Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rálf atya

123 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden magára valamit is adó zenei blog, portál megírta, hogy feloszlott a The Mars Volta. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kísérő zenészeket összeverbuváló kreatív páros, a zenéért felelős Omar Rodriguez-Lopez és dallamokat, szöveget szállító Cedric Bixler-Zavala útjai…..
A 90-es években nem voltunk ennyire elkényeztetve koncertügyileg. Egy-egy nagyobb külföldi név ha jött, hetekkel a koncert előtt már számoltuk vissza a napokat, a buli napján pedig már másra nem is tudtam koncentrálni. Szerencsére változtak az idők, manapság az jelenti a…..
Már kedden reggel úgy ébredtem és azt éreztem, hogy aki nem volt ott a hétfői Zechs Marquise koncerten, az kihagyta az idei év egyik legjobb koncertjét. Ma még inkább így gondolom ezt. Tudtuk, a Rodriguez-Lopez familiánál nincs durvább család, aki a rock-pszichedelia vonalon utazna,…..
Az amerikai elnökválasztás megihletett minket is - és bár kellett A hetedik sor utolsó lökése - ezért úgy gondoltam, hogy megpróbálom összeszedni a filmtörténet legjobb elnökeit, azaz azokat a színészeket, akik képzelt, vagy valós amerikai elnökként tűntek fel a vásznon. 1.…..
Rálf atya 2012.11.08 21:29:02
B-oldal The Roots TOP 10 2012.08.08 08:00:00
Holnap a Sziget fesztivál nagyszínpadán fellép a The Roots. Ezzel félig tele van a pohár, félig viszont üres, mert mindezt délután 15:00-kor teszik. 2007-ben a Volt-on megkapták a főműsoridőt, nem értem, hogy azóta a Tankcsapda vagy a Korn mivel lettek nagyobbak, a The Roots mivel…..
Csak bizakodni tudok benne, hogy 30-40 embernél többen értik a post címét. Az A38 csak megvan mindenkinek, de a Zechs Marquise nem feltétlenül. Ők nyilván egy zenekar. Ha a szubkultúra celebvilága felől közelítjük meg, elmondhatjuk, hogy a blogunk által sokat említett The Mars Volta…..
Rálf atya 2012.07.01 16:28:52
@progvog:
Igazad van, én néztem el.
Irigyeid vagyunk mind! Ha már megemlítetted, megoszthatnád, hogy milyen volt a koncert.
B-oldal Big Sir - Old Blood 2012.05.13 08:00:00
A Big Sir Lisa Papineau énekesnőt és Juan Alderete basszusgitárost takarja. Ez utóbbi úr főállásban a The Mars Volta-ban penget. A B-oldal mindenképpen említésre méltónak tartja, hogy februárban megjelent az új albumuk, a Before Gardens After Gardens. Sajnos eddig épkézláb…..
Hál istennek nem minden zenész úgy mutatkozik ba a hivatalos Twitter oldalán, hogy "The official account of Enrico Palazzo"Összeszedtem pár olyat, aki kis színt visz a dologba, valami szokatlant, pojácaságot vagy csak egyszerűen egy szóval oldja meg:Cedric Bixler-Zavala (The…..
Akinek elvárásai vannak egy új The Mars Volta lemezzel szemben, az vagy nem ismeri a bandát, vagy egyszerűen önző. Ez az a zenekar, amelyik nemcsak lemezről lemezre változhat és változik, de akár koncertről koncertre. A zenét szállító kreatív géniusz Omar Rodriguez-Lopez…..
A Red Hot Chili Peppers Snow című számára készült klipet bárki megnézheti, de mától fogva ez felesleges, mert van saját, magyar verziók, hála Dórinak, a lelkes és kreatív Chili rajongónak. A fejébe vette, hogy az eredeti klip alapján készít egy hazait, amiben a…..
B-oldal Burzum - a könyv 2012.03.06 07:55:00
Egy elég érdekes könyvet olvastam. Soha nem rajongtam a Black Metal-ért, csak annyit ismerek a műfajból, amennyi a Zúzda-Megawatt-Headbanger's Ball szentháromságból szembejött. Na jó, ha röhögni akarok, néha megnézem ezt az Immortal videót. Az igazsághoz még az is hozzátartozik,…..
B-oldal Farcry 2012.02.27 07:55:00
Manapság már sajnos annak is hírértéke van, ha egy magyar underground zenekar új albuma fizikai formátumban is kiadásra kerül. Ennél is nagyobb hír, hogy ha az új lemez egy külföldi kiadó gondozásában és terjesztésében jelenik meg. Ez történt a szegedi Thrash-ben utazó Farcry…..
