Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Selkt-Sa

95 bejegyzést írt és 323 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Nők! Köszönjük, hogy velünk voltatok. Köszönjük a bizalmatokat, hogy megosztottátok velünk a megrázó tapasztalataitokat, és köszönjük, hogy ezzel segítettetek más nőknek a saját történetük és érzeseik megfogalmazásában. Köszönjük, hogy tanítottatok minket. A…..
Ha valaki nemi erőszak vagy incesztus túlélő, és az erőszak gyerekkorában történt, akkor nagyon valószínű, hogy nem emlékszik pontosan, mi történt vele. Az is lehet, hogy emlékszik az eseménysorra, ilyenkor valószínűleg arra nem emlékszik, hogy milyen érzés volt. Vannak…..
Selkt-Sa 2010.12.14 11:19:37
@jövőcske:

igen, ez abúzus. ez erőszak. és ez bűncselekmény, amit csinált.

lehetséges, hogy azért nem emlékszel mindenre, mert elkábultál a sóhajtozástól, de az is valószínű, hogy disszociáltál az erőszak közben. ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mivel nem tudtál a helyzettel mit kezdeni (mivel gyerek voltál, és nem tudtál védekezni, és nem volt kiút a szituációból), kiléptél belőle pszichésen, eltávolítottad magadtól az eseményeket, hogy nem is veled történnek ezek a dolgok, és ezért nem emlékszel mindenre. ahogy már feljebb is olvashattad, a testi, kinetikus, és egyéb emlékfoszlányok ugyanolyan emlékek, mint a hangi-képi emlékek. valami miatt te a nőktől undorodsz (lehet, hogy nő volt az elkövető? de korábban meg az apádról írtál sok mindent, nem lehet, hogy azért undorodsz a nőktől, mert annak idején anyukád, vagy más nőrokon nem védett meg?), más meg mondjuk az alkohol- és cigarettaszagú férfiaktól.
Selkt-Sa 2011.02.28 11:48:58
@védtelen2010:
szerintem ezek a dolgok elég konkrét emlékek. és tök jó, hogy most már tudod kihez kötni (anyád). ne hagyd abba a pszichiáterhez járást, inkább dolgozz rajta tovább. szerintem a fátyol lehull a szemedről mondás elég nagy áttörés lehetett neked, most van az a pont, amikor szerintem nem szabad abbahagyni. mi történthetett anyáddal, hogy így vonzódik az orvosos játékokhoz? mert hogy az nem normális, hogy a gyerekekkel igazi műszerekkel játszik ilyet. és már korábban is írtad, hogy gyerekkorodban az a valaki, akire nem emlékszel, orvosost játszatott veled, és addig kellett sóhajtoznod, míg el nem szédültél.

nem lehet, hogy anyád abuzált?
Selkt-Sa 2011.08.05 12:08:17
jövőcske, védtelen,

ezt találtam orvosos-bácsisat a gyerekkönnyek blogon. eléggé hasonlít a tiédhez.

gyerekkonnyek.postr.hu/szijat-hasitok-a-hatadbol-m-tortenete

Kisiskolás lehettem, amikor elküldött a boltba. Hazaérve egy bácsi azt mondta a hátsó lépcsőnél, hogy ő egy orvos és meg akar vizsgálni, mert úgy látja valami nincs rendben. Lementünk a pincébe és a hátsó felembe dugta a nemi szervét és hááááááát. Elmondtam anyukámnak, de nem hitte el.

