Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stack

158 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét megkerestek a Packt Publiching-től, hogy írnék-e egy másik könyvükről is. A felkérést ismét örömmel vettem. Így egy újabb könyvajánló következik: Enterprise Application Development with Ext JS and Spring Az előző könyvvel szemben most egy igen komoly, 446 oldalas…..
ExtJS blog pont hu 9007199254740992 2014.01.19 12:08:06
Nagyon nagy számok esetén vigyázni kell arra, hogy az ábrázolás miatt lehetnek furcsaságok... var number = Math.pow(2, 53);         // 9007199254740992 console.log(number + 1 === number);   // true..
Mindig öröm látni, ahogy fejlődik a világ. Részese lenni néha már kicsit nehézkesebb, különösen akkor, amikor a régi világrendet maga alá gyűri az eljövendő. És még különösebben, amikor nem vagyunk meggyőződve afelől, hogy a szép új jövő nincs teli hibákkal.  A…..
ExtJS blog pont hu parseInt - wtf? 2013.12.15 16:02:32
Csak óvatosan a parseInt használatával... console.log(parseInt(0.000000008, 10)); Mert: 0.000000008; // 8e-9..
Szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi cikket: Tesztvezérelt fejlesztés JavaScriptbenEgy konkrét példán keresztül szeretném bemutatni, hogy miként lehet JavaScriptben tesztvezérelt fejlesztés szerint programozni...
ExtJS blog pont hu Igaz vagy hamis? 2013.10.20 12:49:43
function decision () {    try {        return true;    } finally {        return false;    }}alert(decision()); A megoldás elolvasásához jelöld ki a következő bekezdést! Hamis. A…..
Nem is tudtam, hogy a console.log-ban lehet CSS-sel formázni: console.log('%cSzia világ!', 'background:yellow;color:black;font-size:20px'); Mind Firefox, mind Chrome alatt működik...
Egy gyakori (kezdők által gyakran elkövetett) hibára szeretném felhívni a figyelmet. JavaScript-ben a prototípus alapú öröklődés kapcsán, ha egy "osztályleírásban" szerepel egy tömb (vagy objektum), akkor az összes példány ugyanazt a tömböt (vagy objektumot) fogja…..
Múlt héten megkerestek a Packt Publiching-től, hogy volna-e kedvem írni néhány gondolatot az egyik új könyvükről? Mondanom sem kell, hogy kellően meglepődtem ezen.Íme az első könyvajánló a blogon: Instant Ext JS Starter Az 56 oldalas angol nyelvű könyv, ahogy a címe is utal rá…..
Az Android WebView-ban futó alkalmazásunkban egyszerűen tudunk Cross-domain Ajax hívásokat használni a következő kiegészítéssel: WebSettings webSettings = webView.getSettings(); webSettings.setAllowUniversalAccessFromFileURLs(true); Természetesen az AndroidManifest.xml -ben meg kell…..
Nem akarom elvinni a blog-ot túlzottan Android irányba, de számtalan apróság van/lesz, ami szükséges ahhoz, hogy az Android app-ba zárt webes alkalmazásunk megfelelően működjön. Alapértelmezetten, ha elindítunk egy programot és nem érünk hozzá, akkor a képernyőzár beindul, ezt…..
Sajnos néha előfordul, hogy az, ami megfelelően viselkedik Chrome alatt, az Android-os eszközön már furcsán, illetve sehogy sem jelenik meg. Hiba esetén se figyelmeztetés, se semmi. Ha szeretnénk a console.log utasításaink eredményét látni a monitoron fejlesztés közben, akkor a…..
GitHub-ra feltöltöttem egy nagyon egyszerű Android alkalmazást, amely Sencha Touch programunkat jeleníti meg, minimális Android-JavaScript kommunikációval. github.com/turigabor/sleep A minta program az Alvó mód beállítását valósítja meg. A teljes anyagból két fájl érdekes most,…..
