Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vakegér II

90 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint oly sokszor, most is alternatív valóság építésével hidalja át azt a problémát a kormány, hogy az ígéretei köszönő viszonyban sincsenek a realitásokkal. Arra használják Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztert, hogy időről időre…..
vakegér II 2023.03.28 18:27:33
@ulpius66: És még néhány agyamosott szerencsétlennek: Szövegértés: egyes!
Amit mindenki tud: Isztambulban annyian élnek, mint Magyarországon Az egyetlen város, aminek egy része Európa, a többi pedig Ázsia Amit nem mindenki tud: Ha utazási iroda szervezésében mész, semmit nem látsz az igazi Isztambulból Ha saját szervezésben, akkor sem. De legalább tutira kapsz…..
Görögországban jártam Azoknak, akik még nem jártak Görögországban, és azoknak, akik e csodálatos ország látogatása után szép emlékeket őriztek a kis hangulatos tavernákról. Tudtad, hogy..; Archestratus volt az, aki Kr. e. 330-ban megírta a történelem első szakácskönyvét. Két-három évtizeddel…..
Sajnos valaki, vagy valakik tönkretették a többhetes gyüjtőmunkámat. A hazánkon kivüli szobrokat (leírás, kép, koordináta, linkkek...) törölték,  a Google a csatlakozást a maradékhoz is megtagadta. Nem gondolom, hogy bárminemű jogtalanságot elkövettem volna, és arról sincs elképzelésem, hogy esetleg…..
A csúcsgasztronómiában rendszeresen felbukkanó új eljárások egyike a pár éve divatba jött sous vide, vagyis szuvidolás. Mindenki mindent boldogan szuvidolt, Megjelentek a méregdrága felszerelések, könyvek, tanfolyamok. Sztárséfek hintették a sokszor egymással ellentétes okosságokat, és a felkent…..
A mai napon bejelentésre került, hogy ASP fertőzött vaddisznót találtak Németországban. A vírus megjelenése az Európai Unió legnagyobb sertéshús-előállító országában várhatóan jelentős piaci zavarokat okoz rövid időn belül az Unió sertéshús piacán...
Ha foglalkoztat a kések világa és akár egy komolyabb gyűjtemény létrehozásába is belefognál, akkor biztosan érdekelnek a legnagyobb készítők munkái. Mint ahogy minden más gyűjteménynél, a késgyűjtők kollekcióiban is vannak bizonyos darabok, amelyeknek feltétlenül szereplniük kell.  Cikkünkben…..
Az idén még nem írtam le a nevét. Emlegetésével tavaly februárban hagytam fel, amidőn Bangóné kolléganőjével megjelent a képviselőház folyosóján, és az újságíróknak felmutattak egy A/4-es papírlapot. Rajta a szöveg: „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” Akkor azon tűnődtem, hogy a magyar nyelv…..
vakegér II 2020.02.18 19:49:39
@Zöldi László: Elnézést kérek. Azt hittem saját véleményt olvasok. Nem tudtam, hogy pénzért mindent meg lehet rendelni (és írni) Mennyi a tarifa?
Csabi Konyhája Mennyei mákos guba 2020.01.05 14:27:41
Érdekes a kapcsolatom a mákos gubával. Sokáig teljes tagadásban éltem, és mint később kiderült tévesen azt hangoztattam, hogy nem szeretem, pedig rá kellett jönnöm, valójában soha nem is ettem, vagy egyáltalán nem emlékeztem rá, mert amikor egy barátom anyukája elkészítette és megkóstoltam, az…..
Annyira szeretem a gulyást és a gulyáslevest, hogy azt képes vagyok egy forró nyári napon is enni - nyilván forrón. Lehet már kulturált méretű, és árú idei petrezselyemgyökeret kapni. Legutóbb, mikor is volt ilyen? Lássuk csak... Tavalyelőtt! Még sok helyütt ilyen olyan elvermelt…..
vakegér II 2019.08.22 09:39:23
@Cormorant: Pedig érdemes tovább olvasni. Rengeteg félre magyarázás, városi legenda, túlbonyolítás van benne. Nekem erről a régi rómaik savanyúkáposzta készítési gyakorlata jut eszébe, akik abban a hitben, hogy ettől savanyodik meg a káposzta, rabszolgákkal vitették körbe körbe az udvaron, hogy állandó mozgásban legyen (a káposzta).
Kicsit több szakmai tudás (nem háziasszonyi hiedelmel) és kicsit visszafogottabb önbizalom nem ártana.
Ha farsang van, akkor farsangi fánk is van. Ez így igaz. de azért van élet a farsangi fánkon túl is! Bár a fenti képen a Holland Oilebol látszik, azért  nekünk elsőre persze a magyar farsangi fánk ugrik be. Fánk mindenhol van. Kicsi, kerek, nagyobb, lyukacsos, pufók, kerekded, keskeny szalag…..
