Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rumbumm

55 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött végre a várva várt pillanat, most már valóban kihirdetünk minden győztest, és a pénztártól való távozás után semmilyen reklamációt nem fogadunk el. Így is kellemetlen volt, hogy az általunk nagyra becsült előző aranyérmes elbukott a doppingteszten, de a mostani…..
Aki még látogatja az oldalt, bizonyára észrevette, hogy több videó (köztük a nyertesnek kihirdetett Unknown Places című anyag is) eltűnt a Youtube rendszeréből. Ennek oka igen egyszerű: a YouTube felhasználói feltételek megsértése miatt kerültek kizárásra.Bizonyos szempontból…..
rumbumm 2008.12.11 20:02:25
Kedves Mindenki,

Látjuk, hogy Tare névvel kommentező kolléga megsértődött, hogy a fotókból összemontázsolt videóját szavatmanipuláció miatt kizárta a Youtube. Már teljes misztikum övezi az „igazságot” mevilágító kommentjét, amelynek ezirányú téves PR-jét nem szeretnénk erősíteni, ezért visszatettük, hogy Ti is lássátok. Akkor nézzük sorban a tényeket:

a versenyben való részvétel feltétele volt a YouTube felhasználói feltételeinek megsértése – ez megtörtént
Ha ez nem lenne elég ok a kizárásra, akkor azért érdemes megnézni a játékszabályzat 5. pontját is, miszerint „A Szervező a Játékból kizárhatja azt a pályaművet, amelyek ETIKAI, faji, vallási szempntból kifogásolható, valamilyen közösség ellen irányuló, az erőszakot vagy szexualitást öncélúan bemutató, közízlést sértő pályaművek. „ Szerintünk a szavatcsalás etikai vétség, amiért ha kiderül önmagában is jogos a kizárás.
A nyertes videót mi is roppantul sajnáljuk, mert annak szerintünk mindenféle manipuláció nélkül is nagyon jó esélye lett volna nyerni, mivel abszolút professzionális volt, de sajnos nem bíztak magukban eléggé..Ha tiszta verseny lett volna, akkor nem csak 210 szavazat lett volna a különbség a két videó között, hanem nagyságrendekkel több, ezzel bizonyára Tare is tisztában van...
A hozzászólásban Tare ezt írja:”Masreszt semmilyen bizonyitek nincs sem a Cerbona, sem a Youtube kezeben hogy csalas tortent volna” - ez nem igaz, a YouTube kezében ott a bizonyíték, csak adatvédelmi dolgok miatt velünk nem osztja meg, csak a videót feltöltő egyénnel. Ha Tare szerint nem történt csalás, akkor a Ritahnak már elküldött linken jelentsen óvást a YouTube-nál, ha jogos, akkor visszateszik a videóját..Erről azonban szó sincs, ő magas sem tagadja a csalás tényét...
„Osszegezve ha en a szervezok helyeben lennek nem igazan bolygatnam a temat es szepen odaadnam a gyoztesnek a dijat „ - ez csak egy videóverseny, miért ne lehetne kizárni utólag azt, aki nem tisztán játszott?? Olimpián vissza lehet venni az aranyérmet is akár, ha kiderül a dopping, de itt ne bolygassuk?! Mi a valódi győztesnek szeretnénk odaadni a díjat, aki a YouTube szerint is az. Manuálisan vizsgálták át a videókat, az alapján zárták ki, de meg is mondtuk, hogy bárki utána kérdezhet és megóvhatja a saját videója megóvását. Ezt eddig még senki nem tette meg – legalábbis eredménnyel..
A kommentet azért vettük le, mert nem szeretjük ha valaki fenyegetőzik, főleg olyan dumával nem, hogy „nem fenyegetozni akarok „ - akkor miért ír ilyet?? Illetve méltatlannak tartjuk a blog színvonalához a hasonló megjegyzéseket és fenyegetéseket, hogy „vmi jofajta este 19:30kor kezdodo pletykamusort megkeres az uggyel kapcsolatban. Nem hinnem h erne ez annyit a Cerbonanak h ezzel kisse lejarassa magat... „Elhisszük, hogy nagy bulvár rajongó vagy, ez a stílusodból is kiderül, de ez nem az a fórum...vagy jó néhány a weben, ott esetleg könnyebben érvényesülhetsz..
És nem szeretnénk teret adni az ilyen jellegű hozzáállásnak sem, hogy „Ha meg nem kapjatok meg sracok, akkor se bankodjatok, sok ilyen hezagos szavazos verseny lesz meg, ahol osszemerhetjuk majd eroinket!” Szóval Tare még most sem tanult az esetből, nem az a célja, hogy esetleg jobb videót csináljon, vagy kihasználja a social és blogmarketing nyújtotta lehetőségeket és ezzel növelje az esélyét, hanem arra játszik, hogy majd legközelebb is lehet csalni, de ott bizonyára nem lesznek elég tökösen a szervezők hogy kizárják őket, vagy ha igen, akkor majd jó befenyegtjük őket egy bulvárműsorral..Hát hajrá, nincs ember aki neked adna igazat szerintem..
És bizony ez a pillanat is eljött! Nagyon szoros versenyben, de végül nyert az Unknown Places című videó, amely - legyünk őszinték - valóban megérdemelte az első helyet. Ha valakinek kétségei lennének ezügyben, akkor nézze csak meg még egyszer a versenyművet:Na ugye, hogy…..
Alig három és fél óra van már csak hátra a szavazás végéig, és a verseny nagyon szorosnak mutatkozik. Pörög a számláló ezerrel, és bizony éjfélkor lezárjuk a szavazást, szigorú tekintettel bámulva közben, mint a profik. Tehát van még egy kevés időtök arra,…..
Utolsó napunkon nincs is más dolgunk, mint az utolsó körben érkezett videókat megpiszkálni, megadni az esélyt a későn befutott versenyműveknek is. Kaptunk például egy italozást imitáló videót, ahol végig egy feles pohár kalandjait nézhetjük, amelyet jól teletöltenek vodkával,…..
Kizárt, hogy az utolsó előtti napon ne foglalkozzunk Janikával, aki szívét lelkét beletette ebbe az egész versenybe, és személyes szórakoztató egységünkké léptette elő magát a hetek során. Most ismét egy Ákos-közeli élményben lehet részünk neki köszönhetően, az Induljon…..
