Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Modern Férfi

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye ismerős? Mit vegyünk apunak? Mit vegyünk pasi párunknak? Úgy egyébként, mit vegyünk a férfinak karácsonyra?Bár a mai modern férfi patriarchális elődeihez képest már régen több választási lehetőséget ad nekünk a szimpla ing / nyakkendő / mandzsettagomb mellett,…..
Lapozgatom a Species kötetet. A Discovery Channel kutatásából egyértelműen levonható az a következtetés, hogy a férfiak ma egészségesebben élnek. Vagy legalább is jobban tudják, milyen az egészséges élet. Különösen Nyugat- és Észak-Európában, tehát azokban a…..
  A Species-kutatásból kiderül: a férfiak többsége szerint fontos, hogy kitűnjenek a társaságból, tudjanak valami olyat, amelyet senki más nem tud a környezetükben, valamit, amitől hasraesnek a haverok. Egyre több férfi választ szokatlan, néha veszélyes hobbit:…..
A Discovery Channel kutatásának egyik érdekes tanulsága, hogy azért a férfi szerepek között van olyan is, amely változatlan. Szóval a férfiak megmaradtak vadásznak. Igaz, a vadászterület és a zsákmány is egy cseppet megváltozott. A vásárlás nem is olyan régen még…..
A férfiak szeretik azt gondolni, hogy a barátságaik sokkal tartósabbak, mint a nők esetében. A férfi természetesen pártfogóként és örök fegyvertásként védi barátját, míg a nők szinte azonnal képesek összeveszni a csoportba bekerült kiszemelt hím miatt. Persze ilyen a…..
Modern Férfi 2008.12.04 13:02:59
Technikai függőség vagy nárcisztikus fogyasztás? Esetleg mindkettő? Praktikus életvitel, megkönnyített életstílus vagy státusszimbólum? A technikai kütyük gyártói továbbra is főleg a férfiakra céloznak, ők lévén az elsőszámú fogyasztók. A lakberendezési magazinok…..
Apáink életét maguk helyett inkább mások írták. A mai fiatal férfiak sokkal nagyobb befolyással bírnak a saját életükre, nincsenek olyan kényszerhelyzetekben, mint szüleik voltak.A játék jogaA növekvő individualizáció hatására a férfiak többsége a saját élettörténetét…..
Férfiember büszke a szaktudására. A Discovery Channel kutatásának egyik fontos tanulsága, hogy a fiatal férfiak meg különösen. Tehát ne gondolja senki, hogy az X és az Y nemzedék felcseperedett tagjai a tudás alapú társadalomban ne becsülnék a tudást. Az viszont már sajátos…..
Hosszú az út a férfivá válás útján. Manapság nagyon nehéz eldönteni, mikortól számít férfinak egy fiú, és mi az a tulajdonság, aminek birtokában már kiemelkedik a fiú kategóriából. Egyáltalán: érdemes még ezekről a kategóriákról beszélnünk?Az önálló személyiség…..
Egy laza sörözés régi barátokkal. Egy hegymászás vagy hegymászás-light: falmászás a helyi tornateremben. Nehezen megszervezett közös foci a haverokkal. Egy film, mozi, sorozat.Mivel töltjük a szabadidőnket, ha a hétköznapok munkával, a hétvégéink pedig a családdal…..
Viszonylag friss hír: Madonna és Guy Ritchie válik."Az énekesnő állítólag nem csak anyagi kérdéseiket szabályozta házassági szerződésében Guy Ritchie-vel, de kapcsolatuk minden apró részletére kitért: hányszor kell szeretkezniük, milyen érzelmi támogatásra van…..
Az utóbbi napokban sokat dumáltunk társaságban arról, miért tolódik ki a szülőkről való leválás ideje egyre jobban. Elsőre, persze, mindenki azt mondta, hogy azért, mert kényelmesebb úgy élni, hogy gondoskodnak rólad. Meg olcsóbb is. Ezek az érvek csak azért sántítanak, mert…..
Európa-szerte jellemző a fiatal férfiakra, hogy egyre későbbre tolják - vagy éppen átrendezik - az élet hagyományos mérföldköveit. A mai férfiak gyakran csak késő harmincas éveikben érik el a férfivá válás olyan tradicionális állomásait, mint a saját lakás vagy a…..
A Species kutatás négy alapvető típust azonosított a mai fiatal férfiak körében. A csoportok aránya minden országban más, de az alábbiakban bemutatandó típusok egész Európára jellemzőek....a családfenntartó (magyar hangja: Kovács Ákos)Ő az, aki leginkább betölti a…..
Az igazat megvallva, már nem is tudom pontosan, milyen a férfi szerep, s hogy egyáltalán politikailag korrekt-e ilyesmiről beszélni. Amikor a Species-t lapozgattam, az egyik brutális élményem éppen az volt, hogy többféle férfi szerep létezik, és ezek egyikét sem hajíthatjuk ki laza…..
Lehet, hogy a férfiak még a nőknél is bonyolultabbak? Sokan juthatnak erre a következtetésre a mai férfi vásárlási és magánéleti szokásairól szóló, a Discovery által készített, Speciesnek keresztelt tanulmányt böngészve. A tudományos szakértők közreműködésével 15…..