Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urbán Gorilla (törölt)

0 bejegyzést írt és 406 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.11.21 12:39:13
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Urbán Gorilla (törölt) 2010.11.20 20:21:39
@Dzsala elnök:
Ahogy írtam, 10 évig vezettem Budapesten, évi 40 ezer kmt, vagy többet, csak városban, és cikáztam, rutinosan mentem, vettem a közlekedési helyzeteket. Kanadában majdnem 9 évig egy pici városban éltem, és mikor hazatelepültem, hónapokig féltem a pesti forgalomban. De fordítva és történtek dolgok, mert ahol én éltem, ott október végétől április közepéig nem nagyon látsz mást, csak havat, az úton is, és ott ez az emberek életének a fele. Itt leesik két szem hó, jönnek, hogy mekkora rekolrd, már narancsárga riasztás van, mindenki 30-al araszol, még egyedül is pld a havas Árpád hídon éjszaka, én meg beülők, és azonnal átváltok téli üzemmódba, és ugyanyolyan hatékonyan megyek, nyilván kicsit más vezetési technikával, de észre sem veszem, hogy hó van, hiszen Kanadában két hónap alatt annyit vezet az ember havas úton, mint egy budapesti egész életében, vagy még annál is többet. Ott a havas vezetés ugyn annyira része a normális vezetésnek, mint a hó nélküli. Itt meg begörlcsölnek azt emberek és nem tudnak menni, koccannak, cammognak, araszolnak, és kint is ócskák ám a gumik és télen mindenki félti a jó kocsiát a sótól, és rozsdás csotrogányokkal, ocska gumikkal mennek, nem ütköznek, gyorsan haladnak. Lehet, hogy egy vidéki budapesten úgy érti magát, mint egy Budapesti pld akkor, ha leesik 5 centi hó. Én meg röhögök rajta, mert ott egy éjszaka esett egy méter, és decemberre már a házakat nem lehetett látni a kotró által a szélre tolt hófalaktól.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.11.20 21:05:00
@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!:
Nem nyertem, csak jobban tudok hóban vezetni annál, mint akinek az egy ritka esemény, nem pedig a normális mindennapok része. Ez egy tény. Aki amerikában él, az jobban tud angolul beszélni, mint aki idehaza egy iskolában tanulja a nyerlevet. Ezen nem kell megsértődni, ez tény.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.11.21 08:32:12
@Daniel M.:
"Érdekes életében sosem tévesztett"
Lehet, hogy tévesztett, csak nem voltál ott, ő pedig nem mesélte el otthon.
Reviczky4 Hírmondó 38 napja 2010.11.12 13:55:31
38...másodpercből hol sok, hol kevés, percből szintúgy, évből elég sok, hétből gyermekvárás időszámitásban már mindjárt megszületik, és napból kérdezzük meg Geréb Ágnest. Ugyanis 38 (!) napja tartják előzetes letartóztatásban. A vélemények megoszlanak, de…..
Ákos - A katona imája (FalconMedia / Szerzői kiadás) Azt hiszem, én nagyon nem szeretnék Kovács Ákos lenni. 2010-ben már több mint húsz éve lennék a pályán, vitathatatlanul - láthatóan és hallhatóan - sokat dolgoznék egy-egy produkciómon, a munkámról viszont tömegesen csak…..
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.10.18 14:52:00
@bierkamp:

"( Nagy vidéki " magyar" jány ..aki ugyan jól énekel, de azóta is gusztustalan a színpadon. Tóth Vere, Aztán jött a cigányok " seggnyalása..pártunk, kormányunk kinyilatkoztatása, hogy a cigók is nyerhetnek nálunk...és nyomjuk előre őket ( Caramell, Gáspár, Oláh Ibike,...azóta megy nagy büdös ámerikai -roma hajlítgatás az énekben),....na meg a határon túli seggnyalás is bejött Rusnya Magdi személyében....s végül az Ámerikában 9 kiló aranyat kölcsönkérő apuka " befizetése" és összeköttetése a fiának Király Viktornak a győztessé kihozatalához---na ezeket kell szisztematikusan végig gondolni ."
Ez pontosan így van. Az amerikai roma hajlítgatástól én is okádni tudnék.

