Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DC42

31 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcelonában rendezik most a FINA idei vizes világbajnokságát, egy rendkívül vicces (és szerencsétlen) cserép-vízi-állatkával, mint kabalafigura. Bejártam a környéket, illetve megnéztem mikor/hol lesznek a programok. Esténként ingyenes koncertek, napközben szabadfoglalkozások…..
Itt az egyetemes napsütés mellett az emberek sokkal vidámabbak, ahogy észrevettem. A legnagyobb panasz amit hallottam itt az, hogy eddig a nyár nem elég... _meleg_ No kérem, aki eddig nyavajgott az megkapta: megjött az utóbbi pár napban a meleg: 31 fok körüli hőmérséklet,…..
DC42 2013.07.29 12:05:24
@at-tila: Igen, tervbe van véve. Amennyiben holnap a mienk elverik a görögöket akkor az elődöntőre feltétlenül kinézek :)
Barcelona kívül-belül Új lakás 2013.07.20 15:59:05
Amikor kijöttem június elején egy 6 négyzetméteres kis szobában kötöttem ki, amely számomra pöttyet kicsi volt. Ahogy állást találtam azonnal elkezdtem nézni egy új lakás után, amelybe a hét folyamán beköltöztem: Erkély: Szoba: Egy facebook poszton láttam meg a…..
Barcelonában van 2 hegyecske, Montjuic illetve Tibidabo. Montjuic mondhatni Barcelona Gellért-hegye, míg Tibidabo egy kicsit messzebb van azért, legyen mondjuk a Normafa megfelelője.  Az utóbbit céloztam meg, elvileg lenne buszjárat is a csúcsra, de én a bumm-bele-fel-a-hegyre…..
Ezen a héten eddig minden egyes nap jópár órát eltöltöttem azzal, hogy papírokért szaladgáltam a városban össze-vissza: adószám, társadalombiztosítás, bankszámla nyitása (nah az pont nem sikerült, a fene egye meg) mellett még lakást is néztem: mert ugye sacckábé 7…..
Feltűnt, hogy a boltokban feltűntek a tepsi-nagyságú sütemények többféle ízesítésben, melyekre cirkalmas betűkkel San Juan nevét díszítették, illetve a városban gombamódra petárdaárus bódék nőttek ki a földből az egyik napról a másikra: közeleg San Juan…..
Május 8 - Beadtam 30 napos határidővel a felmondásom Június 5 - Utolsó munkanapom Magyarországon Június 6 - Megérkezésem Barcelonába Június 19 - Megkaptam a hivatalos munkaszerződésem, Július 1-től alkalmazásban állok majd az egyik IT-cégnél Nem egészen 2 hét alatt kaptam…..
Mint olyan sok dolog az életben, ez is személyes preferencia kérdése. Erős nyelvtudás (angol vagy spanyol), hiányszakma (nyelvtanár, IT, mérnök) és kalandvágy nélkül biztosan nem fut neki az ember Spanyolországnak. A 25% körüli munkanélküliség a magyarországi kétszerese, és a…..
Amit olvasol, az nem egy fociblog :) Ugyan már most biztosra veszem, hogy pár alkalommal el fogok látogatni a Barca meccseire, fő célom a bloggal bemutatni Barcelona nevezetességeit, és ahogy fokozatosan megismerem a várost tudósítok majd az itteni szokásokról, az emberekről és…..
Mindenki el van ájulva a Bioshock Infinite-től (én is), a hét játékcsaja nem is lehet így más, mint Elizabeth, akit a játékosnak ki kell mentenie a lebegő városból, Columbiából. Az első két Bioshockkal elég magányos élmény volt játszani, mert a főhős egyedül szállt szembe a…..
szamárSágok hihetetlen puzzle 2010.10.26 18:47:00
Ebben segíthetne valaki matekos, mert azt tudom hogy ez lehet de nem tudom miért.. Annó talán volt erről szó a főiskolán de akkor is. Vagy nem figyeltem oda, vagy mentem a klubba aztán valahogy elmaradt :)Na a lényeg valaki mondja meg, hogy ez hogy a fucking bullshit életbe lehet, you…..
