Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bicski

26 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minap ezzel találkoztam a Milla Facebook-falán: Köszönjük Dr. Schmitt Pálnak, hogy áldozatos munkájával hozzájárult a Magyarországon szerzett tudományos fokozatok nemzetközi versenyképességének lenullázásához! Ezt meg Youtube-on lőttem: Akit…..
A plagizálás ténye nem csak egy személy elmarasztalását jelenti, hanem annak a közösségét is, amelyben ez a munka elvégeztetett – állítja Bazsa György. A MAB elnöke szerint egy ilyen eset miatt az illetékes intézmény nemzetközi megítélésén is csorba eshet. A…..
Van annak valami gyermeki bája, amikor egy szervezet rácsodálkozik, hogy a tagjai hús-vér emberek, akiknek szabad akaratuk meg hasonló faszságaik vannak, és ha teszem azt, ügyvéd létükre szeretnének kőművesdekoltázst villantva hülyét csinálni magukból egy tévéműsorban, akkor…..
bicski 2011.10.29 20:16:00
@Nelson M: Ügyvédi törvény: 13. § (1) Ügyvédi tevékenységet az végezhet, aki a kamara tagja, és az ügyvédi esküt letette.

Én nem akarom elvitatni, hogy a kolléganő "ügyvéd", azonban az ügyvédként való megjelenés a nyilvánosság előtt kamarai tagságból eredő jog, melyet a szünetelő ügyvéd a törvény értelmében nem gyakorolhat, mivel értelemszerűen ez a joga is szünetel. Tehát a kolléganőt teljesen jogosan fogják marasztalni. Csak megjegyzem, hogy kevesebbért is tettek már ki embert a kamarából.

@Pizzu: Btk - Zugírászat - 248. § (1) Aki jogosulatlanul, üzletszerűen ügyvédi, jogtanácsosi vagy közjegyzői tevékenységet végez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  Hol Polt, hol nem Polt, szombaton nagygyűlésre utaztatta tagságát a szocialista párt. Az Orbán-kormány eddigi összes intézkedése, vagy ahogyan a szocik mondják: ámokfutása elleni Bajban van Magyarország – Itt a helyed! fantázianevű óriásdemonstrációt már egy…..
  Idén január elseje óta, azaz harminchatodik napja nem lehet szabályosan közbeszerzést kiírni Magyarországon közösségi közbeszerzési értékhatár felett. Közösségi értékhatárról nettó 38 millió forint értékű beszerzéseknél beszélünk, de megjegyezzük, hogy a…..
bicski 2010.02.05 15:30:43
Subba A nap kommentje 2009.10.25 16:07:47
"2009.10.25. 15:25 ricardo montelban  speciel ismerek valakit, aki sunázta Kiszelt. Azt mondta, hogy aznap vagy ő, vagy a Dolly."   ..
bicski 2009.10.25 16:13:25
Ahogy korábban is írtam az új munkahelyem gondoskodik róla, hogy életem jelentős részét az irodában töltsem, ezért a fentihez hasonló képek készítésén kívül nincs sok időm a web 2.0-vel foglalkozni. Aranyhalacskának volt egy remek felvetése ezért a következő javaslatot…..
Bojtárok Budapest banned 2009.08.05 13:48:00
Amikor megláttam ezt törvénytervezetben, azt hittem, hogy csak egy rossz vicc.Aki még nem tudja: 2009. június 30. napja óta a következővel bünteti a szakmát a t. Országgyűlés:Pp. 41. § (6) Vagyonjogi ügyek tekintetében a felek a felmerült jogvitájukra vagy a meghatározott…..
Az alábi levelet kaptuk az Elnökségtől, melyet változatlan tartalommal mi is leközlünk:"Tisztelt Ügyvédjelöltek, Kedves Kollégák!Talán már hallottatok róla, hogy Dr. Bércesné Pap Ildikó és Dr. Bérces Róbert házasságuk 5. évfordulója alkalmából megújítják…..
bicski 2009.07.21 14:31:03
Appleblog Kéne az iPhone 3GS 2009.07.19 07:54:00
A Szilícium Völgyben már megnyomkodtam egyszer az új mobilt, most megint a markomba került Handrásnak hála. Olaszországból rendelte, kártyafüggetlenül közel 180 ezer forintba került, ami azért elég komoly összeg, Apple-kereskedőnek, vagy a márka fanatikus hívének kell lenned…..
A Budapesti Ügyvédi Kamara által kiadott határozatok tára (pontos címe: A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi, fegyelmi határozatai és etikai állásfoglalásai, 2006) mindenkinek hasznos olvasmány, ügyvédjelölteknek pedig melegen ajánljuk a vele való megismerkedést. Korábban vita…..
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
bicski 2009.06.26 23:57:20
Nagyon helyes, ha egy egyetem nem a magas tudományok elitista fészke, hanem az életre felkészítő arána, ezért nem értjük Nevetek Elek siránkozását. A Naiv Ügyfél azon ironizál, hogy az egyetem a késve fizető diákokat "késedelmi díjnak" nevezett büntetőkamattal…..
Rurik kolléga küldött nekünk egy képet, ami pont kapóra jött a következő kirohanásomhoz. Az alábbi történethez nincs sok köze, talán csak annyi, hogy az igazságszolgáltatást ezek alapján sem törekszik harmadik személyek szimpátiájának az elnyerésére. A tényállás nagyon…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
bicski 2009.06.01 09:20:59
A színvonalas és igényes honlap mellett arra is adni kell, hogy a potenciális ügyfél az ügyvédet valamilyen módon megtalálja a weben. A kereső-optimailzálás pedig éppen ezen segít, hogy miként jussunk be az első Google találatok közé. Erről minden mennyiségben találhatók…..
Így is lehet csinálni. Az ausztrál MARQUE Iroda a világ legrosszabb weboldalát indította el, melyet állítólag csak azért hoztak létre, hogy az ezzel kapcsolatos folyamatos zaklatásnak elejét vegyék.Ajánljuk szíves figyelembe a tagok PDF-ben hozzáférhető önéletrajzából a…..
bicski 2009.05.19 19:58:25
@Abel: a megfelelő honlap az igényes honlap, melyet minimális befektetéssel el lehet készíteni. Sajnos erre mind az időt, mind pedig az anyagiakat sajnálják a kedves kollégák. Pedig nem csak a kocsira, ruhára, irodára és ékszerekre kellene költeni, hanem a honlapra is. Bizonyosan nem az igényesség jele, mikor valaki anim-giffekkel bombázza tele az oldalát. Aki pedig nem ért hozzá, annak érdemes lehet profi webdizájner segítségét igénybe venni.
(vidéki?????) ügyvéd a munkába érkezés előtt elégedetten leparkolja a traktort        ..
Egy Zugblog rajongó  küldte be a következő hirdetést. A Zugügyvédnek is lennének ötletei a magyar változathoz.   ..
Annak érdekében, hogy a kedves kollégák ne a közlönyből sokkolják magukat, ajánljuk minden érdekelt szíves figyelmébe az igazságügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvény frissen parlament elé terjesztett tervezetét, ami szigorítja az…..
bicski 2009.04.15 13:11:33
@Kicsi.Sati: nem lehet, hogy külföldet szerettél volna mondani, ezt a projektet ugyanis most nem a BÜK szintjén, hanem törvényileg és az ország egész területére (étsd_ vidékre is) kiterjedően csinálják (igaz a BÜK-nek jó része van benne)
bicski 2009.04.15 16:44:51
@macibácsi: a hibás megközelítés ott mutatkozik, hogy a BÜK - ahelyett, hogy egyszer végre a saját háza táján tenne rendet - jobb híján a jelölteket szívatja.
Azzal kezdték, hogy nagy durral bevezették az Ügyvédiskolát, melyet többek között magam is az IM-nél panaszoltam be. Hidasi Doktor "harmadikgenerációs" Gábor eredeti elképzelése szerint ugyanis az ügyvédiskola 3 teljes évének elvégzése mindenkire kötelező lett volna, továbbá akkor sem lett volna pardon, ha valaki 2 évig bírósági fogiként tevékenykedett.