"Ének tanár és több évtizedes előadóművész pont ebben a szakmában, és gyakorlat,..nem egyenlő a "művészkék" között látványtervező, vagy díszletező, vagy akármilyen forgolódásaal, nyüzsgéssel..bocsi., de ezt meg kellett említenem , mások nem félrevezetése érdekében."
Ezzel rám célzol? Én 25 éve zenélek, gitáros-énekes vagyok egy viszonylag rétegműfajban, a fél világot bejártam vele és nem vendéglátni, a mai napig ezt csinálom (annyira útálom ezt előhozni, de belekényszerítesz), csak reklámos a szakmám, és grafikus látványtervező a végzettségem, és a médiában dolgozom sokat, ezért aztán a zene mellett egyéb aspektusokban is találkozom ezekkel az emberekkel.

"Amit én csinálok az konkrét erre vonatkozó szakma"
Nyilván innen ered a szakmai sértettséged, ami átjön. Azért jó az, ha az embernek a zene mellett van egy másik foglalkozása is, mert akkor ilyen élethelyzetekben vissza lehet oda húzódni, és örömöt lehet benne lelni.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.10.18 15:10:41
@Roa:
Én nem nagyon említettem logikát, vagy igen?

Te ezt mondtad: "Az intelligenciának nem fokmérője az IQ"
Az IQ intelligencia hányadost jelent, azaz az intelligencia mértékegysége, azaz fokmérője. A logikáról majd egy másik beszélgetésben diskurálunk.

"2. A Győzikét is több millióan nézték, sőt a Barátok köztet is nézik ennyien. Valószínűleg nagy az átfedés a nézőik között, hadd ne minősítsem őket..."
Igen, nézték, én is néztem. De nem mindegy, hogy az ember, miért nézi. Imádatból, vagy szórakozik rajta. Én a budapest TVt is néztem, mert jól szórakoztam rajta.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.10.18 15:32:07
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.23 21:42:12
@Silent Bob:
"Igazi jó arc vagy."
Tudom.

Most ebből az apropóból tanítlak kicsit.

"közös a teraszotok és arra nem vagy képes, hogy megkérd, hogy figyelj már, hozzánk sokan járnak, teregessetek már légyszi máshova."
Ki mondta neked, hogy nem vagyok rá képes?
Te mindent megcsinálsz, amire képes vagy?
Nekem a konfliktusmentesség többet ér, mint a biciklimentesség. De egy fórumon had panaszoljam el.

"Pont azért küzdenek, hogy legyen kerékpársáv, mert senki nem azért bringázik, hogy másokat szopasson, hanem mert jó."

Ez nagyszerű. Én meg azért autózom, hogy idejében beérjek dolgozni, és a gyerekeimet is elvigyem az iskolába.

Ja, hogy azért kűzdenek, hogy legyen kerékpársáv??? Akkor miért mennek a stefánia úton a túloldalon a járdán, ahol nem mehetnek, holott a másik oldalon ott a kerékpársáv? Én megmondom, hogy miért. Mert a ligentél a másik oldalra visz a zebra, és büdös nekik még egy lámpát kivárni, hogy átjusanak a kerékpársávba. Ne mondd, hogy nem így van, mert évek óra, naponta látom, hogy kb 50 biciklista ezt teszi.

