Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akos27

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem milyen nehezen tértem át tubless-re, mivel baromira nem szeretem a mai napig se a tubless tejjel való szarozást.Eleve szar külsőt cserélni, mert simán trutyis lesz az ember ott is, ahol nem számítasz rá, ráadásul ezek trutyik hajlamosak olyan foltot hagyni a ruhádon, ami kb az életben nem…..
Az előző postban már kifejtettem, mekkora szívás, ha dropbar-ral, magyarul koskormánnyal akarsz 10-11-12 (stb.) sebességes montis váltót és/vagy montis tárcsafékeket használni. Amíg a fékváltókart csak aranyáron találsz ilyet, addig külön fékkart viszonylag olcsón be lehet szerezni (azt az egy…..
Leszögezem így, az elején, hogy baromi nehéz írni egy olyan termékről, amiről már, eddig szinte minden bringás médiában megjelent bemutató. Mi az, amit pluszban hozzá lehet tenni még? Nem sokat, talán csak az egyéni benyomásokat, véleményeket. Szóval megpróbálok ezen a talajon mozogni ebben a…..
A Decathlon nekem tipikusan az az áruház, ahol minden van, de közben semmi sincs. Online kinézek egy cuccot, bemegyek és persze nincs (néha még az áruházi készlet infó ellenére se). Megjelenik egy fasza termék, de Magyarországra behoznak belőle 1-2db-ot mutatóba, amit kiszórnak a nagyobb üzletekbe…..
ApexNews Az első bekapcsolás 2018.09.25 13:21:08
Az autó végre közel került ahhoz, hogy lekerüljön saját lábára, de előtte még a biztonság kedvéért felbakolva is leteszteltük a működést. Csak néhány végső teszt van hátra, mielőtt Andy megtenné első elektromos métereit, legalábbis ebben reménykedtünk.....
akos27 2018.12.28 14:24:56
Mivel egyre többet mentem országúton a városi rohangálósommal, Krumplival, ezért már egy jó ideje érlelődött bennem, hogy csak venni kéne egy használt országúti gépet... just for fun. Már akkor azon agyaltam, hogy a Debrecen környéki utak minőségéből kiindulva, meg montis vér miatt is, nem is igazán…..
Mi is tulajdonképpen egy akkumulátor? A mai világban annyira elterjedtek és megszokottak az akkumulátorok, hogy valószínűleg az olvasóban ez a kérdés ritkán merült fel. Biztos vagyok benne, hogy az iskolában mindenki megtanulta, hogy miből is áll egy akkumulátort, legalábbis a kémiaórán biztosan…..
BringaBuzi™ Raleigh XXIX 2013.01.02 16:06:47
Bár most újítottam be egy 29-es SingleSpeed-re, azért nem dobnám vissza ezt a gyárilag szíjjal szerelt 29er-t.   Bővebben a cangáról: raleighusa.com..
Az viszont még kérdéses, hogy a 18 éves magyar versenyző és szintén a Honda kötelékébe tartozó Josh Files melyik csapat színeiben fognak rajthoz állni a TCR Europe 2018-as szezonjában...
Sunrace in da house címmel egy új poszt(apokaliptikus) sorozatot indítok, köszönhetően a Gyöngy Ház Kerékpárbolt felajánlásának, akik egy full sunrace hajtást vágtak hozzánk tesztelésre. A terv az, hogy szép apránként mutatom be ezeket az alkatrészeket, majd a legvégén, ha összeállt a cucc, tolok…..
Végre eljött a visszavágó ideje. A múltkori mérés némileg csalódást okozott, hisz kiderült az igazság, miszerint 108 ló maradt meg a 124-ből. Objektíven nézve persze ez egy nagyon jó eredmény, hiszen egy ki tudja hány tulajt megjárt, ki tudja hány kilométert megtett, harmincnégy éves autó…..
Nem mostani hír, de az 1X9 project kapcsán, az egyik kommentelő (akos27) megjegyezte, hogy Ő egy oval lánctányért használ. Bevallom én szkeptikus voltam régen az oval lántányérokkal kapcsolatban, de az absoluteBLACK elég meggyőző videót csinált erről és hát nem kevesebb, mint 3 évet nyomtak bele a…..
Az 1X9 projekt szépen halad, megérkezett a legtöbb cucc, már csak a hátsó váltó hiányzik. A csavar boltban már beszereztem a kultikus, hosszabb B csavart és a 11-40-es sunrace sor is megérkezett. Amit pluszban rendeltem a rendszerhez, az egy aliexpress-es narrow-wide lánctányér. Eredetileg nem…..
Mai napi kedvenc. A gépen szinte minden van ami szem szájnak ingere. Rohloff, FAT, Pinion belt drive, bikepack cucc, Race Face hajtómű.  Sajna a váz gyártója nem tudom kicsoda, szóval aki tudja esetleg kommentbe írja meg légyszi.  kép forrás Rohloff   Like a Facebookon a megosztásokat…..
