Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrlujoak

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél hónapokig vadászott élő K&H-s alkalmazottra, aki hajlandó lett volna személyesen megszüntetni céges számláját. Amire eljutott egyhez, az összes létező számlavezetési díjat többszörösére emelték, amivel így 14 ezer minuszra jött ki: Július óta próbálom…..
Naiv ügyfél már azt hitte, visszaverte a fantom parkolási bírságot, amikor a bíróság megszüntette a pert, de háromnegyed évvel később váratlanul végrehajtási felhívást kapott a közjegyzőtől: Még 2012-ben kaptam ettől a kedves cégtől egy levelet, mely szerint jegy…..
mrlujoak 2013.11.27 01:25:51
Naiv ügyfél megérdeklődte a Cordon Electronicsnál, mennyibe kerülne okosórája összetört kijelzőjének a cseréje, amire a válasz az volt, hogy 2500 forint bevizsgálási díj után megmondják: Pár hónapja vettem egy Sony SmartWatch modellt. Ez egy bluetoothos, okos karóra, mely…..
Nem mindenhol kell 250 forintot fizetni, ha véletlenül rosszul adják a bérletet: Én a bérletcserés cikkhez írnék egy pozitívumot. Nem írok helyet, mert nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Vettem egy tanulóbérletet közoktatásit. Valószínű, hogy a korom okán, de a…..
mrlujoak 2013.11.12 19:36:49
Naiv ügyfél nem teljesen érzi jogosnak a 60 ezer forintos büntetését, mikor volt érvényes műszaki vizsgája, csak egy matricát felejtett el beleragasztatni az okmányba. A rendőrség azonban pénzre ment, így bár egy ügyintéző is azt mondat neki, ilyen esetekben figyelmeztetést…..
Magyarországon 1989 óta beszélhetünk mobiltelefonálásról és bár már 24 éve létezik itthon ez a lehetőség, mégis sokan csak jóval később kapcsolódtak be az infósztráda ezen szegmensébe. Azóta mindenkinél eltelt jó pár év és a szolgáltatói csereberék mellett a…..
mrlujoak 2013.02.01 11:29:12
@mrlujoak: jah' ezek közül a J6, és a K850i volt amit nagyon kedveltem - a most használtakon kívül - amit pedig kevésbé kedveltem meg, az a J230i volt, mert csak volt, nem volt rossz, csak nem igazán mozgatott meg bennem semmit.
Az ELMŰ kitalálta, hogy ezentúl minden online regisztrált ügyfelének automatikusan emailben küldiu a számlát. Ez végülis egy jó dolog, de persze bármin lehet pampogni, hiszen ezért vagyunk: Úgy látszik ma Elmű-s nap van: nekem is alakítottak egyet - és ez a "poén" várhat…..
Türkménbasi nem elég sikeresen foglalt szobát a poroszlói Club Thermál Hotelben, így a ferde mennyezetű tetőtérbe szállásolták el őket, ahol felállni nem lehetett az amúgy is kicsi alapterületű szobában. A lepusztult kert és a szottyos vacsora megtekintése után a végső…..
A telefon ismét megszólalt, és ekkor a vonalban lévő illető kicsit határozottabban, de ugyanígy kezdte. Tényleg ő volt Orbán Viktor. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
mrlujoak 2012.08.08 12:10:15
IZA BÉLA !

Azt észrevetted, hogy pont ellenkezel a poszt kérésével?

"Addig mi is gyűjtjük az ötleteket. A kommentposztban mindenki elővezetheti saját, közlekedési szabályokkal kapcsolatos javaslatait."

TE NEM ötletekkel gazdagítasz, hanem meg vagy bemagyarázol dolgokat.

Ha nem tudsz érdemben segíteni ötleteléssel, akkor inkább meg se szólalj...

Az egyáltalán nem segíti a mai rossz - mert az - közlekedési morált.
Az segítené, ha egyszerű, ésszerű szabályok lennének a mostani helyett...

A rend őreinek pedig a rendet kellene őriznie. Videófelvevőt minden járőrautóba, hogy a közlekedők nyugalmát biztosítsák.

Tovább megyek. Videófeketedoboz. Minden autóba egyet-egyet. Zárt rendszerűt. Folyamatos rögzítéssel, eseménygombbal, mely az esemény (vagy balesetkor övfeszítés/légzsáknyitás esetén) előtti mentett adatot rögzíti és nem törölhetővé teszi. Ezt ellenőrzött szerv, vagy egységesített/biztosított vonalon használt kommunikációval kinyerhetővé tenni.

Jelentés gomb. Szabálytalanságot látsz, gombot megnyom, és a pár perces videófelvétel megy egy központi feldolgozóba, ott ellenőrzik, és szabálytalanság esetén a rögzített rendszámra intézkedés történik.

