Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Interstellar Overdrive

1432 bejegyzést írt és 2221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal Foo Fighters @ Sziget 2019 2019.08.22 16:14:19
Az, hogy majd' 10 nappal a koncert után tudom megosztani élményemet veletek, talán válasz arra a kérdésre, hogy milyen nehéz is munka és család mellett (jó minőségben...) blogolni. Nosztalgikus pillanatokat élek át, hiszen anno a mindent jelentette, hogy egy koncertélmény beszámolót kapjon "kedves…..
Nincs a kirakatban a sok sztárfellépő mellett, de egy nagyon érdekes koncerttel kezdődik augusztus 10-én 23 órakor az idei Magic Mirror programja a Szigeten. Színészek és zenészek tisztelegnek David Bowie életműve előtt egy ígéretes főhajtással: Blackstar, Absolute Beginners, China Girl, Fashion,…..
Kezdõdik a Sziget! A mínusz nap beharangozásában nincs nehéz dolgom, hiszen azt hiszem Robbie Williams-et nem kell senkinek bemutatnom. Kicsi a valószínûsége, hogy a rajongók zsebeiben nem lapulna már több hete,…..
Van egy listám, melyen zenekarok / előadók szerepelnek, akiket még látnom kell élőben. Az egyik név az Ozric Tentacles, akiket már simán láthattam is volna, hiszen felléptek pár éve az A38-on, sőt, ha jól emlékszem, Ozorán is. A legendás banda új albumával április 28-án az…..
Smoking Barrels '71 (2014) 2015.01.05 12:00:00
Csak én sokalltam be a karácsonyi-szilveszteri tévében leadott, ezerszer látott filmektől (na jó, a My Fair Lady-t nem lehet megunni, de a többi..)? Ráadásul a moziban is csak limcsi romkom jutott a napokban, ezért minden vágyam egy igazi dráma volt, ami jól földhöz vág.…..
Interstellar Overdrive 2015.01.05 18:10:20
@FilmBaráth: milyen van? magyar van? hol?
Interstellar Overdrive 2015.01.05 20:26:37
@FilmBaráth: megtettem :)
Már tavaly is nehezen küzdöttem meg azzal, hogy 10 szereplőre szorítsam le az év legjobbjait (ennek eredménye lett ez a kissé faramuci összeállítás),  idén pedig ez még ennél is nagyobb feladat lett volna. Ebből arra következtetek, hogy 2014 filmes szempontból egy borzasztó erős…..
Interstellar Overdrive 2014.12.30 15:56:58
@danialves: köszi.

Régit nem is nézel? Vagy az újabb lista?
Interstellar Overdrive 2014.12.30 16:10:02
@danialves: :) 200 film / év? Gyerek mellett tudtam 110 körül.
Interstellar Overdrive 2014.12.30 16:40:40
@danialves: Köszi. Meg a sorozatok :))) A filmekben én már nagyon priorizálok, egy FAst & Furious már nem fér bele, de nem is érdekel.
B-oldal Varázszene az otthonodban 2014.12.27 09:56:10
A Quimby már jó ideje hagyományt csinál abból, hogy december 31-én kiabálós, január 1-én pedig üldögélős évzáró koncertet tart, ez pedig idén sem lesz másképp. A banda - természetesen a dunaújvárosi ugyancsak tradicionális Karácsonyi fellépés után - Szilveszterkor és…..
Arra gondoltam, kicsit formabontó módon nem egy klasszikus toplistában, hanem egy "kedvenc koncert setlist"-ben gondolkodom a Quimby zenekarral kapcsolatban. Több mint egy éve összeszedtem a zenekar általam kedvelt TOP30 dalát, de a dicsőítés mellett egy kicsit ekéztem is a zenekart. Nem…..
In medias res kezdem: nem értem miért jó belerúgni ebbe az „új” Pink Floyd albumba (újszülötteknek: The Endless River) és az arról debütált első dalra (Louder than words). A magyar zenei sajtó persze mindig jobban tudja, de alapvetően a rajongói oldalról is furcsa hangok jönnek…..
Nézve mostanában a filmeket, nektek nem jut folyamatosan eszetekbe a kérdés, miszerint hová tűntek a díszletek? A Great Gatsby "making of" video-ját látva tulajdonképpen maga a díszlet szó kap új értelmezést, azaz tulajdonképpen mit is keresünk. Minek tökéletes helyszínt találni…..
Szeptember elején jelenik meg a Queen egyik legrégebben rögzített koncertfilmje, a Live at the Rainbow. Az 1974-ben tartott koncert a jelenkor elvárásainak megfelelő csomagolásokban jelenik meg, hiszen a legnagyobb dobozban a lemezek mellett korabeli plakát, újragyártott koncertbrossúra,…..
Idén csak három nap jutott nekem az Szigetből, de úgy gondolom, ez elég reprezentatív volt ahhoz, hogy a tavalyi poszthoz hasonlóan kicsit elmerengjek a legnagyobb hazai fesztivállal kapcsolatban. PROGRAM. Tavaly, mint egy pohár víz, úgy ment keresztül rajtam a Sziget, idén viszont…..
