Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Henry82

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
A dániai Tannisbyben, az Év Autója zsűritagjai számára szervezett teszten jó pár autót kipróbáltunk Csikóssal. Ezek a ma kapható legjobb autók, már csak azért is, mert az új autó mindig jobb, mint a régi. Legalábbis ezt hisszük. Mert csendesebbek, kényelmesebbek, nagyobbak és…..
Henry82 2012.10.23 01:08:18
@visszakettopadlogaz:
"pl a toyotanal nincs csereauto a szervizben"

mondjuk inkább úgy, hogy abban a toyota kereskedésben nincs, ahova te jársz, mert pl ahol én vettem a yarisomat, ott van és sajnos már használtam is :) (egy fehér aygo-t kaptam:)
Honnan a sok tapasztalat a rengeteg káresettel, amikor szinte minden sofőrszolgálat azzal dicsekszik a honlapján, hogy sosem törtek még össze ügyfélautót? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Henry82 2012.04.03 13:30:07
@sefer_k:
"Nekem valahogy nem életszerű, hogy arra számítsak, hogy egy normál útszakaszon egyszer csak felbukkan egy betontömb az út közepén. Miért is kellene ilyesmire számítanom egy rendezett útszakaszon?"

B kategóriás jogosítvánnyal nem is elvárható, hisz az csak egy alapképzés,az emberek nagyrésze nem lát semmit és nem számít semmire, ezért is van annyi baleset, az ilyen munkát viszont professzionális jogosítványhoz kellene kötni, az ilyen sofőrök már jóval "messzebbre látnak", sokkal többmindenre vannak felkészülve.

Egy jó hivatásos, kellő tapasztalattal, már messziről kiszúrta volna azt a betontömböt, mégsem egy talpára állított 100-as szögről volt szó!

Egy jótanács azoknak akik szintén nem vették volna észre: soha ne motorozzatok! :)
Az FF fura egy jószág. A megrögzött Ferrari-hívők (akik jó eséllyel nem azonosak a célcsoporttal) legszívesebben helyben eltemették volna, hiszen nem elég, hogy négyszemélyes, de összkerekes is. Innen az FF-rövidítés (Ferrari Four) is. Persze Maranellóban tudják, mit csinálnak…..
Henry82 2012.02.03 13:20:35
@qwertzu:
Ajánlom használatra a jobbra és balra nyilakat.
Pista öregszik és lefejezett német tisztet lát, holott egy fejvesztett arabot kellene, de ettől még nem lett szebb az új Mini Coupe. A szépség azonban relatív és Louis Armstrongot sem az arcáért szerették milliók. Megnéztük hát, hogyan szól a Cooper S a hátracsapott…..
TComment Gazdag-e vok? 2011.11.18 06:18:00
Sok ajtóval se rossz, de ha igazán ki akarja akasztani a szomszédokat, akkor ezt a kupét vegye, ez odaver rendesen, akiknek csak egy MINI-re futotta második autónak. ..
Henry82 2011.11.19 00:26:58
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Látom nem nagyon esett le a szóvicc, meg nagyon másoknak sem, gazdag-e vok = gazdag evouqe
Ezt is megéltük. Kellett hozzá egy kis idő, egy remek helyszín, egy penge_verda és egy őrült a kormány mögött. Valamint egy szem operatőr(Szeljak György), aki érti a dolgát és szerszámát biztos kézben tartja. Iszonyatosan büszkék vagyunk rá mindannyian, hogy ez az egy szem…..
Henry82 2011.10.20 02:43:00
@Nínó Karotta:

"Mégis hasznos volt éjjel szívni a feliratokkal, pedig nagyon húzott már az ágy.
"
Na ja, pl a vége felé amikor visszamentek a driftelés után új gumikért, azt mondod "végig azon gondolkodtam" és azt írtad alá, hogy "I was wandering...", ami egész mást jelent, amit Te csináltál driftelés közben az wondering:))

Bocs a csipkelődésért, rettentően élveztem a műsort, bár hosszabb lett volna, örülök nagyon, hogy visszatértetek a képernyőre és gratulálok a nemzetközi sikerhez!
Henry82 2011.10.20 13:14:29
@fogash:
"A "politically incorrect video presentation" fejlécen meg felröhögtem... Úgy tűnik máshol is vannak emberek, akik szerint nem a Prius a világmegváltó"

Nem hiszem, hogy a cikk írója a környezetszennyezésre gondolt, inkább arra, hogy Rozsomák a kresz szabályait semmibevéve száguldozott és driftelgetett közúton, körforgalomban, pedig pályára is vitte az autót.
Az ilyen dolgokra máshol kínosan ügyelnek, TV műsorokban nincs huligánkodás az utakon.