nem csak veled történt meg, még akkor sem, ha csak emléktöredékeid vannak a traumából. mással is megtörtént. egy ügyfelemet orvos erőszakolta meg 10 éves korában. egy másik ügyfelemet 9 éves korában érte trauma egy nőgyógyászati kezelés közben. ha gondolod, olvasgasd a praxis blogot, rengeteg nő, lány, kislány ír be, amelyben leírják, hogy a férfi orvos hogyan élt vissza a helyzetével szexuálisan, hogyan használták ki őket orvosi vizsgálat közben.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Ezt a levelet Pupától kaptuk:Sziasztokkicsit szánalmasnak és kicsinyesnek érzem magam a ti történeteitek olvasgatása után...vagyis előtte is de most még inkább, az én "történetem" nem ennyire brutális, őszintém mondom, erős nők vagytok, hogy mindezt túléltétek. De…..
Egy blog a gyermekbántalmazásról. Fizikai, lelki, verbális, szexuális és anyagi bántalmazás. Az anya bántalmazása. Túlélők történetei.http://gyerekkonnyek.postr.hu/Felvonulás a nemi erőszak ellen:http://slutwalkbudapest.blog.hu/..
A nőkért.hu-n volt egy komment, amely egész folyamot indított el. Ezt Angyalhaj írta a lakótársáról, aki anális szexre cipel fel az albérletükbe vadidegen egyéjszakás kalandokat. A probléma ott van, hogy neki ez az egész fájdalmat okoz, és valószínűleg maradandó károsodása is…..
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani barátom, Ta-mia Sansa legelső sci-fi regényét, a Sötét Hóruszt (http://bubastis.freeblog.hu/), amely 2011.05.10. kedden lehet megkapni a boltokban, illetve a kiadónál (fonixkonyv@fonixkonyv.hu). Sansa sci-fi regényeit főleg Asimov világa inspirálta.…..
WSG-től kaptuk ezt a levelet:Nem tudom ide kelle leirnom a tortenetem. (Ekezetem nincsenek, kulfoldrol irok.)Mar irtam volt egyszer Neketek. Most ujra irok, irok, hogy ne oruljek meg. Allig tudom elkezdeni, csak remegek, es futkosnak a gondolatok a fejemben. Nem reg, talalkoztam egy fiuval, aki…..
élet a házasság után Vérvétel 2010.11.16 22:39:00
Szűrővizsgálatra mentem, vérvétel kellett hozzá. A szűrőállomáson férfi orvos vette le a vért. Lehet persze, hogy nem is orvos volt, jutott most eszembe, végül is nem mutatkozott be. Csak valahogy fura lett volna azt gondolnom, hogy férfi ápoló. Mindenesetre enyhe rémület futott…..
Selkt-Sa 2011.03.01 14:13:37
@birssSs:

azzal, hogy a posztolót szexistának minősíted, eltereled a figyelmet arról, hogy ő abban a szituációban egy nagyon durva intézményesített nők elleni erőszakot élt át egy férfitól. és nem veszed figyelembe a nyilvánvaló hatalmi egyenlőtlenséget, ami a beteg nő, és az orvosi feladatot ellátó férfi között volt. igen, sokszor a nő ápolók is rosszul bánnak a férfi betegekkel, de ettől még nem szabad figyelmen kívül hagyni a férfiak hatalmi előnyét a nőkkel szemben. és igen, nem kérdés, hogy rengeteg szexista nő van, akik azt hiszik, hogy ha jól teljesítenek a szexizmusban, akkor majd őket többre fogják értékelni a férfiak.

és szexistának hívni egy nőt egy ilyen szituációban, az kb. azzal egyenértékű, mint amikor egy bántalmazással foglalkozó szakemberről kijelentik, hogy szexista, ha elmondja a száraz tényeket: a bántalmazások 95%-át férfiak követik el, és nők az áldozatok. akkor az a szakértő szexista a férfiak ellen?

"A szánkós fényképen nem te vagy? azon eléggé révetegnek, és elhanyagoltnak látszol."
ezt konkrétan én kérem ki magamnak. mulanmocso nem elhanyagolt, és ha még elhanyagoltnak is látszana, akkor sincs joga az ápolónak, hogy boszorkánynak, ingyenélőnek vagy drogosnak feltételezze.

"munkán szerintem fizikai munkát értett, nem azt, hogy nem volt munkád. és lehet, hogy nem találta el, meg hogy paraszt volt, meg bunkó volt. lehet szexista is volt,de attól még te nem leszel kevésbé szexista."
szerintem meg a szellemi munka ugyanolyan kemény munka, mint a fizikai, és nem kéne áldozathibáztatni, és elkövető mentegetni. az ápoló valószínűleg azt értette, amit mondott, hogy a posztoló az életben nem dolgozott, és biztos elkényeztették.

"amúgy szerintem amiatt gondolhatta még, hogy drogos vagy, mert lehet, hogy drogosokkal foglalkozik, és náluk tapasztalt hasonlót."
a posztoló egy rutin vérvételre ment. akkor ha én most egy rutin vérvételre megyek, akkor biztos drogos, aids-es kurva vagyok, ha az ápoló korábban drogos, aids-es, kurvákkal foglalkozott? na ez konkrétan előítélet.

