Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabuki09

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
kabuki09 2016.06.28 21:20:46
A Sansa-Jon kérdéskörhöz lenne észrevételem:
Elsőre nekem is az jött le, mint a többségnek, vagyis hogy Sansa féltékeny Jonra, de másodszori nézésre a kép ennél szerintem árnyaltabb, illetve pont hogy nem ezt támasztja alá. Érvek:
1. Sansa a várfalon azt mondja Jonnak, hogy az ő szemében ő Stark.
2. A varsafa ligetben Kisujj elmondja Sansának, hogy ő akar a Vastrónon ülni úgy, hogy Sansa a királynője. Ehhez nyilván Sansára azért van szükség, mert Starkként ő Deres úrnője, kvázi Észak királynője, ha mögötte sorakoznak fel a házak, elvégre Kisujj magában nem képvisel akkora politikai és hadi erőt, hogy a Vastrón közelébe jusson.Ezért kardoskodik amellett, hogy a házaknak Sansa mögött kell felsorakozni, illetve így is fognak tenni. Sansa azzal hárít, hogy Kisujj sosem tett semmit mások érdekében, mire Kisujj azt mondja, hogy ezek az idők már elmúltak. Sansán látszik, hogy ezt nem veszi be.
3. Mikor Jon kikiáltják Észak királyának feláll, majd lenéz Sansára, aki mosolyog, majd mosolyogva és elégedetten néz végig a hurrázó nemeseken. A mosolya akkor fagy le, amikor Kisujjra néz, akin egyértelműen látszik, hogy majd agyfaszt kap az események ilyetén fordulatán.
Szerintem ebből az jön le, hogy Sansának rögvest leesett, hogy Kisujj nem fogja ezt ennyiben hagyni, neki nem Jon kell Észak királyaként, hanem Sansa királynőnek és ha valaki, akkor ő aztán tudja, hogy Kisujj mi mindenre képes azért, hogy megkapja amit akar.
Nos, idén ismét úgy alakult, hogy hetijeggyel támadom be Európa legszínesebb fesztiválját, ahogy mondani szokták a PR-sáncon innen, pedig a zenei felhozatal első pillantásra ezt egyáltalán nem indokolná, hisz az elmúlt évek során olyan, számomra nem túl kedvező átalakuláson…..
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
kabuki09 2010.11.19 15:01:53
Jelentem, én is elolvastam kesztió kommentjét, csak hogy tudjam, mit is kellene értelmeznem, és átéreznem. Nem mondom, hogy nincs igazság a soraiban, de pár dolgot dolgot szeretnék megjegyezni:

Először is: attól, mert valami régen történt, még nem változtat az esemény - véleményem szerint - objektív igazságtartalmán. Ugyanis ha így lenne, akkor legyinthetnénk nagyon sok történelmi igazságtalanságra, hisz "már oly régen volt, ma már ez nem releváns". Mégis, a tapasztalatom az, hogy az ilyen "igazságtalanságokat" tanuljuk többek között történelemből, és nincs ott lábjegyzetben, hogy egyébként ez már nem lényeges, mert párszáz vagy akár pár tíz évvel ezelőtt történt.

Másodszor: Vegyük úgy, hogy mi ezt az igazságtalanságot, nevezetesen Trianont, tudomásul vettük, mert amennyire tudom, nem készülünk lerohanni Romániát Erdély visszafoglalása miatt, és - be kell lássuk - ez a téma nem merül fel napi szinten, nincs benne az emberek mindennapjaiban. De ettől ez még köztudottan egy érzékeny téma, nagyon sok magyar számára és itt nem csak az államhatárokon belül élőkre gondolok. Lehet ezt mindenféle módon értelmezni, de ez attól még tény marad.
Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy minimális diplomácia érzék esetén fel sem merül, hogy egy ilyen eseményt az elszenvedő ország egyik nemzeti jelképeként funkcionáló középületben ünnepeljen meg a "nyertes" ország külképviselete.

