Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a balfék

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bringáznál a buszsávon, netán behajtanál szemben az egyirányúba? Lerohadtál, és vontatjátok a kocsit az autópályán? Ne tedd, tilos, ahogy sok más dolog is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján. Átment ugyan egy záróvonalon, de szerinte a nagyobb gond azzal volt, hogy nem motiválta eléggé oktatóját, például plusz órákkal vagy csak úgy zsebbe:Elöljáróban azt szeretném…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
a balfék 2011.03.16 21:50:46
@Éhesló: Az autópálya az autóknak épült,személy és teherautóknak.Nem lehet kizárólagos jogot formálni egyik kategóriának sem a mindkét sáv használatára(csak személyautó egyes kisteherek).A kamionok sokkal magasabb dijért kaptak egy sávot,és sokkal több gazdasági hasznot hajtanak mint sok sok kicsi,öntelt majommal ellátott fostalicskák.Osszuk meg a pályát,csak a külsö sáv a kamionoké,csak a belsö sáv a többieké,ugye hogy maradna a káosz.:))))
a balfék 2011.03.16 22:01:27
@laci nemeth: Csak,mert elöirás.
Kumin szerint B125 - aláírom 2011.01.08 23:04:00
Bemelegítésnek egy kevésbé zaftos, ám szívemnek igen kedves ügy.Szívesen tettem volna már múlt időbe a címet, úgy mégis ütősebb lett volna, de pénteken későn kaptam észbe, és a legközelebbi motoros bolt, ahol volt aláíróív a B125 kampánytérképe alapján, a téli szezonra…..
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
a balfék 2011.01.07 22:53:58
@benzinvérű: Igazad van,de egy 50-est sohasem tud ekkora teljesitményre felhuzni az átlag buheráló,de a 125-öst esetleg igen.Ellenörizni nem lehet,lehetetlen,tehát marad az 50 ccm.Esetleg a 125-ös robogó lenne a megoldás,slussz.De akkor tisztázni kellene a robogó fogalmát,felépitését és hogy automata váltós,de a felhivás nem erröl szól.
a balfék 2011.01.07 23:16:52
@Péve: Nem támogatom a felvetést,mert nem értek egyet vele,de erröl már irtam.Mindezt ugy irom hogy az összes kategóriával rendelkezem,bármit vezethetek,és tudom hogy mi miért van a közlekedési szabályokban,illetve a vezethetöségi elbirálások mögötti tudományos elhatárolódásokban.Na mára ennyi.
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Autófília Utánfutó után futó 2010.05.26 13:00:00
Gondolom, sokan közülünk közlekedtek már utánfutóval vagy lakókocsival. Jön a nyár, ilyenkor elszaporodnak az utakon a hasonló járműszerelvények. Nyaraló családok és munkásbrigádok lepik el kis hazánk porladozó úthálózatát. De vajon mindenki tisztában van-e vele, hogy…..
a balfék 2010.05.28 20:05:02
@Krisi: @toncsi64: Gépjármü vezetöi engedély két évig minösül kezdö vezetöi engedélynek.Ha valamilyen gépjármüvezetöi engedély mellé ujabb kategoriát szerzek,akkor az elsö bejegyzés idöpontja a mérvadó a 2 év kezdetéül.Tehát pl. 3 éves B mellé szerzek egy A kategoriát akkor nem leszek ujra kezdö vezetö vagyis rögtön vihetek utast,ugyanigy ez forditva is igaz vagyis az A mellé szerzett B -vel rögtön huzhatok utánfutót.Azt azonban tudni kell hogy pl. az smkp.nem gépjármü tehát aki az smkp jogositványa mellé szerez B kategoriát az bizony kezdö vezetö lesz mert az smkp. nem gépjármü csak jármü.
a balfék 2010.05.28 20:08:42
@Kifordított kacagány: Igen fizet a biztositó a kötelezö alapján,mert az utánfutó is jármü csak nem gépjármü,a potos neve pótkocsi.
a balfék 2010.05.29 13:44:39
@volánrulz: Ha valamit nem tudsz azt ne terjeszd.A kezdö vezetöi engedéllyel valóban 2 évig nem huzhatsz utánfutót,azonban 18 év felett már aznap mehetsz külföldre amint kézben a jogositvány,aki azonban 17 évesen kap jogositványt az csak a nagykoruság tehát 18 év felett teheti meg.Ez a szabély pont a külföld miatt van mert ott csak 18 évesen lehet jogositványt szerezni,tehát nem kell sirni mert a végén felemelik a korhatárt ,és nincs vita.
(<--első rész) Mit vontathatok? Nagyon bonyolult és sokszor vitatott kérdés ez. Függ a jogosítványunk kategóriájától, az autó és a vontatmány megengedett és valós össztömegétől, valamint a vontató jármű forgalmi engedélyébe bejegyzett maximális vontatható…..
a balfék 2010.05.27 09:54:25
@Kifordított kacagány: Túlsúlyos a futó. A lényeg ha a vontató jármü és a vontatmány együttes tömege a 3500 kg-ot nem haladja meg a nehéz potkocsi is vontatható B-vel.Kritérium a vontatmány nem lehet nehezebb a vonó gk.nál és természetesen a vontatmány össztömege nem nagyob a forgalmiban szereplö névleges össztömegnél/saját tömeg plusz megengedett max.raksuly/.
a balfék 2010.05.27 21:50:41
@Kifordított kacagány: Ha az autód 1,2 t. akkor 1.2 t.utánfutót huzhatsz, ha 1,75 t.akkor max 1,75 t.névleges össztömegü futót huzhatsz,ha 2.5 t. a vonó járgányod akkor 1.t.utánfutót rángathatsz "E" kategoria nélkül.A két kritériumnak teljesülni kell 1.a vontató gk.-nál nem lehet nehezebb a futó. 2.a szerelvény óssztómege nem haladhatja meg a 3.5.t-át.Az a javaslatom hogy a fentiek ismeretében vegyél nagyobb futót,olcsóbb mint az átterveztetés,engedélyezés stb.
a balfék 2010.05.28 20:10:10
@Kifordított kacagány: Sajnos ez van.