"ha egy kulturálatlan, vagy lesoványodott, rossz vénával rendelkező romától kérdezik meg akkor az valószínűleg nem rasszizmus."
ez konkrétan rasszizmus, mert a tisztelt ápoló honnan tudja, hogy nem azért soványodott le, mert napok óta éhezik, mert kirúgták az állásából?
Egy Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés MSC képzésén végzős hallgató kérésére osztjuk meg felhívását egy mobbingal (munkahelyi lelki terror) kapcsolatos online kérdőíves kutatásban való részvételre. Mobbing Tisztelt Válaszadó! Szakdolgozatomban a munkahelyi…..
http://trainingmed.hu/docs/felhivas_noknek.pdf  RÓLUNK, KÖZTÜNK, NEKÜNK(CSOPORT PÁRKAPCSOLATI PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐ NŐKNEK) Ha nő vagy, és- félsz belemenni egy új kapcsolatba - félsz kilépni megromlott kapcsolatodból - sok a konfliktus közted és partnered között-…..
http://index.hu/kulfold/2011/01/28/soha_nem_latott_tuntetesek_egyiptomban/most_jo_nonek_lenni_egyiptomban/ A BBC egy, a Tahrír téren napok óta tüntető nőre hivatkozva azt írja, hogy az egyiptomi változások egyik legfeltűnöbb folyománya a nőknek adott nagyobb tisztelet. Az országban a…..
A NANE Egyesület önkéntesképzést hirdet 21 évüket betöltött nők számára a következő területekre:1. Segélyvonalas önkéntes. A képzésen való részvétel feltételeiről bővebben itt olvashat.2. Aktivista, aki részt vesz az Egyesület által szervezett programok, események és…..
Kedves Nők,Ugye emlékeztek még a két régi öngyilkosságos posztomra?http://megeroszakoltak.blog.hu/2010/01/25/ongyilkossag_23http://megeroszakoltak.blog.hu/2010/04/23/ongyilkossag_ujraEltelt az eredeti szerződésben meghatározott 365 naptári nap. Szeretném tudni, ki van még velem, aki…..
Most jutottam el odáig, hogy leírjam a történetem. Elmentem a lakásomba, hogy elhozzak az élettársamhoz egy pár ruhámat, mert nem volt már csak nyári ruhám nála. Előző nap felhívott a volt férjem, hogy kifizetné az elmaradt gyermektartást holnap. Mikor már nem messze voltam…..
Sziasztokén egy lány vok hát velem 5éve a legrosszabb dolog történt 14éves voltam amiko a sulibol farsangi bulibol haza fele indultam egy erdön keresztül este 11fele lehetett és elég sötét amiko 3sráccal találkoztam az egyiket ismertem a család barátja volt nevezük öket 1nek 2nek…..
Selkt-Sa 2010.11.08 12:17:30
@vakapeszi:

és ilyen szinten: nem, nem kell feljelenteni őket, és nem kell nyilvánosságra hozni, ugyanis az áldozatok többszörösen sérülnek, az igazságszolgáltatás megsérti az alapvető emberi jogaikat, és olyan kockázatot kell bevállalniuk egy teljesen beszámíthatatlan bírósági döntésért, amelyet nem biztos, hogy el tudnak viselni. az egyik oldalon ott van az áldozathibáztató attitűd, a hamis vádért való elítélés, elkövető általi zaklatás, újabb bűncselekmények áldozatává válás fenyegetettsége, a másik oldalon meg mit nyerhet? ha szerencséje van, az elkövetőt bevarrják 2-8 évre. ha senki nem tesz neki keresztbe a bíróságon. ha nem tudják úgy megfélemlíteni a rendőrök, hogy visszavonja a feljelentést. ha az elkövető nem tudja megtámadni otthon, vagy az utcán. ha nem zaklatja a munkahelyén. vagy még rosszabb: nem él vele együtt.