Nem szükséges rendőr, de a zárt rendszer (és elemzett vizsgált felvétel) manipulációmentes bizonyítékot szolgáltathatna. Kétely esetén a feketetdoboz beszolgáltatása megoldott lehet.

Így nem érvényesülhetne az a rossz szokás, ha rendőr nem lát, akkor szabálytalankodhatok...
mrlujoak 2012.08.08 12:33:06
@madbalee: 1984? Akár.
Ha ez az ára egy közlekedési morál változásnak? Legyen.

Nagyon elegem van már abból, hogy rendre bekötetlen, mobilozó, indexet még hírből sem ismerő cikázik át rajtam (mögöttem, majd balról mellettem, aztán előttem, és megy tovább)és a haladó forgalmon, mert neki szabad (nem, nem az, csak luxuskocsijavan).

Persze, ezt rendőr nem látja, így büntetlenül megteheti - és folytatja is a törvénysértő magatartást...

Tulajdonképpen ez már működő dolog, nem egyszer indult már eljárás pl youtube videó alapján, de azok megkérdőjelezhetők, nem egységesített és szabványosított videók, így többségük még csak nem is szolgálhat bizonyítékként.

Persze, egy lemaradt index, vagy bebénázott sávváltás nem lenne büntitétel, de teszem azt egy rendszámhoz kötött tárhelyben ha x számú indexeléses "jelentés" begyűlik, akkor kiérdemelne egy büntetést...
Szürreális látványban lehetett részük a Budapest Airport felé járóknak a hétvégén - a kifutópálya betonján egy csillogó-villogó, vadonatúj maléves autó reklámfotózása zajlott éppen. Ráadásul nem holmi új Fabiáé, hanem egy ezerkettes kombi Ladáé. Micsoda? Malév? Lada?…..
Minden bizonnyal nem friss a videó, böngészés közben akadtunk rá a leghasználtabb videómegosztón. Miután kiderült, hogy idehaza készült (talán a Rábaringen?) máris érdekes volt. Aztán végignéztük, tényleg idehaza készült és szemmel láthatóan nem egészen úgy sikerült,…..
Tom, a grafikusunk kénytelen volt autót venni. Nem örült neki, de a kisfiát kell naponta eljuttatnia a speciális óvodába Budapestre, vidékről. Eleinte megpróbálta tömegközlekedve – ahogy munkába is így járt azelőtt – de pár hét alatt belátta. Ezt már nem bírja…..
Ádámnak megfertőződött a számítógépe - pedig mikor megvette, nem is kért hozzá külön vírusokat ;-) Aztán keresett valakit, aki meg tudja tisztítani. Hozzánk fordult, mi pedig megkértük, mondja el, mit gondol a vírusirtókról. A négy és fél perces film alacsony…..
kár-park Azok az állatok! 2008.06.06 17:08:00
Remek, de kevésbé zaftos a tavaszi vadkár-termésünk – szerencsére. A rovatot támogató Allianznál aprónak látszó káresetek fordultak elő, bár az első esetben az állat nem is ütközött az autóval. Így már más az ábra: a Brava inkább az árkot választotta. Ha…..
mrlujoak 2008.10.06 02:09:55
Párommal, egy Ford Fiestával (2006-os) az M7-es autópályán Budapest felé tartottunk éjszaka. A külső sávban haladtunk, amikor egy átlagos termetű róka jobbról balra átfutott előttünk, majd a belső sávban hirtelen visszafordult, és elénk ugrott. Csupán egy rövid vészfékezés, és a kocsi jobb eleje elkapta a rókát, majd átment rajta a jobb első kerék is. Az ütközés után lehúzódtunk a leállósávba, majd észrevettük, hogy kb. 50 méterre van egy segélyhívó oszlop, odáig elgurultunk, és bejelentettük a gázolást, illetve rendőri intézkedést kértünk, mert a céges autó megtört.
Kiszakadt a jobb első ködfényszóró, eltörtek (az alsó,a felső rész) a lökhárító rögzítései, betört a kerékdob.

kepfeltolto.hu/i/?249992

35-40 perc múlva érkeztek ki a rendőrök, és a fényképezős rendőr - az amúgy kívülről nem borzasztó látványt nyújtó kocsiorrt nézve - fintorogva szólt oda a kollégájának: "ennyi?!"

Ezúton üzenem a kedves rendőrnek, hogy az a csak "ennyi?!" fintorgása valamivel több, mint 200 ezer forint javítást takar, melyet a cég rendezett.
A gázolás nem vadveszély tábla hatálya alatt lévő szakaszon történt, mert ugye Magyarországon az M7-es AUTÓPÁLYA csaknem egész szakaszán vadveszély táblák állnak! Akkor minek is fizetünk annyi autópálya díjat, ha a kötelező vadvédő kerítéseket, hálókat nem képesek karban tartani, hanem helyette tábláznak, és próbálják áthárítani az autósra a felelősséget? Nálunk ez így működik...