Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TURCO0814

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberelőnyös játékunkon próbáltunk elsősorban javítani a héten, de hangsúlyt helyeztünk azokra a dolgokra is, amelyek révén a koncentráció és az aktivitás magasabb szintre emelhető, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV 19 edzője. A magyar bajnok a legjobb…..
TURCO0814 2009.10.09 19:47:00
@Floki: elkiabáltad...
TURCO0814 2009.10.09 19:53:02
TURCO0814 2009.10.09 20:32:45
Egyszer minden sorozat megszakad, a következő alkalom új lehetőséget jelent, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV 19 edzője. Ugyanis még nem nyert az EBEL-ben a magyar bajnok a Vienna Capitals ellen. A szakvezetés pozitív folyamatokat lát a csapat életében, beteg és…..
Az eredménnyel maximálisan elégedettek voltunk, a mutatott játékból is pozitív jeleket tudtunk leszűrni, kezdte a múlt heti lengyelországi torna értékelését a Sapa Fehérvár AV 19 edzője, Énekes Lajos. Írásunkból kiderül, nem lesz svéd világbajnoka a csapatnak, és szó esik a…..
TURCO0814 2009.08.26 10:55:00
Június 10-én ismét sajtótájékoztatót tart Ocskay Gábor, a harmadik EBEL-szezonjára készülő Alba Volán 19 szakosztályfőnöke. Publikus információ az új igazolásokról addig nincs, úgy tudjuk, a klub folyamatosan tárgyal a jelöltekkel, akik kiléte nem titok, hiszen Ocskay Gábor…..
Az UTE az OB I.-döntő harmadik mérkőzésén is 100 százalék fölött teljesített – már ha ez lehetséges –, az Alba Volán harmadjára sem hozta azt, amire az EBEL-szezon közben képesnek tűnt, és ez az első két találkozóval ellentétben elegendőnek bizonyult a…..
TURCO0814 2009.03.17 23:03:11
@banyszi: Persze, hogy van! Csak nagy I-vel.
ON
Nem mindennapos eseményeken van túl a csapat, de ilyen dolgok minden klub életében előfordulnak, értékelte a Blake Forsyth menesztése utáni helyzetet Énekes Lajos Alba Volán-edző. A csapat ma Linzben játszik, ahol szeptemberben parádés győzelemmel kezdte az EBEL-szezont, és ahonnan…..
TURCO0814 2009.01.09 20:31:21
TURCO0814 2009.01.09 20:38:28
@banyszi: én bojkottáltam azt a napilapot - nem vásárolom hetek óta
"Ígéretünkhöz híven sokat gyakoroltuk az emberelőnyös és –hátrányos játékot. Természetesen a korábbiakban is jelentős mértékben foglalkoztunk ezekkel a speciális helyzetekkel, de most kiemelt hangsúlyt fektettünk rá." Énekes Lajos edző vezette be ekképpen a…..
Itt is van a vasárnapi kulcsmeccs videója, kapásból látszik, az első salzburgi találatnál nem volt magas bot, és az is, hogy Palkovics mekkora gólt lőtt. Megvan minden, nézzék...
A 43 éves, négyszeres Stanley-kupa-győztes Claude Lemieux szerződést kötött a San Joséval. A Boston megint parádés sikert aratott, a Detroit meg megállította a Chicagót. A Winter Classic két részvevőjének meccsén a Red Wings nagyon megverte a Blackhawkst. Claude Lemieux –…..
TURCO0814 2008.12.31 16:56:48
Abban az összetételben lép jégre az Alba Volán este a Klagenfurt ellen, mint vasárnap Grazban – tudtuk meg Énekes Lajos edzőtől. Közben a klub honlapja terjedelmes és érdekes interjút közölt Ocskay Gábor szakosztályfőnökkel, amelyből egyebek mellett kiderül: bármi…..
TURCO0814 2008.12.31 08:47:40
@Raon: sorold fel légyszíves az iszonyat baromságokat, amiket összehordtam, mert nagy tájékozatlanságomban nem tudom pontosan, melyikekre gondolsz

pl azt se értem, hogy 'Sator talált jó légiósokat - más EBEL csapatok köszönték is szépen, és el is vitték őket' - akkor ez úgy megy, hogy ha van szabad préda, aki jönne az EBELbe, Satorék beszélnek vele, és utána körbetelefonálják a liga csapatait, hogy hé, ezt meg ezt le akarjuk igazolni, ha ennyinél meg ennyinél többet adtok neki, akkor a tiétek??? hogyhogy 'köszönték szépen', akkor kinek kutatta fel őket, nekünk, vagy nekik?