ExtJS blog pont hu ExtJS állás 2013.05.03 10:29:19
Külföldi partnereknek dogozó csapatba keresek angolul jól beszélő programozókat, budapesti munkahelyre.Elvárás, legalább 3 év projekt tapasztalat az alábbi technológiákkal:JavaScript, ExtJS, J-Query.A felvételi a második körtől angolul folyik.További információk:…..
Tegnap óta nehezen térek magamhoz, ezt egyszerűen nem akarom elhinni. Sokan már arról írnak, hogy az IE8-at ne támogassa senki, erre meg... új ügyfél, nagy multi, új projektet mutatjuk be és a böngésző IE6. De legalább az user agent-ben is szerepel a cégnév, kiváló reklám.…..
ExtJS blog pont hu each undefined 2012.12.20 15:12:00
$.each(undefined, function () {}); // TypeError: obj is undefined Ext.each(undefined, Ext.emptyFn); // hiba nélkül lefut :) Tudom, összehasonlításnak ez kicsit sovány... :)..
Felmerült, hogy miként lehetne a PagingToolbar-ban felcserélni a pagingItems-eket és a displayInfo-t? Ha más elemet nem adunk hozzá, akkor szerencsére ez könnyen megoldható. A trükk mindössze annyi, hogy azt mondjuk, hogy mégsem kell displayInfo, mert azt magunk tesszük be.…..
ExtJS blog pont hu 3.5 % 1.5 2012.09.28 09:40:00
JavaScript: 0.5PHP: 0 (ugyanis mindkét számot egésszé konvertálja: 3 % 1 = 0, megoldás: fmod)..
Egy furcsa hibába ütköztem. A feladat röviden annyi volt, hogy egy TriggerField-et kellett betenni EditorGridPanel-be. Máskülönben a beviteli mezővel semmi gond nem volt, de itt a kiválasztás pillanatában eltűnt, a változás esemény meg már nem jutott el a táblázatig. Némi…..
Nemrég találkoztam egy ExtJS-ről szóló magyar nyelvű prezentációval. Főleg azoknak ajánlom, akik most ismerkednek a rendszerrel: ExtJS + ExtGWT - Horváth András - NetVisor Zrt. (pdf)..
ExtJS blog pont hu DateField.picker 2012.07.02 22:51:00
Nem szeretem, amikor valamely komponenshez tartozó segéd komponens úgy be van égetve a kódba, hogy annak lecserélés csak hosszas munkával, illetve felesleges kódmásolással lehetséges. Ez a helyzet áll fent a DateField esetén is. Amennyiben egy speciális dátum mezőt készítünk,…..
ExtJS blog pont hu id vs. variable 2012.06.11 19:15:00
<!DOCTYPE html><html>      <head>            <title>Hello!</title>      </head>      <body>            <div id="hello"></div>            <script…..
ExtJS blog pont hu php.toJSON 2012.06.08 10:23:00
Nekem ez már régóta hiányzott! PHP 5.4-ben van végre toJSON! :) class B implements JsonSerializable {    private $name;    public function __construct ($name) {        $this->name = $name;    }    public function jsonSerialize () {        return…..
ExtJS blog pont hu Régi verziók 2012.05.25 07:51:00
Elő kellett keresnem az egyik régi verziót az ExtJS-ből, a sencha.com főoldaláról kiindulva csak a 3.4-ig jutottam, de szerencsére (Google segítséggel) megtaláltam tömörítve a régi verziókat: dev.sencha.com/deploy/ext-1.0.1.zip (az 1.0-át nem találtam)…..
ExtJS blog pont hu Témák II. 2012.05.21 08:15:00
Előző bejegyzésben odáig jutottunk, hogy az elkészült CSS fájlban az összes szín a megadott alapszín szerint változott. Hátra vannak még a képek: a hivatkozások rendbetétele, régi IE esetén háttérképekkel helyettesítjük a CSS3 hiányosságokat, végül át kell színezni még…..