Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikrobi

142 bejegyzést írt és 2083 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy darab egy fotóból, amiről talán nem azonnal világos, melyik típus lesz a következő, hosszú ismertető tárgya, de annak ellenére is egy jellegzetes részét mutatja meg, hogy építés közbeni kép, és fekete-fehér ráadásul. (Elvileg a képkereséssel nem lehet megtalálni, miről van szó, de az amúgy is…..
Mikrobi 2023.06.11 21:56:59
@fkv.119: melyik alkatrésze ez?
Nemigen hiszem, hogy bármi újdonságot tudnék mondani Hofi Gézával kapcsolatban, úgyhogy meg se próbálom. Egy biztos: nincs még egy olyan humorista, aki ekkora hatással lett volna nemzetünkre. Poénjai és gondolatisága generációkat nevettetett meg és gondolkodtatott el, szállóigéi…..
Beszédes Mihály 1941. május 28-án, szerda délután szokásos ellenőrző körútjára indult a Kerepesi temetőben. Alig múlt öt óra, amikor elérkezett a Jókai-mauzóleum környékére, ahol a 19. parcelánál lévő vízgyűjtő medencében egy térdben levágott lábat és két kart fedezett fel. Első pillantásra azt…..
Ki (a) meleg az Orbán kormányban? Kétségtelen tény, hogy a hódmezővásárhelyi villamos már feljött a szegedi fővonalon, Kőbánya – Kispestnél megállt egy pillanatra, aztán megjelent a 4-es 6-os vonalán a körúton, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk meddig jut, és végül, hol fog megállni az…..
Mikrobi 2021.10.12 08:55:48
Még márciusban írtam arról, hogy a halálozási adatok alapján valami nagyon fura dolog történik Kelet-Ázsiában a koronavírus járvány kapcsán: nagyon alacsony a népesség arányos halálozásuk. És nem csupán Kínában, Koreában vagy Tajvanon, hanem minden kelet-ázsiai országban. Vietnámtól Japánig és…..
Mikrobi 2021.06.30 13:41:08
@Tollforgato: bámulom a türelmedet, ahogy az agyhalottakra reagálsz:-) Én biztos csak letöröltem volna a szakmaiatlan kötekedéseket a francba:-)
Az előző írásban igyekeztem bemutatni a Szovjetunióban a második világháború alatt és előtt megvalósult rakéta kísérleteket amelyeknél a "főszerepet" a repülőgépek játszották.És nem lenne teljes a kép ha nem térnénk ki a az ugyanebben az időszakban lezajlott (a repülőgépeken alkalmazott) német …..
A leveskockákat régóta használják és még manapság is sok háziasszony szereti, mert megkönnyíti a főzést, és ízesebbek lesznek tőle az ételek anélkül, hogy plusz alapanyagokat használnának fel. Most ezek közül a tyúkhúsleves-kockákat teszteltük, hogy megtudjuk, melyik a legjobb ár-érték arányú…..
Mikrobi 2021.05.22 06:55:28
@nagypapi: sokkal
nazigermanyguide.grafika Mi ez?: Ez a Harmadik Birodalom interkontinentális űrrepülőgépe.. A II. világháború alatt extrém nagy hatótávolságú bombázóként pozicionálták (képes lett volna például egy 3600 kilogrammos bombát New Yorkig eljuttatni egy németországi indítóállásról), de…..
Az F-111B, és törlésének minden részlete, jó hosszan: 33 képpel és 2 videóval, mintegy 48 ezer karakterbe foglalva. A sorozat első része ITT olvasható, az előző pedig ITT.   Az F-111B technikai és harcászati jellemzői  A Combat Lancer és a második körös vietnami bevetések után érdemes visszatérni…..
A "megerősített konvoj" a gyakorlatban Most, hogy az előzményekkel és a típusokkal tisztában vagyunk, vizsgáljuk meg, hogyan működtek a menetoszlopok a korai időszak tapasztalatainak feldolgozása után, nagyjából 1968 elejétől. Az ekkor indított Tet-offenzíva, amely a Nemzeti Felszabadítási Front és…..
Ezt édesanyámtól hallottam, és elsősorban a vallásos zenére értette. Én azonban hozzáfűzök egy saját emléket. Egy Mozart gyermekkorában játszódó filmben, Mozart zenéje közben az egyik szereplő felsóhajt: „Valóban, Isten láthatatlan, de a zenében hallható!”. E gondolattól vezérelve elmesélem, hogy az…..
Vajon az átlagbérhez képest olcsóbb volt a tojás, a sonka vagy a csokinyúl? Nem kíméltük magunkat és a számológépet!..
A szerteágazó sztori után következzék maga az F-111, főleg az A változat. Ebben a részben a személyzet mentőkapszulája, a szárny és a változtatható nyilazása, a notórius TF30 gázturbinák, és pár további, belső rendszer kerül terítékre. A sorozat első része ITT olvasható, az előző pedig…..