Tehát ahelyett, hogy bevezetnék a kötelező ügyvédi oktatást és tennének annak érdekében, hogy ügyvédként szabadabban lehessen - ki-kinek érdeme szerint - vállalkozni, a jelölteket pitiztetik minden hülyeséggel. Lásd bojtarok.blog.hu/2008/11/25/amikor_a_kamara_gyomroz
András tett fel nekünk egy kérdést, ami minket is megosztott (igazából csak én nem értettem egyet a többi bojtárral). De mindenképpen jogos a felvetés, ha az ügyvédjelölt nem tagja a kamarának, akkor hogyan lehet tőle tagdíjat szedni: T. "Szerkesztőség"! Volna egy…..
Update: Közben Janee megtalálta az ügyvédweb merényletek egyik elkövetőjét, akik például a Bírónők Egyesületének igényes honlapját is készítették, ráadásul gyorsan. A cég egyébként körlevelekben vállalkozik hasonló honlapok készítésére. Máté által ajánlott…..
bicski 2009.04.11 11:49:04
www.kovacskazmer.hu/
ez egy korrekt honlap, de ezen is vannak hibák. Kicsit ijesztő az effekt a munkatársak menü alatt.
Bojtárok Tárgyalás #1 2009.04.02 11:47:00
Már láttuk és bizonyára sokan tapasztaltuk is, hogy néha egy tárgyalás főleg, annak büntető változata esetenként mennyire abszurd tud lenni, de ahogy a Mónika shownál keményebb a Jerry Springer, úgy ütősebbek a tengeren túli bírósági tárgyalások is, legalábbis az alábbi…..
bicski 2009.04.02 19:52:43
@macibácsi: valóban, az fake, de ha valaki való életben ilyen kaliberű kiosztást tapasztal, az jelezzen
További spotokért ide katt. A többi pedig fake, de jó példát adnak az ügyvéd-sztereotípiákról:   ..