"és nem előzgetnek 5 centi oldaltávolsággal."
Miért kell előzgetni? Főleg miért kell 5 centi oldaltávolsággal? Mit szólnál, ha én elkezdenélek előzni 5 centis oldaltávolsággal? Tanítsalak még?
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.23 22:07:58
@40éve autós es bringás:

Engem ez nem érdekel. Lehet 5 millió is. Vagy kétezer. Életem első 50000 problémája között nincs ott, hogy te mennyit vezettél.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.23 22:08:32
@Silent Bob:

"Szerintem inkább olvasni tanulj meg, mielőtt másokat edukálsz, hülyegyerek."Hülyegyerek a nénikéd. Te meg tanulj meg egyértelműen fogalmazni.

"Lehet fogalma sincs, hogy téged zavar. "
Ha az első tárolás alkalmával megkérdezte volna a cégünk dolgozóit, hogy a közös (nem járműtárolásra való helyen) tárolhatják e - ketten is - a járművüket, akkor lenne róla fogalma. Én is megkérdezném pld a szomszédomat, hogy a közös kertben parkolhatok e. Aki nem kérdezi meg, az bunkó.

"Képzeld, én is munkába járok biciklivel, csak nekem tekerni esik jól, neked meg a valagadat melegíteni és zenét hallgatni."
Akkor is bringával járnál, ha a két iskolás gyerekedet és a feleségedet is te vinnéd dolgozni?
Nem a zenehallgatás és a valagmelegítés miatt autóznak az emberek. Az is pld szempont lehet, hogy nem akarok disznódagonya szagúan belépni az irodámba. Ha neked ez a szag tetszik, akkor az a te ízlésed baja. Vagy lehet, hogy olyan helyen dolgozol, ahol ez normális. Tudod, hogy van: az oroszlánt nem zavarja, ha büdös a ketrec.

"A kifejezés, amit keresel "Gyalog -és kerékpárút" "
Ki mondta neked, hogy én kifejezést keresek?

"Nem én előzgetek, hanem engem előzgetnek 5 centiről, igaz, hogy van még befelé egy üres sáv, de az olyan vicces." Ahol téged előzgetnek, az autóút. Attól, hogy most megengedték, hogy ott tekerj, ne hidd, hogy autó vagy. Váltson sávot, hogy megelőzzön egy utassal együtt 40cm széles járművet? Gondolkozz már picit.
Kettős Mérce Ezek hülyék! 2010.09.20 08:07:00
 Valami történész társaság kezdeményezi, hogy Szabó Ervin nevét vegyék el a FSZEK megnevezéséből és a helyére valaki mást rakjanak.  Az indok az, hogy Szabó Ervin kommunista volt. Agyrém. Nem csak azért agyrém, mert egy történész társaság nem tudja mi a…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.20 12:00:58
Modorosblog Magyar Párthatározó 2010.08.05 07:00:00
Sok szeretettel ajánlom Gyűlölt ellenségeinknek.   A fideszes: A sztereotípiákat, viktátorozást, szőlőbányászozást meghagyjuk a szakblogoknak és polfórumoknak - mi más oldalról közelítjük meg a kérdést. A klasszikus, rendszerváltáskori fideszesről talán tényleg nem…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.20 07:15:39
Na
Olvasónk hiába próbál megegyezni hitelezőjével, a pénzintézmény lehetetlen feltételeket támaszt és perrel fenyegetőzik.Vásároltam egy Suzuki Ignis típusú autót, melynek finanszírozásához a CIB Credit Zrt. nyújtott hitelt.Az autót sajnos tavaly ellopták. A lopás tényét a…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.14 16:47:27
@Anti Anyag:
Szerintem nem a bankokat kell megfingatni, hanem a sok hülye embert, aki meggondolatlanul kér kölcsön kocsira pénzt a banktól. ENnyi pénzből kell venni egy 14 éves Nissant mondjuk és bankhitel nélkül furikázni. Az emberek elképesztő módon verik magukat adósságba, és utána a bankot okolják. Nem kell hitelt felvenni. A lakáshitelt még megértem, de ott is csak a minimumot, ami nem taszíthatja teljes anyagi pusztulásba a családot vagy a személyt.
Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:A történetünk másfél…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.14 16:41:46
Egészen véletlenül botlottunk bele a demonstrációba Budapesten, épp bevásárolni mentünk, amikor észrevettünk több mint száz taxit, amint tüntetően egy csoportban álltak a Cinkotai és Németpróna utca kereszteződésénél. Illetve állnak, mert a tüntetés jelenleg is…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.13 16:16:28
@isti77:
Ők mehetnek elgálisan a busszsávban. Óbudáról 2 perc alatt elérik a lánchídat, míg nekem másfél óra.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.13 16:20:37
@santa fe:

