Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boromir_

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kigondoltam KRESZ módosítás 2011 2010.09.16 07:07:00
A Kigondoltam! közlekedéstechnikai tagozata a kormány felkérésére elkészítette a KRESZ 2011-es módosítási tervezetét. A módosítások figyelembe veszik a megváltozott közlekedési kultúrát, igazodnak a korszerű európai normákhoz és a hazai gyakorlathoz úgy, hogy növelik a…..
DKV figyelő Durvaság a villamoson 2010.07.07 11:19:00
Tegnap a villamoson egy durva esetnek voltak szem és fül tanúi Marika és munkatársai. A villamoson az ellenőr neki rontott egy fiatalnak. Ordibált, szidta az anyját. Az előzményekről nem tudunk. Mivel rezzenéstelen arccal tűrte arra lehet következtetni, hogy nem volt jegye, vagy…..
Boromir_ 2010.07.08 10:10:21
Kedves @1 kolléga!:

"átadni "„érvényes bérletét” ellenőrzésre, ami pedig kötelező és az utazási feltételek is elő írják!"

Sajnos ez igy ebben a formában nem így van.
A bérletet/jegyet felszólitásra be kell mutatni nem pedig átadni. Én se adom át sosem mert fogja kidobja az ablakon/zsebreteszi aztán megbüntet. Van neki két haver tanunak
Igy elesek attól a lehetőségtől hogy utólag az bérletet bemutassam (ismét) az Akácfa utcában.
Ne keverjük össze azt az esetet amikor hatősági (pl Rendőrnek) személynek át kell adni a papirjainkat (természetesen miután bemutatta a rendőr igazolványát ). Ő akár kényszerithet is a személyes okiratokk átadására felszólitás után DE az ellenőrnek ilyen joga nincs.
Az már egy másik lapra tartozik, hogy miért pont az érvényes bérlettel rendelkezőt vegzálják. Önök itt szolgáltatnak nem is kevés pénzből ráadásul európai szinvonalra emelkedett árakkal. Ehez kéne igazodni.
Mai történetünk helyszínén én is minden nap járok, gyakran égnek áll a hajam attól, amik a gyalogosok, kerékpárosok, robogósok, autósok, egyszóval mindenki művel nap mint nap. Persze ez biztosan máshol is ilyen mértékű, csak itt járok a legtöbbet. És ez még egy nyílegyenes…..
testmódosítás Branding arcon 2010.02.05 12:05:00
Ez a remek minta elektro-kauterrel készült, és valószínűleg pokolian fájhatott. Más testrészen sem lehet túl kellemes a kauter-branding (bár a legtöbb ember szerint korántsem olyan durva, mint amennyire mások gondolják), de az arcon végzett beavatkozások mindig jobban…..
Alapvetően optimisták a síutakat kínáló utazási irodák, ez derült a sítv által a HóShown végzett felmérésből. A megkérdezett utazási irodák többségénél azt mondták, hogy érződik ugyan a gazdasági válság hatása, de mégis jobban indult az ősz, mint amire a nyári…..
autózz! Elütöttem egy motorost 2009.07.29 10:06:00
Levélíró nevű levélírónk remélem tudja, hogy mire számíthat azzal, hogy az alábbi történetet megírta és elküldte nekünk, mert a mi kommentelőink aztán marhára nem szoktak kíméletesek lenni. Biztos ezért van az, hogy a beküldők nagy többsége soha többé nem jelentkezik az…..
A szegény, aknába zuhant kisfiú tragédiája természetesen meg- és beindította a Homár levélíróit is, hétfői lábrepesztős posztunk után jó pár levél csattant a  postaládánkban. Itt van kettő. Az elsőből az derül ki, hogy milyen kicsinyesen járt el az Aquaworld azzal a…..
Boromir_ 2009.07.29 11:14:34
@BRandom: "Ha felrobbantjuk, és beszántjuk az egész területet majd beültetjük puha fűvel akkor se fog változni semmi! "
Dehogynem tolunk nyugatra ez tortenik nincs kecmec meg magyarazkodas. Bezarjak soval hintik beszantjak agyonbuntetik. Nem az utolso senki alkalmazottat szivatjak. Fejetol buzlik a hal hat le azzal a fejjel.
A Zugügyvéd az alábbi üggyel elköszön egy hétre, szabadság miatt:  Kedves Zugüdvégy!Szeretném kérni mihamarabb a segítségét. Az történt ugyanis, hogy a szomszédom megelégelte a kertjébe űrítő macskákat.Végső elhatározásában úgy döntött, hogy patkánymérget…..
Boromir_ 2009.07.21 20:58:25
@kolbászoszsömle: Szia mit szolnal ha a kisfiad veletlenul atmaszik a szomszedba egy labda utan s megsezi a szomszed patkanymerget mert ot meg az zavarta hogy valaki/valami bemaszik a kertjebe...
Szerintem egy bloki a megoldas egy jo kis kutyus foxi-t vagy barmilyen kistestu kutyus aki majd jol elzavarja a macseszokat. Lehet a kisfiad is orulne egy kutyanak. A szomszedom kisfia allandoan a kutyaval jatszik nincs is macska gondolom naluk pedig van homokozo.
autózz! Ki a hibás a balesetben? 2009.07.14 16:19:00
Az ilyen rajzokból látszik, hogy kinek van marha sok szabadideje. RCH így nyáron nem lehet elfoglalt, mert olyan ábrát rakott össze nekünk, ami simán mehetne egy kresz oktatókönyvbe a "Mit ne csináljuk így" példák közé. Persze előbb kéne csinálni ilyen példákat, mert…..
Boromir_ 2009.07.15 15:16:48
@kpetya: En nem irtam le semmi "kifogas"-t ecceruan arra reagaltam hogy miutan kifogytal az ervekbol leirtad nem muszaj motorra ulni mert az auto nagyobb biztonsagosabb erre reagaltam ugy hogy ezt a kamaz-os kamionos is mondhatja neked es akkor mar nem fogsz ilyen blodseggel elojonni ennek mar az ovodaban se volt ertelme amikor egymasnak dicsekedtunk kinek van nagyobb talicskaja autoja stb.. A motoros IS egyanragu kozlekedesi fel ha O ugy dont a sav bal oldalat hasznalja azt had tegye meg TE az egesz savot hasznalod meg akkor is amikor a 60- 120 kg testedet egy 1 - 1,5 tonna -s autoval viszed. En a bicikliseket is ugy kerulom ki mintha az egesz savot elfoglalnak oldalt MERT tiszteletben tartom a jogukat a tulelesre.

