Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Data4u

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Coming out! 2012.03.20 11:10:00
Kedves barátaim az Úrban,ez a pillanat is eljött. Szűk egy hónap múlva nyitja kapuit a XIX. Könyvfesztivál a Millenárison. És bizony mondom néktek, a sok konténernyi papírkönyv között teljesen konkrétan ki fogjuk bontani a blog zászlaját (lásd a mellékelt képet), és jól kint…..
Ric O'Barry évtizedeken keresztül idomította, az éppen aktuális Flippert, a hálivúdi csodadelfint. A mindennapi megélhetés helyett, ma a bálnák és delfinek megmentéséért küzd. (rossz helyre születtünk volna?) Ez eddig tök aranyos, meg minden. Világbékét és sört mindenkinek.…..
Data4u 2012.02.17 13:07:58
www.youtube.com/watch?v=1M9xFs34K1g

The Cove is a 2009 documentary film that analyzes and questions Japan's dolphin hunting culture. It was awarded the (2010) Academy Award for Best Documentary Feature.
Intro Valahogy úgy volt, hogy én az olvasók Grálját, a tökéletes olvasót kerestem, Professzore olvtárs pedig úgy vélte, már meg is találta. A Koobe Magyarországnak hála (akik épp mostanság nyitottak meg egy újabb bemutatóhelyet a IX. Balázs Béla 18. alatt), egy igen erős…..
Data4u 2010.09.06 08:01:57
@Dworkyll:
köszönöm. már elolvastam kb 10* (tudom, engem minősit :-)) de nem jutottam előbbre, ugyanis ki szerettem volna kerülni az Atlantist, de akkor jól gondolom, h nem lehet :-D

.doc epub-ra konvertálásához egy egyszerü mobileread fórum folyamatot használtam (Word -> save as 'web filtered' -> add to calibre -> convert to epub) de ugyi ott az ékezetprobléma
volt egy másik automatizálás is (batch file futtatásával) de ugyanez a hiba.

Akkor megkukkolom az Atlantis-os rész fontbeágyazás szekcióját :-)
igény esetén kérdezek ott.

Nagyon köszönöm!
Data4u 2010.09.06 17:56:35
@Arturo: @kopogi:
Köszönöm a segitséget, kipróbálom mindkettőt :-)

egyébként ma frissitettem 2.0-ra (2.12 a jelenlegi verzió) és láss csodát a hosszú karakterek megtáltosodtak.

@kopogi:
elakadtam a 2.0 verziószám feletti FW frissitésben, illetve bármilyen program telepitésében (pl FBreader) mert a development package-t nem tudom leszedni hálózati csatlakozási hiba miatt.
van ötleted? esetleg elérhetőséget kérhetnék tőled?

nagyon köszönöm!
Data4u 2010.09.07 11:55:51
@kopogi:
irtam emilt
Elkezdődnek a csatározások a tavalyelőtti év legjobb bajnokságában is. Ahogy már az elmúlt évek során megszokhattuk, az átigazolási időszak lezárása nem esik egybe az idény kezdetével, vagyis a konkrét erővonalakat még nagyon nehéz meghúzni. Így az első pár forduló…..
Augusztusban, az idény kezdetekor, még sokan azt gondolták, hogy a szezon végén a Liverpool-Chelsea lesz az a meccs, ami sokmindenről dönthet. A Pool azonban mindent elkövetett, hogy ez ne így legyen, így az évad utolsó rangadója a City-Spurs lesz. Ráadásul, ez nem is csak olyan…..
Data4u 2010.05.05 19:20:19
@Woland:

igaz, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Spooky az isten :-)

Tricky is ügyes, na
Data4u 2010.05.05 23:16:32
@Woland:

Brotha', 20 év után! :-)
Yipyipyip!!!

Holnap teljes mezben vonulok be sállal, sapkával a sok öltönyös közé :-)

YIDARMY!!!
Data4u 2010.05.05 23:33:03
@Woland:
igaz, mert mi leszünk a 3.ok :-)

@lószerafin:
nálam King/Dawson 9-ek, Gomes 8
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Data4u 2010.04.17 21:49:47
Data4u 2010.04.17 22:28:57
@Woland:
sztem addig megyünk, mig meg nem halunk.
nézem ennek a Bale istennek a szemét, és látom, h fanatic állat. nézem Gomes-t, Tom-ot és ugyanaz.
sztem nem fogja őket semmi érdekelni.
addig mennek, mig meg nem halnak. A pályán. Visszakereshető még az előző arse meccsünk után amit irtam kommentet, hogy hit nélkül az egész szart se ért. 'arry gondolom romantikus módon szintén elmagyarázta ezt nekik.
Nincs hiszti. Nem volt a sunderland után és porthmouth után sem. Bentley sem. És ha ő sem, akkor még ki? :-)
na hát igy.