Igen, csak azok nem vettek a lakótelepi lakásba hitelre 2m átmérőjű plazmatévét.
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
Azt hiszem, minden iPhone 3G tulajdonos nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy talán ezt a frissítést vártuk a legjobban. Nem a Game Center miatt, mert az ugye nem lesz, nem is a TV show-k bérlése az ok, mert az is hiányzik, és nem is a HDR miatt vártunk, az ugyanis az iPhone 4-hez…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.09 09:24:05
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.09 11:52:34
@geekbloghu:
Nem értek hozzá, de ez történt. Az az igazsághoz tartozik, hogy feltört telefonról van szó. Lehet, hogy ott van a kutya elesve...
56 éves több diplomával rendelkezem (gazdasági- pénzügyi, munkaügyi ) Az utolsó munkahelyem felszámolás miatt megszűnt, ebben a csúcsvezetők telhetetlensége és csalások sorozata játszott közre, így 1200 dolgozó munkahelye megszűnt.Természetesen ahogy a bajok kezdődtek…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.05 15:12:05
@teddybear01:
A MAC et Apple szakszervízbe kell vinni, vagy onnan hívni szerelőt.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.05 15:22:51
@teddybear01:
Szerelőt akkor kell hívni, ha nem tudod bevinni, vagy olyan hibajelenséget produkál, amit nehéz mesterségesen előidézni, és a szerelőnek ki kell jönni, hogy lássa, mert áramtalanítás után a szervízben lehet, hogy napokig nem produkálja azt a videokártya hibát. Nekünk épp most volt egy ilyen esetünk. Akkor ők elviszik. Minden más esetben be kell vinni - ahogy én is írtam - mint minden más hordozható terméket. 7 éves iMacekhez meg lehet, hogy nincs már alkatrész. Aki a Mac et választja munkához, annak sajnos 2-3 évente meg kell venni a legújabbat, és akkor nem lesz alkatrészprobléma. Nem kötelező Mac gépeken dolozni. Lehet venni a Media Marktban meg az Árgépen jó kis PC desktop gépeket előre összeszerelve. Akkor azt kell venni. Abban egy konyhaasztalon vajkenőkéssel is lehet alkatreszt cserélni, és a kellő alkatrészt az első angyalföldi websoban meghozzák másnap és kis cédulával ott lesz a raktárszobában az eladő fölötti polcon. Egy külső vinyó és egy videokártya között a nevedre.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.05 18:54:38
@Frucsasz, az őzikelány:

Hát nyilván ilyen is van, és valóban szektortól függ. Persze az én szektoromban nem nagyon dolgoznak 50 felettiek ügyfezető alatti posztokon, mert a reklámszakmát általában 40 éves korig lehet bírni max idegileg, sőt még az a kor is ritka.
Tegnap a show után már tölthettük az iTunes 10-et, amit Steve Jobs major update-nek nevezett. Lássuk, látszik-e ez számunkra is. (SPOILER: nem)Az új iTunes fő képessége, a Ping, ami tulajdonképpen egy újabb burkolt módja annak, hogy mindenki kövesse Lady Gagát, nem elérhető…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.02 15:35:16
@Bambalazs:

