Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SECI

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Örömzene 2021.02.10 07:00:00
Nem igazán vagyok kiművelve Yes témakörben, ezért azt gondoltam, hogy ez a szám hiába a legnagyobb slágerük, igazából biztos nem szeretik, mert viszonylag kevéssé "prog", cserében viszont nagyon pop. Ehhez képest szétörömködik magukat ezen a felvételen :) PS: Amúgy ezt a számot a Knight Riderben…..
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
SECI 2019.02.19 14:34:06
Egy év. Ennyi ideig élt a Gyere haza fiatal! program (amiről azóta sem derült ki, miért nem lehetett helyesen leírni, de ez mellékszál), amitől a kormány azt várta, hogy… hát nem is tudom, mit várt. Bármit várt is, az nem teljesült, mert most félidőben lefújták a projektet, olyannyira, hogy alig pár…..
Igazán sajátos a mai poszt, hiszen Digger az angliai létnek elsősorban az őt leginkább zavaró elemeit emelte ki. Szó lesz hát (tömeg)közlekedésről, parkolásról, vásárlásról, és a legendás brit munkabiztonsági előírásokról (tessék megguglizni azt, hogy health & safety…..
Bevallom, kíváncsian vártam a magyar és a brit miniszterelnök budapesti találkozóját, méghozzá egyetlen téma miatt: ez pedig a brit szociális juttatások jövőjéről szóló egyeztetés. Az borítékolható volt, hogy konkrétumok nem fognak kiderülni, ám ez az az eset, amikor a…..
A projektről A Magyar vándor: a 2000-es évek kivándorlása interaktív térképen az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete MediaLab kurzusának vizsgafeladata. A projekt célja, hogy bemutassa a magyarországi állampolgárok kivándorlásának mértékét és a kivándorlás…..
(bocs a provokatív címért, egy kissé ideges vagyok a témától) Ma már minden kistermelői vagy kézműves. Minden.         Olyan ez mint a mangalica helyzet, feleségem szerint amennyi mangalica szüzet árulnak az éttermek, legalább 10 millió mangalicának kellene lennie…..
Most amolyan információs poszt következik, személyes élményekkel fűszerezve. Ugyanis Brünhilda és Mephisto megosztotta velünk kalandjait a magyar bürokráciával itthon és külföldön. Nekem az „akkor is kell igazolványszám, ha igazolvány nincs” rész tetszett, mert az egész…..
SECI 2015.02.26 10:33:43
@pappito: Tudom, en is eltem Finnorszagban, de szerinted mennyi a realis eselye annak, hogy Mo-on (vagy akar Angliaban) ez igy lesz? Mert ott (Finnorszag) a torvenytisztelo allampolgarokat vedi a torveny, Mo-on meg a bunozoket (mert ki nem adocsalo? akinek nincs mit elcsalnia, max.), az adatvedelmi jogokra hivatkozva.

Persze valahogy el kell tartani azt a 1/2 millio (1? inkabb 1) semmit sem dolgozo ugyintezot, ezert kell a muszaki vizsgahoz is a mamam neve.

De ezen ne csodalkozzunk, Mo mindig is a burokracia fellegvara volt.
  Egy csodálatos és izgalmas utazás átélői lehettünk Jordániában. Felejthetetlen élményeinket Gábor Zsuzsának köszönhetjük, aki régóta kint él, és szinte küldetésének érzi, hogy megmutassa a kalandvágyó utazóknak Jordánia igazi arcát. Mindenkinek, aki le tud mondani a…..
Ma harmadik részéhez ér (és egyben befejeződik) az a minisorozat, melyet a Tárki tanulmánya alapján kezdtem, és ami azt próbálja meg felvázolni, kik a határátkelők, mennyien vannak / vagyunk és végül melyek a célországok. Egy biztos: Magyarország a határátkelésnek…..
SECI 2015.01.28 11:26:54
@NagyságosSodalisO [eng]:
www.gov.uk/government/statistics/national-insurance-number-allocations-to-adult-overseas-nationals-entering-the-uk-to-march-2014
Fig 1.3 : NINo registrations to adult overseas nationals entering the UK, top 20 countries for 2013/14 => sasold meg.
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Elég egyetlen perccel lemaradni a kapuzárásról, a fapados nem szarozik, otthagy a világ végén is. Ha új jegyet kell venni a következő járatra, az már egy párnak is százezer forintos tétel lehet, egy család pedig negyed millát is elbukhat. Sokan ráfaragtak már így, mert kevesen…..