úgyhogy csak nagyon óvatosan az olyan kijelentésekkel, hogy az elkövetőt fel kell jelenteni, és nyilvánosságra kell hozni. (bár meg lehetne csinálni, de nem lehet.) lehet, hogy az áldozat jobban sérül a jogi procedúrától, mint az erőszaktól. ezt hívják egyébként második erőszaknak.
Selkt-Sa 2010.11.08 12:17:31
@vakapeszi:

ne felejtsd el, hogy a megerőszakolt nők nem csak azért nem tesznek feljelentést, mert szégyellik magukat, hanem azért, mert a társadalmunk olyan nőgyűlölő, és olyan áldozathibáztató, hogy a nemi erőszak bűncselekményét alig lehet bizonyítani. egy dns vizsgálat egy évig tart. és ha a nő nem tudja bizonyítani, hogy őt tényleg megerőszakolták (azaz nincs mondjuk az erőszakról konkrét videofelvétel), akkor a saját börtönbüntetését kockáztatja a feljelentés megtételével, mivel a nemi erőszak magánvádas.

nem azért nem tesznek a nők feljelentést, mert szégyellik magukat, hanem azért, mert a nemi erőszak elkövetőket olyan szinten védi a törvény és közvélemény, és az áldozatokat annyira megfélemlítik a rendőrségeken és bíróságokon, hogy inkább visszavonják a feljelentést, mintsem végigmenjenek egy olyan jogi procedúrán, amelynek a végén még ők kerülhetnek börtönbe hamis vádért. lásd zsanett.
Új blogot indítottunk a www.megeroszakoltak.blog.hu mintájára, az utcai zaklatás, szexuális zaklatás és nők elleni erőszak témájában. www.utcaizaklatas.blog.hu A blog létrehozatalát a www.stopstreetharassment.com, http://hollabacknyc.blogspot.com/ és a…..
Új blogot indítottunk a www.megeroszakoltak.blog.hu mintájára, az utcai zaklatás, szexuális zaklatás és nők elleni erőszak témájában.www.utcaizaklatas.blog.huA blog létrehozatalát a www.stopstreetharassment.com, http://hollabacknyc.blogspot.com/ és a http://www.takebackthenight.org/…..
Akik JÓ pszichológushoz járnak, azok most valószínűleg fogják a fejüket, és mosolyognak. És már tudják, mi következik.Ugyanis a JÓ pszichológus a ptsd, depresszió, pánikbetegség, nemi erőszak utáni gyógyulás egyik nagyon fontos elemének tartja a rendszeres és élvezetes…..
http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=626:veszely-az-utcan&catid=33:zaklatas&Itemid=50#commentsA nőt, akivel mindez megtörtént, nevezzük Andinak. Egy év leforgása alatt kétszer támadták meg éjjel az utcán. Első alkalommal az elkövető…..
Igazából sokat gondolkodtam hogy írja e vagy sem! De úgy gondolom hogy vesztenivalóm nincs! Ahogy olvastam a beírásokat, az enyém egy picit eltér a többitől! Az apám alkoholista már ebbe születtem bele, így nem sok éjszakát aludtam a saját ágyamba! Az egész így…..
Selkt-Sa 2010.07.26 16:33:07
szia piris,

iszonyú helyzetben lehettél. nem elég az alkoholista, agresszív apa, még ráadásul szexuálisan vissza is éltek veled, pont ott, ahol védelmet kerestetek volna. ez iszonyú. ez a legmocskosabb cserbenhagyás, és az ember pocsék helyzetének a legszemetebb kizsákmányolása, ami csak elképzelhető...

nem te tehetsz róla. arról sem tehetsz, hogy élvezted. a tested átállt egy önvédelmi üzemmódra, mert ezzel tudta a legjobban megvédeni magát a sérülésektől.

vagdosás: el sem tudod képzelni, hány pedofil-áldozat csinálja. a környezetemben szinte mindenki. ajánlom a trauma és gyógyulás vonatkozó fejezeteit.

a nem kívánt szexuális aktusokkal kapcsolatban annyit tudok mondani: jogod van ahhoz, hogy ha nem kívánod a szexet, akkor ne élj szexuális életet. a férfiaknak a szexuális élet a párkapcsolatban nem előjog. ha te nem kívánod, akkor nem kell szexelned.

ha a párod azt mondja, hogy megérti, hogy az együttlét neked nem jó, de mégis közeledik hozzád szexuálisan, mert neki erre van szüksége, akkor nem érti meg, mit élsz át, nem foglalkozik az érzéseiddel, csak azzal foglalkozik, hogy neki kielégülése legyen, és ehhez téged és a testedet használ fel. azzal, hogy neki hiányzik a szex, és neki szexre van szüksége, még akkor is, ha te nem akarod, érzelmi terrorban és zsarolásban tart, hiszen a szexuális szükségleteit levezethetné úgy is, hogy téged nem kényszerít egy olyan aktusba, amit igazából nem akarsz. milyen ember szexel egy olyan nővel, akiről tudja, hogy megerőszakolták, bántalmazták, és kifejezte az igényét arra, hogy nem akar szexuális életet élni, és zsarolja bele egy szexuális aktusba azzal, hogy neki erre szüksége van? holott a partner kifejezte, hogy nem akarja az aktust?
Itt Közeltávolt története volt, aki kérte, hogy vegyük le, de szeretne olyanokkal beszélni, akik nemi erőszak túlélők és gyereket nevelnek...
Selkt-Sa 2010.07.26 16:33:07
nem tudom, hogy van-e köztünk olyan, akinek feltételezhetően a nemi erőszakból született volna gyereke.