Ahogy ígértük, vissza is tértünk, de most nem egy videóval, hanem a tíz jelenlegi legnézettebb alkotással. A hétvégén véget ér a verseny, így most mindenki láthatja, pontosan hol is tart éppen a célegyenesbe érve. Értelemszerűen balról jobbra, föntről lefelé halad a sor, az…..
Nagy kérdés ez. Hamarosan véget ér a Rumbumm versenye, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, megindult az aggodalmaskodás, hisztéria, ujjal mutogatás. Ennek ellenére mi hiszünk a játék tisztaságában, és reméljük, hogy mindenki tisztességes eszközökkel játszik. Azok is, akik ezt…..
Számtalan életmód-tanács, lelki útmutatás, hétvégi programajánló vagy más hasonló anyag található a világhálón, amivel az emberek el tudják ütni az időt. A Rumbumm azonban az első olyan közösségi portál, ahol egy perc eltöltéséhez kaphat tippeket a Tisztelt Látogató! Ma…..
Ha reklámozni akarnánk az agysejtpusztítást, a tudatmódosítók lehengerlő győzelmét az emberi méltóság felett, akkor egyértelmű, hogy a következő videót próbálnánk meg előtérbe helyezni. Így azonban inkább csak kicsit idegenkedünk, mert oké, hogy "Mutasd meg az…..
Persze az is lehet, hogy velünk van a baj, nem elég kifinomult a humorérzékünk, vagy egyszerűen csak túlságosan zárkózottak vagyunk a világ abszurd dolgaival szemben, de gyakran előfordul, hogy nem értünk meg bizonyos videókat. Így van ez a most látható Rumbumm versenyművel is,…..
Egészen biztosak vagyunk abban, hogy egyik egyetemen vagy főiskolán sem unalmas a diákélet, de most a BME építészmérnökei be is bizonyították, hogy komplett elmebetegek - természetesen a szó pozitív értelmében. Nekik ugyanis a buli nem csak a sötétben vonagló tömeges…..
Van annak valami bájos, megmosolyogtató oldala, amikor a gyerek a családban zsugázni tanul, hogy legyen, aki majd lenyomja a nagypapát ultiban az ünnepi összejöveteleken. Még viccesebb, hogy a kártyázás nagy mestere (jelen esetben a mama) próbálja a magyar kártya nagy értékű…..
És visszatért. Talán még emlékeztek az Unknown Places nevet viselő videóra, amelyet az egekbe magasztalt az egész Rumbumm stáb, mert nagyon komoly, profi munkának éreztük. A magát pigscutter-nek nevező felhasználó most újabb versenyművel örvendeztette meg a nagyérdeműt, More…..
Nem kell alkohol, nem kell drog, csak ez a csoki kell - derült ki Tibor monológjából, aki a neki szegezett költői kérdésre vadult meg. A kamera másik végén Marketinges Janika barátunk, akinek lelkességéről ugyebár felesleges ódákat zengeni, tudja már minden kisdobos, hogy milyen…..
Egy 2005-ben készült - feltehetően - munkahelyi bulinak lehetünk szemtanúi, ha van türelmünk végigbambulni hat percet az alábbiakban. Sok programozó-arcú fiú, és titkárságról, vagy személyzeti osztályról kiszakadt menyecske könnyed és laza estéjét láthatjuk valami…..
Hol vannak már azok a szép idők, amikor egy akusztikus gitár húrjainak csengése, és egy bátor énekhang tiszteletet parancsolt maga körül? Ilyenkor mindenki összekapaszkodott, és együtt énekelte, hogy a börtön ablakába soha nem süt be a nap - legalábbis a mi kamaszkorunkban még…..
Éppen tegnap kezdtünk el könyörögni a Rumbumm versenyműveit böngészve, hogy ne érkezzen több másodkézből felhasznált videó, de megint csak egy tévéből felvett műsorral lettünk gazdagabbak. Ezt viszont muszáj kiraknunk, mert valami olyan sehonnai bitang bohóc kabarét sikerült…..
Utazási rovatot indít a Rumbumm, mert vannak ilyen irányultságú versenyzőink is. Igaz, nem nagyon törték össze magukat, hogy saját művükkel induljanak el a kubai út megnyerésének mámoros érzéséért, inkább csak a "Mutasd meg a mások videóit" szlogennel ellátott…..
Rajongói termékkapcsolásnak is nevezhetnénk a most következő pályaművet, és persze alkotóját is jól ismerheti már a Rumbumm összes látogatója. Az Ákos fanatikusként visszatérő Marketinges Janika ismét bemutatta nekünk, hogy ő nem nyugszik le egyetlen pillanatra sem, és ahogy…..
Nem is akarjuk nagyon rabolni az időtöket, nyilván mindenki valami buliba készülődik éppen, de találtunk két olyan videót is versenyzőink között, amelyek arra lettek tervezve, hogy megmutassák az éjszakát, amolyan szombat esti hangulatfokozó jelleggel. Kár, hogy ebből nem sok jön…..
Dönci tudta, hogy a győzelem nehéz lesz. A szomszéd kukában lakó Bendegúz kemény macska, már akkor egereket szaggatott szét, amikor Dönci még csak a tejet lefetyelte békésen tálkájából. A boldog békeidők azonban elmúltak már, és a kegyetlen összecsapás sötét viharfellegei…..
A spam küldözgetés íratlan szabályrendszere szerint kell egy téma, amely vagy felháborító, vagy patetikus, kell egy kellően megindító üzenet, és persze némi mítosz, hogy az emberek kellően ösztönözve legyenek arra, hogy elküldjék ismerőseiknek a sok okosságot. Az "Isten…..
Már bőven a Rumbumm verseny közepében vagyunk, és csak most érkezett be az első olyan videó, ahol egy kis finom erotika kacsintott ránk, és mi örömmel kacsintunk vissza. Senki ne ijedjen meg (vagy ne kezdjen örülni, ízléstől, erkölcstől függően), nem kell kirakni a 18-as…..
A szombati nyugalom és béke ölelésében nekiültünk olyan videókat keresni a Rumbumm egyre nagyobb tárházában, amelyek léte teljesen értelmezhetetlen számunkra. Persze, tudjuk, hogy már eddig is bőven dúskáltunk az értelmileg finoman szólva is megkérdőjelezhető anyagokban, de…..
rumbumm 2008.11.11 20:15:53
Kedves Mindenki!

