Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pecellosi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegeden, mint a magyar kisvárosokban általában, nem sok jó hely van. Van néhány, azt meg kell becsülni, és kész. Én kettőt tudok csupán felsorolni. Az egyik a Jazz, arra az esetre, ha nem szeretnéd a Mignonban 40 emberrel együtt énekelni, hogy jég dupla whiskyvel. A Jazzben mindig…..
Serbia Insajd Meghalt a francia 2009.09.29 14:30:00
Ma délelőtt belehalt sérüléseibe Brice Taton, az a francia állampollgár, akit szerb focihuligánok vertek meg Belgrád központjában a szeptember 17-i Partizan Touluse mérkőzés előtt - adták hírül a szerb hírportálok. A szurkolók kitervelt támadást hajtottak végre a francia…..
Pecellosi 2009.10.08 15:59:18
@SFRJ4ever: Mondom, hogy ne legyél blőd!
Pecellosi 2009.10.08 23:26:50
@Dragan Rafajlovic: Jó meglátás.
Pl én hiába kapom meg sok embertől, hogy márpedig antiszemita vagyok, én akkor is tudom magamról, hogy: -de nem!
Egy állam bírálata -teszemazt Izraelé- nem jelenti egyből, hogy utálom is minden lakóját. Mert ha elkezdem bírálni azt a bazinagy falat amit mostanában építenek, amivel több millió ember életét keserítik meg, egyből antiszemitizmusal bélyegeznek meg.
De ha bírálom Kínát és azt mondom "Free Tibet" az már menő és trendi dolog.
A "Free Palestine" szlogen pedig most még egyenlő a fundamentalisták pártolásával. Érdekes ez a kettősség. És az is érdekes, hogy az antiszemita szót csak a zsidókra használják, pedig szemita minden arab nép(Mózes fia Sem után) sőt még a máltaiak is. És pl én nagyon komálom a Libanoniakat, Palesztinokat stb persze amíg otthon maradnak...

u. i.: A Pengés hasonlatba nagyon bele találtál. Én amikor először megnéztem a filmet már összeesküvés elméleteket szőttem(ami amúgy is divat itt a szélső jobbon :) ) Hisz gondolj csak bele. Egy faj ami különbözik minden másiktól. Akik nemesebbnek tartja magukat. Sosem látjuk őket, pedig köztünk élnek. Vannak csicskásaik az átlag emberek közül, akik elfednek mindent. És közben bennünket, a vérünket is kiszipolyozzák. És még csomó hasonlóság.
De akkor jön Wesley Snipes...
Pecellosi 2009.10.10 17:08:29
@Dragan Rafajlovic: Nó igen, másfél milliót egy szuszra kinyírni és elhazudni azért elég -hogy finoman fogalmazzak- bosszantó. De nem kell messzire menni eltitkolt genocídiumokért, ott van pl az Ukránakon kiéheztetése melynek az álldozatait 7 és 10 millió kézé saccolják...Őket kártérítették az Oroszok? Nem, még a gázt is elzárják rájuk. Vagy pl a dél amerikai indiánok mikor kérték vissza a spanyoloktól az aranyat? De ott vannak a koncentrációs táborba zárt burok, vagy akár a bácskai svábok akik még az 40-es évek végén is lágerekben voltak fogva tartva Jugoszlávia területén: Vagy a (főkép)Horvátok mészárszékre hajtása Bleiburgnál. Vagy hány amszterdami gyémántos zsidó küldte el a vagyonát Sierra Leone-ba? .... Persze lehetne ezt végtelenségig sorolni.

