Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SI

494 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7 - 10 éveseknek Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni…..
Turizmus Világnapja ingyenes belépés és délutáni tárlatvezetés   2016. szeptember 27., kedd Ezen a napon mindenki számára ingyenes belépést biztosítunk, továbbá 17.00-tól ingyenes tárlatvezetést tartunk a „Vendéget látni, vendégnek lenni” – Vendéglátás-történeti állandó kiállításunkban. A…..
  Nágák, Elefántok, Madarak – Viseletek Délkelet-Ázsia szárazföldi térségéből címmel nyílik új időszaki kiállítás a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. A szeptember 30-tól látható kiállítás anyaga Délkelet-Ázsia meghatározó művészi kifejezésformáját, a textilművességet követi nyomon. Ez a…..
PÁRIZSI ÉJSZAKAA Modigliani-kiállítás finisszázsa2016. október 1., szombat, 19.00–24.00, C épület Október 2-án, vasárnap látható utoljára a több mint nyolcvan alkotást felvonultató Modigliani-tárlatunk. A szombati finisszázs-esten hosszított nyitvatartással várjuk mindazokat, akik szeretnék velünk…..
Asztali beszélgetések... PARTI NAGY LAJOS és SZÜTS MIKLÓS disputája Petőfi Irodalmi Múzeum /Budapest, V. Károlyi u. 16/ + élő internetes közvetítés 2016. október 27. (csütörtök) 18:00 Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve következő disputájára…..
Sarah Connort újra mozivásznon üldözi a Terminátor   Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba a klasszikus, 1984-es Terminátor. James Cameron kultikus sci-fi-akciófilmjének digitálisan felújított változatát Budapesten a Corvin moziban és országszerte számos további…..
Modigliani 2016. június 29. - 2016. október 02.  Az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást (köztük 61 Modigliani-művet) – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és…..
    Több mint százezer látogató volt eddig kíváncsi a Magyar Nemzeti Galériában április 22-én nyílt, a 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt, Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című kiállításra. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso…..
  Múzeumok Éjszakája - debreceni, berettyóújfalui, kunszentmártoni és miskolci múzeumok programjait díjazták   A debreceni Déri Múzeum, a berettyóújfalui Bihari Múzeum és a kunszentmártoni Helytörténeti Gyűjtemény programjait találta legvonzóbbnak a zsűri az idei Múzeumok Éjszakája „Hősök,…..
Julie de Bastion kiállítása a Mamaison Hotelben   Mamaison Andrassy Hotel Budapest Munkácsy Mihály utca 5-7., Budapest,   Julie de Bastion (UK) kiállítása, amelynek létrehozását Márai Sándor "Ég és Föld – Az utak" című műve inspirálta,…..
JÚNIUSI PROGRAMJAINK                                       3. péntek 17 óra COLORCOM MEDIA Balassa Bence: A kalózkirály fiai A kötetet bemutatja: Boldizsár Ildikófacebook esemény 6. hétfő 17 óra MAGYAR PEDAGÓGIAI TÁRSASÁG Abszolút pedagógusok A kötetről…..
  A Fővárosi Nagycirkusz története egészen 1889-ig nyúlig vissza, amikor a Fővárosi Tanács jóváhagyta a nagy, világvárosi Wulff-cirkusz felállítását. Wulff Ede holland cirkuszigazgatót bízták meg, hogy a Városligetben egy állandó cirkuszt építsen és működtessen. A megnyitás utáni első két…..
Aktuális időszaki kiállítások 2016. április 22. - július 31. A 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című tárlat, amelyet a párizsi Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria,…..
  Emberpiramist építenek a Fővárosi Nagycirkusz előtt a világnapon 2007 óta április harmadik szombatja a cirkuszművészet ünnepe. A korábban Európai Cirkusznapnak nevezett esemény híre gyorsan terjedt, és vonzónak bizonyult a Föld minden szegletében, így 2010-től már Cirkuszi világnapként került…..
