Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikrobi

142 bejegyzést írt és 2093 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nazigermanyguide.grafika Mi ez?: Ez a Harmadik Birodalom interkontinentális űrrepülőgépe.. A II. világháború alatt extrém nagy hatótávolságú bombázóként pozicionálták (képes lett volna például egy 3600 kilogrammos bombát New Yorkig eljuttatni egy németországi indítóállásról), de…..
Az F-111B, és törlésének minden részlete, jó hosszan: 33 képpel és 2 videóval, mintegy 48 ezer karakterbe foglalva. A sorozat első része ITT olvasható, az előző pedig ITT. A poszt végén a folytatásra utaló, rövid mondatnak kell szerepelnie. Ha nem, akkor a hosszúsága miatt rosszul töltötte be a…..
A "megerősített konvoj" a gyakorlatban Most, hogy az előzményekkel és a típusokkal tisztában vagyunk, vizsgáljuk meg, hogyan működtek a menetoszlopok a korai időszak tapasztalatainak feldolgozása után, nagyjából 1968 elejétől. Az ekkor indított Tet-offenzíva, amely a Nemzeti Felszabadítási Front és…..
Ezt édesanyámtól hallottam, és elsősorban a vallásos zenére értette. Én azonban hozzáfűzök egy saját emléket. Egy Mozart gyermekkorában játszódó filmben, Mozart zenéje közben az egyik szereplő felsóhajt: „Valóban, Isten láthatatlan, de a zenében hallható!”. E gondolattól vezérelve elmesélem, hogy az…..
Vajon az átlagbérhez képest olcsóbb volt a tojás, a sonka vagy a csokinyúl? Nem kíméltük magunkat és a számológépet!..
A szerteágazó sztori után következzék maga az F-111, főleg az A változat. Ebben a részben a személyzet mentőkapszulája, a szárny és az változtatható nyilazása, a notórius TF30 gázturbinák, és pár további, belső rendszer kerül terítékre. A sorozat első része ITT olvasható, az előző pedig…..
Mikrobi 2021.03.19 00:18:19
@molnibalage: nem ezt kérdeztem, okoska! Ne fitogtasd itt más jellegű tudásodat, ha a kérdésről fingod sincs!

Lenin, tudsz válaszolni?
Mikrobi 2021.03.19 08:58:17
@Maga Lenin: azt én is írtam, hogy inkább gyorsbombázó, de azt nem tudtam, hogy eredetileg is kifejezetten annak készült, az elfogó vadász feladat is későbbi. A Tomcatben a hajtómű lassú reakcióidejéről itt hallottam: www.youtube.com/watch?v=SsUCixAeZ0A
Egyébként ez a típus is megérne egy hosszabb bemutatót.
Mikrobi 2021.03.19 09:57:09
@molnibalage: komolyan nem értem, mit okoskodsz itt a pompázzsal, amikor nem ez volt a kérdésem -,-
    Tojáskrém, körözött, padlizsánkrém, tepertőkrém, zöldfűszeres sajtkrém, kolbászkrém, sülthagymás sült csirkemáj pástétom? Ha jönnek a vendégek, vagy ha kicsit feldobnád a szendvicseket, Te milyen szendvicskrém receptet ismersz? Az egyszerűség kedvéért most csak itt szólok, hogy mindösszesen…..
Ez az első Az első karóra 2021.01.13 18:52:25
Az első karórát a Cartier óravállalat készítette 1904-ben. A megrendelő egy Alberto Santos-Dumont nevű brazil-francia pilóta volt, akinek egy praktikusabb időmérő eszközre volt szüksége, mivel nehezen tudott koncentrálni a repülésre, miközben a zsebóráját nézte. A karóra hamar népszerű lett a…..
Mikrobi 2021.01.14 22:06:44
@cardiobascuralis 2: így van! Majdnem abbahagytam az olvasást a negyedik szónál! Nagyon rossz hatást tud tenni egy helyesírási hiba egy cikk elején!
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
A homoszexuálisoknak jogukban áll egy család részévé válni. Ők Isten gyermekei, és joguk van a családhoz. Senkit sem szabadna megvetni vagy megnyomorítani emiatt. Törvényt kellene alkotni a bejegyzett élettársi kapcsolatról. Ilyen módon jogilag is védetté válnának. Én kiálltam emellett. A fenti…..