és vajon mikorra csinálnak megint szép designt? Mert most nincs kedvem iTuneozni.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.09.02 15:36:34
Noha iPhone-t nem kapunk a héten, a T-Mobile vigaszképp ingyenes magyar térképet ajánl a Navigon szoftveréhez. Íme a közlemény:Az App Store-ban elérhető Navigon select T-Mobile Edition navigációs szoftvercsomag számos kényelmi funkcióval és a NAVTEQ térképgyártó legfrissebb…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.08.30 17:00:52
@LeGaS:

Hát én extrák alatt igazán a bónusz csomagot értettem. Szerintem ezek mind letöltődtek, ezek a vásárlások csak aktiválják a dolgokat. Ugyanis én a bónuszhoz regisztrálam, mindent telefonon csináltam. Oda jött a mail, onnan mentem a webre, regisztrltam, onnantól kezdve a telefon engedte letölteni a bónuszt. Két napja megvettem a prémium csomagot hozzá (9.99 Eur), ahhoz már nem kellett semmit csinálni, de letültés sem volt. A telefonon rámentem, beírtam a vásárláshoz a kódomat, és kíírta azonnal, hogy aktiváltam a prémium csomagot. Nem volt letöltés itt sem.
@L.A.:
Jó, hát engem a tavasszal készült iGo térkép át akart vinni a Kálvin tértől a ferenciek terére a Károlyi mihály utcán, ami évek óta le van zárva, de másfél éve biztos. Én 2009 januárjában költöztem haza Pestre, és akkor már nem volt járható. Az azóta megjelent igo térképek mindegyike keresztül megy rajta.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.08.30 17:01:56
@LeGaS:

Lehet, hogy az a kulcsa egyébként, hogy telefonon kell csinálni az egész műveletsorozatot... Fene tudja.
Hivatalosan ugye hiába kéred, egyetlen hazai Apple-boltban sem tudod megvenni az iPadet, sőt, még durvábbat mondok, arról sincs hír, hogy mikortól lehet megvásárolni Magyarországon az Apple áprilisban bemutatott tabletjét. Akárhogy is nézem, lassan öt hónapos csúszásban vagyunk,…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.08.25 14:29:10
A "hivatalos" jellemmeghatározás:

A fukar

A fukarság nem dicséretes jellemvonás. A fukar betegesen takarékos, fösvény ember. A fukar annyira túlzásba viszi a takarékosságot, hogy még a szükséges kiadásokat is százszor meggondolja.

A fukar a kedvesének is olcsó virágot vesz. Ha nyilvános adakozásról van szó, a fukar sosem teszi közhírré a potom összeget, mellyel hozzájárul. Ha esküvőre hívják, a fukar nem udvariasságból teszi borítékba a pénzt, hanem hogy ne lássák, milyen keveset adott.

Ha fukar asszony háztartási alkalmazottra bízza a háztartását, a kosztját beszámítja a fizetésébe. Ha a fukar gyermekét a barátai meghívják egy születésnapra, nem engedi el, hogy ne kelljen ajándékot vennie. Ha a fukar bevásárlóközpontba megy, sosem vesz zacskót, hanem otthonról cipel magával kosarakat.

Ha meghallja, hogy valamelyik ismerőse segítségre szorul, fukar módon kikapcsolja a telefonját és az ajtót sem nyitja ki, nehogy neki kelljen segítenie.

A fukar férj, bár a felesége kocsit vagy épp házat is kapott hozományként, sosem lepi meg őt valami szép ajándékkal, hanem fukar módjára csak valami hasznosat vásárol, ami a háztartásban neki is javára van.

-------

Röviden ilyennek titulálja a Saturn a vásárlóközönséget. Egyszerűen döbbenetes, hogy ilyen szintű, elképesztően rossz reklámkoncepció ennyire favorizálva van. Azt viszont biztosra veszem, hogy egy piackutatásból kiderülne, hogy még egy ceruzaelemet sem adtak el a "fukar" szó miatt.