A klímaváltozás és a nem megfelelő higiénia milliók vízbiztonságát veszélyezteti Az UNICEF Instagram kampányt indít ma, a Víz Világnapján A cél, hogy milliók számára biztonságos mennyiségű és minőségű vizet juttassunk, még nagyobb kihívás lesz a jövőben a klímaváltozás…..
     Könyvbemutató:                                    A bemutató résztvevői: Papp Márta zenetörténész, Kovács János Kossuth-díjas karmester és Mácsai János zenetörténész.                                                               A beszélgetés moderátora: Fazekas Gergely, zenetörténész, a…..
FRIED ILONA: ŐEXCELLENCIÁJA KÍVÁNSÁGÁRA – SZÍNHÁZ, KULTÚRA ÉS POLITIKA A FASIZMUS OLASZORSZÁGÁBAN című könyvének a bemutatója. Időpont, helyszín:2016. március 23.(szerda), 18.00KOSSUTH KLUB | Klubterem1088 Budapest, Múzeum u. 7. A könyvet bemutatja KELEMEN JÁNOS. Az újonnan alapított Olasz…..
Ingyenes komolyzenei koncert Chopin, Scriabin és Dohnányi műveiből a Sajtóházban! Időpont: 2016. március 18. (péntek), 19 óra Helyszín: Sajtóház, Mikszáth-terem Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a Darabok: Frédéric Chopin: Asz-dúr ballada, Op.47, No.3 Alexander Scriabin: gisz-moll…..
Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer a Vad Szigetköz után egy újabb világszínvonalú természetfilmet készített, ezúttal Vad Kunság – A Puszta rejtett élete címmel. Az Alföld gazdag élővilágát a maga “vadságában”, epizód-szerű történeteken és látványos…..
Húsvét a Galériában - Családi nap kicsiknek és nagyoknak2016. március 19., szombat, 11.00-14.00Locsolás, tavaszvárás, hímes tojás - mi jut ezekről az eszedbe? Eredj a nyúl nyomába és ismerd meg a húsvéti ünnepkört a múzeum festményeinek segítségével!11.00-14.00 óráig kreatív műhely: Készítsünk…..
  2016-03-17 19:00 Talmud, Tóra és a többiekGábor György előadás sorozata 2016-03-18 19:00 Klezmer- péntek vacsorávalSabbathsong Klezmer Band 2016-03-19 15:00 Kripli MariLázár Kati Jászai Mari estje 2016-03-20 19:00 A Pulitzer-ügySzíndarab 2016-03-21…..
2016.02.26-03.06.   Február 26. és április 2. között a francia nyelvű kultúra legjavát ismerheti meg a közönség a Budapesten és számos vidéki nagyvárosban megvalósuló Frankofón Fesztivál keretében. A fesztivált indító Frankofón Filmnapok programjában több mint 50 vetítés, köztük 30 premier előtti…..
Tavaly decemberben a Firenze és az Uffizi képtár 3D-vel indult útjára A művészet templomai című sorozat, amely Itália gazdag művészeti örökségének kiemelkedő alkotásait mutatja be a mozivásznon. Ennek második része, A milánói Scala – A csodák palotája a klasszikus zene és előadóművészet egyik…..
A Kiscelli Múzeumban 2016. májusában új időszaki kiállítás nyílik #moszkvater/A Széll Kálmán tér története címmel. Megismerhetjük a Széll Kálmán tér újkori történetét, felidézhetjük azokat a régi időket, amikor téglagyár vagy sportpálya tette ismertté ezt a városrészt. Nem maradhat el az…..
2. kedd 17 óraJELENKOR KIADÓA Jelenkor Kiadó életműsorozatairól - Mészöly Miklós, Polcz Alaine ésNádas Péter műveiről - beszélget Bagi Zsolt filozófiatörténész,kritikus, Szörényi László irodalomtörténész és Szkárosi Endre költő,műfordító, kritikus, irodalomtörténész.A beszélgetést Szolláth Dávid…..