Három olyan blogból ajánlok ma egy-egy posztot, melyek még nem szerepeltek itt, azaz tripla premier következik. Az elsőből kiderül, hogy miközben előszeretettel gondoljuk magunkról, milyen jó munkaerő is vagyunk mi, magyarok, azért él egy másik kép is rólunk. Utána békésebb…..
Azt mondják azok, akik értenek hozzá, hogy minél többen élnek egy országból külföldön, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyanok is nekivágnak, akiknek addig talán eszükbe sem jutott volna – egyszerűen azért, mert látják maguk előtt a példát. Ilyesmi történt a mai poszt…..
Az általános iskola 8. osztályában ajánlott olvasmány Copperfield Dávid története, és már abban is benne van a hitelezés alapszabálya és a pénzügyi fenntarthatóság alaptétele. Talán lehetne kötelezővé is tenni.1850-ben jelent meg Charles Dickens angol író nyolcadik regénye,…..
Ma olyan helyre megyünk, ahová elég ritkán jut el a blog: az úti cél Finnország, kalauzunk pedig Feri, aki családjával már három éve él. Sok minden kiderül ma, amellett, hogy mennyire veszíti el az ember Magyarországgal a kapcsolatot ennyi idő után, egészen addig, hogy mit reagál…..
Szoktam ekézni a magyar sportsajtót a hülyeségeik miatt, úgy látszik, a gazdaságiak se jobbak. Aszondja a portfolio.hu (kiemelések tőlem): 8 500 főt bocsát el a Nokia A Nokia Solution and Networks (korábban Nokia Siemens Network), a Nokia 100 százalékos tulajdonában álló…..
Gyakran éri az a (néha vicces, néha komoly) szemrehányás a blogot, hogy túl sok az angliai, nagy-britanniai poszt. Ezen persze lehet vitatkozni (én legalábbis szeretnék), de egy most nyilvánosságra hozott hivatalos uniós kutatás talán magyarázatot ad rá. Az Európai Unió…..
Sajnos nem az enyém, hanem Nikáé, aki Finnország északi részén, Rovaniemiben él, ott, ahol Joulupukki, a finnországi Mikulás is. Mindemellett persze fény (méghozzá a hónapokig tartó nyári...) derül egyebek között arra is, miért nagy kihívás egy külföldinek az…..
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
SECI 2013.05.06 09:08:59
@_Jeff_: www.origo.hu/itthon/20130506-mi-az-az-egri-csillagok.html ennel itt sem sokkal rosszabb am a helyzet!
SECI 2013.05.06 11:43:52
@Vlad Gierst: Cornwall gyonyoru, foleg ha szereted a szelet es szorfozni tizenfokos vizben. Brightonban ehhez meg a napot is latod, kb 3x annyit, mint Cornwallban. Ettol meg nem lesz Hawaii...
Olyan nagy kérés az, hogy egy picit jobb világot hagyjunk dédunokáinkra, ne ezt a gyűlölettel teli megosztottat? A kérdést nem én teszem fel (bár én is feltehetném), hanem mai szerzőnk, Ichi Kuro, aki egy korábbi, meglehetősen népszerű poszt (Chris írása, „Nem értem, miért ne…..
SECI 2013.03.03 09:39:11
@tanato: Raadasul ennek az autonom teruletnek mar semmilyen etnikai alapja nincs, tekintetbe veve az elmult 100 ev nepessegmozgasat. Megbekelni kellene es normalisan egyutt elni - de ez a magyaroknak sosem ment.
Magyarország sok szempontból az egyik legjobb hely – írja mai szerzőnk, Pitytor, ám gyorsan hozzá is teszi: csak megélni nem lehet, különösen, ha az eddigi átlagosnál jobb életminőséget a munkanélküliség fenyegeti. Ráadásul egy kisgyermekes anyának gondolnia kell a gyermeke…..
SECI 2013.03.02 09:47:01
@nyuszigonosz:
Ebben csak reszben van igazad: a cikkiro szamara nem. De teny, hogy a mosogatunk-Londonban szinten megrekedtek szamara igen.
Sokszor felmerült már itt a blogon is, hogy a nagy multicégeknél is egyre inkább dívik az ajánlások rendszere, azaz hogy a munkavállaló ajánlja egy külsős jelentkező ismerősét adott munkára. Ez egyike azon dolgoknak, amiket Magyarországon nem szokás szeretni, bár szerintem…..