YID ARMY!!!
Extrahosszú, extrafárasztó, és valószínűleg mindent eldöntő forduló áll mögöttünk a Premier League-ben. Az túlzás, hogy a híresen retardált szigeti játékvezetés megajándékozta a Chelseat egy duplázással, de annyit kijelenthetünk, hogy hozzásegítette őket, mert innen…..
Data4u 2010.04.17 14:28:35
@Woland:
East Stand-en, 24 block, 5.sor
www.tottenhamhotspur.com/stadium/stadium_seating.html
úgy talán szemléletesebb, ahova Bale!!!!!!!!!!! futott a gól után ünnepelni (szögletzászló), onnan mondjuk 5m-re. csodás kilátással :-)

a partjelző néhány itéletét kevésbé hideg fejjel fogadtam, és bizony izes magyarság is becsúszott.
az egyik ilyen "filmszakadás" vagy 1 percig tartott.
utána megtapsoltak, azt mondták, fogalmuk sincs milyen nyelven volt, de "átjött" :-)
1887 novembere. A Plumstead park felé biciklizik a Tottenham Hotspur Football And Athletic Club gimnazista srácokból álló csapata, hogy megmérkőzzön a Royal Arsenal nevű lőszergyár melósaival, egy barátságos mérkőzés keretében. A meccset 1-2-es vendégvezetésnél, 15 perccel a…..
Data4u 2010.04.16 21:12:49
@Woland
"Data4U remelem ott lesz a kovetkezo derby-n is! :)))"

Irtam Levy-nek, hogy nem lehet véletlen, hogy ha kimegyek egy meccsre, azon nyerünk, nem küldene-e egy szezon bérletet :-) A repjegyeket állom.

Hatalmas hangulat volt!
Több érdekes dolog is feltünt, ami tv-n (pláne stream-en) keresztül eddig nem annyira.
Például, hogy ki hogy fut. (erő-dinamika)
Nasri (pfujpfujpfuj) például egy sikló mozgékonyságával olyan elegánsan cikázik, illetve küldi a fenébe a rárontó (és nem megfontoltan közelitő :-)) játékost, hogy majdnem csettintenék. (mondjuk Palacios-szal ezt 1* tudná megtenni :-))
Modric, aki sztem összesen nincs 50kg
uk.eurosport.yahoo.com/football/luka-modric.html
illetve 65, úgy áll oda bárki elé, hogy csak néztem.
Bale, olyan dinamikával fut, hogy döbbenet. Fel sem merül senkiben, hogy bárki utolérhetné...

Nagyon érdekes volt pl,
- hogy BAE állandóan lapogadta, ölelgette Song-ot, többen beszóltak neki kedves hangon, hogy ne buzuljon, mert agyonverik, inkább ássa el. Tényleg fura volt, izzik a levegő, és ő meg ölelget...
- Bentley-re is volt nem egy bekiabálás, hogy sziveskedjék már odamenni megtámadni a Nasri/Song duó bármelyik tagját, ha ráér...
- Bendtner akárhányszor helyzetbe került (volt tán 2 nagy helyzete) senki fel sem szisszent, lévén "kell neki 10 lövés, hogy lőjön 1 gólt, ráérünk még"
- Danny Rose a gólja után bekattant egy kicsit, már a középkezdést is elvégezték, a srác még mindig a tiszteletkörénél tartott, alig lehetett elmagyarázni neki, hogy jönnek a fiúk a bányából :-) Nem tudom mekkora tehetség (Bale nagyobb), de ha lő tehetségtelenül jobb hátulról 5 meccsenként 1 gólt, és még jól is védekezik, hát legyen...
- amikor bemondták, h RvP beáll, akkor elég nagy csend fogadta a hirt. Tudták, higgyétek el, hogy kemény lesz. 6 hónap után. És 5 percen belül csinált 2 csodát (olló+szabadrúgás) Konkrétan a szabadrúgásnál amikor a pipához már közel volt a labda, Gomes pedig még szotyizott a másik oldalon, többen elkezdtek átkozódni, hogy beszoptuk a gólt... :-D Kishitűek.