Az alábbi írás "Törés a Kőfalban" címmel jelent meg angol nyelven az amerikai First Things magazinban, Prof. Carl R. Trueman tollából. Az október 15-ei keltezésű cikket a saját fordításunkban közöljük. Az UnHerd nevű weboldal, amely üdítően független és eretnek nézőpontot kínál napjaink…..
Az elmúlt időszakban több vörösbor fajtát is teszteltünk, úgy gondoltuk, hogy a merlot sem maradhat ki ebből a sorból. Ráadásul Magyarországon a hatodik legelterjedtebb szőlőfajta, kíváncsiak voltunk, hogy milyen kínálatot találunk a boltok polcain. 13 magyar pincészet borait vakteszteltük!..
Dr. Veres András püspök Hát, ez a bejegyzés sem fog megjelenni az  index címlapján, ez  biztos. Dr. Veres András püspök a lombikbébi programot, ami új életek létrejöttét segíti, azoknál a pároknál, akiknek kell orvosi segítség, hogy gyerekük lehessen, abortusznak minősíti. Értsd, egy emberi élet…..
A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort. Mi most a magyar borászatok kereskedelmi láncokban…..
Mikrobi 2020.10.15 22:29:12
@sZulamith: a szőlő csak gyümölcs. A bor a szőlőből erjedés, bomlás által keletkezik, kismillió-hétszázezer aromás vegyület keletkezik, bomlik le és keveredik benne. Egy élő anyag, ami az évek folyamán is jelentősen változik, így rettentő sokféle illatot, zamatot érezhetsz benne - ha nem a Varga Vegyészet félédes vörösén gyakorolsz.
Mikrobi 2020.10.19 10:22:03
@Genius2: Weninger soproni kékfrankosát vagy a Frettner Cuvée-t kóstoltad már? Thummerer egri bikavérjét? Egy Takler Kékfrankos Prestige-t? Abban egyetértek veled, hogy Villányé a legjobb vörösbor Magyarországon. De hogy szar lenne a többi, az bántó lleegyszerűsítés és Magyarország kitűnő borvidékeinek és még kitűnőbb bortermelőinek az arcul csapása!
Viktória királynő unokatestvérének, Saroltának férje a regnáló osztrák császár, Ferenc József testvére, Miksa főherceg lett, aki egészen a mexikói császári trónig jutott rövid élete során. Habsburg Miksa főherceg 1832. július 6-án született Schönbrunnban, Ferenc József öccseként, Ferenc Károly…..
Mikrobi 2020.10.19 05:15:36
Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A díjak a vállalat azon innovációit és egyben törekvéseit ismerik el, melyek a Lidl a magyar borkultúra és hazai borászatok melletti elköteleződését bizonyítják...
A tonhalsaláta az egyik legegészségesebb étel, tele van vitaminnak és omega 3 zsírsavval. Alacsony kalóriatartalma miatt szinte bármikor fogyaszthatjuk, így kiváló diétás étrendbe is. A magyar piacon található tonhalsaláta konzervek ár érték arányára és minőségére voltunk kíváncsiak, ezért…..
A pinot noir bort nevezik a borok királyának is. Állítólag nagyon nehéz jó bort készíteni a szőlőjéből, mert elég kényes fajta. Az egyesületünk néhány tagja kifejezetten sajttál fogyasztása mellé vesz ilyen bort, de nagyon ajánlják vadhúsokhoz is. Kíváncsiak voltunk a magyar pincészetek pinot noir…..
Mikrobi 2020.10.15 22:23:29
@maradokapénzemnél: még egy kicsit pontosítsunk: mindenféle vörösbor alapját képező szőlőt kékszőlőnek hívjuk.
Egyébként nagyon tetszik a munkátok, nem vehetnék részt benne?:-) Nagyon lelkesen szoktam összehasonlítani a különböző borokat, ételeket, italokat, bár én főleg a jó ár/érték arányra megyek rá.
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
Olcsók voltak és rettenetesek, mindenki így emlékszik rájuk, de vajon hogyan készültek az ipar alkimistáinak remekművei?..
Mikrobi 2020.05.04 13:56:18