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
SECI 2013.01.22 12:03:58
. A bankban, postan, stb EGY SOR van es abbol az eppen meguresedo ablakhoz megy a sor elejen allo.
. A falukban vegig lehet setalni a nelkul, hogy minden masodik haznal a frasz jonne rad, hogy a kutya most fog kiszabadulni es szettepni
. Az ettermekben/kocsmakban VALOBAN nem dohanyoznak
. Az ettermek jo reszeben rendelhetsz elvitelre (take-away)
. Ha valami elromlik, akkor vissza lehet vinni, a customer support-nal nincs kivarhatatlan sor es nem gondoljak rolad azt, hogy csalo vagy, elhiszik, hogy tenyleg tonkrement es siman kicserelik/visszaadjak az arat
. Van cash-back szolgaltatas a penztaraknal, amennyiben debit-kartyaval fizetsz
. Az auto atirasa ingyen van, a papirmunka nevetsegesen egyszeru
. A biztositasidat (auto, ingatlan, egyeb) barmikor felmondhatod es ujrakotheted egy masik biztositonal
. Az adohivatal keresedre megcsinalja a bevallasodat, ha elkuldod nekik az osszes bizonylatodat
. A postas kihozza a nagyobb leveleket/csomagokat is, ha nem vagy otthon a szomszednal hagyja, aki atadja neked amikor hazaersz
. Koltozes eseten havi par fontert beallithatod a mail-redirection-t (azaz postai atiranyitast) az uj cimedre
. Van "tip", avagy recycling centre, ahova kiviheted a szemetedet (marmint ami nem haztartasi hulladek, hanem pl TV, huto, avagy nagy mennyisegu kerti-zoldhulladek)
. Mukodik a freecycling, azaz elajandekozhatod a mar nem kello cuccaidat es megkaphatod a mas altal mar nem hasznaltakat, ingyen
. Ha ki akarsz az autoval kanyarodni vagy osszeszukul az ut, akkor ki-/beengednek, fuggetlenul az autod tipusatol
. A sebesseghatarok esszeruen vannak kialakitva, nincs olyan, hogy egy 2xketsavos utra ertelmetlenul kiteszik a 30-at (mph-ban)
. Amikor fizetsz a kasszanal a penztaros koszon, megkerdezi, hogy segitsen-e es elbeszelget veled a nap dolgairol, es termeszetesen a zacsko ingyen van
. A szupermarketekben ha odamegy egy arufeltoltohoz, hogy ez-es-ezt keresed, akkor azonnal leteszi amit csinalt es elrohan veled megmutatni, hogy hol van az, amit keresel
. Biztonsagi or csak az italos pultok kornyeken flangal, es az sem lohol a nyomodban lankadatlanul
. A ma-holnap lejaro elelmiszer a "still fresh" pulton van, learazva
. Mindennaposak az olyan akciok, amikor valoban kedvezmennyel vasarolsz (egyet-fizet-kettot-kap es hasonlok)
. Ha eppen nem tudsz valahol kartyaval fizetni es elore nem tudod, hogy mennyit kell majd fizetned, akkor elfogadjak a csekket (pl autoszerelo)
. Nem kell aggodnod a miatt, hogy a gyerekedtol ellopjak az osztalykirandulasra szant szaz fontot, mert keszpenz helyett csekket irsz az iskola nevere
. Az iskolaban egyenruha van, ami megszabadit attol, hogy a gyerek mindenaron tul akarja licitalni az osztalytarsait a legujabb/legdivatosabb cuccokkal
. Az altalanos es kozepiskola ingyenes, nem kell tobb szaz fontnyi konyvet megvenned majd ev vegen kiselejtezned
. A (nem eppen olcso) TV elofizetesi dijert cserebe kapsz egy feltucat BBC csatornat, ahol nezheto musorok vannak, raadasul koztes reklamok nelkul
. A mobil-elofizetesi dijak toredekei az otthoninak es a legtobb esetben unlimeted-call/SMS-t jelent (persze UK szamokra)
. Lehet filmeket (DVD/BluRay) kolcsonozni ugy, hogy a postas bedobja a postaladadba, megnezed, majd a valaszboritekban visszakuldod (es ezek nem vesznek el!)
-seci