Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubu88

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó ideje nem írtam Eráról, a kombi fekvőlámpás Mercimről, mert, ha úgy vesszük, nem is volt mit. Ződcséges Merdzsóként szépen teszi dolgát, indul, megáll, viszi az Ikeát, kilencfelet eszik így télen, városban, fogatlan szájával szépen morzsolgatja a kilométersercliket.…..
2010-ben Pécs Essennel és Isztambullal közösen viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, ami úgy vág médiablogunk témájába, hogy a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megnyitóját az MTV élőben közvetítette vasárnap este. Ráadásul ez volt az első HD…..
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..
bubu88 2009.10.31 21:56:12
@egyittlakó: bocs, elrontottam, az előző kommentem Neked szól.
bubu88 2009.10.31 22:12:01
@egyittlakó: ehh, csak nem a KRESZ-ben? :)
Belsőség Swiftes konzekvenciák 2009.06.29 17:55:00
Robertó és a Swift. A Swift és Robertó. Lassacskán visszatér minden a régi kerékvágásba, ülepszik az Autót Robertónak - mozgalom tömege által felvert por, lassan érlelődnek az első benyomások, születnek a tapasztalatok. Megkértem, írjon egy pár sort arról, milyen swiftesnek…..
bubu88 2009.07.01 10:58:52
@nick2005: kinematika első óra: gördülő korong talppontjának (azaz annak a pontjának, amelyik érintkezik a talajjal) sebessége 0 a talajhoz képest. Blokkolt kerekeknél viszont a gumi minden pontjának az autóhoz képesti sebessége 0, a talajhoz képesti közel sem (pont annyi, mint az autóé, hiszen ha a keréknek nincs relatív mozgása az autóhoz képest, akkor közös merev testnek tekinthetjük). Úgyhogy jól írta Telperien :)
Harry Potter sikere töretlen és legalább 50%-ban magyarázatra szorul. Magyarázatra szorul, mert nem hiszem el, hogy ilyen szilaj fétishullámot lehet vetni pusztán a mágia szédítő erejével, amit iskolai környezetbe helyezünk. Nem úgy van az, hogy a biológiát átnevezem…..
bubu88 2009.06.29 12:15:27
@Shitting Bull: Te vagy rá az élő példa, hogy miért nem szabad a Harry Potter sorozatról a filmek alapján képet alkotni. Nem stimmt, hogy az első öt részt filmen láttad. Az stimmt, hogy az első öt rész film-adaptációját láttad. A különbség nem kicsi. Nem azt mondom, hogy a filmeket tilos megnézni, de ha a Harry Potter sorozatról akarsz képet alkotni, akkor a könyveket kell elolvasni. És nem, HP közel sem eminens, bár direkt butának se mondható. Van józan paraszti esze, és, ahogy Piton mondaná, középszerű (kis senki, hehe :) ).
@MrFülig: nagy igazságot mondasz, lényegében tényleg a fél világnak nincs élete, és egy mesevilágba menekül... szó nem lehet róla, hogy pusztán az olvasás öröméért vettük kezünkbe a könyvet, és tetszett. Veled még biztosan nem volt ilyen. Egyébként szabad marháskodni sokmindennel, ezzel is, csak ha marháskodunk, akkor marháskodjunk körültekintően...
@Bbundi: igen, ő tanítja a patrónus-bűbájra a többieket, miután neki Lupin megtanította (a 3. részben), nem kis erőfeszítések árán.
comment:com Ég veled, Budapest Tv! 2009.04.23 23:51:00
Hány unalmas filozofálgatásba fordult bulit mentett meg annak idején az ötlet, hogy akkor inkább hívjuk fel Anettkát? Hány részeg, fáradt estén jött jól, hogy a kanapéra heveredve gombnyomásra pofán csapott minket a groteszk? És hányszor, de hányszor éreztük azt végtelen büszkeséggel, hogy innen már…..
A Homár kedvenc malaca fotózta ezt a felszolgálóknak szóló feliratot a Dokk Cafe öltözőjében. Az bizalmatlan üzletvezető kétségbeesett backdoorja szerint az alkalmazottak képesek elvarázsolni a pénzt, ha az vállmagasság alá, vagy a kasszástól túl messzire kerül. De legalább…..
bubu88 2008.11.20 22:53:46
kedves [imi],
nem vagyok tesco-alkalmazott, de iskola mellett dolgoztam ott pénztárosként. Fontos tudni néhány apróságot a pénztáros-munkával kapcsolatban.
- nem a pénztáros szabja az árakat
- nem a pénztáros írja be a pénztárgépbe az árakat, kivéve ha nem vonalkódos termékről van szó (zöldség, gyümölcs többnyire). Ő csak "lehúzza", azaz leolvastatja a vonalkódot (ha van ilyen).
- ha nem vonalkódos termékről van szó, akkor sem az árat írja be a pénztáros, hanem a termék ún. "gyorskódját" (4-5 jegyű szám, gyakori termékeknél tudható fejből), vagy a pénztárprogram helyi menüjéből ("lapozó") választja ki a megfelelő terméknevet.
- a pénztárosnak nem áll érdekében csalni, mert ha kasszafelesleg van, azt nem kapja meg a fizuja mellé
- pénzt eldugdosni zsebekben-testnyílásokban nehézkes, mert munkaidő végén "becsekkolnak", ráadásul egész munkaidő alatt Big Brother figyel felülről.
- az egyetlen, ahol a pénztáros trükközni tud, az a termék mennyisége. Azt ugyanis Big Brother nem látja, hogy hány ásványvíz van a kocsiban, azt meg pláne nem, hogy a pénztáros hányat üt be. De itt meg csak a vásárló javára lehet (érdemes) játszadozni, ha ismerős az illető.
- summa summarum: ha "nem stimmel a számla", abból a pénztárosnak semmi jó nem származik. Rossz annál több származhat.
(egyébként idegőrlő, mikor munkából hazaérve ennél egy joghurtot, de a szavatossági idő helyett a vonalkódot találod meg, és várod azt a jól ismert csippanást :) )
A többiektől elnézést a témához nem illő hsz-ért.