen büntetés összefér-e a szabad mandátum elvével? És milyen jogi relevanciája van a…..
Falconking 2013.01.05 12:36:57
@Epimetheus: Jók a meglátások. Én mégis amellett érvelek, hogy a frakciószabályzatok nyilvánosságra hozatala legyen a frakcióknak Házszabályban előírt kötelezettsége. Mivel a frakciók közhatalmat gyakorolnak, jogos elvárás, hogy legyen transzparens a működésük, döntéshozatali mechanizmusuk. Jó példa a frakcióvezető szerepének fontosságára, hogy a frakcióvezetők tagjai a rendkívüli állapot idején működő Honvédelmi Tanácsnak, mely a rendkívüli állapot fennállása alatt gyakorolja a kormány és a köztársasági elnök jogait, valamint az Országgyűlés ráruházott jogait. Egy ilyen alapvető fontosságú szerv tagjaira vonatkozó kiválasztási eljárás (tehát a frakció vezetőjének a megválasztása) áttekinthetősége véleményem szerint jogos igény.
Az országgyűlési képviselőcsoportok működési költségeiről az Országgyűlés Hivatalának költségvetésén belül, elkülönítve kell gondoskodni – jelenti ki a Házszabály 16. § (1) bekezdése. A frakciók tehát közpénz felett rendelkeznek. E körülmény miatt is indokolt a frakció döntéshozatali mechanizmusait tartalmazó frakciószabályzat nyilvánossá tétele.

Más: a polgári jogi szerződésnél abba a problémába futunk bele, hogy ki köti kivel a szerződést. A frakciónak nincs önálló jogalanyisága szerintem.
Kornélete Jogos kérdés 2011.10.12 16:38:00
Pár napja vitába keveredtem egy ismerősömmel. Azt mondta, hogy azarodtszemétorbánviktor megintcsak belefogott a viktatúra építgetésébe, most éppen a következő furfangos módszerrel: kisiskolásokkal olvasgattatja az Alaptörvényét.   Ad 1) Az Alaptörvény – a…..
A Magyar Köztársaság alkotmányos rendje szerint az Országgyűlés működése folyamatos. Az Országgyűlés megbízatása az alakuló üléssel kezdődik és az új Országgyűlés alakuló üléséig tart. Az Országgyűlés alakuló ülését - a választást követő egy hónapon belüli…..
Falconking 2011.10.12 15:28:58
@KultúrBarbár: És lőn like gomb.
A csapatvezetés, a rajvezetés, a Szürkemarha őrs és a 46-os sajtószolgálat elképesztő örömmel jelenti (amit egyébként a legtöbben már tuti hallottak): Bálint hazatért Peruból. Október elsejétől május 8-ig tartó kiküldetése ezennel véget ért, ezt követően pedig a mai…..
Következő játékunk egy kis rejtvény. Az őrs tagjai vannak elrejtve a következő képekben. A helyes megfejtőknek értékes jutalom jár.                   Helyes megfejtés:Öcsi (a megfejtéshez jelöld ki az egérrel a fekete téglalapot)…..
Falconking 2011.01.31 21:19:37
Hajmási Péter DS TV 2011 2011.01.31 15:26:00
A cserkészjelölt raj portyáján járt a Sólyom őrs: ..
Ahogy azt sokan tudhatjátok, az idei évtől két új őrssel bővült a roverraj. A Cicka, Medve, Szarvas és Ördögmák őrs mellé a Rejtő Jenő roverrajba csatlakozott a Sólyom és a Kaktusz társaság is. A raj első nagy dzsemborija november 5 és 7 között zajlott Visegrádon. A jóféle…..
Falconking 2010.11.16 11:49:19
 Ugyan még alig bukkant fel néhány webes galéria a 2010-es tábor képeivel, a HP szerk. birtokába máris szenzációs felvételek kerültek! A tovább után megtekinthető!   Felkészült építésvezetőinknek hála, idén különleges tábori építmények születtek. A mintegy…..
Falconking 2010.07.22 11:42:42
  Jobb ovis csoportokban amikor a kicsi és balek elrontja a többiek építőkockáit, vagy mondjuk véletlenül sót rak a müzlibe, az minimum fél óra sarokban állás, netán kiutálás, majd jelzésszerű verés a homokozóban.   Nem lennénk most Izland helyében: a civilizált…..
Falconking 2010.04.25 12:34:23
Kevesen tudják, hogy a Máté által a falkában vezetett őrs a közelmúltban nevet választott, mi több, múlt hétvégén a medveszaggató hideg dacára portyázni is voltak. Mátét saját otthonában, az interneten keresztül értük utól. (A képek még az őszi pilisi csapatprogramon…..
Falconking 2010.01.27 19:11:40
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Készítettem az őrsünkről egy videót amelyet alább lehet megtekinteni...
Falconking 2009.11.22 12:57:47
Hátazúgyvolt, hogy felmentem az nagy youtube videómegosztó portálra a minap és rákerestem a hazai rapzene fenegyerekére, Sub Bass Szabira, ugyanis meg akartam nézni, hogy élőben is ugyanolyan végtelenhez erősen tartó sebességel pörög-e a nyelve, mint stúdióalbumain. Ekkor…..
Kornélete Öveket becsatolni 2009.09.08 19:56:00
Yeah. Érettségi éve, tanulni kéne, stb. Én meg pont most veszem rá magam, hogy felvakarjam magam a blog.hu-ra és mindenki számára elérhetővé tegyem poros kis életemet. Itt és most. Hát ne hagyjátok ki. Aki kimarad, lemarad. (Azt még én sem tudom, pontosan miről.) Amit viszont…..
Hajmási Péter DS-portya 2008.10.23 20:15:00
Visegrád 2008. ősz   /lassan mesélő stílusban/ Hol-volt, hol nem volt, Szentendre Downtown is túl (nem vicc így írja ki a távolsági busz...), Dunabogdányban volt 5 sólyom kik pogácsát ettek. Addig addig ettek míg este nem lett, és ekkor útra kerekedtek (meg a hasuk is…..
Falconking 2008.11.08 20:27:37