De a fukar még magának sem enged meg semmi kiváló minőségű árut vagy drága kedvtelést, inkább kopott ruhát s lyukas cipőt visel és nem jár szórakozóhelyre.

Peches ember az, aki fukar alakba lesz szerelmes, de ha valóban szereti, türelemmel és pozitiv példával kigyógyithatja őt e kellemetlen “betegség”-ből.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.08.25 15:53:12
@firg_firg:

"fukar = aki sporol az itt vasarol"

Igen, valószínűleg ők is így értelmezték félre és vitték mellékvágányra.

"kilog a sorbol, atviszi az ingerkuszobot"
Ez nem szempont. Ezzel az erővel elgázolt kutyát is lehet a reklámokra tenni. A fenti két szempontnak az is megfelel.

"ha ilyen vagy ide gyere"

Látod itt csúszik félre ez a reklám, és ez a reklám kudarca, ugyanis ennek van egy üzletellenes folytatása logikusan, azaz, "ha nem ilyen vagy, akkor ne gyere ide".
Holott az üzleti cél az, hogy "bármilyen vagy, itt vásárolj". Ezért rossz ez a reklám.

"aki meg sporolni akar az titokban kicsit fukar is"
Ez nem igaz, én is spórolni akarok, mert nem vagyok gazdag, mégsem vagyok fukar. (Kicsit sem).

"de nehogy ma en magyarazzam a 0 ev reklamtapaszalatommal :-)"

Nincs az a reklámtapasztalat, amivel ezt a rossz reklámkoncepciót meg lehet magyarázni:) Lehet 100 év is, akkor sem fog menni. Én sem tudom megmagyarázn (bár értem, hogy mit szerettek volna mondani, de nagyon rosszul tették mindezt)

Ja és van még egy kedvencem a Vodafone-tól, az Aréna Tescóval szemben lévő óriási pószter. Ezen egy vizipólókapus van elég bamba tekintettel, aki éppen széttárt karokkal, elszántan készül a támadás kivédésére, és a szlogen pedig: "Tárt karokkal várjuk". Ezt nyilván valaki kitalálta - gondolom csapatszponzorálás van a háttérben - prezentálta, megvették, kirakták, ott virít. Én értem a hasonlatot, nagyon frappáns, meg tárt karok meg minden, csak van benne egy kis probléma. Nyilván az üzenet azt jelenti, hogy a vásárlót tárt karokkal várja a Vodafone, akárcsak a labdát a kapus. (Kezd derengeni a probléma?) Mert ugye a kapus célja az, hogy minden áron megakadályozza, hogy a labda bejusson. A Vodafone célja meg az, hogy minden áron elérje, hogy az ügyfél bemenjen. Tehát a szlogen két tökéletesen ellentétes (szinte már fekete vs fehér) cselekményt állít párhuzamba és a bejutás minden áron való megakadályozásával illusztrálja a beinvitálási törekvést. Ehhez is nagyon gratulálok.
Az ovlasok szíves figyelmébe ajánlom Dr Morcz legutóbbi bejegyzését, amelyet itt találtok: Megkongatták a vészharangot a neurológus professzorok   Sziasztok, Szeretném az egy héttel ezelőtti történetemet megosztani veletek. A kórházat és az orvost nem szeretném…..
Iszonyatosan hosszú nyűglődés után döntött arról a Starbucks, hogy belép a magyar piacra. Ezzel gyakorlatilag az összes jelentősebb konkurenciát beengedte maga elé, majd kiválasztotta Budapest legbénább helyszínét, a kissé már lelakott, kellemesnek egyáltalán nem mondható…..
Tegnap éjjel  történelmi választási eredmény született: a Fidesz minden eddiginél nagyobb támogatottságot kapott, az MSZP csúnyán elbukott, a Jobbik és az LMP váltja a parlamentből kihullott MDF-et, SZDSZ-t. Minden újság, minden tévé a politikusokat leste, tele a net…..
Fejben nyilván sokan lejátszották, hogy megkapják a kiállítás élőben épülő tuning verdáját – Stump Andris szerint egész tisztességes, folyamatos pörgés volt az ajándék V-ös Golf körül a három nap alatt. Tehát bőven voltak olyanok, akik gondolatban a mesterekkel…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.04.05 20:50:51
     Miután viszonylag hamar, talán már éjfél felé elég pontosan fogjuk tudni, hogy kit szabadítottak rá a választók az országra a következő négy évre, viszonylag korán reggel ott fogunk ülni a gép előtt és bogarásszuk az érdekességeket, a nap során…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.04.05 20:45:59
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
Urbán Gorilla (törölt) 2010.03.26 15:37:05
@Logan Grimnar:
"Ugyanis én, apám, nagyapám, sőt a világhírű Teller Ede is így nőtt föl és lett normális ember."
Azért mielőtt ezt így kategórikusan kijelentenénk, ki kéne töltetni velük egy MMPI-2 tesztet. Meg úgy általában a végzős általános, vagy középiskolásokkal. Csak hogy tudd, mi az, az egy olyan személyiségteszt, ami a világon a legkomplexebb, 12 fázisban vizsgálja az emberi személyiséget, lehetetlen félrevezetni és megtéveszteni. Két lehetőség van. Értékelhetetlen, mert hasraütve írt az illető, értékelhető, és tökéletes személyiségképet ad.
Az ilyenekből derül ki az, hogy az ember valójában mennyire "normális".