Félreértés ne essék, én gyűlölöm a képmutatást, ez így volt tökéletes ahogy volt, csak azt írtam le, szerintem mire gondolt mikor a fejlécet megalkotta.
Henry82 2011.10.21 02:38:17
@MTom:
Félreérted amit írtam. Nem állítom, hogy veszélyes lett volna amit csinált, nyilván meg volt oldva, hogy olyan körforgalomban menjen körbe kilinccsel előre, ahova nem fog betévedni senki, itt a lényeg az volt, hogy KÖZÚTON!

A képmutatókat nem érdekli, hogy vannak-e ott épp más autósok vagy nincsenek, csak az, hogy TV adásban közútakon huligánkodik, ezzel azt sugallva, hogy az ilyen autókkal bizony így kell közlekedni, mert ezek erre lettek tervezve.

Ráadásul utána pályára is viszi az autót, ahol ennek a helye van, így mégjobban támadható a dolog.

De még egyszer mondom, nekem így tetszik ahogy van, engem semmiről nem kell meggyőzni, csak tény, hogy ebbe azért bele lehet kötni.
Belsőség Kultúra úton-útfélen 2011.08.31 07:00:00
Pedig elhihetik, ilyenkor szeretnénk mindannyian a rendőrt, aki egy pihenőhelybe intené le az egész karavánt és mondjuk indítana százezerről per autó, alkudni pedig csak felfelé lehet. Mai publikációnk blogposztja...
Henry82 2011.09.01 02:23:54
@szatyi:
"Can you tell me where is the camping in the town?
"

Csak azért nem értettek meg, mert nem helyesen kérdezted, helyesen így szól:

Can you tell me where the camping is? (egyenes szórend)

Az olaszok híresen érzékenyek az angol nyelvtanra! ;))
Belevágtak, csinálják, mi pedig drukkolunk nekik. Végre valakik, akik nem csak panaszkodnak, hanem összedugják a fejüket és akarnak, tesznek.Mai tesztünk blogposztja...
Henry82 2011.07.04 00:18:14
@ommm:
Az az ülés nem azért bólint akkorát, hogy ezzel egy kocsi bólintását szimulálja, hanem a sofőrre ható gravitációs erőket próbálja visszaadni, hiszen ne felejtsük el, a monitor együtt mozog a székkel, azaz a jóember számára nincs bólintás, csak gravitációs erők.
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
Henry82 2011.04.20 02:01:47
@Gomulka Béla:

" Leolvadnak a jégsapkák, és a csillagokból kell majd navigálni, hogy Sopronból Debrecenbe eljusson az ember."

Ha minden víz alatt lesz, minek akarnál bárhova eljutni, mit számít, hogy földrajzilag merre jársz, ha csak végeláthatatlan víz fogad mindenütt? :)

Egyébként mindenki beszél újáépítésről, termelésről, stb, de ha a jelenlegi tendencia folytatódik, pár generáció múlva nem lesz itt senki aki értene ezekből bármihez, összeverődnek majd kisebb túlélő csoportok, lesz pár fodrász, műkörmös picsa, sok marketinges, humán erőforrás menedzserek, könyvelők, programozók, közgázosok, csencselő nepperek, meg egy nagy adag semmirekellő akik világ életükben segélyeken éltek.