Egy dolog, hogy Stohl András az előadás után kicsit mélyebben néz a tintásüvegbe, mint  kellene. Ne vitassuk el a jogát, hogy koccintson egyet, kettőt...na jó, tízet, egye fene. Bár a KRESZ mindenképpen tiltja, azért egy sör után még tán azon a hülyeségen is túltennénk…..
a balfék 2010.05.10 21:36:02
@ommm: Köszönöm.Remélem ez nekem szólt és nem a bucinak.
a balfék 2010.05.11 09:26:53
@Gauner57: Fel vagyok háborodva.A hires emberek igy válnak hirhedtté.
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
a balfék 2010.04.24 20:20:02
@cso zsi: Te kevered,én azt irtam mielött az uttestre lép,ahol elsöbbsége van ott is köteles meggyözödni a veszélytelenségröl lelépés elött,az más kérdés amikor már a zebrán halad/átkel/ott nem is zavarhatja a jármüvezetö.Ahol nincs elsöbbsége ott lelépésnél,és áthaladáskor sem zavarhatja /semmire sem kényszeritheti a jármüforgalmat./Légyszives olvasd át a vonatkozó jogszabályt,mert ilyen embberek miatt,akik felületesen ismernek dolgokat terjednek el a roszz ismeretek.Paragrafust nem irok keresd meg ha szakember vagy.
a balfék 2010.04.24 21:09:37
@cso zsi: "A gyalogos átkelöhely nem uttest,hanem a járda meghosszabbitása".Köszönöm a válaszod,és ezután a meghosszabitott uttesten a járdán is fogok közlekedni.A §.emlegetése helyett próbáld azt összefügésiben értelmezni,fogadhatnék veled,de URIMBER amiben biztos arra nem fogad tudatlannal.
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
a balfék 2010.03.17 15:00:21
@lujo405GL:Az autópályán a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni,ott van a tévedés hogy mindenki a felfestést veszi alapul,holott arra vonatkozó kivétel a lakott területre szól.A gépjármüvezetöi elméleti vizsga/népnyelven KRESZ vizsga/három dologból tevödik össze,kresz,müszaki,vezetéstechnika .A vezetéstechnikai rész kérdései közé tartozik az elözésnél mekkora legyen a sebességkülönbség 20km/h m i n i m u m,hogy minél hamarabb elhaladjunk a másik mellett,és hagyjuk el a baloldalt.A vizsgalapon rossz kérdés nincs,de otthon magyarázatnak kiváló.
a balfék 2010.03.17 15:29:32
@lujo405GL: Igen,mindig áttervezik az idöt pl.akkor is ha megállsz,ha lassabban ha gyorsabban haladsz.Kettö rendszert is használtam van amelyik gyorsabban teszi ezt,de mind agyaskodik hogy mikorra érkezem meg,de igazán 150km-nél nagyobb távokon hasznos segitség.
a balfék 2010.03.17 15:50:08
@lujo405GL: Hát azért a semminél jóval több egy hosszu uton/én 800-km körülieket járok/.De volt amikor gyorsabban odaértem,,de inkább késöbb.Azért egy támpontnak kiváló.Amikor még nem volt navi,és ennyi autópálya egy hosszabb távot térképröl terveztem meg,és elöbb utóbb odaértem.
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
a balfék 2010.01.09 13:07:27
@Triznyak: Az én autom benzines ,környezetvédelmi osztálya 2-es itthon,mivel sokat járok németországban meg kellett csináltatni a környezetvédelmi zona jelzést/ott a 4.zöld a legjobb,3.sárga,2.piros,és nem adnak jelet az az 1.es/Az autom a 4-es zöld jelzést kapta az ottani márkaszervizben,itthon pedig a pirosat foják adni a 2-es besorolás miatt??
Igen ám, de gondoltak-e arra, hogy a beidegződések, a betonbiztos módszerek hibásak, netán rosszul rögzültek? Gondoltak-e már arra az éjféltől-hajnalig kéziféket rángatók, a CO-sperrel vitézkedők, hogy a mindennapi közlekedés sokkal komolyabb, nehezebben megoldható feladat elé…..
Minden bizonnyal vannak tesztek, írások, melyekkel nem ért egyet, más véleményen van a szerzővel, egyszóval nem elégedett. Aztán persze vannak olyanok is, melyek tetszenek, netán megnevettetik, jókedvre derítik önt. Jó és rossz napok, de tán a mérleg nyelve a jó felé billen…..
a balfék 2009.12.12 17:31:25
01
Milyen furcsaságot látnak a képen? Mármint ezen az elsőn, itt? Ha mégsem sikerülne rájönni, akkor segítek: nézzék csak a rendszámot! Hogy mi? Zöld? Bizony, és ha már zöld, akkor felhívnám figyelmüket a kettes számú képre, ugyanis ezen negyedóra nyereményét ábrázolja.…..
Belsőség Buszoskönyv 2009.12.12 13:30:00
Szívem csücske az ötvenes listából ez az ajándék, még jó, hogy már megvan, mert ezt elloptam volna, akárki nyeri meg. A magyar busz és a hazai buszozás története szerintem bárkinek extra érdekes lehet, aki harmincon túl van, és itt töltötte az elmúlt évtizedeket. A…..
a balfék 2009.12.12 13:50:04