hogy a gyereked valóban attól az apától született-e, akit most az apjának hívsz, ezt megtudhatod egy dns-teszttel, de ez tudtommal elég drága. lehet még próbálkozni néhány jellegzetes mintával, szemszín, hajszín, arc formája, stb. de a 100%-os biztonságot a dns-teszt jelenti.

lehet, hogy lenne értelme a teszt elvégzésének, azért, hogy megnyugodj, és tisztába kerülj azzal, hogy ki az apja a gyerekednek. ez elég megterhelő lehet mindenféle szempontból, akkor is, ha továbbra is tisztázatlan a helyzet, de akkor is, ha tisztázol mindent. érdemes elgondolkodni hosszabban azon, hogy pontosan mit is szeretnél, hogy mi történjen, melyik lehetőségnek milyen következményei lehetnek rád és a gyerekedre nézve. ahogy olvasom, nekem úgy tűnik, hogy a családod nem igazán támogat téged érzelmileg abban a válsághelyzetben, amibe kerültél az első nemi erőszak, a második alkalmával, és nem igazán támogattak téged a gyerekszüléssel kapcsolatos döntésed folyamán sem.

a második nemi erőszakod nagyon durva és fájdalmas élmény lehetett, ahogy olvasom. csodálom, hogy ennyire magadra tudtál találni. az első miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod, attól, hogy "nem védekeztél", vagy "hagytad magad", attól az még ugyanolyan nemi erőszak. ilyenkor pont a lefagyást, ledöbbenést szokták kihasználni az elkövetők, hogy úgy megfélemlítsék az áldozatot, ahogy te is mondtad: hogy már úgyis mindegy. csak élje túl az ember.

nem te tehetsz róla.

és a gyereked nem indul hátránnyal az életben semmilyen szinten: van egy anyja, aki nagyon szereti, és aki sokat gondolkozik felelősséggel azon, hogy mi lenne a legjobb a gyerekének, ha elmondja, vagy ha nem mondja el, hogy mi történt vele. nem az a lényeg, hogy milyen körülmények között fogant, hanem az, hogy van egy ember az életében, akinek ő annyira fontos, hogy ezen elgondolkozik. nagyon sok szülő, aki házasságba, minden "szabályt" betartva csinál gyereket, nem gondolkodnak el a legalapvetőbb kérdéseken sem, hogy mi lenne jó a gyereküknek.

ne aggódj, tudni fogod, mi lesz a legjobb a gyerekednek.

és igen, amikor elkezd foglalkozni az ember a témával, akkor egy ideig nagyon rossz. feljönnek az emlékek, néha kontrollálatlanul, pánikreakciók jelentkezhetnek, rosszul érzed magad, sírásrohamok, hangulatváltások kísérhetik. remélem, van a közeledben valaki, aki ilyenkor meg tud hallgatni, és kisírhatod magad a vállán. nem muszáj beszélni róla, ha nem akarsz, de egy alapos sírás mindig sokat segít. és érdemes az ezzel kapcsolatos gondolataidat leírni (beszéd segít a leginkább, de ha nem bízol meg senkiben ennyire, akkor érdemes naplót írni, és persze alaposan elzárni, vagy lejelszavazni, ha nem akarod megosztani mással.)

