Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norvalent

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélgetésünkben arra kerestük a választ, hogy miért halad lassan az uniós pályázati pénzek lehívása, miként lehetne gyorsítani ezt, illetve mennyiben felelősek ezért a vállalatok és mennyiben a pályázatok hazai irányítói? Vendégünk volt Szebeni Dávid, a Corvinus Egyetem…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2012.09.19 07:00:00
A kérdés ismét csak az: mit ábrázol a kép, merre járunk? További rejtvényekhez katt ide!  ..
  Az iszlám önmagában egy tiszteletreméltó történelmi vallás. Azok az idők viszont rég elmúltak, amikor a Róma utáni, sötétnek nevezett évszázadokban Mohamed követői tartották fenn (és gazdagították saját bölcseletükkel, művészetükkel, kultúrájukkal) az európai…..
Norvalent 2011.01.25 12:31:53
@rajcsányi.gellért (ergé):
vannak itt még szép tervek Mekkára:
commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/12223286.jpg

25 sote-épület körbeveszi a "nagy lelátót", sarkainál egy-egy petronas-ikertoronnyal
Norvalent 2011.01.25 13:57:03
@rajcsányi.gellért (ergé):

Kupolát?? Bin Ladenék meg majd hagyják, hogy panoráma nélkül maradjon épülő moteljük 100ezer vip vendége.
Itt vannak a mecset főlé napernyő szerű óriási árnyékolók:
www.ashrafiya.com/wp-content/uploads/2008/06/mecca-plans.jpg

cnn is tudósított:
religion.blogs.cnn.com/2010/11/15/construction-booms-in-mecca/

