Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1.szóló

56 bejegyzést írt és 1955 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elektor URL-lel választást nyerni 2012.06.04 17:58:00
Sok amerikai kampányőrületet láttunk már. A cowboynak öltözött kormányzótól kezdve a lövöldöző mezőgazdasági biztos-jelöltig mindent. De ilyet még biztosan nem!  Floridában, a Miami néhány elővárosát magában foglaló körzetben már dübörög a kongresszusi kampány.…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
1.szóló 2012.11.14 01:43:31
@pimpalini: (nem csak az "orbánfóbiások"-tól kérdezem!:)

Engem az érdekelne (ha válaszra méltatna valaki), hogy mi a véleménye a távozó (és közben "titokban" változásban reménykedő:) magyar állampolgárságukat még mmegtartóknak a 2014-ben számukra is lehetséges SZAVAZÁS-ról?
Azaz:
- akarnak-e ilyen módon HATNI a hazai viszonyaink javulására?

((VAGY a konzerválására - de akkor meg minek mentek volna el innen, ebből a Kánaánból?!;))
1.szóló 2012.11.17 21:24:56
@kiskutyauto: - Köszönöm a választ, amiből azt olvastam ki, hogy Te NEM élnél a haza-SZAVAZÁS lehetőségével SE 0.Viktor mellett, SE ellenzéke mellett...

Azért megjegyzem, hogy én ismerek olyan (családostúl) Angliába szakadt hazánk fiát, aki szabadidejében éppen azon fáradozik, hogy LEGYEN idehaza választható alternatíva - ha nem is a kormányzásra, de legalább a PROTEST kinyilvánítás lehetőségére a "zelmúthúszév" politikusaival szemben:
kalozpart.org
1.szóló 2012.11.17 21:27:58
@1.szóló: Ismerek továbbá olyan civileket (=polgárokat), akik "kalandvágyból" (még) itthon maradtak, és ők is választható (civil) alternatíván dolgoznak: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/27006.page
((és nekem is jár az agyam egy integrációs elképzelésen;))
Az utóbbi hetek történései hatására egyre inkább érik bennem egy új blog indításának a gondolata, a cím velejének a kifejtésére.Nem volna értelme azt is még IDE írni - ez már csak nyugodjon így poraiban, béke alatt :)Ezt az új késztetésemet csak azért jelzem mégis, hogy ha…..
Pézsma Haláltánc 2012.11.13 20:49:46
Miért és miként változik önpusztítóvá az erő politikája?  Miért érzik úgy egyre többen, hogy a politika süket és vak, és nem hallgat a józan észre? Hogyan falja fel a fülkeforradalom gyermekeit? Haláltánc első rész. Megszaladás és Danse Macabre Megszaladásnak…..
Jávor Benedek az LMP történelmi felelősségéről beszélt a közelmúltban. Ritkán van érvényes tartalma az efféle mondatoknak, a frakcióvezető azonban kivételesen jókor hangsúlyozta: sorsdöntő jelentőségű döntés előtt áll pártja. A Lehet Más a Politika közelgő…..
1.szóló 2012.11.14 01:26:42
@Karcolt lendület: "a Fidesz által kreált választási rendszer kényszeríti egy tömbbe az ellenzéket (...) ha az LMP nem működik együtt, akkor egyéni körzetben egészen pontosan 0 darab mandátumot fognak szerezni"

Először azt hittem, hogy ezt a "nem fog szerezni"-t az LMP-re értetted (amely ugye 2010-ben SEM szerzett EGYÉNI mandátumot) aztán leesett, hogy úgy kell érteni:
"ha az LMP nem működik együtt, akkor egyéni körzetben egészen pontosan 0 darab mandátumot fognak szerezni EGYÜTT 2014-ék"

Így már stimmel a dolog.
Bár én nem látom ennyire tragikusnak a helyzetet, PONT amiatt, hogy az LMP-nek egyéniben nincs esélye - így könnyedén elengedheti AZT a szavazatát AZOKNAK a választóinak, akik le akarják cserélni 0.Viktort Bajnaira - és beérheti csupán a MÁSIK (a LISTÁS) szavazatukkal - amely szerencsére (még:) NINCS összekötve az "EGYÉNI" jelöltre adható szavazatunkkal, így a KETTŐ akár kétfelé is leadható! :P
1.szóló 2012.11.14 01:36:15
@1.szóló: Arra emléxik még valaki, hogy az eddigi választási rendszerben IS annak volt nagyobb esélye "egyéni" körzetet nyernie, akinek a "javára" visszalépett a 3. jelölt?!