Lehet egyesek a Queens of the Stone Age, vagy az Outkast koncertjének nem látását sajnálják, én viszont egyértelműen Nicolas Jaar és Dave Harrington duója, a DARKSIDE szigetes fellépése után sírok, hiszen 3 nap folyamatos szigetelés után az utolsó nappal már nem éltem.…..
B-oldal Jó utat, Robin! 2014.08.12 17:41:41
Elhunyt Robin Williams, mely hírt meglepődnék, ha tőlem tudnátok meg, ugyanakkor mindenképpen meg akartam róla emlékezni, hiszen fiatalságom talán egyik legtöbb filmes élményét tőle kaptam. Rohan az a rohadt idő és gyermekkorunk nagyjai szépen lassan távoznak…..
Szem nem marad szárazon, ha Samuel Barber műve, az Adagio for Strings bárhol felcsendül. Szerintem ez az egyik legszebb komolyzenei alkotás, melyre Hollywood is ráérzett, így számos filmben hallatszik aláfestésként. A majd 70 éves alkotás filmtörténeti szerepe mellett amúgy olyan…..
A nagy meleg tiszteletére összeszedtem pár filmet, melyben legalább egy nap igazán fárasztó hőség volt. A Short Bus nincsen benne. 1. Kánikulai délután 2. 12 dühös ember 3. Összeomlás 4. Hátsó ablak 5. Arábiai Lawrence 6. Die Hard 3. 7. Szemet szemért 8.…..
Interstellar Overdrive 2014.07.19 21:12:29
@Leadfoot: legyen olyan lista is?
Van-e menőbb dolog jelenleg az Interneten, mint George Harrison 1966-os szelfizése Indiából? Nem kell válaszolni, mert nincs.  ..
David Grohl a Sound City című dokumentumfilmmel nagyot dobott, legalábbis egyből bizonyította (amellett hogy ő a legjobb fej ember a zeneiparban), milyen különleges érzéke van a zenei dokumentumfilmek világához. A siker arra motiválta, hogy a novemberben megjelenő új Foo Fighters…..
Már az is nagy hír, ha azt olvashatjuk, hogy új mozi nyílik Budapesten (bárhol Magyarországon…), hát az még inkább hír, hogy a tervek szerint az új moziban a londoni Bed Cinema mintájára ágyban, párnák közt lehet megtekinteni majd a filmeket. A koncepció a Gozsdu udvar…..
B-oldal Új Pink Floyd-album 2014.07.06 21:05:13
Valószínűleg már mindenkihez eljutott a külföldi zenei magazinoktól átvett hír, miszerint a Pink Floyd idén októberben új albumot jelentet meg. Foglaljuk is össze, mit tudunk: A Pink Floyd 1994 óta nem jelentetett meg stúdióalbumot, Rick Wright és Syd Barrett halott, David…..
B-oldal Új Run Over Dogs klip 2014.07.05 20:53:04
A Run Over Dogs nevű fiatal magyar banda megosztotta velünk legfrissebb klipjét, mely az első, egy hónapos, 15 állomásos Európa-turnéjuk összefoglalója olyan nagyvárosokból, mint London, Párizs, Liverpool, Berlin, Bern, vagy Prága. A srácok szavaival narrálnám nektek a dalt,…..
Mindig is kerestem az olyan alkotásokat, amelyek rengeteg ember számára ismeretlenek. Minden ilyen műnek megvan az a varázsa, hogy mivel nem szuperprodukcióról beszélünk, az adott alkotás nem feltétlenül akar megfelelni a filmes társadalom által elvárt normáknak, ebből a…..
Interstellar Overdrive 2014.06.13 20:17:13
B-oldal Interjú: Lynd 2014.05.12 21:07:29
B-oldal: Mutatkozzatok be a B-oldal olvasóinak! Lynd: A zenekar 2013 májusban mutatkozott be az A38 Hajó teraszán. Zenénket underground-pop, indie-rock, és dream-popként aposztrofálják. Az együttesnek októberben jelent meg egy 6 számos EP-je, amelyet látványos visuállal mutattunk be…..
B-oldal Tosca az Akváriumban 2014.04.02 21:33:34
Pénteken a felújított Akváriumba tér vissza Richard Dorfmeister és Rupert Huber majdnem húsz éves zenei projektje, a Tosca. Nyilván a leleményesek tudják, a formáció már tavaly is nagy bulit adott az A38-on, ők valószínűleg ismét megtekintik az előadást. Akinek a Kruder &…..
Véget ért a True Detective című sorozat első évada és a záporozó értékelések közepette gondoltam én is véleményt formálok. (spoiler alert!) Sokunkban jött fel a gondolat az utolsó képsorok után, hogy „most akkor ennyi?”, „csak ennyi?”, „ez lett volna a nagy…..