Azon szerencsések közé tartoztam, akiket az Óriás zenekar kisorsolt, így részt vehettem a zenekar különleges, akusztikus buliján, amit a kb. 30-35 főt befogadó Nanushka Beta Store-ban tartottak. Ez a hely alapjában egy üzlet olyanoknak, akik divatos és egyedi ruhákat szeretnének…..
Az elvetemült Volta rajongók már biztos számolják, hogy hányat kell még aludni március 27-ig, amikor is megjelenik a The Mars Volta új nagylemeze, a Noctourniquet.Maga a The Mars Volta név a kreatív szerző párost, az énekes Cedric-et és a gitáros Omar-t takarja, kettejük…..
A Youtube leírás szerint az alábbi videón látható a rage against the machine első koncertje. 1991-et írunk:California, kerti partikezdetben pár bámészkodó, majd diszkréten dagadó nézőserega nyitószám, a Killing in the name még instrumentálisan hangzik el, Zack a színpad szélén…..
A Tündérgyárban szombat este egy ingyenes buli lesz, részleteket lásd a flyer-en és a Facebook esemény alatt. Felhívnám a jelenleg szombat estére programmal nem rendelkezők figyelmét, hogy a DJ szetteken kívül Drum 'n' Dj Live Act is lesz, amiről itt egy kis ízelítő: …..
Imádok könyveket olvasni zenei témában, (ön)életrajzokat, gyakorlatilag csak ez érdekel. Sajnálom, hogy nem hamarabb születtem, vagy nem hamarabb kezdtem el tudatosan követni és kutatni a zenéket és ami mögöttük van. Zenei vonatkozású élmények, történések megélése…..
Rálf atya 2012.01.02 13:23:33
@bandirepublic:
Ha jól emlékszem az a fellépés 1996-ban volt.
Nem tudom menniyre városi legenda, nekem egy akkora főiskolás haverom mesélte, hogy egy csaj állítólag azt mondta, hogy "nem biztos, hogy lesz Therapy koncert, mert egy ot van egy kérdőjel"
Dán kisfilm egy introvertált testépítőről, aki anyucival él, ám egy nap randira hív egy lányt. ..
Rálf atya 2011.12.21 10:23:47
@Csapágy:
Mondj még ilyeneket Csapágy! A nap is ki fog sütni! Óriási.
De régóta vártuk ezt a koncertet és de nagyon. Az új lemez megosztotta a régi rajongókat, de ettől függetlenül a Chili egy élő legenda, sokaknak szinte vallás, pár embernek életmód. Egyezzünk meg abban, hogy zenei síkon mindenképpen egy intézmény, ezt hivatalossá is fogják…..
Gondoltam szólok, hogy holnap este a fővárosi-belvárosi Szabad az Á-ban Dave Grohl néhai és jelenlegi zenekarainak tribute bandái lépnek fel, konkrétan a Nirvana számokat játszó Leaner és a Foo Fighters tribute Monkey Ranch.Infó a flyeren. Jó szórakozást...
B-oldal Újra színen a Seen 2011.11.10 08:00:00
Ha valaki emlékszik az Esclin Syndo-ra -bízom benne, hogy sokan vannak- talán arra is emlékeznek, hogy a hangszereseknek volt egy zenekara, amit egy az egyben magába szippantott Sándor Dani és Berger Dalma, így lett az Esclin, illetve az a zenekar volt a Seen. Nem kell nagy agynak lenni,…..
B-oldal I'm with the Chili Peppers 2011.10.10 07:39:00
Nálam a Red Hot Chili Peppers abba a kategóriába tartozik, akiket nemcsak nagyon szeretek, de maximálisan tisztelek is. Ez a tisztelet abban is kimerül, hogy ha új lemezük jön ki (mint pl. most) megvárom a lemezmegjelenést, hogy megjöjjön a rendelt CD, megvárom azt a nyugodt pillanatot,…..
B-oldal Koncertajánló 2011.09.16 07:00:00
Senki ne felejtsen el ma este a Dürer Kert szabadterére menni Koria Öröm és Vágtázó Életerő koncertre. Aztán meg holnap a hajóra Dereng és istenhátamögött bulira. Ez utóbbi zenekart belátható időn belül nem lehet elcsípni élőben. Szóltunk. Mi szombaton Ljubljanába megyünk…..
A Foo Fighters egy turnébeharangozó kisfilmet dobott ki a netre, mellyel ismét bebizonyítják, hogy egyáltalán nem veszik komolyan magukat. Buzi kamionsofőrködés és közös zuhanyzás a Queen Body Language című dalára, azt hiszem több nem is kell, hogy ismét alátámasszam: ők a…..