Érdekes módon az ilyen alkuk mellett a (valódi:) pártoknak eszük ágában sem volt még KÖZÖS LISTÁT is állítani!!!

((EBBEN a tekintetben a jelen választási szisztéma SEM más, csupán az egyéni körzetek első fordulós "előválasztás"-át hagyták ki!))
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
1.szóló 2011.09.08 14:06:42
@korcagyar: "Világos és konzistens értékrendhez..."

Van olyan "értékrend", hogy "keresztény-konzervatív"?

Mert az ugye világos, hogy konzisztensen abból kellene álljon, hogy ami benne van a Bibliában, az "kóser", a többi meg istentelen.
Pl. Szt.István elrendelése még OK ("10 falu építsen 1 templomot"), de az AZÓTA rájuk szerelt villámhárító már nem kóser, hanem dacos védekezés az Isten haragja (vö. MENYdörgés) ellen.
De ugyanígy említhetném pl. a MIKROFON (+erősítő+hangszórók) sátánista használatát az Isten házában...
A kormány minden nap nehezebbé teszi  az ellenzék összefogását a választásra. A kormány csöpögtetve jelenti be, hogy milyen módosításokat kíván a kormánypártok újabb győzelme érdekében bevezetni a 2014. évi választásokra. A legújabb kormányzati javaslat az, hogy a…..
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=576053 A választási törvény aktuális kérdéseiről Bíró Marianna, Simon Zoltán beszélgetett Dr. Tóth Zoltánnal a választási törvény aktuális kérdéseiről. Fotó: Tóth Gergő. ..
1.szóló 2012.11.03 00:56:10
Részemről a szerencse!
(-és külön köszönet a Fb. felíratkozásáért:)
@Dr. Tóth Zoltán: "a D'Hont mátrix a legtöbb szavazatot elért pártnak kedvez."

Igen, de azért nem ekkora mértékben. Ráadásul az egyéni nyertes elvileg nem kaphat(na) töredékszavazatokat...
Itt látható az általam használt D'Hont mátrix két állapota:
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am0CYTEgHXosdENPWTNEcTlHdjlubWUyQjJtX3BndVE
(sajnos nem tudtam a feltételes formázás paraméterét egy cellából megadni, ezért azt minden új számításnál magamnak kell átírnom :(
Sorozatom első részében egy, a magyar politikai életben 2010 végéig nem ismert ellenzéki csoportot mutatok be. A Milla több szempontból is különleges, újszerű. Az első olyan, általános ismertséget szerzett politikai csoport, amely a Facebookon alakult. Népszerűsége megalakulása…..
Gyurcsány csinált pár vállalhatatlan gazdasági trükköt, és elismerte, hogy hazudott. Az eredmény: folyamatos tüntetések, zavargások, Gyurcsány pedig (megérdemelten) örökre pária lett a magyar politikában, próbáljon bármilyen blikkfangos akciót kitalálni azért, hogy…..
1.szóló 2012.09.11 19:48:13
@Fedor:
A módszerem épp a "pártokon alapuló parlamentáris demokráciának" az általad is elismerten létező hátrányait hivatott kiküszöbölni ANNAK keretein belül (kb. 30%-os parlamenti részarányig működőképesen) annyira, hogy SEMILYEN jogszabályi változás nem igényel a 2014-től való (önkéntes:) alkalmazása (mondom: 5-30% mandátummal:)
1.szóló 2012.09.12 16:01:07
@Locassen:
Az mindenesetre "érdekes" volt, amikor a "fiatalabbik része" alig várta, hogy bekerülhessen a parlamentbe, amikor DE sikerült neki, akkor meg kijött elé az utcára duzzogni... :(
Két-három hete jót vigyorogtunk ezen a képen, ezen a zseniális paródián, amiben annyi minden benne van az utóbbi 2 évből. Előregisztráció a regisztrációra, fenomenális ötlet! Ráadásul megcsinálják. No nem Kecelen és egy nemlétező napon, de lesz előregisztráció.…..
1.szóló 2012.09.11 20:31:19
@Brix: "egy alkotmányos alapvető jogot szűkítenek."
Bakker!
Nekem (alkot...) alap-törvényes-sarkalatos jogom szavazni!
Mi az, hogy VASÁRNAP?! Miaz, hogy 6-19 óráig?! Mi az, hogy a "szavazókörben"?!
Nekem jogom van szombat este 9-kor, a haveri körben szavazni!!!
Ja, hogy az úgy nem érvényes? Hát akkor nekem SZŰKÍTIK a jogomat!!!
1.szóló 2012.09.12 00:08:57
@Noname Cowboy: "akinek ügyfélkapus regisztrációja van az (...) ott ki is tölthetné!"