nekem kár jönni egy egy nagy koponyával, mert évente százezrek végeznek ezekben az intézményekben, és alkoholizmusban (lakosság 10%-a), és ongyilkosságban azért jobban állunk, mint professzorok gyártásában.

"Gondolj csak bele pl. egy sebész szakmájába, vagy akár egy híd tervező szakmájába!"
Ezeket mind csoportok csinálják, sok sebész, sok hd tervező, hogyha valaki megzakkan, hibázik, esetleg rossz döntést hoz, mert téved, máshol jár az esze, akkor a többiek korrigálják.

"Hogy ehhez az iskolát nevetve végezte el mert született zseni volt, az ötöst kirázta a kisujjából, vagy vért izzadva tanult ugyanazért az ötösért mert csak a szorgalmával lett az aki, és nem volt zseni, ez irreleváns! "

Hogy lenne irreleváns? Aki a kisujjából kirázza, annak többet kell adni, hogy megdolgozzon. Viszont egy gyerek ne izzadjon vért. Abból jó nem sül ki.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.03.26 15:45:18
@Makk Ász:
A liberális, konzervatív, jobboldali, baloldali szavak akkora katyvaszt alkotnak magyarországon, hogy nem hiszed el. Pld amit a Jobbik hirdet, a nagytőkések felszámolása, a kivételezettek elüldözése, számonkérése, a társadalmi szakadék megszüntetése, a nép hatalma a marxizmus-leninizmus legbrutálisabb baloldali alapelve.
Urbán Gorilla (törölt) 2010.03.26 17:33:18
@Karcolt lendület:

"OK, akkor a többi minden bizonnyal a hollywoodi forgatókönyvírók írói munkásságának része."

Ezért kapják a fizetésüket, ebből vesznek tejet, kenyeret, ferrarit.

"De gondolom, a gyerekeid egy kellemes kertvárosi környék középosztálybeli, meglehetősen stabil értékrend szerint nevelt gyerekeivel jártak együtt, akiknek nem kellett külön elmagyarázni, hogy a tanárt többi kevésbé illik komolyan venni és tisztelni."

Igen, ez valóban így van, de tudni kell, hogy az észak-amerikai kontinens jórésze ilyen. Még a bűnözésről elhíresült városok kertvárosi részei is ilyenek. A bűnnel, droggal teli dzsungel az egy sztereotípia, ami városok egyes városrészei jellemző. A társadalom jórésze nem ilyen.