A Fidesznek ma jó napja volt. Sikerült összehoznia egy jó kis csapatépítő foglalkozást. Ráadásul úgy, hogy felébresztette Csipkerózsika álmából a szakszervezeteket, és - nem mellékesen - a pártok is hülye feltételek nélkül jelentek meg. Ha hinni lehet a felméréseknek - és miért ne lehetne - akkor…..
 Manapság nem nagy kaland kiugrani Bécsbe. Nincs útlevél, nincs vám, viszont mindig akad egy kis szellemi és testi táplálék,. amiért érdemes rászánni egy-két napot. Most konkrétan a Claude Monet kiállításra és városháza előtti adventi vásárra gondolok. Nem drágább, mint egy húzósabb balatoni…..
  Megnyílt a híres Wiener Christkindlmarkt. A főbejárat Van persze nekünk is karácsonyi vásárunk a Vörösmarty téren. Azt mondják európai színvonalú. Árban mindenképpen, de hát az emlékezetes Gorenje korszak óta valahogy rácuppantunk a sógorok forralt borára. Ennél hangulatosabban már nem lehet…..
Az ősz talán az egyik legszebb évszakunk. Ilyenkor érdemes egy jó nagyot sétálni az erdőben, vagy például a Budapest közeli  alcsúti arborétumban,  a „legmagyarabb Habsburg”, József nádor egykori kastélyának csodálatos parkjában. Néhány kedvcsináló kép:    Végezetül egy kis…..
Azon - egyre ritkuló - rendezvények egyike, ahol nem a lenyúlás a legfontosabb szempont. Ingyen van a direkt erre a napra kialakított ŐRZÖTT  parkoló, Mindenki annyit fizet a lángosért, amennyit jónak lát. (persze vannak hivatásosok is de hol nem?) Nyitott porták a macskaköves főutcában, ahol…..
A Budapestet elárasztotta a csokiba zárt boldogság hormon. Európa negyedik legnagyobb csokifesztiválját rendezték meg Budapesten. Grillázs, marcipán, retro cukorka, hideg nyalat, flódni, meg persze csoki, csoki, csoki.... Volt persze még millió más édes kísértés, de hát ki tudja mindezt egyszerre…..
Megint egy jó kis (gasztro)fesztivál a hétvégén. Autentikus holland, mexikói, olasz, bosnyák francia és etyeki street food  ínyencségek kavalkádja  az Andrássy úton. Mindent nem tudok megmutatni, de talán " Zabáljcsak" hangulat érzékelhető.  Egy megfogadandó jótanács: A sovány embert könnyű…..
Kánikulában nem nagy öröm a tűzhely mellé állni. Meg persze előtte még a vásárlás, sorbaállás, cipekedés ... .  Tényleg. Mennyivel kellemesebb egy hűvös teremből a csodálatos budai panorámát nézegetni. Már ha valaki éhgyomorra ezt, és nem a süteményes asztalt sasolja, aminek pedig a Peppers…..
 Kánikulában nem nagy öröm a tűzhely mellé állni. Meg persze előtte még a vásárlás, sorbaállás, cipekedés ... .  Tényleg. Mennyivel kellemesebb egy hűvös teremből a csodálatos budai panorámát nézegetni. Már ha valaki éhgyomorra ezt, és nem a süteményes asztalt sasolja, aminek pedig a Peppers…..
Visszavonhatatlanul itt a lecsószezon!  A lecsó a kép alsó harmadában középen látható   Minden magyar szereti, minden magyar másképpen csinálja   és minden magyar állítja, hogy  Övé az egyetlen és valódi  lecsó titkos receptje. Rajtunk kívül még vagy tucatnyi ország fiai és leányai állítják…..
Valletta nem kifejezetten arról híres, hogy rengeteg a látnivaló. Inkább a hangulata az, ami megragadja az embert. A máltai főváros domborzati viszonyai meglehetősen egyediek, így az utcákat járva szinte San Franciscóban érezheted magad. Csak itt pofásabbak az épületek, ezért érdemes sétálgatni a…..
Gasztrófasírt ZELENA MENESTRA 2018.07.17 09:25:57
Ha Dubrovnikban jársz, nem hagyhatod ki a város 500 éve emblematikus ételét, a Dubrovačka zelena menestra-t. A középkorban a plébánosok kedvenc étele. Talán nem meglepő, hogy a neve rendesen megtévesztő (zöld zöldségleves), de ennek nem kell bedőlni. A zöld rész csak a melléklet. Hihetetlenül…..