(VIGYÁZAT! IRONIKUS TARTALOM!)Az X-Faktorban az RTL szépen másolja a brit eredetei manírjait, a zsűritagok pont olyan pofákat vágnak (vagy legalábbis igyekeznek), mint az anyaműsorban szokás, a közönség tapsol és kurjongat amikor arra instruálják, és már a jelentkezők között is…..
A hétszeres Emmy-díjas Amazing Race a televíziózás egyik legizgalmasabb reality-műsora, ami a saját esetlen módján még valódi értékeket is közvetít, hiszen az átlagamerikai (de az átlagmagyar sem) nemigen jut el azokra a helyekre magától, ahová világkörüli flúgos futam…..
Az esélyesség terhét elviselve így fogjuk összeroppantani a Spanyol Armadát:   Német-spanyol live! customer surveys..
Legó- és/vagy Guardian-buzik (szerencsés esetben az átfedés is tetten érhető) már biztos felfedezték maguknak Európa legzseniálisabb szerkesztőségének neologisztikus futball-interpretációját, de a legutóbbi darabot közkinccsé tesszük. Háthiszen azért, mert kevés viccesebb…..
Van ez így, de mit lehet tenni. Vertünk afrikait, helytálltunk Európa ellen, majd meg is leckéztettük őket.Új kontinens, új szakasza a VB-nek és újabb esély a bizonyításra, valamint egyetlen ázsiai csapatként a legjobb nyolc közé kerülésre.Mit várhatunk a…..
DC42 2010.06.29 15:46:20
Taegeuk Jeonsa Gyertek haza fiúk 2010.06.27 13:16:00
Egy nemzet büszke rátok.Dél-Korea letette névjegyét a labdarúgásban. Idegen földön, bírói segédlet nélkül továbbjutott a csoportból Nigéria és Görögország előtt, és a kieséses szakaszban egy fantasztikus meccsen alulmaradt Uruguay ellen.Ez a világbajnokság eddig sok…..
DC42 2010.06.27 14:58:51
DC42 2010.06.27 16:09:35
@Csoj Kil Bong: Én nem fogom szidni Uruguayt meg ők is olyan szimpatikus "kis"csapat mint Dél-Korea. Egyenlő felek küzdelme, ők jöttek ki jobban tegnap.
Team America And the Story Ends... 2010.06.27 11:39:00
Vége a sztorinak, fantasztikus két hét volt, büszkék lehetünk a csapatunkra. Most eljött a bulizás és a pihenés ideje, utána pedig ki kell elemezni a szereplésünket, hogy négy év múlva még felkészültebben térhessünk vissza Brazíliában. Néhány játékos akkor már nem lesz a…..
Rövid leszek: a dél-koreai csapat egy kiegyenlített, kemény meccsen a hosszabbításban megszerzett góljával fog továbbjutni. Okok:Erőtöbbszöröző, lelkes drukker-hölgyek, illetőleg sajátos orrfurulyázással buzdító koreai szurkolók! Daehan Minguk fighting!..
DC42 2010.06.26 19:04:13
@Csoj Kil Bong: Ezért meg kéne rúgdosni igazából.
A hajnal békés csendjét fél millió vidám szurkoló töri meg. A korai kezdés ellenére (3:30) Koreában csak a köztereken legalább 500.000 szurker - szóismétlés következik, bocs - szurkolt a csapatnak az óriáskivetítők előtt. Szöul központját negyed millió ember festette…..
Taegeuk Jeonsa Továbbjutottunk 2010.06.22 22:24:23
Egy szó, amely MINDENT elmond. Dél-Korea szép játékkal továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba...
Aktualizáljuk azt a hibátlan fotót, amelyet az argentinok elleni meccs előtt elfelejtettünk kitenni: úgy fogunk átgázolni ma este a nigériaiakon, mint Huh Jung-moo edző úr Maradonán az 1986-os vb alkalmával! Vigyázó szemetek a Ki Sung-yong -- Lee Chung-yong -- Park Ji-sung -- Park…..
DC42 2010.06.22 17:13:20
Ott tartottunk, hogy nem a győzelem a fontos, még csak nem is a részvétel, hanem csak és mindenekfölött Koreát kell lenyomni, lehetőleg mind a kettőt, ezen, és csak ezen! múlik a csapat szereplésének megitélése és Okada edző mennybe- vagy éppen pokolba-menetele. Az első…..
Nagyon röviden: szép lányok fociznak. Én meg nyálcsorgatok.      ..