Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anta

112 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vietnámi kalandjaink Halszósz 2008.12.13 07:47:00
 A halszósz tradicionális vietnámi étel. Illetve fűszer, vagy szósz, mint a szójaszósz. Nem létezhet étkezés e nélkül. Tovább >>..
Az úszó piacról hazafelé tartva kitértünk a folyó egy csendesebb, szűkebb ágára. A partokat itt burjánzó növényzet borította, ami összefüggő bozótot alkotott, ebből lógtak ki helyenként a kókuszpálmák. A sűrű növényzetből imitt amott kilátszott egy-egy kis…..
Can Tho-ba az úszó piaca miatt látogatnak a túristák. Már régóta meg szeretnénk nézni mi is, de többször le kellett mondanunk a már megszervezett kirándulást, mert Daniéknak vasárnap is dolgozniuk kellett. Mivel most vasárnap csak Dani és egy kollégája dolgozott, a többiekkel…..
 Egészen szokatlan élmény harminc fokban az utcán rövidujjúban sétálgatva mindenfelé műhavas karácsonyi dekorációkat látni a sövényként használt pálmák között...Tovább >>..
A vietnámiak Thank You vacsorára hívták a magyar csapatot péntek estére, mivel hárman kedden hazautaznak. Egy itt előkelőnek számító helyre vittek minket. A folyó egy holtágán voltak az étteremnek kis pálmalevél tetejű mólókon az asztalai. Minden asztaltársaságnak külön…..
Legutóbbi sétám során készítettem Nektek néhány képet tipikus Vietnámi délutáni utcai jelenetekről. (Ez a legnyugodtabb része a napnak, mert szieszta féleséget tartanak.)Tovább >>..
Ide apróságokat gyüjtögetek, amik valamiért érdekesek voltak számunkra, vagy megdöbbentünk rajtuk.Tovább >>..
Kedves ide-ide tévedők!Kérlek, ha van olyan ismrősötök, akinek most elsős vagy másodikos a gyermeke, irányítsátok a kutatásos oldalamra. http://pedkut.blog.hu/Két rövid kérdőív kitöltésére kérem és ez nekem HATALMAS segítség!Nagyon köszönöm közreműködéseteket,…..
anta 2008.12.03 17:28:47
 A napokban kibontottunk egy ilyen nagy gyümölcsöt. Tovább >>..
A nemzetközi nagycégek modern kivitelű plakátjai mellett megtalálhatóak ezek a vietnámi eredetű, számunkra nosztalgikus hatású remekművek.Ez a plakát HPV oltást reklámoz, és a rajz is modern stílusú. Tetszik a kislány mókusos pólója. :)Ezen a plakáton valami élelmiszert…..
Vietnámi kalandjaink Süti 2008.12.02 02:30:39
A konyha előtt összefutottam Miss Tüivel, aki a kezembe nyomott egy darabka valamit. Megkérdeztem, hogy mi az, mert úgy nézett ki, mint egy homok színű vastagabb papír...Tovább >>..
Kevés kutyát láttunk eddig Vietnámban. Leginkább olyan családoknál, akik jól menő boltjukban laktak és más módon is megnyilvánult, hogy tehetősebbek az átlagnál.Másik helyzeben "házőrzőként" láttunk kutyát, de ezek sem nagytestű állatok.Tovább >>..
Hau néhány hete el akart kérni egy konzervet a magyaroktól, hogy megkóstolja, miket eszünk mi. Dani meggyőzte, hogy az nem a legfinomab, és ők is csak kényszerből eszik, inkább megbeszéli velem, hogy főzzek neki valami magyarosat.Haunak nagyjából egy hét múlva lesz a szülinapja,…..
Figyelem! Aki balesetveszélyesen :) undorodós, vagy most evett, ne nyissa meg ezt!Tovább >>..
Vietnámi kalandjaink Ősz 2008.11.23 13:01:00
 Idén nekem kimarad az ősz. Hiányzik.Tovább >>..
Vietnámi kalandjaink Miss Tüi 2008.11.21 21:19:34
Miss Tüi nevével már többször találkozhattatok itt a blogon, most írok róla bővebben, és tudok már fényképet is mutatni. Tovább >>..
Az itteni gyerekek jelentős többségének egészen biztosan nincs gyerekszobája. Lévén a lakásuk, ami egyben a család megélhetését biztosító bolt is többnyire, egy nagy közös helyiségből áll.Tovább >>..
Mivel a magyaros ételek bemutatóját már nem sikerült volna megvalósítani, ráadásul kiderült, hogy Hau szülinapján legalább tizen leszünk, úgy döntöttünk, menjünk értterembe. Magyaros ételt pedig máskor főzök majd (ezért a javaslatokat továbbra is várom).Tovább…..
 Eddig ezek voltak a legkisebb banánok, amiket ettünk. Nagyon finomak.Tovább >>..
 A nemzetközi nagycégek modern kivitelű plakátjai mellett megtalálhatóak vietnámi eredetű, számunkra nosztalgikus hatású remekművek is.Tovább >>..
Hétfőn, Dani éppen elindult a munkába, gondoltam, alszom még a dolgozós hétvégére egy órát, aztán nekiindulok a mai dolgaimnak...Tovább >>..
 Készítettünk néhány képet a munkahelyről és magunkról. Tovább >>..
 Péntekig kellett várnunk, hogy a sárga csodapálmát is fényben tündökölve láthassuk. Pompás volt.Tovább >>..
 Itt hat munkanap van egy héten, csak a vasárnap szabad. (Bár a vietnámiak gyakran még akkor is dolgoznak.)Ma én is kimentem a munkahelyre a többiekkel...Tovább >>..