de, hogy világosabb legyen: tisztán üzleti alapon a Volán menedzsment is le tudott volna igazolni hasonló képességű légiósokat, Satorék nélkül, mert, ahogy értem, csak a pénz számít

hol van a sokat emlegetett satori tekintély, és kapcsolatrendszer??? itt az a feladat, hogy sz@rból várat építsenek, pl amit néhány fanatikus véghezvitt a magyar jégkoronggal egy-másfél évtized alatt, pénz nem volt, nincs, eredmény van

a többi írásom tény, eleve nem lehet 'baromság'

TURCO0814 2008.12.31 14:17:59
@Raon: köszönöm szépen a hosszú értekezést, rámutattál néhány vitatható pontra, meg reggel óta bennem is tisztultak a dolgok (pl tényleg nem ismerem a játékospiac törvényeit)

amint látom, neked is fontos, hogy neked legyen igazad, úgyhogy én ezt a fejezetet itt be is fejezem, különben az egész új évben elvitatkozhatnánk

szólásszabadság van, a kettőnk véleménye egyelőre nagyon távol áll egymástól néhány szempontból, így biztos nem tudjuk eldönteni, kinek van igaza

a részletes magyarázkodás helyett, mivel úgyis mindent meg lehet magyarázni, jöjjön a summázatom:

egy bizonyos fokon túl el kell menni a fekete-fehér alapokig, pl adott martens gólpasszt az ellenfélnek? - adott, és nincs szükség arra az adalékra, hogy rossz az ütője; tudhatta Bonni abban a pillanatban, hogy a (szándékos) térdhasználatért súlyos büntetés jár, az adott meccsen, de lehet, hogy azon túl is? - tudhatta, és nem kell azon filozofálni, hogy a szemét versenybíróság így meg úgy

a szellemi képességeimről ne nyissunk vitát, elég, ha én tisztában vagyok vele ((-:
TURCO0814 2008.12.31 16:51:02
@Raon: akkor BÚÉK és HSGSZ! (HokiSikerekben Gazdag Szezont!)
Harmadszor is legyőzte Székesfehérváron az Alba Volán az EBEL-listavezető Klagenfurtot. Énekes Lajos edző elmondja, milyen játékot kértek a csapattól, amit jó százalékban viszont is láttak, ellenben lehet még ezen javítani bőven."A találkozót négy sorral kezdtük, a…..
Egy hét alatt kétszer is elbukott a Graz ellen az Alba Volán. A hazai 0-4 után idegenben 2-5-re futotta Ocskay Gáborék erejéből. A közvetlen rivális három meccsen hat pontot szerzett, mi csak kettőt. Énekes Lajos az okokat keresi szokásos értékelésében."Az első harmadban…..
Minden tudásunkra szükségünk lesz, ha pontokat akarunk szerezni Grazban, mondta Énekes Lajos. Az Alba Volán edzőjétől megtudtuk, Ryan Bonni az utolsó pillanatban futott be Bécsbe, onnan ment a stájer fővárosba, és remélhetőleg már jégre is léphet.Palkovics Krisztián…..
TURCO0814 2008.12.28 20:09:54
@Dachstein: ááá, csak változott a kiírás 'papíron' ugyanott leszünk, ahol a legutóbbi idényben
Az Alba Volán-Graz mérkőzést a karácsony miatt nem vezettük le a szokásos módon, ezt most az Innsbruck elleni meccs bevezetésével együtt pótoljuk. A sérültek és betegek nem épültek fel, így Énekes Lajos edző egy a keddivel személyi összetételében azonos, de mentálisan…..
Az Alba Volán első sorát két helyen is meg kell bontani a Graz elleni mérkőzésre. Palkovics Krisztián lázas beteg, még az is kérdéses, hogy Innsbruckban pályára léphet-e. Horváth Andrásnak a válla sérült meg Villachban, legalább két meccset ki kell hagynia. Jégre léphet…..
A hátralévő 20 alapszakaszmeccsen 20 pontot vár új amerikai csatárától az Alba Volán vezetése - olvastuk a klub honlapján. Jason Guerriero 27 éves, AHL-es és finn élvonalbeli múltja van, a meccsenkénti 1 pontos átlagot a statisztikák szerint utoljára az NCAA-ben teljesítette.…..
Az Alba Volán két volt légiósának is sikerült a közelmúltban új csapatot találnia magának. Derek Couture és Johannes Alanen egyaránt hazájában mutathatja meg tudását.Mint arról az amerikai csapat honlapjáról értesülhettünk, az AHL-es Binghampton Senators standard…..
Az Erste Bank Eishockey Liga a 2009/2010-es szezontól kezdődően újításokat vezet be a játékosok pontértékének számításánál, erről döntött a hét végi elnökségi ülés. A 22 fős keretre megállapított maximális pontérték 60 marad. Annak érdekében, hogy az…..
Az Alba Volán eltiltásokkal nehezített időszaka hamarosan befejeződik. Ahhoz, hogy a 16 meccses sorozat végére kitűzött cél elérhető legyen – miszerint január elején még legyen versenyben a csapat a rájátszásért –, most már győzelmekre van szükség. Vasárnap a…..
TURCO0814 2008.12.14 15:55:56
"Mindenképpen kell a 2 pont", "ennél közelebb még nem álltunk a bukáshoz" - ilyeneket max. az edző, klub képviselője, mint munkaadó mondhat, aki szándékosan, a realitástól elrugaszkodva akarja nyomás alá helyezni beosztottjait, többet elvárva, mint amennyire valójában képesek.