Egy auto kormanyat lehet hirtelen felrekapni pl ha hirtelen egy katyu vagy gyalogos/biciklis eled kerul. Ha nem jonnek szembe semi bajod nem lessz. Mindez motoron ugy nez ki hogy ha felrekapod akkor minden bizonnyal el fogsz esni de igy jarhatsz egy katyu nyomvaju miatt is.
Egy ilyen eses egy atlag sportmotoron alaphangon 250.00-700.000ft kar nembeszelve a szemelyi serulesrol.
Kressz ismeret ide vagy oda vigyaznunk kell egymasra megha irrital is ha valaki feltart nincs jogod ot lepaszirozni az utrol mert a savon beluli elozest egy motoros igy eli meg.
Ha egszer felulsz egy mocira mag fogod tapasztalni nem jo erzes amikor elzug meletted 1,5 tonna de az se jo amikor 5 percenkent kel egy kivilagitatlan biciklis miat fekez vagy manoverezz. Igy elobb utobb az teszed ami a forgalmi helyzet kihoz megha az autosok tobbsege ezt nem fogja fel mert nem tapasztaljak meg.
Tegnap olyan hízelgő posztot tettem ki a blogra egy kerékpáros tolmácsolásában, hogy cserébe most legalább egy napig őket nem bántjuk. Vannak azért más kétkerekű résztvevői is a közlekedőknek, BÁ a motorosokkal kapcsolatos problémáit vette sorra néhány konkrét példán…..
Hálás köszönetet rebegük az egykori tévés jósból és legendás távgyógyítóból, kikupált Joshi Bharatért a Tv2-nek, hiszen a kristálygömbök és tarotkártya világából szakállánál fogva előrángatott joviális úr végre az egykori bioponkettesre is elhozta azt a semmihez sem…..
Itt a jó idő, és vele együtt egyre több veszély leselkedik a biciklisekre, gyalogosokra és autósokra egyaránt. A kétkerekűvel közlekedők sokszor kerülnek összetűzésbe az négykerekűekkel, utóbbiakban pedig sokszor megáll az ütő az öngyilkos hajlamú bátor versenyzőktől. De…..
 Tegnap Kínai Kálmánnal és Trágár Tónival lelkesen belevetettük magunkat a tavaszi tüntetésbe. Mindketten készítettünk videót, az övé profibb, de az enyém aranyosabb. A képeim természetesen remegnek.  Találkoztam Gyurcsány-vudubaba árussal, gázzal lefújt nénikkel…..
Ismét kezdtem azt hinni, hogy senki nem tud már olyan újdonságot írni nekünk, amiről még sosem esett szó itt a blogon. Miklós mégis ilyet küldött nekünk, történt ugyanis, hogy találtak egy gazdátlan és igencsak megkopasztott autót, de mivel nem lett bejelentve az eltűnése,…..
Érdekes, hogy Tamás felvállalja azt, ami sokakban valószínűleg visszatetszést fog kiváltani. Már csak azért is, mert tükröket lerugdosni autókról nem épp nemes cselekedet, akármi is legyen a kiváltó ok. Levélírónk pedig már magával vitt motoros pályafutása során hármat is.…..
Boromir_ 2009.04.08 16:40:16
@Sámson, a szadista szatir: "Egyébként én nem hiszem, hogy egy sportmotor kevesebbet fogyasztana a kocsimnál"
altalaban igen ha esszel mesz :)
az enyim 600as ha finoman docogok akkor 4.8-5.1 el beeri ha huzom neki akkor is max 6l/100.
Ha már délelőtt a jó idő okán képbe kerültek a motorosok is, jöjjön most Potha levele az autózzblogbeliekhez, ami valami egészen fatális véletlen miatt egy motorost állít főszereplőként a történet középpontjába. Gyönyörű idő volt ma vasárnap(04.05). Elmentünk…..
Boromir_ 2009.04.06 16:12:26
"Sajnos nem vettem észre, hogy közben egy motoros odaért a seggünkbe és Ő is a külsőben van, nem tudom miért, lehet akkor ért oda, vagy már ott volt nem láttam a tükrökben. Gondolom ráhúzhattam, mert nagy motorbőgést hallottam meg rázta a fejét."

