Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bakó Zsolt

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A startupping.blog.hu helyett mostantól a Budapest Startup Community közösségi oldalán, a BPstartup.com -on fognak megjelenni a friss információk. Az oldal a hazai startup projektek számára létrehozott állandó találkozóhelyként és kollaboratív információ központként…..
A hetet rögtön egy nyüzsgő "business networking" eseménnyel kezdtük. New Yorkban. Hirtelen jött fordulat volt, hogy a következő pár napot itt töltöm, ezért gyorsan átfutottam a garysguide-ot és a meetup-ot, hogy kiderítsem mi minden történik ezen a héten. Tényleg az a…..
Bakó Zsolt 2009.02.25 14:38:37
@joskafiser:

Hello!

Valóban az oldal kicsit el lett hanyagolva, de a háttérben azért folynak a munkálatok, és hamarosan (márc elején) lesznek újabb fejlemények.

Nemzetközi szabadalmakkal kapcsolatos kérdésekbe még nem ástam bele magam annyira, de ami ezen a beszélgetésen kiderült, az röviden és tömören annyi, hogy ez szükséges feltétele egy komoly projektnek, viszont túl sok védelmet még egy jól megírt szabadalomtól sem szabad várni.

Egy ilyen folyamat lezárulásáig hosszú évek telhetnek el ami a jelenlegi tchnológiai fejlődés üteméhez képest csiga lassúnak tűnik, viszont már a bejegyzés elindításától kezdve biztosít a tulajdonosnak olyan jogokat, amik sok esetben kihúzhatják a céget egy egy kellemetlen helyzetből.

Rengeteg fajta szabadalom van, amik között az átlag ember nem igazán tud eligazodni, és ha nem csak a pénzkidobás a cél, akkor egy komolyabb dolog $50.000-nál kezdődik.

Nekem ami lejött az egészből, hogy ez olyasmi mint egy biztosítás; ha nem történik semmi gáz, akkor 'pénzkidobás' ha viszont beüt a krach akkor ez az egyetlen dolog ami kihúzhat a bajból.

Ez nyílván szubjektív meglátás, ennél azért összetettebb a dolog.
"Digitális forradalom vagy zsákutca?" címmel jelent meg egy poszt a könyvesblogon, mely szerint svéd tudósok hada próbálja kideríteni, hogy mennyiben változtatja meg olvasási szokásainkat a digitális kijelzőről való olvasás.Nem csak a számítógép képernyőjét, hanem…..
Amikor már megvan az ötletünk és kiörvendeztük magunkat, hogy megint mekkora király dolgot találtunk ki, szépen lassan elkezdhetünk gondolkodni, a nehezebb részén a dolognak, hogy hogyan, miből és mennyiért lehet megvalósítani.Első lépésben el kell döntenünk, hogy önerőből…..
Startupping Searching for: Trend 2008.10.12 11:44:23
Érdekes idők következnek, és jelenleg nehéz okosat mondani. Még csak másfél hete vagyok kint, és ráadásul egyelőre "csak" San Diegoban, így egyáltalán nem mondanám, hogy közel vagyok a tűzhöz, de az biztos, hogy itt sokkal jobban éreztetik az emberekkel hogy zavaros…..
Startupping Meeting 2008.10.07 10:25:00
Arnold a mai napra összehozott egy meetinget Juan-nal, egy amerikai-argentin back-end development cég vezetőjével és Chuck-kal a digital-telepathy CEO-jával, aki éppen akkor érkezett vissza San Francisco-ból egy tálca 'banana bread' társaságában, amikor Danival odaértünk. Az iroda…..
Startupping Road movie 2008.10.06 12:47:00
Az első poszt megírása közben akadtam erre a filmtörténeti következtetésre a wikipedián, a road movie címszó alatt: Road movies traditionally end in one of four ways: having met with triumph at their ultimate destination, the protagonist(s) return home, wiser for their experiences.…..
Startupping San Diego 2008.10.06 12:37:29
San Diego az út első állomása. Erre a helyre nem igazán lehetne ráeröltetni a nyüzsgő start-up központ címkét. A körülményekhez képest nekem egyáltalán az is csoda, hogy itt van aki dolgozik. Aki folyamatos napsütés, átlag 25 fok, óceán, pálmafák és bárok mellet America's…..
Startupping digital-telepathy 2008.10.06 10:28:00
San Diego 5th Avenue 2970-es szám 340-es iroda. A kinti fülledt meleget egy zümmögő légkondi és egy  pár jól behűtött sör ellensúlyozza. Ez már csak így megy itt október elején... A dt egy jelenleg 8 fős webfejlesztő cég úgynevezett co-working irodája. Ez azt jelenti,…..