Regisztráció Blogot indítok
Adatok
camarosa

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy kérdést az egyik fórumon: "Tudsz esetleg javasolni valami diétát nem cukros, nem túlsúlyos (híznia kéne) egyénnek, akinek az LDL szintje magas? (5,8-6,2 között szokott mozog)" Igen, itt van: bevitt koleszterin minimalizálása rostfogyasztás növelése…..
camarosa 2009.11.23 14:34:56
@Döglött macska: Nem moderállak, szólás-szabadság van. De azért szerintem ez a dolog nem ilyen egyszerű.
Persze, első az életmódváltás és a sok mozgás. De mit tegyen az az emberke aki nem 20-30 valahány éves hanem idősebb és a szíve nem bírná a nagy megterhelést? Vagy pl szívinfarktus utáni rehabilitáción van? Vagy más betegséghez kapcsolódóan van magas koleszterinszintje?

Véleményem szerint a mozgás mellett igenis fontos az étrend is.

Üdv: camarosa
A koleszterinszegény étrendbe elsősorban a híg levesek, illetve a zsírszegény sűrítési móddal készült zöldség és gyümölcsalapú levesek illeszhetőek be - tudjuk: minimum napi 40 g diétás rost bevitel! A krémlevesek ebben a diétában nem javasoltak.  Még…..
Koleszterin-diéta Miért magas? 2009.05.20 21:28:00
Az üzenőfalon ezt kérdezte Marine: Miért magas a koleszterinem, ha nem eszem zsíros húsokat, felvágottakat (kivéve sovány sonka). vajat, margarint. Súlytöbbletem van, de a vashiányom miatt gondban vagyok, mit egyek, hogy ez ne csökkenjen? A koleszterinre a szervezetünknek szüksége…..
Ne egyél meg mindent! Előszó 2009.03.05 17:17:00
 Bizonyára mindenkinek a könyökén jön már ki, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás. Én mégis megkísérlem új szempontok alapján megközelíteni ezt a kérdést. Ugye Neked is ismerősen csengenek a következő mondatok:Az vagy amit megeszel!Ételed az…..
A leves nagy folyadéktartalmú, fűszeres étel, amelynek jelentős szerepe van az étvágykeltésben. Hőfoka, íze, zamata erősen hat a gyomor nyálkahártyájára, kitágítja a hajszálereket, serkenti az emésztőnedvek termelődését. Viszont gyorsan a jóllakottság érzését kelti, és…..
Koleszterin-diéta szamóca 2009.02.03 16:27:00
Az erdei szamóca (fragaria vesca), illetve annak nemesített, termesztett változata, a földieper igen értékes gyümölcsféle.                  Üdítő, fiatalító gyümölcs, az első tavaszi…..
Koleszterin-diéta Mit főzzek ma? 2009.01.29 13:21:00
Nap mint nap felteszem ezt a kérdést magamnak illetve a családomnak. Nehéz ügy. Olyan megoldást kell keresnem, ami mindenkinek megfelel. Megfelel a leginkább magyaros jellegű ételeket elfogadó férjemnek, a rettenetesen válogatós nagylányomnak, a 11 hónapos kicsim is ehessen belőle,…..
Az adatok 100g tisztított élelmiszerre vonatkoznak mg-ban kifejezve.Húsok, belsőségek, húskészítmények agyvelő3000bacon70borjúmirigy200borjúnyelv72borjúvese380császárhús140csontvelő240disznósajt110fogas, hekk30főzőkolbász100gyulai…..
Először is tisztáznunk kell, hogy koleszterinre mindenkinek szüksége van. A koleszterin ugyanis a sejtmembránok (a sejtfal alkotóeleme), a szteroid hormonok, az epesavak esszenciális alkotóeleme.A vér koleszterinszintjét meghatározzák a táplálékkal bejutó (exogén) és a…..
Mit mivel helyettesíthetünk? Könnyű azt mondani, hogy ne együnk ezt vagy azt, de hogy helyette mit lehet fogyasztani...? Hát, ez nem könnyű kérdés!Magas vérzsírszint esetén kerüljük el a hízlalt libát, kacsát, szárnyasbőrt, zsíros sertés-marha-birkahúsokat, a kolbászt,…..
Ha a magas összkoleszterin-szinthez nem az LDL-koleszterin magas értéke, hanem a trigliceridszint megemelkedése társul, ún. szénhidrátindukált hypertrigliceridémiáról beszélünk. Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy a vérzsírszint nem a bevitt zsír- illetve…..