Tehát akkor beértél egy belső sávban közlekedő nálad lassabban haladó járművet s ugy döntöttél hogy jobbról (amennyiben lakott területen kivül vagy szabálytalanul) megelőzöd.

A következő dolgok közül gondolom egy valami kimaradt.

1. Kitetted jobbra az irényjelzőt, hogy sávváltási szándékodat jelezd.

2. Középső majd jobb oldali visszapillantó tükörben meggyőződtél, hogy manővereddel senkit nem kényszeritessz sebessége vagy iránya hirtelen megváltoztatására. (elsőbség adása egyenesen közlekedőnek)

3.A manőver megkezdése előtt jobb oldlra kissé hátra pillantva meggyőződtél hogy meletted illetve közvetlenül mögötted senki nem közlekedik a visszapillantó tükör holterében.

Ha ezeket mind végrehajtottad a kormány mozdulat előtt akkor te meindent megtettél, mentségedre lehet hogy feltételezhetően a motoros a megengedett illetve elvárható sebességnél sokkal gyorsaban haladt így a fenti sáv váltás előtti előkészületek és a tényleges manőver közt eltellet idő alatt ért melléd/mögéd. Ehez amugy elég gyorsan kell menjen de előfordulhat ez is, ilyenkor szerintem a motoros a hibás.

egy motoros akit 3 hónapja így ütüttek el.
Mandiner blog Bolond-e Ön? 2009.03.31 11:01:00
Ne kerteljünk, közélet iránt érdeklődő ismerőseink és kommentelőink körében végzett megfigyeléseink szerint kis hazánkban egyre többen kezdenek megbolondulni. Talán Gyurcsány a hibás, talán a globális felmelegedés, talán a zsidó-etruszk összeesküvés, mindenesetre…..
Boromir_ 2009.03.31 16:57:20
@szubjektiv: Hat igen lehet ez ironia ami lehetne jogos is. Nemzorog a haraszt ha nem fujja a szel. A fenti pontokbaszedett jelenseg okait kene boncolgatni ez igaz de azt az 1. pontot mar akkor is kiszednem. Lehet nem vagyok egyedul azzal a velemenyemmel legalabbis remenykedem, hogy vannak dolgok pl kiralyaink zaszlaja koronaja stb melyeket magyar embernek nem illik gyalaznia. Persze elfogadom hogy valakinek e teren magasabb a tureshatara ettol meg nem bolond. Kicsit ez a dal jutott eszembe mikor a fenti pontokat olvastam.
a blog ironak talan fel sem tunik lehet a bolond tobbseg okkal valik a pontokba szedet elvek kovetojeve nem csak ugy magatol megbolondul...

"Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak"

Z
Boromir_ 2009.04.01 11:10:08
@nadivereb: Sajnos ez nem megbujas az emlitet uralkodohaz Anjou Cimereben is OTT van az arpadsav mintahogy szinte mindenhol ott van mert ezek a savok jelképezik a kárpátmedence egységét. Erdekes dolog erdemes utánanézni. Tul kep az 1848 szabadságharc piros fehér zöld je előt mindenhol ott van. Sőt a jelenlegi cimerünkben is !!! Én elhiszem hogy vannak akik ezzel takaróznak de a többség nem. Én hagyományörzőnek tartom magam valamikor hasonloan gondolkodtam de azota kb 10 eve olvasok tortenelmet kulonbozo forrasbol s most mar buszke vagyok erre a zaszlora is barki is mocskolja. Hagyomanytisztelokent elkeserit, hogy minket nemzeti gondolkodasuakat allandoan a "fasiszta" "szelsojobb" "naci" skatujaba pakolnak be olyan emberek kik valojaban nem rossz emberek csak meg vannak vezetve mintahogy en is megvoltam de kileptem belole. (6 eve nem nezek TVt , hetente olvasok el egy konyvet kb es miden hirt tobb forrasbol olvasok internet)
En nem akarlak meggyozni az EN igazamrol mert az lehet csak ram ervenyes csak szeretnem ha elgondolkodnal azon nem kellene e mondjuk utanaolvasni utananezni dolgoknak ird be csak kezdetnek a google ba arpad sav tortenete heraldika. uralkodo hazak talalsz ott eleg sok erdekeset.
Zoli
Boromir_ 2009.04.02 11:51:24
@A Nép - Te vagy!: Kedves nep Te vagy

"De akármiről van szó, nagyon nem bírom a mellébeszélést, a hamis érveket."

Minden vitaban el szokot erkezni egy pillanat amikor valaki ervek helyett csak egyszeruen bekategorizal valakit/valakiket vagy eleve hamisbnak allitja be a masik erveit.

Mivel az en hozzaszolasomra valaszoltal az altalad felvazolt ervrendszer ram is ervenyes sajnalom ezt mert en pl nem vadoltam meg senkit sot nem is hiszem hogy barki direkt tiporja szamomra fontos de mas altal nem tisztelt vagy betiltani kivant nemzeti szimbolumokat, inkab ugy gondolom hogy ez a tudatlansagbol fakad. Evekig azt tanultuk a suliban hogy egy vesztes horda vagyunk minden csatat elvesztettunk kesz csod az epp vita targyat kepzo zaszlo is csak azert fontos mert szemben kozel 800ev haszlalataval par evig gyilkosok takaroztak vele.(nyilasok)
En csak arra szerettem volna ravilagitani hogy ha elveszik e neptol a zaszlajat a nemzeti szineit az erekjeit akkor mar tenyleg csak a nyelv marad.
Vajon egy kisebbseg rakesnyszeritheti velemenyet akaratat a tobbsegre anelkul hogy az frusztraciot okoz ? A valasz NEM. A tortenelemben hiaba is tortentek aljas dolgok mint az altalad emlietett nepirtas arra hivatkozni foleg annak tudtaban hogy az azt megelok tobbsege nem is el mar eros csusztatas de mivel mara megszokotta valt aki vitatja az egybol kategorizalva lessz.
Nekem itt most inkabb azzal van a bajom hogy sokan a sajat velemenyuk helyet amolyan kozhely ervrendszereket vazolnak( talan en is amugy de ezen probalok valtoztatni)
fel ahelyett hogy utana nezzenek dolgoknak.
Mondok egy peldat
Sokat jartam erdelyben es mindig kirohogtem ha valaki felhozta Hunyadi Mátyás királyunkat a románok román királynak mondják mert szerintük ő román származásu volt. Azt amikor utána olvastam kiderült részben igazuk van hisz a Hunyadi család Vlah eredetű. Ettől még sem mink sem ők nem szélsőséges nagymagyar nagy Románok nem vagyunk ha magunknak valjuk !!!
Egyetertek értek veled hogy itt állproblemak vannak de konyorgom legalabb egy kicsit lasd be midket oldal tehet errol nem csak a "zsidozo ciganyozo" oldal a bunos bar toluk en is elhatarolodom. Hanem a masik oldal is, mely ezt felfujva a hatterben csinalja dolgait, csepegteti mindenki tudataba hogy ha valaki esetleg felemeli a szavat vagy nedjIsten lemondasra szolitana a regnalo elit et az mind naci magyarkodo szelsoseg kukaba vele tilcsak be mind kordonok koze mindenkit ki nem ert egyet.
Mindennek ellenere en tobbsegeben egyet ertek veled nem erdemes leragadni a reszleteknek es tenyleg mintha egymas ellen ugrasztas tortenne.
Erdekes kis orszag ez a mienk nalunk minden a feje tetejen all a "liberalisok" nemzeti jelkepek betiltasat szolas szabadsag korlatozasat kovetelik, a "konzervativok" meg forditva kommunista szeru ervrendszert kantalnak (reprivatizalas, kozponti hatalom..:)
Zoli