Amugy Csaba most már írhatnál valamit amin jól felháborodhatunk, vagy hasonlók. Mert lassan kezd gumicsont lenni ez a post, és a témától is elcsúsztunk. Bármennyire is szép, hogy mi itt hárman el purparlézunk.
Ó, már milliószor elhangzott itt a kommentekben, hogy ki kellene irtani a szerbeket. Elhangzott már százezerszer, hogy mennyire vadállat egy népség, hogy mennyivel alacsonyabb rendűek nálunk, kulturált magyaroknál. Magyarország viszont (és benne a sok kultúrmagyar) kitartóan dolgozik…..
Három kerékkel öregem. A kanyar előtt hogy veszi fel az ívet csávó... Ez meg akarja inni a szondát Ez meg robotpilótára kapcsolta a lovaskocsit ..
Annak örömére, hogy egy hónapnyi blogolás után magamtól rájöttem az arcpirítóan egyszerű módszerre, amellyel videókat illeszthetek az oldalba, összegyűjtöttem egy csokor rendbontást Belgrádban. A mozizás után pedig arra keresem a választ, hogy miért vált ennyire erőszakos…..
Ha megengeditek tegeződnék veletek, hiszen én vajdasági magyarként olyan közel állok a szívetekhez. Fiúk és lányok! Én elhiszem, hogy a budapesti légkondis irodából a nammamaország térképektől nem látszik a valóság, de attól még nem kellene a hülyeséget ismételgetni…..
Pecellosi 2009.06.19 00:46:01
olvasom egy ideje a blogot, nem is akartam eddig írni, mert úgysem fogom megtalálni a magam igazát, más meg ritkán add a magáéból. Nó de hátha: rossz pénz nem vész el.

Én kerestem a bejegyzést amikor azért írtál felháborodottan mert betakarták a Turul szobrot, vagy amikor, egy kezet dugtak a szájába(ennek az ellenlépése volt a csülkös akció)de valahogy a mi szimbólumainkat ért támadások nem voltak rád ilyen nagy hatással.
Aki lemaradt volna:
blog.poznanici.com/weblog/2009/06/17/ha-rajovok-a-hazugsagokra-antiszemita-vagyok/

Különben abban egyet értek, hogy a magyarság megélése főkép az ilyen szép dolgokban kell, hogy megnyilvánuljon mint: segítőkészség, megértés, munka és Isten, család, haza szeretete. De ez szerintem nem a magyarság inkább az emberség dolga már.

Az meg csak egy másik dolog hogy aki a disznólábas akciót megcsinálta szerintem az is tud egy ilyen életképet írni, az ő nagyszülei szülei is valószínűleg voltak katonák, dolgoztak és segitettek önzetlenül valakit.
Kicsit frázispufogtatós lett az írás, olyan amire nem lehet azt mondani h nincs igazad, hisz csupa szép és jó dolog van itt leírva. De az élet nem ilyen kiragadott szép pillanatokból áll.

Pecellosi 2009.06.19 09:10:08
gratulálok a "mijafasz" szófordulathoz, nagyon igényes és frappáns kifejezés. Gondolom minden nemzet mitológiai alakjait és fontos jelképeit így jellemzed. Vagy csak a magyarét?
Valahogy a sajátunkat lekicsinyíteni menő, a másét viszont náci ordas dolog. Ez valahogy a mi sajátosságunk, hungaricum.
-szerintem nem kell elmagyarázni hogy a Turul, vagy akár a csodaszarvas, Szentkorona, trikolór vagy akármelyik jelképünk az egységes magyar jelképrendszer megbonthatatlan részei. Ezért csak tisztelettel kell velük bánni.
Én nem mondtam, hogy nem itélem el a dunaparti csűlküs akciót, szerintem nem helyes ez a fajta megnyilvánulás, semelyik oldalról sem.
Arra hívtam fel a figyelmet hogy a mérleg serpenyője valahogy nincs kiegyenlítve.
Mennyit hallottál az egyik esetöl esetről és mennyit a másikról? Egyénként a szoborra rámászó és azt letakaró fazon zsidó volt, szóval akkor 1:1 ?
Ezt nem így megy.
Igen a "művész" nem igazi kezet rakott bele, de valahogy csülökből nehezebb műanyagot beszerezni mint kézből(kirakati bábuk). Mondjuk ez fordítva is igaz, mert emberi kézfejet sem egyszerű kapni :)
De ez a reakció is jellemző: a turulba CSAK műkezet rakott a MŰVÉSZ, de a zsidó emlékű meg lett gyalázva. Halló, itt mind kettőt meggyalázták!
A nagy toleranciában annyira elvagyunk foglalva mások elfogadásával, hogy sajátunkat már megvetjük?

u.i. fasizmus Olaszországban volt, te a nyilasokra gondolsz.
"Mit tudtok róla, fiúk - hiszen alig éltetek még, Trianon napján. Talán mégsem egészen azonos ez a Trianon Moháccsal és Világossal. És különösen a ti számotokra nem. Az én számomra - nem mondom. Én tulajdon szememmel láttam, s kezeimmel tapintottam még a régi…..