 " A magas koleszterinszint diétájának célja a betegség típusaihoz alkalmazkodva a megemelkedett szérumkoleszterin (LDL) és/vagy szérumtriglicerid-szint csökkentése, valamint a HDL-szint növelése.Fokozatai:1. fokozat: energia a testtömeghez igazodó, elhízás esetén…..
Frissen felfedezett magas koleszterinszint esetén az orvosok először diétát - kb. 3-6 hónap - illetve életmód-változtatást javasolnak. Amennyiben ez nem vezet eredményre, a gyógyszeres kezelés elengedhetetlen, de a dietoterápia és a testmozgás e mellett is tovább…..
Aszalt szilvával töltött pulykamell burgonyapürével Hozzávalók (4 személyre): 100 g aszalt szilva, pulykamellfilé, 1 db zsemle, 2 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 50 g vaj vagy margarin, 50 ml tej, 1 db tojás, őrölt fahéj, 1 dl tejföl, 4 dl húsleves   Köret:…..
Hozzávalók egy személyre:alma 50gnarancs 50ggrape-fruit 50gbúzacsíra 3gcitrom 1/5 dbméz 15g, vagy mesterséges édesítő 10-15 cseppElkészítése: A mézet/mest. édesítőt összekeverjük a citrom levével és kikapart húsával, kevés reszelt citrom- és narancshéjjal, majd az…..
Hozzávalók 1 főre:csirkehús: 180gétolaj 5gzsemle 1/4 dbtojásfehérje 1/2 dbsárgarépa 10gzöldborsó  10gpetr. gyökér 10gvöröshagyma 5 gmajoranna, szerecsendió, petr.zöld, sóElkészítés: A csirke bőrét minden oldalon fellazítjuk. kívül-belül…..
Az alább felsorolt étrendek mind-mind felhasználhatók a magas koleszterin- és trigliceridszint kezelésében:Mintaétrend 1. napMintaétrend 2. napMintaétrend 3. napMintaétrend 4. napMintaétrend 5. napMintaétrend 6. napMintaétrend 7. nap..
Koleszterin-diéta Ismétlés 2009.01.09 13:47:00
BÚÉK mindenkinek!Új évet kezdtünk, vége a nagy evés-ivásoknak. Ilyenkor mindenki igyekszik a leghamarabb visszatérni az ünnepek előtti étrendjéhez (magamból indulok ki). Vagy pedig őrült tisztító-méregtelenítő-salaktalanító-zsírégető-nemtommilyen diétába kezd. Mindezt…..
Felhívom a Kedves Olvasó figyelmét, hogy ez a recept NEM koleszterinszegény, viszont nagyon finom!Hozzávalók:1 db Római tál1,5-1,8 kg-os csontos csülök (lehetőleg füstölt), főve1 kg gyalult savanyúkáposzta2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagymakapor-szárított is…..
Gombával töltött pulykamellHozzávalók 1 főre:pulykamell, színhús 120gétolaj 5glaskagomba v. csiperke, tisztított 50gvöröshagyma 10gpetr.zöld, borsikafű, só +A kicsontozott pulykamellet felszeleteljük, kiverjük, enyhén besózzuk. Az olaj felén a reszelt vöröshagymát…..
Busa kapormártásbanHozzávalók 1 főre:busa 250 gétolaj 5gsó +kapormártás 200 mlA megtisztított, felszeletelt halat besózzuk, és kevés felmelegített olajban mindkét oldalát átsütjük. Kiszedve, tűzálló edénybe tesszük, és kapormártással leöntve, fedő alatt lassú…..
Koleszterin-diéta Pálinka 2008.12.07 14:42:00
Elnézést kérek mindenkitől, akit elrémít ez a video, de nekem ez a kedvencem. Tudom, hogy nem illik a blog profiljába, de akkor is. Még egyszer, bocsi.      ..
A mangalicáról sok embernek az jut az eszébe, hogy nincs vagy kevés benne a koleszterin. Pedig ez nem igaz.A mangalica elismerten magyar eredetű sertéstípus, hivatalosan az Országgyűlés 2004. áprilisában a védett, veszéyeztetett, nagy genetikai értéket képviselő, őshonos magyar…..
Az emelkedett vérzsírszint többféle ok miatt jelenkezhet, a felosztás tehát a következő:1. reaktív-fiziológiás: mérsékelt emelkedés, a helytelen életmód és táplálkozás okozza. Ide tartozik ahipertrigliceridémia: magas kalória- és cukorbevitel, ill. alkohol…..
A magas koleszterinszint gyógyszeres kezeléseA lipidcsökkentő kezelés megindítása nagy szakértelmet igénylő orvosi feladat, ahol fel kell mérni a beteg többi kockázati tényezőjének súlyát, illetve figyelembe kell venni meglévő egyéb betegségeit. Ezért tanácsos szakorvos…..