Szeretnénk még egyszer pontosítani a dolgokat, mielőtt elszabadulnak az indulatok:
-tehát az a videó nyer, amelyiknek a legmagasabb a rating (csillagok száma) * szavazatok száma értéke.
- ha véletlenül egyenlőség alakul ki, akkor a magasabb nézettségű nyer
- egy Youtube fiókkal egyszer lehet szavazni egy videóra.
Valóban igaz, hogy elvileg bármennyi Youtube fiókot nyithat valaki és annyiszor szavazhat a saját videójára, de őszintén azért 10-20-30 fiókot megcsinálni nem kis meló és idő, és már most 200 szavazat körül/felett vannak a szavazatok a legnépszerűbb videókra, pedig még több hét hátra van, tehát pár darab, de akár 10-20 "saját" Youtube fiókkal nem igazán lehet a versenyt eldönteni..
A nyertes videónál meg fogjuk nézni az IP címeket és ha feltűnően sok az azonos, akkor egyedi elbírálás és a józan ész alapján fogjuk eldönteni a helyzetet. Vagyis, válaszolva Ritahh felvetésére, ha az az IP cím egy kollégiumé pl. akkor természetesen az nem kizáró ok, de ha egy magánszemély akkor ott valószínűleg számára kedvezőtlen döntés fog születni, a tiszta verseny érdekében..

Sajnos, ha nem csak a szerencsére, hanem szavazatokra bízzuk a döntést, akkor nem lehet teljesen kizárni annak az esélyét, hogy valakik nem próbálják meg manipulálni az eredményt, de a sikerük esélyét tudjuk minimalizálni...Ezért is került a verseny pl. a Youtube-ra és nem egy magyar videómegosztóra..
A legjobb védekezés, ha minél többen szavaztok arra, aki szíveteknek kedves, legyen az Janika, vagy bárki más, mert minél magasabb a szavazatszám, annál nehezebb manipulálni az eredményt..
Mi mindenkinek szurkolunk, aki vette a fáradságot és önálló művel nevezett a kampányba és reméljük, hogy egy valóban arra érdemes viszi el a Kubai utat..Hajrá, ne álljatok le, még van idő videót küldeni vagy szavazatokat gyűjteni, vagy csak egyszerűen kezetekbe venni a döntést, ha valaki elnyerte a szimpátiátokat!
A Rumbumm és a Cerbona Night legyen veletek! Na meg az erő:-)