Itt egy vagány videó összefoglaló a futamokról.  A futam egyébként iszonyat izgalmasra sikeredett. Nem hosszú egyébként. 1 óra 49 perc (köszi Red Bull). A végeredmény pikantériája, hogy az időmérőn legjobb időt elérő startolhatott a döntő utolsó indulójának. Tehát a leglassabb indult el…..
WAN-KELL ! Neved mától Pipacs 2017.04.08 14:43:08
Pénteken, egy pörgős, de unalmas hét kárpótlásaként végre rendszámot kapott az RX-8-am. Utóbbi időben figyeltem, hogy mik a legfrissebb táblák, és PCS-ből elég sok jött szembe, ami azt sugallta, hogy itt helyben most ez megy. Hát ebben nem tévedtem, viszont akárhogy drukkoltam neki, hogy kifusson, a…..
akos27 2017.04.08 23:11:27
Meglepetéssel indult a 2017-es Forma-1-szezon: Sebastian Vettel megverte a Mercedeseket a Ferrarival, igaz, ehhez kellett a sportágat az előző három évben domináló csapat stratégiai bakija. ..
Új rovatunk a Bikemag apró merítés, ahol olyan hirdetések közül szemezgetünk, amelyben nem mindennapi járgányt vagy alkatrészt kínálnak eladásra. Jöjjön rögtön egy, nem sűrűn látható, kardános bringa:..
Miután jól kisírtam magam ebben a postban, hogy a terveimmel ellentétben, a Woodlands Expert vázból csak 29er-t tudtam venni és emiatt "kénytelen" voltam, picit trükközni a saját 650B-s cuccaimmal, a következő üzenet landolt facsén, a Bringabuzi postaládájában: Szemem kikerekedett, vérnyomásom az…..
BringaBuzi™ A felni szélesség 2016.12.01 08:11:38
Külső választásnál sok minden szempont lehet: Milyen méret fér be a vázba (gyártó ajánlás), mire használjuk, milyen sűrű a keverék, milyen a mintázat stb...  lehetne még sorolni... Mennyire befolyásolja a felni szélessége a külsődét? Nagyon, íme egy jó szemléltető példa:  ..
Ismerős lehet a post címe, nem véletlenül. 2010-ben megjelent egy cikk a bikemagon, ugyanezzel a címmel és azóta, mivel csak acélvázas bringáim vannak, ez a korrózióvédelmi kiskáté a számomra. Nem mellesleg élénken emlékszem, Kutya vázának sanyarú sorsára, amit szintén belülről gyengített meg a…..
Hiába működött totálisan megbízhatóan a "mókolt" 1X10-es rendszerem és hiába tette a dolgát a narrow-wide Race Face lánctányér, csak nem hagyott nyugodni a kisördög: beszereztem egy direct mount-os láncterelőt. Így remélhetőleg egy, tuti biztosan láncleesésmentes rendszert kaptam, megnyugtatva csöpp…..
Elfogult leszek, mert van úgy, hogy az embert elkapja valamiféle láz és képtelen rosszat mondani egy adott dologról. Engem is kapásból elkapott és magába szippantott "steel is real" életérzés, ahogy túl voltam az első 5km-en, szóval nem fogok szuperlatívuszokat zengeni a vázról (fikázni meg pláne…..
Az úgy volt, hogy én hülye azt képzeltem, hogy, ha már a Csepel megcsinálta a Woodlands Expert cr-mo váz, 650B-s prototípusát, akkor nem fogja a kukába dobni és lassan beindul a gyártás. A 2014-es katalógusban, már beárazva ott volt a prototípus, igaz még fém színben és "bulit-in" nyeregcső…..
akos27 2016.04.26 21:57:20
@korcs75: 29-es kerekekkel ugyanez maradna a geometria csak magasabban. Itt az idő a már említett elől 29 hátul 27.5 mix megvalósításának úgyis szereted a különleges dolgokat. Az javítana rajta.
Vagy egy ügyes esztergályossal alulra csináltatni "kormányhézagolót". :-D
Bár lehet, hogy csak az én szememnek furcsa a kicsi váz mert (eddig) csak a 18-ast nézeget(t)em.
Ha ezt nézzük már nem is rossz... ;-)
bikemag.hu/images/2014/05/novemesto2014wc_special_3.jpg
Mivel a gyártók szerint a 650B az új 26-os, így gondoltam egy nagyot és eladtam minden szükségtelent a Hai-ból (vázat, felnit, nyeregcsövet), pluszban még, amit a műhelyben (Rita szerint sufni...sicc!!!) találtam és beszereztem egy 650B-s Woodlands pro vázat, támogatva a hazai ipart (én hülye).…..