Meccs után már szerintem a bárban voltak isten fiai, amikor még ment a danolászás a stadionban, illetve a metróig tartó úton gyalog, illetve a metrón, illetve még Vauxhall vonatállomáson is (4ed magammal :-)) hahaha

Kibekkeltük ezt a pár (11) évet.

Kibekkeljük a bajnoki cimet is :-)
@gyurmandia szerint a Kaballa azt mutatja (mitől arse szurkoló az ilyen... tudom Dennis a komisz miatt :-)), hogy 2038-ban leszünk újra bajnokok.
Nem bánom, csak addig legyen 28 olyan év, amikor az arse előtt végzünk a bajnokságban :-D

YID ARMY!!!
Extrahosszú PL-hétvége elé nézünk, mely bajnokikkal indul, kupaelődöntőkkel folytatódik, és bajnokikkal fejeződik be, de csak szerdán. Ez egyben azt is jelenti, hogy négy csapattal kétszer is találkozunk, és nem kell még további vesztett pontok tekintetébeneket számolnunk (a…..
Ezúttal az angolos kolléga vesz részt továbbképzésen, így az utolsó pillanatban kényszerültem beugrani a helyére, de ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy megtippeljük a hétköz összes mérkőzését, és hogy kiosszuk a helyezéseket négytől-hatig. Ugyanis a Chelsea és a…..
Data4u 2010.03.24 10:10:11
@Woland:

ha nyerünk a Fulham ellen, akkor jól be*optam a repjegyemet a Tottenham-arse meccsre.
sebaj :-)
viszont kell a fenének egy péntek - szombat (meccs és utána ÜNNEP) - majd vasárnap haza...
sokkal jobb kimenni szerda reggel és hazajönni (közben ÜNNEP) csüt este :-)
Az erővonalak nagyon abba az irányba mutatnak, hogy lassan a dobogós helyezéseket is ki lehet osztani. A Chelsea nyugodtan baktat a bajnoki cím felé, míg a Manchester az Emiratesben mutatta meg, hogy ki az úr a háznál. A negyedik helyért továbbra is négy jelentkező van. A kiesés ellen…..
A poszt írásának pillanatában az már biztos, hogy az aktuális PL-forduló felét nem fogják lejátszani a hétvégén (illetve hétfőig). Hiába a világ legjobb focibajnoksága és a jól működő állam, pár hópihe secperc alatt el tud rontani mindent. Az külön bosszantó, hogy pont…..
Data4u 2010.01.14 13:17:16
@Lezuzius:

hahaha. cserélje le a béna menedzserét, ha ennyit tudtak kitalálni...
ostoba
Data4u 2010.01.14 14:26:00
@Ferguson: :-D
Nyolc PL-csapatnál nem áll meg a verkli hét közben sem. Két elmaradt bajnoki meccset pótolnak és megrendezésre kerülnek a Carling Cup elődöntőinek első felvonásai is. A négy összecsapásból messze kiemelkedik a manchesteri derbi, de mivel az Arsenal egy pontra megközelítheti a…..
Data4u 2010.01.05 21:35:49
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
mert a kupára koncentrálnak a pudlikkal együtt :-D
Ritkán vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor azt érzi a Művész Moziból való kijutásakor, hogy még megiszik pár pohár bort a barátaival, de utána rohan haza a hóesésben, hogy reggelre a világ egyik legjobb fociblogján posztolhasson az este látott filmről. Ezután a…..
Első látásra talán az egyik legsilányabb PL fordulónak tűnhet a 18. karika, a csillagok szerencsés alakulása azonban mégis azt mondatja velünk, nem fogunk unatkozni. Rafa feje fölött szirénaként pörög a kérdőjel, a Manchester City a Villa rekordjára tör, a Unitednél a tavalyi…..
Előttünk nincs akadály, terjedünk, mint a ragály – újabb outsider a PL-volán mögött. A lehetőséget máskülönben arra használnám, hogy alaposan kiröhögjem az önmagába szerelmes, ötven éve ködös bűvöletben leledző nagy marha brit futballt, de erre most végképp nincs…..
Data4u 2009.12.16 22:58:16
@crazy_horse:
köszi. ő Ekotto :-) pofátlan egy csóka.
Data4u 2009.12.17 06:32:30
@Woland:
nekem szimpatikus ebben a szerepben, heti mondjuk 50k fontért.
mennyivel szimpatikusabb lennék ott én, ingyen, vagy még fizetnék is érte :-)
A sors úgy akarta, hogy több szeánszot is megtekintsek a hétvégén a zátonyon zajló atlétikabajnokság aktuális futamaiból, így nem állhatom meg, hogy erős videós segédlettel, az outsiderség puha takarója alá rejtezve ne osszak meg néhány meglátást. Annál is inkább, mert van…..
 Sűrű hét áll mögöttünk futballügyileg, bár a legfontosabb események – részben sajnálatos, részben viszont nagyon is örvendetes módon – csak közvetve érintették az angol bajnokságot. Szétharangozó posztunkban ezúttal tehát nem csak a PL aktualitásaival, így…..
Data4u 2009.12.06 19:20:33
@Woland:
na elmegyek futni, mert megőrülök. bosszantó hétvégebefejezés.
gratula az evertonnak, mert nem adták fel.
Data4u 2009.12.06 19:39:32
@Woland: 8tól futok :-)
Kranjcar belenőtt a csapatba, öröm látni.
áruló nem kell.
egyszerüen nem kellett volna leállni, hanem játszani tovább a játékunkat.
mondjuk saha is mákos volt, első labdaérintésre.
dehátezvan.
megérdemeltük, megérdemelték.
most hivott egy barátom, x-re vette a meccset és nyert :-) legalább vki örül
Data4u 2009.12.07 16:49:56
@zsolesz781:

hohoho egy aranybánya, szupp
bár nem én kértem, de használni fogom szorgalmasan
Ligakupa meccseken mulatták az időt többen is Premier League mezőnyéből a héten, de most már újra a bajnokságra fókuszál boldog-boldogtalan. A forduló rangadóját már a szombati ebéd után lejátsszák (Arsenal - Tottenham), a többi csak hab lesz a tortán. Izzadni - és pontokat…..
Data4u 2009.10.31 08:25:19
@imici77:
ez nagyon kemény :-)
le vele
Data4u 2009.10.31 08:27:39
@Woland:
so say we all! :-) (Battlestar Galactica)
YIDS
Data4u 2009.10.31 08:51:13
@gyurmandia:
az avatarodért ban járna :-)
mellettem fogsz ülni és majd keménykedek, ne félj ;-)
 Hol is hagytuk abba? Ja, igen: a MU motorja ismét köhécselni kezdett; a Chelsea érvényesítette a papírformát a Liverpool ellen; az Arsenal folytatta az idétlenkedést, és több döntetlen született egy hétvége alatt, mint az előző 7 fordulóban összesen. A válogatott szünet…..
Bigyóblog Home made legóóra 2009.10.19 14:15:00
Egy olvasónk küldte saját maga készítette legóórájáról az alábbi videót. Szócséplés helyett átadjuk a szót neki, hogy Csaba, a 36 éves, kétgyermekes bölcsészapuka elmondja, mi ez és hogyan készült. Mi le vagyunk nyűgözve!   "Az óra mechanikus foliot…..
Data4u 2009.10.19 16:44:55
 Olyanok vagyunk (már a blog angol szekciója), mint a Manchester United. Szenvedünk, gürizünk, balfaszkodunk, mezőnyfölényünk jobbára meddő; ám az utolsó utáni pillanatban valahogy csak behúzzuk. Ami az MU-nak Bellamy és Given, az nekünk a MÁV és a közművezetékeket…..
A Burnley - Sunderland csúcsrangadóval indul a hatodik karika a PL-ben. A szombati játszadozások után azonban tényleg pikáns meccsek várhatóak. A manchesteri derbi mindent visz, de a Chelsea - Tottenham sem fog unalomba fulladni. Mi most ezekre a meccsekre még sem fogunk mondatokat…..
Data4u 2009.09.20 18:54:18
@peter135: kultúra. barátom, hivd fel anyelkát, ő a te embered.
Data4u 2009.09.20 19:03:54
@undertow: az a C.
Data4u 2009.09.20 19:13:24
@undertow: cantona az isten, de valljuk be, iq-ban azért erősen tesók...
de teccik :-)