Mikrobi 2021.03.19 00:18:19
@molnibalage: nem ezt kérdeztem, okoska! Ne fitogtasd itt más jellegű tudásodat, ha a kérdésről fingod sincs!

Lenin, tudsz válaszolni?
Mikrobi 2021.03.19 08:58:17
@Maga Lenin: azt én is írtam, hogy inkább gyorsbombázó, de azt nem tudtam, hogy eredetileg is kifejezetten annak készült, az elfogó vadász feladat is későbbi. A Tomcatben a hajtómű lassú reakcióidejéről itt hallottam: www.youtube.com/watch?v=SsUCixAeZ0A
Egyébként ez a típus is megérne egy hosszabb bemutatót.
Mikrobi 2021.03.19 09:57:09
@molnibalage: komolyan nem értem, mit okoskodsz itt a pompázzsal, amikor nem ez volt a kérdésem -,-
    Tojáskrém, körözött, padlizsánkrém, tepertőkrém, zöldfűszeres sajtkrém, kolbászkrém, sülthagymás sült csirkemáj pástétom? Ha jönnek a vendégek, vagy ha kicsit feldobnád a szendvicseket, Te milyen szendvicskrém receptet ismersz? Az egyszerűség kedvéért most csak itt szólok, hogy mindösszesen…..
Ez az első Az első karóra 2021.01.13 18:52:25
Az első karórát a Cartier óravállalat készítette 1904-ben. A megrendelő egy Alberto Santos-Dumont nevű brazil-francia pilóta volt, akinek egy praktikusabb időmérő eszközre volt szüksége, mivel nehezen tudott koncentrálni a repülésre, miközben a zsebóráját nézte. A karóra hamar népszerű lett a…..
Mikrobi 2021.01.14 22:06:44
@cardiobascuralis 2: így van! Majdnem abbahagytam az olvasást a negyedik szónál! Nagyon rossz hatást tud tenni egy helyesírási hiba egy cikk elején!
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
A homoszexuálisoknak jogukban áll egy család részévé válni. Ők Isten gyermekei, és joguk van a családhoz. Senkit sem szabadna megvetni vagy megnyomorítani emiatt. Törvényt kellene alkotni a bejegyzett élettársi kapcsolatról. Ilyen módon jogilag is védetté válnának. Én kiálltam emellett. A fenti…..
Az alábbi írás "Törés a Kőfalban" címmel jelent meg angol nyelven az amerikai First Things magazinban, Prof. Carl R. Trueman tollából. Az október 15-ei keltezésű cikket a saját fordításunkban közöljük. Az UnHerd nevű weboldal, amely üdítően független és eretnek nézőpontot kínál napjaink…..
Az elmúlt időszakban több vörösbor fajtát is teszteltünk, úgy gondoltuk, hogy a merlot sem maradhat ki ebből a sorból. Ráadásul Magyarországon a hatodik legelterjedtebb szőlőfajta, kíváncsiak voltunk, hogy milyen kínálatot találunk a boltok polcain. 13 magyar pincészet borait vakteszteltük!..
A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő fajtája. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek nagy részén jelen van, az összes jelentős bortermelő országban készítenek belőle bort. Mi most a magyar borászatok kereskedelmi láncokban…..
Mikrobi 2020.10.15 22:29:12
@sZulamith: a szőlő csak gyümölcs. A bor a szőlőből erjedés, bomlás által keletkezik, kismillió-hétszázezer aromás vegyület keletkezik, bomlik le és keveredik benne. Egy élő anyag, ami az évek folyamán is jelentősen változik, így rettentő sokféle illatot, zamatot érezhetsz benne - ha nem a Varga Vegyészet félédes vörösén gyakorolsz.
Mikrobi 2020.10.19 10:22:03
@Genius2: Weninger soproni kékfrankosát vagy a Frettner Cuvée-t kóstoltad már? Thummerer egri bikavérjét? Egy Takler Kékfrankos Prestige-t? Abban egyetértek veled, hogy Villányé a legjobb vörösbor Magyarországon. De hogy szar lenne a többi, az bántó lleegyszerűsítés és Magyarország kitűnő borvidékeinek és még kitűnőbb bortermelőinek az arcul csapása!
Viktória királynő unokatestvérének, Saroltának férje a regnáló osztrák császár, Ferenc József testvére, Miksa főherceg lett, aki egészen a mexikói császári trónig jutott rövid élete során. Habsburg Miksa főherceg 1832. július 6-án született Schönbrunnban, Ferenc József öccseként, Ferenc Károly…..
Mikrobi 2020.10.19 05:15:36
Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A díjak a vállalat azon innovációit és egyben törekvéseit ismerik el, melyek a Lidl a magyar borkultúra és hazai borászatok melletti elköteleződését bizonyítják...
A tonhalsaláta az egyik legegészségesebb étel, tele van vitaminnak és omega 3 zsírsavval. Alacsony kalóriatartalma miatt szinte bármikor fogyaszthatjuk, így kiváló diétás étrendbe is. A magyar piacon található tonhalsaláta konzervek ár érték arányára és minőségére voltunk kíváncsiak, ezért…..