és ha nagyon rosszul vagy, érdemes felhívni a nane segélyvonalát, ahol elbeszélgetnek veled az ügyelők.
Drágám, hol a vacsorám?  Legutóbbi adás |  Adásnapló  | Szerda 10:00-12:00 Páratlan hét       Női jogi aktivisták kéthetenkénti beszélgetős műsora…..
 A történetet a túlélő kérésére töröltük. ..
Selkt-Sa 2010.06.04 14:36:24
@vymysleny:

szia, nem tudom, mekkora eséllyel lehet két év után egy nemi erőszak vádjának a rendőrségnél, vagy a bíróságnál. a távoltartási törvényt tudtommal csak házastárs, volt házastárs ellen lehet kérni, de javaslom, hogy pontos, és aktuális jogi szabályozással kapcsolatban kérdezd meg a patent jogsegélyszolgálatot, aminek az elérhetőségét megtalálod az oldaldobozban.

mindenesetre, ha belevágtok bírósági eljárásba, szerintem érdemes lenne azzal a másik lánnyal együtt tenni, hogy lássák, hogy nem egy állítás-egy tagadás, hanem két állítás áll egy tagadással szemben. így sokkal erősebb lesz a vád.

mindenképpen kérj segítséget a rendőrségen az áldozatvédelmi referenstől, és érdeklődj az eljárás pontos lefolytatása, és a jogi lehetőségek iránt.
Selkt-Sa 2010.06.04 14:43:30
@vymysleny:

még ami eszembe jutott: jól látod, TERMÉSZETESEN direkt csinálja, nem véletlenül. azért csinálja, hogy fájdalmat okozzon neked, fenntartsa a hatalmát fölötted a zaklatásával, ha már a nemi erőszakkal csak egyszer tudott hatalmat kifejteni feletted. a zaklatással az uralmát akarja kifejezni a lelked felett, és nem akarja, hogy te független nőként boldog légy, vagy hogy másvalakivel kapcsolatot tudj kezdeményezni.

viszont a zaklatással kapcsolatban vannak lehetőségeid. ezeket a patent jogsegélyszolgálattal beszéld meg, és vedd igénybe a rendőrségi áldozatvédelmi referens segítségét is.
Selkt-Sa 2010.06.18 15:01:31
@vymysleny:

próbáld meg őket szerdánként hívni, akkor tartanak telefonos ügyeletet.

illetve a nane telefonos ügyelete is tud neked segíteni zaklatásos témában, azt ma este is tudod hívni.
Már többször írtunk arról, hogyan segíthetnek a családtagok, barátok, ismerősök, és a társadalom a nemi erőszak túlélőinek. Ezekben a cikkekben feltételeztük, hogy minden, a traumát átélt nő, gyerek környezetében vannak olyan emberek, akiket foglalkoztat, mi lesz az…..
Selkt-Sa 2010.06.04 14:36:25
@cleopatra-nyusz:

nyakvédőt valószínűleg azért kell viselned, mert megsérült a nyakad, vagy a nyaki csigolyáid. vagy csak nem akarják, hogy egy esetlegesen később kiderülő sérülés miatt maradandó károsodást szenvedj.

remélem, vigyáznak rád az amerikai úton, és jobban leszel.

a nemi erőszak utáni undor a szexuális élettől teljesen normális önvédelmi reakció, hiszen a tested és a lelked azóta is sokkos állapotban van, egy szexuális aktus pedig felhozná az emlékeket. ha úgy érzed, hogy nem megy, mondd a párodnak, hogy nem érzed jól magad. ha el tudod neki mondani, hogy mi történt veled, akkor mondd el, és kérd meg, hogy legyen veled nagyon türelmes és gyengéd.

semmi esetre nem javaslom, hogy az undor ellenére is szexelj, mert ez ráerősít a traumára. csak akkor szexelj, ha úgy érzed, hogy már elég jól vagy hozzá, és TE KÍVÁNOD.
Selkt-Sa 2010.06.08 12:59:35
@cleopatra-nyusz:

örülök, hogy a párod támogató hozzáállású, így sokkal könnyebb lesz. jó, ha meg tudsz bízni a pszichológusodban. megpróbáltad már neki elmondani, mi történt?

az alkoholt nem gondolom, hogy jó ötlet lenne bevetni lelki fájdalomcsillapításnak, mert a gyógyszereiddel vegyülve akár életveszélyes is lehet.

inkább próbáld meg, hogy kimész az erdőbe, és sikítasz, vagy üvöltesz. vagy káromkodsz.
Selkt-Sa 2010.06.18 15:01:31
@csunyalany:

milyen segítségre számítasz tőlünk?

megértem, ha nagyon rosszul vagy, mert a szüleid sem támogatnak, egy erőszakos traumával kell megküzdened, és még a barátod is elhagyott. ez iszonyúan fájdalmas élmény külön-külön is, nem hogy még most, kumulálódva.

a pszichológusoddal beszéltetek az öngyilkossági gondolataidról? beszélj ezekről neki.