Harmadszor, és ez kifejezetten kesztió kommentjére reagálva: Amennyiben a Kínai Kommunista Párt zászlóival lenne feldíszítve a Nemzeti Színház, én akkor is éppúgy fel lennék háborodva, mert azt is gyűlölöm, amit ők művelnek a kisebbségekkel, és egyáltalán, amit képviselnek.

És végszóként, nem érzem a szükségét, hogy én kérjek elnézést, mert baromira nem veszem jó néven, hogy ezt a "román nemzeti ünnepet" nem akarom, hogy a Nemzeti Színházban ünnepeljenek meg.
Van annak valami bája, ahogy 12 éves kislányok magukból kivetkőzve ordítanak és káromkodnak. Ha jól értjük, itt valami olyasmiről volt szó, hogy néhány vicces srác Tokio Hotelnek öltözve kiment egy fanklub-találkozóra a Hősök terére, és alaposan…..
Akinél van otthon Viasat Explorer, annak ünnepnap lesz február 18-a. A szovjet kétfejű kutya története kellően lebilincselőnek ígérkezik, az alábbi sajtóközlemény pedig biztosan meggyőzi még azokat is, akik egyébként undorodnak a kétes értékű tudományos…..
Subba Őrület, mik vannak 2007.02.06 13:53:00
Ma a találgatás napja van, és egyébként is rettegünk a perektől, szóval megint félinformációkkal szúrjuk ki a szemeket. Mindenesetre az a helyzet, hogy van egy magyar, sportosságáról ismert celebházaspár, amelynek hiába vannak már gyerekei, a férfi képtelen kielégíteni a nőt.…..
Subba Nem kösz, kösz nem!!!! 2007.02.06 14:35:00
Senki sem gondolta, hogy a No, Thanx! nem tesz majd tönkre embereket. Igazából még el sem indultak, és máris csapást mérnek a világ legszerencsétlenebb zenekarára. Mennyire borzasztó érzés lehet 7 év zenélés után megkapni az első rajongói levelet, amit még csak nem is…..
A Subba csak akkor érheti el célját, ha felderíti az összes neten fellelhető, különleges szexuális érdeklődésű kisebbséget. Ma van egy magyar blogunk a nadrágon keresztül is jól kivehető hímtagokról (szerencsére számos magyar versenyzővel, elsősorban az őszinte és…..
Az isten sem fogja a Subbáról lemosni, hogy a No, Thanx együttes menedzsmentje megvette kilóra, most mégis megint velük foglalkozunk. Magyarországon meglepő ravaszsággal a videóklipjük máris fent van a Youtube-on, és bár mi eddig azt hittük, hogy a Hooligans együttesnél kevésbé…..
Subba Kösz, nem 2007.01.29 16:19:00
Ti is tudtátok, hogy ez meg fog történni, és mi is tudtuk, hogy nincs az az úristen, hogy ne bukkanna fel előbb vagy utóbb az első magyar Tokio Hotel-klón. Nem kell tovább várni körmeinket rágva, a Vasárnapi Blikk végre a nyilvánosság elé tárta a No, Thanx együttest.Ha valakinél…..
Tényleg nem akarunk ötleteket adni a márciusi demonstrációkhoz, de azért lenne egy tuti tippünk, hogyan is lehetne minél több felháborodott, mindenre elszánt embert az utcára vinni. Szóval ha kormányellenes tüntetést kellene most szerveznünk, akkor egyszerűen csak elindtanánk egy…..
Általában fel tudjuk fogni a magyar tévéadókon leadott felvételeket, de ez az izé a szentesi tévé archívumából egyszerűen felfoghatatlan. Ki, miért, minek, mikor, kivel és hogyan? ..
Küldetésünk, melynek keretében embereket találunk, akik idiótán táncolnak, soha nem ér véget. Mai első versenyzőnk idős kora ellenére is nagyon jól megfigyelte, hogyan is mozognak a fiatalok a Viva tévé Club Rotation című műsorában. Amit pedig sikerült ellesnie, azt nagyon…..