SkyscraperCity-n írták, hogy átlagban 7-10 évet kell várni egy muszlimnak, hogy sorra kerüljön a kvótarendszer miatt. Ha több hotel lesz, emelik a kvótát, bár ettől a Kába-kő épülete nem fog megnőni.
A metróépítés miatt sokáig csak a villamospálya egyik oldalán lehetett autózni a Fehérvári úton a Hamzsabégi út és a Bocskai út között. Most végre visszaállt az eredeti rend, csakhogy ezt útburkolati jelekkel és táblákkal nem sikerült a megfelelő módon jelezni. Az Etele út…..
A Hadik kávéház Molnár Gyula négyes metrója, már ami a visszatérő ígéreteket illeti. Először talán 2005-re mondta az újbudai polgármester, hogy újra vendégeket fogad Karinthy legendás kávéháza az Bartók Béla úton. Egyszer ugyan egy sajtótájékoztató erejéig meg is…..
Június 11-én Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter közös megegyezéssel szüntette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. addigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát. Kamarást nem érte váratlanul a menesztése, pontosan tudta mindenki, hogy meneszteni fogják a…..
Norvalent 2010.07.07 14:48:05
@zero: Rossz a gmaps cím, mert az egy társasház!
Szerintem ez lesz a megoldás: www.norc.ro/street-view/?lz=60.0&r=86.4&vla=-4.00&id=6cc3cb4b89df7472cb630679db25cb9f&fs=false&ppa=186.0
Az utvonalterv.hu is ezt adja ki címnek.
Szép nagy, sok éve üresen álló, volt követségi épületegyüttes, ősfás telken. A képen látható a utcai őrbódé is.
  Úgy négy-ötszáz millió éves lemaradásban vagyunk még a fejlett nyugattól, már ami a giccseskastély-építészetet illeti. Mikor tudunk mi ennyire meghökkenteni egy vendéget? Amikor már végigvezettük az óriási fenyőfák mellett (tényleg, miért fontos, hogy nyáron egy…..
Norvalent 2010.06.22 13:49:26
@Stiel:
Az a jungelstyle fiúgyerekszoba: makiverem:)
Van Budapesten egy szinte mindenki által ismert buzi srác: eddig alig találkoztam olyannal, aki ne látta volna, akitől ne kért volna pár forintot, esetleg dezodort, mert büdi a honcija. Ezt a valakit azért jegyzi meg az ember, mert rendhagyó a megjelenése, a hangja, a szaga. Nem…..
A CM-es feliratozó csapat újabb vidót magyarított. Ebben Mikael Colville Andersen, a copenhagenize.com és a copenhagencyclechic.com bloggere, dán "biciklis nagykövet" mutatja be városa bringaközlekedését. Egy város, ahol az ingázók 37%-a jár kerékpárral, egy bringasáv…..
Norvalent 2010.06.12 19:25:24
@Dariengo:
Akkor te a kivételek közé tartozol.
DE ha javulna itt a kerékpáros infrastruktúra, lehet hogy hamarabb érnél az edzésekre, és több időt tölthetnél a gyerekeiddel az autón kívül.
A főváros útfelújítós sajtóközleményeivel nem nagyon szoktam foglalkozni, de most kivételt teszek. Rendbehozzák ugyanis a Nagy Lajos király útját, amelyről Tankcsapda körút címmel volt már itt egy kisebb (hm.. természetesen befejezetlen, ráadásul a dizájnváltás miatt kissé…..
Norvalent 2010.05.08 18:45:40
@Káposztakukac:
Te legalább vetted a fáradtságot.
Kínosabb, hogy a zuglói vezetésnek fel sem tűnt, vagy annyi erejük sincs, hogy a madaras-szegfűs párttársak egymásközt lezsírozzák..
A retkes atillás vicc hétfői sikere mutatta, hogy a közönség milyen hálás, ha a politikai változások okozta feszültséget iszonyatosan rossz viccekkel vezetheti le. Az Átmeneti Időszak második napján ezért izgatottan figyeltük, feltűnik-e valami az aranymosó teknőben. A…..
2007 április 7-én, azaz ma éppen 3 éve, hogy bemutatták a Szépművészeti Múzeum bővítésének terveit. A Karácsony Tamás tervezte bővítés a föld, pontosabban a Hősök Tere alá építené tovább a múzeumot. Az eredeti épületet Schickedanz Albert tervezte, az építés 1899 és…..
"Budapest is bekerülhetne a hírek közé, Drezdát sem kell újra lebombázni" Ilyen tacitusi tömörségű mondatban foglalja össze Trurl és Klapanciusz, a Belváros blog Lem rajongó, skizoid bloggere, milyen előnyei is lennének, ha a netre kerülne valamelyik városunk szuper…..
Folyamatosan kapok az Urbanistára (költői és valós) kérdéseket, amelyeket ugyan nem tudok megválaszolni, viszont elég érdekesek ahhoz, hogy közzétegyem. Hátha Ti tudjátok a választ is. Íme: Sadia: "Jövőre szeretnének építési engedély kapni a Róbert Károly…..
 Lenyűgöző videó került fel az Urban Simulations oldalára, ahol nem csak megtekinthetők, de jó fej módon le is tölthetők az anyagok különböző méretben. Légifelvétel a középkori és az 1855-ös Budapestről, aztán meg éles kanyarral arról, hogy milyen is lesz Csepel…..
A butaság, és rosszindulat határtalan, de nem csak a kóklerbrókereknél: a Figyelő már sokadszor ugrik a vezető biztosítási ügynökségre: „Több tízezer ügyfele súlyos veszteségeinek árnyékában tavaly is szép növekedést tudott elérni a rendkívül…..
Urbanista Ilyen lesz a Köki 2009.10.15 07:29:00
Elnagyolt skiccek már tavaly nyáron voltak a Köki Terminálról, aztán a Csillagok háborújába illő metróállomást lebontották (amit egyesek lefényképeztek, mások megfestettek) és most az Építészfórumra felkerültek a 2011-re tervezett központ látványtervei. A D3SIGN…..
Wii-My Fitness Coach 34. 2009.06.04 22:23:39
Típus: Upper bodyIdő:45 percKalória:130 kcalGyűlölöm a fekvőtámaszt :( Illetve leginkább ezt a nyomi helyzetet, hogy képtelen vagyok akár egyetlen normális fekvőtámaszt is megcsinálni. Azt hiszem a technikám is alapvetően rossz, és persze az izmok is hiányoznak hozzá. Mostmár…..
Régen nem foglalkoztunk vicces lakásalaprajzokkal, melyek közül alighanem a "Sokkoló" néven elhíresült viszi a prímet. Most azonban kihívójára akadt Virág az Immoveszprémen, mely amúgy igen szórakoztató ingatlanos honlap, van rajta például LB27-klip. Meg ilyen klassz…..
Mandiner blog Nyulak támadása 2009.06.01 08:01:00
    Már a kiskert videónál említettem, hogy a környékünkön elszaporodtak a nyulak. Mivel tavaly nem tettek semmi kárt, ezért idén is bíztam a korrektségükben. (Bár inszeminátor megjegyezte, hogy tiszteli a bátorságomat a nyulak ügyében.)   A múlt héten annyi…..
Amikor először hallottam, hogy a Szabadság híd vadonatúj díszkivilágítása középen foghíjas, mert valami hivatal nem engedi a teljes fénybeborulást, azt hittem, hogy itt egy újabb tipikus budapesti sztori arról, hogyan lehet valami egészen kézenfekvőt rosszul csinálni. Aztán…..
8ker Ki az a "K.GY."? 2009.04.18 14:38:00
Emlékszem még az ezredforduló táján született tervekre - amikor még a Pál utcai fiúkkal akarták felhúzni a kerületet - azt tervezték, hogy a járdára festik fel az egész regényt, és menet közben lehet elolvasni. Akkor még nem tudták, hogy lesz egyszer egy Grundunk, ahol - ha nem…..
Norvalent 2009.05.05 13:02:01
Mi csináltuk, a Palotanegyed volt az akcióterületünk.

llbutor.hu/adrian/alkotohet/alkotohet.html

Először a nagy sárga pötty, majd a három (piros-kék-pink) közepesekre katt. Aztán a sok kis pöttyökre kattintva látszik, hogy hová-mi készült.
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
Vastagbőr Napközis erőszak 2009.01.24 16:19:00
Öt, 10 év alatti fiú erőszakolt meg egy kislányt egy szegedi iskolában. Az eset a napközis foglalkozás közben történt.Basszus, amikor én voltam kisiskolás, soha nem történtek ilyen mókák a napközis foglalkozás alatt! Bár visszagondolva napközi sem volt a suli után, csak az…..
Norvalent 2009.01.24 22:45:18
@Rékuc:
Nem látom, hogy leszedted volna a címkét.
Hátulról a negyedik mondatot is ideje volna felülírni valami relevánsabb poénnal vagy csak szimplán törölni.
Úgy tudom, ez nem a kurucinfó pótblogja...
Írtál már több száz postot. Egyszer elismerni, hogy féligazságok alapján félrecsúszott bejegyzést írtál, még nem töri ketté a karriered.
Korrigáld légyszíves!
Norvalent 2009.01.25 01:39:42
@Mittu Domain:
Kérjük fáradjon a OV-fóbia klub sportorvosához sűrgős kezelésre!
20:13:46 óta több, mint 20 nem témába vágó kommenttel...