Ott a pont! :) - Írd meg IDE is:
kapcsolat.magyarorszag.hu/forum/posts/list/2343.page
1.szóló 2012.09.12 00:21:11
@renevol:
az 1. (visszaküldős) alapján készül a friss Kubatov-lista...

Amúgy itt a lényeg erről:
"november-december körül ... felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak" - hogy menjenek, és tegyék meg - minden "augusztusi" visszaküldés NÉLKÜL (kb. március végéig:)
Szóval NEM kell visszaküldeni a levelet - csak annak, aki piros (narancs) pontot akar kapni a neve mellé a listán...
Aláírásgyűjtés és aláírás.   Kipróbáltam egy 12 éves gyermeken: „Mi a különbség az aláírásgyűjtés és az aláírás között?” A válasz habozás nélküli volt: „A gyűjtő azt akarja, hogy értsél vele egyet, az aláíró azt mondja: egyetértek.” Lám-lám egy…..
Részvétem MSZ-átalakulás 2012.07.30 00:19:02
A http://magyarokszovetsege.hu/2012/06/szovetsegunk-atszervezeserol/ linken értesíti az éppen aktuális MSZ-vezetőség a Magyarok Szövetsége tagságát és szimpatizánsait a szervezet átszervezéséről. Abból számomra az derül ki, hogy sajnos vajmi keveset fogadtak meg a tavaly ősszel…..
Ma csak egy rövid posztot írok arról, hogy a blog szerkezete, mint talán páran észrevették, megújult. Emiatt a főoldal kicsit összébb ment, de a képek által színesebb lett.Igaz, hogy ezzel a Véleményvezér-hez fog hasonlítani, de valami hasonló elv alapján kezdtem el írni a…..
1.szóló 2012.07.18 10:53:56
A kétkamarás parlamentről először még a Civil Mozgalom azóta eltörölt blogjában írtam posztot, 2009 nyarán, az ott leírtakat teszem most be ide, kissé aktualizálva, stilizálva. A kétkamarás parlament egy lehetséges módja a törvényhozás demokratizálásának, és a jelenleginél mindenképpen…..
1.szóló 2012.06.25 15:00:25
@tibapó: "az oly sokat [HIBÁSAN] említett fékek és egyensúlyok"
- helyesen ELLENsúlyok...
A gyakori tévedést az okozza, hogy az ellensúlyok helyes működése kétségtelenül egyfajta "egyensúly"-t eredményez :)
Bornai Tibor Közel a nullához 2012.04.26 10:01:00
Állítólag rengetegen fordulnak el a politikától, és a többség nem tud, vagy nem akar pártot választani magának.Régi ötletem van erre. Egyszerű. A legközelebbi választáson lehessen pártok ellen is szavazni. Aki a fülkébe lép, dönt, hogy mellette (ha tudja, kit szeretne…..
1.szóló 2012.06.11 08:24:40
@Venyigeszu: Tévedsz! Ez nem "egy remek ötlet" - ez egy ISTENI ötlet!

Az ÚR mondá: "A legközelebbi választáson LEHESSEN pártok ellen is szavazni."

És LŐN! (-vagy mégse?!:(((

Ehhez képest az én ötletem (a KÉPviselt KÖZvetlen eDEMOkrácia:) egy
SMAFU
- mert azt MÁR a hatályos jog alapján is meg lehet csinálni ...
HA 300e választó úgy akarja:)
Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint: A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre…..
1.szóló 2012.06.03 17:33:13
Közben a mo.hu NEVES fóruma meg halódik :-(((
A képviseleti demokráciából a közvetlen demokráciába való ÁTMENET egyik IDEális ESZKÖZE lehet a "KÉPVISELT KÖZVETLEN demokrácia". Ebben a vegyes rendszerben az országgyűlési helyek egy részére (önjáró vagy pártkatona "politikusok" helyett) olyan valódi…..