Ha csak 1 pont lesz ma, akkor becsukjuk a boltot?? Könyörgöm, honnan hova buknánk?? Ha ma kikapunk, akkor is lesz még hátra 21 meccs, amin másfélszer annyi pontot tudunk szerezni, mint amennyit idáig szereztünk! Miről beszélünk?? Most kijelentem, hogy akármi lesz is január elejéig, 100 %, hogy reális közelségben lesz a rájátszás!!

Én már hetek óta úgy megyek ki, hogy 1,5 millió eurónak megfelelő játékoskeret száll szembe kétszer, háromszor, vagy négyszer erősebbel, az is élmény, hogy háromnaponta ilyen erősségű ellenfelekkel mérkőzhetünk, ha pontot szerzünk, az meg már csak hab a tortán!Ráadásul most ez a keret is 80 százalékos az eltiltások miatt. (Más kérdés, hogy az osztrákok pontrendszere alapján ugyanolyan erősségű a csapatunk, mint a liga legjobbjaié: bizony, van még ezen mit csiszolni, pl Kóger Dani 4 pontos, ellenben csak 1 lett volna, ha hazajön, ergo nyugodtan játszhatna jelen helyzetben, mert az üresen hagyott sor is egyet ér...)


Megmondom őszintén, anno szeptember 21-én, este fél 9 tájban, bizony csalódottságot, ürességet éreztem, mert azt gondoltam: nem lehet überelni azt, hogy a végső dudaszó előtt 3 szekundummal ütött góllal győzzük le az aktuális bajnokot.
A csapat bebizonyította, hogy igenis ennél is van nagyobb teljesítmény. Szégyelljük magunkat, mi, szurkolók, hogy nekünk egyáltalán már eszünkbe jutott a fehér zászló kitűzése.
Jégkorong Alba Volán–Linz 3-4 2008.12.12 21:39:00
Mint olvasónk újabb helyszíni tudósításából kiderülhetett, rettenetesen és iszonyatosan drámai mérkőzésen kapott ki a magyar bajnok Alba Volán az EBEL-harmadik EHC Linztől. A fehérváriak 2-0-ra vezettek a második harmad közepén, amikor nem egészen két perc alatt három gólt…..
TURCO0814 2008.12.13 12:21:23
Mi ez a sok sz@r becsmérlő megjegyzés?!?!?
Az embernek elmegy a kedve, hogy normális véleményt írjon...