Na akkor ki fog itt termelni, állatot tenyészteni, bányászni, stb? :)
Henry82 2011.04.20 13:20:42
@Tie:
Meggyőztél, tényleg rosszul láttam a helyzetet, igazad van, a vidékiek sokkal nagyobb eséllyel indulnának, sőt még Pesten is borulna a jelenlegi felállás és hirtelen a lenézett szakmákat művelők kerülnének fel a csúcsra és a nincstelen, éhező bankárok, ügyvédnők kuncsorognának egy kis maradékért a menő kőműveseknél, ácsoknál. :))
Egyik szemfüles olvasónk küldte be az alábbi képeket és döbbentett rá minket, valójában mennyi furcsaság mellett is megyünk el naponta. Csak úgy, észrevétlenül, mert valójában már fel sem tűnnek, pedig a főváros utcái néha tálcán kínálják a jó képeket és sztorikat. De…..
Henry82 2011.04.07 02:40:49
@nov2016:
Egy ilyen "2-3 millió ft-os" autó tulajdonosát azért ne nagyon nézd le anyagilag, lehet ő még akkor vette amikor 20 millió volt, nomeg ahogy más is célzott rá, ezt az autót nem megvenni nagy dolog, hanem fenntartani!

Sokan lehurrogjátok ezt az autót a jelenlegi értéke miatt, de nem hiszem, hogy bármelyikőtök reálisan megengedhetne magának egy ilyen kocsit, annak minden járulékos költségével.

Reálisan azt jelenti, a kocsi fenntartása mellett még jut bőven másra is.

Szóval csak óvatosan a nagy szavakkal, egy Bangle 7-es nem a csórók autója, még akkor sem, ha 2001-es.

A suzukit idekeverni meg hatalmas faszság volt, remélem nem gondolja senki komolyan, hogy aki egy swiftet készül venni 6 éves részletre, annak érdemes elgondolkodni inkább egy Bangle 7-esen, elvégre ugyan az az árkategória :)
Hamar túlfutunk azon a ponton, ahol még az emberre bízhatjuk a vezetést. Vélemények az azonos című írásunkról...
Henry82 2011.03.01 14:15:00
@Shadowbull:

"mert néhány szakma megszűnik"

hehh ez jó:))
persze könnyen beszél az akinek akkor is megmarad a melója, ha minden jármű robotizált lesz.

Nem beszélek én semmilyen modern géprombolásról, csak a fenenagy robotizálás közben nem ártana figyelembe venni, hogy nekünk is maradjon valami funkciónk a világban.

Úgy fejleszteni a továbbiakban, hogy egy pont biztos legyen, ember irányítsa, ezen kívül millió dolgon lehet még javítani.
De megint csak azt tudom mondani, ha mérnök lennék, vagy programozó, valószínűleg én is úgy látnám mint te, az optimalizálás első és legfontosabb lépése, hogy az egyetlen igazi hibaforrást, az embert ki kell vonni a folyamatból.

Egyébként egy számítógép racionáls döntéseire sem szívesen bíznám magam, számára minden és mindenki csak statisztika, ha megnézed az I robot című sci-fi "művészeti alkotást", ott felvázolják az ezzel kapcsolatos problémákat. A film bugyuta, de a probléma valós lehet.
Ez az ügy átcsapott a Franciaország nevű kád peremén, még Kína is vizes lett a loccsanástól. Titkosszolgálatok, vádaskodás, kirúgások, százmilliók, gyors visszavonuló, magas politika – minden van itt. Vélemények az azonos című írásunkról...
Henry82 2011.01.19 14:18:21
@gyvy:

Miért mindig Magyarországból indulsz ki, nekünk van egy kis lemaradásunk mint tudjuk, nyugaton igenis vannak kezdeményezések, ha nem lennének, egy cikket nem olvasnál, hogy xy gyártó is tisztán elektromos autót készülne piacra dobni. Márpedig ilyet mindennap olvashatsz.
Henry82 2011.01.19 14:25:06
@Shadow55:

Én még nem vettem észre a kínai áruk minőségi javulását, én úgy látom most is pont fényévekkel vannak elmaradva a nyugati minőséghez képest, de elhiszem, hogy ez az irány. Így kanyarodtunk vissza a cikkhez, hogy ehhez technológiát kell lopniuk a nyugattól, mert ha a fejük tetejére állnak sem lehet 50 év technikai fejlődését fél alatt behozni. Ha a seggfej, pénzéhes nyugati ember meg pár millió euróért eladja a hazája szellemi termékét, talán meg is érdemeljük.