Magam is gyakran vetődöm mai dupla sztorink helyszínére, a soroksári madarasteszkó parkolójába, ahol az emberek összeegyeztethetetlennek tartják a kétsávos egyirányú utca és a jobbkéz-szabály fogalmát és totál lefagynak. Plusz zavaró tényező, hogy a jobbról jövőknek is ott…..
Richelieu a következő posztot "népszerűtlen írás" megjelöléssel küldte el nekünk  valószínűleg azért, mert ha végigolvassátok, lesznek olyan pontok amivel majd nem értetek egyet, de szerintem szép számmal akad majd olyan is, aki osztja a véleményét. Eljött hát…..
Boromir_ 2008.11.04 14:55:16
Sziasztok en 2 hete mar "csak" autos vagyok 4 ev motorozas utan eladom a nagymotoromat.
Sajat testi epsegem megorzese erdekeben. Sokadszorra tapasztaltam hogy a magyar auto vezetok nem szandekosan de nem kepesek egyutmukodni a motorosokkal.
A helyzet sokat javult de meg edeskeves ez is.
Bar az autosok kifejezetten jobb indulatuak lehuzodnak segitik a motorosokat ujabban DE

A kovetkezo jelensegek annyira elszaporodtak (nemcsak az autosok hanem a motorosk koreben is!!)

1.dupla savvaltas illetve cikazas
2.iranyjezo nem illetve nem rendeltetes szeru hasznalata (ez it BP en kb 50% dobbenetes)
3.oldaltukrok nem hasznalata iletve oldalra nezes savvaltaskor elmulasztasa.
4.elsobbseg meg nemadasa motorosnak (majdmegoldja)
5.piroslampan athajtas (ez a legujjab divat BP en..ujabban)
6.stoptablanal kocsi elejet kilogatas illetve nem megallas
7.biztonsagos kovetesi tavolsag be nem tartasa (motor mogott 30cm el haladas)

hogy csak ido kerdese mikor tortenik meg a fentiekbol baleset ami az autosnak koccanas motorosnak pedig akar az eletebe is kerul.
A jelenlegi anyagi terhek melett egy nagymotor biztositasa illetve "suj ill teljesitmeny" adoja megegyezik egy autoval akar tobb is. Fogyasztasa csak 10-20% kisebb.
En nagyon szeretek motorozni es az anyagi terhek ellenere se akartam abbahagyni a motorozast de a fent sorolt jelensegek miatt ugy dontottem en tovabba nem kockaztatom az eletemet. Remelem ahogy az autosok moralja javult az utobbi evekben ugy talan a kozlekedesi szabalyok betartasanak kulturaja is csak meghonosodik nalunk is. Szerintem teljesen baromsag kampanyolni az autosok koreben a tobbseg remekul egyutmukodik a motorosokkal DE van egy jelentos reteg akik semmilyen kressz szabalyt nem tartanak be Furgonosok taxisok nagyterepjaros tahoarcok es sokan masok akik ugy gondoljak rajuk nem ervenyesek a szabalyok oket a forgalombol ki kellene venni ugy ahogy nem pedig a rendes tobbseget kene abuzalni.
Egy hasolat : nem azt kell agyonbuntetni aki ebedre megiszik egy pohar magyar vorobort es delutan autoba ul hanem azt kell evekre eltiltani a vezetestol aki seggreszegen vezet. Ez a motoros kampany pont olyan mint a zero tolerancia amit most emlitettem.
Remelem nem sertettem meg senkit itt.
Zoli