Facebook? Egyetértek, de sztem ez is a "fejlődésünk" része (ami sztem is visszafejlődés), ami azt jelenti, hogy majd őket is megfertőzi ez a sok szarság :)
Henry82 2011.01.19 14:30:43
@gyvy:

Mert még nem fogy rohamosan az olaj, majd ha rohamosan fog fogyni, ráfekszenek az infratruktúrára is.

A benzin nem azért kerül ennyibe mert már alig van pár csepp a szaudi hordókban, tévedésbe ne essünk!
Természetes, hogy péntek este még rengeteg tennivaló eszébe jut az embernek, mielőtt másnap két hétre elhúzna Afrikába. Erre számítottunk is, nem képzeltük, hogy este tízkor magunkra húzzuk a takarót; azonban az összes szükséges papír bekészítése, másolatok…..
Henry82 2011.01.17 01:48:13
@Magyar[HUN]:
"Ezt a részt pont láttam a Discoveryn. Hát amit kap az autó,az nem semmi:)"

Tényleg nem semmi, de én azon akadtam ki a legjobban, hogy benzin helyett gravy+vodka kombót töltenek bele, komoly pénzben mertem volna fogani, hogy ettől be sem indul egy autó és úgy látszik elvesztettem volna:)

Hajrá TC, kitartás!
Belváros, téli hideg, mindenki kabátban, csutkára csavart fűtéssel áll a dugóban. Kivéve egyvalakit. Vladimír nem fázik, Vladimír ugyanis be van tintázva, mint az atom, sőt, akár rá is segíthetett egy-két gyorsítótablettával is. Vladimír egy Hyundai Terracant vezet, ami…..
Belsőség Na, ki a király!? 2010.10.20 09:22:00
– Meg foglak ölni! – Ültem már olyan versenyautóban, amiben nem volt ülés. – Ez rosszabb lesz! Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Mekler Lacit autós körökben elsősorban csodás Alfa Romeóiról ismerik, továbbá arról, hogy ő indította el a korábbi, lassabb folyású oldtimeres rendezvényekhez képest jóval keményebb tempót diktáló Coppa Pannonia Regia veteránversenyeket. Ha valaki zsenge ifjúkorában ingyen…..
Van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Például amikor egy csaj áll letolt nadrággal az út szélén. Csak akkor van baj, ha közben nyélgázon tekerünk egy gyorsasági szakaszon. „Egy nagyon fehér fenék terelte el a figyelmemet egy másodperc tört részére, aztán…..
Henry82 2010.05.17 14:24:36
DrSzoke:

Oke, akkor mivel Te állsz a legközelebb a forráshoz, Neked hiszünk! :)

@Kázmér_von_Odabasz:

Senki sem nyelvész, senki sem zseni, de akik itt a nyelvi részéhez hozzászóltak mind angol nyelvterületen élő magyar emberek, ezeket ne vedd okoskodásnak, csak tudás és tapasztalat megosztás, amiből mind csak tanulhatunk, mi ezzel a baj?
Henry82 2010.05.18 23:44:07
@Kázmér_von_Odabasz:

Na látod ezt is jó tudni!
Bár szerintem a versenyzőpárost nem az zavarta a legjobban, hogy ezzel milyen komoly lelki sérülést akartak nekik okozni, csak hogy elvonta a pilóta figyelmét, szarrá törték a kocsit és kiestek a vesenyből:)
  Ma egy tanfolyam reális ára 130-150 ezer forint. Aki 50-60 ezerért hirdeti az oktatást, biztosan trükközik, ennyiből még a költségeket sem lehet kigazdálkodni. Vélemények az azonos című írásunkról...
Henry82 2010.04.07 11:38:00
@Dr. Robin Masters:
Amit ide leírtál mind jó ötlet lenne, csak épp erről szól ez a poszt, hogy mindenki inkább kevés pénzt fizet a szar minőségért, csak legyen gyorsan és olcsón túl rajta, a minőségi szolgáltatást meg senki nem akarja megfizetni!
Amiket leírtál az meg nem jön ki 75.000huf-ból...