Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pincehelyi

23 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tier kérdésére elég egyszerű a válasz, tulajdonképpen ő maga is tudja. Főleg lakott területen kívül veszélyes a motorosok számára a közlekedés, kisebbek, sérülékenyebbek, ha buknak, akkor lehet, hogy többé fel sem kelnek a földről. Az tény, hogy távolságival még nappal is…..
Pincehelyi 2010.10.08 16:53:12
@Hirdetes: Akkor talán inkábbb ne motorozzon, ha "Ez volt a cél. Neki ez egyenlő a túléléssel".
Amikor valami szörnyűség történik, azonmód megkezdődnek a találgatások a katasztrófa okait illetően. Ez természetes emberi viselkedés. Az pedig a politikai intrikákon és hétköznapi sumákságokon szocializálódott magyar (kelet-európai?) polgár sajátja, hogy minél nagyobb a…..
Az Belváros új -kétirányúsított- főutcájának megnyitására az MK 7 pontban szedte össze, hogy érdemes használni a bringásoknak szemből is megnyitott egyirányú utcákat. Sokáig kellett lobbizni az újításért, ami közelebb hoz minket Nyugat- Európa nagyvárosaihoz, egyszerűen,…..
Pincehelyi 2010.04.03 10:01:39
@DesmoMaffia:

Gázos a logikád. Embert is ölsz, mert más megteszi?
kapcsold le a villanyt. a hócipőm van tele ezzel az egésszel. pedig ha nagyképű lennék, nagyobb környezetvédőnek tartom magam, mint sokan, akik villanyoznak ma este. persze, figyelemfelhívás, miegymás. oké. de. de nagyon nem szeretem az álságos dolgokat. és ez nagyon nagyon…..
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
Pincehelyi 2010.03.24 16:06:40
@gitáros: ja, mint pl. a Rádióban a Kossuth adó? Azért ez annyira nem egyértelmű.
Pár napja látott napvilágot a hír, miszerint a legendás Alien-sorozat nem csak, hogy feltámad hamvaiból, de egyenesen 3D-ben fog pompázni és borzongatni a vásznon. A mögöttünk álló pár hónap csak az Avatarról és a 3D-s technológia áttöréséről szólt, s ennek elismerése az a…..
Pincehelyi 2010.03.09 11:40:04
@jet set: Nem _tudtak_ szólni! ;-) Vagy ők lettek az alienek! Vagy a predatorok felrobbantották őket, amikor épp megnyomták a TELEPHONE HOME gombot.
Pincehelyi 2010.03.09 19:24:18
@Énszóltam: Ha mindenben ugyanazokat az értékeket keresed, de egy filmben azok nincsenek, azonban vannak mások, azokat már nem látod.

Az Avatar frenetikus hatású, lenyűgöző, ha a látványra figyelsz, és azt próbálod átélni, amit a látvány (és nyilván a zörejek) közvetít. Amikor a járni képtelen főszereplő avatarja fut és lábujjaival beletúr a földbe. Amikor félig kilóg a helikopterből és nagyot kiált extázisában. Amikor a nemtudommin repül, stb. Ezek nem színészi teljesítmények, hanem olyan élményt közvetítenek, amit mi az ezüstvászon "avatarunkon" keresztül sajnos nem tudunk annyira élvezni, mint egy háromméteres élőényen keresztül lehet - de ha "beengeded" ezt a törekvést, akkor máris élvezhető mozit kapsz. A mozi szórakoztat - nem kötelessége moralizálni, vagy 67 Oscar-díjjal jutalmazandó teljesítményt nyújtani. És ettől még jó!

Ha nézed a Forma-1-et (OK, ha nem, akkor pl vadászrepülő-bemutatót, vagy meghallod egy Aston Martin - nem az enyém - hajtóművét felpörögni) vagy bármit, ami ámulattal tölt el, ha van ilyen, akkor ez a film is kellene, hogy hasonló érzést keltsen benned. Ha nem, hát nem, de se Sigourney Weaver, se Michelle "you should see your faces" Rodrigez nem kárhoztatható miatta. Statikus karakterek lineáris sztorit mesélnek el, amely pontosan annyira csavaros, mint a történelem bármelyik hasonló eseménye (kivéve az avatarok üzemeltetését persze).

Egyébként szerintem kifejezetten zavaró lenne egy csavaros, (nekem) nehezen követhető Cohen-féle sztori egy ilyen látványvilág mellett.
Tudjuk, hogy most nem az: aki áttér az Apple gépeire, vállalja, hogy lemond a számítógépes játékokról. Amikor meghoztam a döntésem a váltásról, tudtam, mivel jár: nyilván egyrészt azzal, hogy SzabóZé-kollégám minden létező alkalmat megragad, hogy buzinak nevezzen (egy…..
Vezetés közben gyakran elmélkedek a körülettem zajló forgalmi szituációkról. Visszatérő motívumok a fehérfurgonok, a taxisok, a női vezetők. És az elmebetegek, akik mások életére fittyet hányva cikáznak, száguldoznak. Pár hete egy ilyen jómadár teljesen kiverte nálam a…..
Pincehelyi 2010.03.08 18:51:34
@abrak_a_dabra: És a mozdonyvezető? Nem mindneki bírja a tudatot, hogy halálra gázolt valakit - még ha nem is a saját hibájából... És nem tud tenni semmit, csak fékez, és hallgatja, ahogy gyűrődik előtte a fém. Nem irígylem ezért a fél percért!
Háborús sorozatot vagy filmet első ránézésre könnyű forgatni, hiszen hadtörténeti múzeum mindenütt van, romos, lepukkant környéket sem nehéz találni, a téma adja magát minden drámaiságával és hősiességével, sőt, ha egy jugoszláv partizáncsajt, vagy a hátországot is…..
Pincehelyi 2010.03.07 22:59:00
@-d(-_-)b-: Hát te meg már láttad az egész sorozatot? Hol?
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Pincehelyi 2010.03.02 23:59:34
Ne fuss neki, mert pofára esel...

Valóban - nem egészen értem a tudományos bizonyíthatóság és a Btk közötti összefüggést. Ha tudományos bizonyítom, hogy valakit megmérgeztek, az azt jelenti, hogy az emberölés tényállását ki kell venni a Btk-ból? De ha csak úgy mondom tudományosság nélkül, akkor nem?

Nem tudom, ki találta ki ezt az érthetetlen összefüggést, de jó lenne, ha elmagyaráznád, te mire is gondoltál tkp?

Úgy tudom - javíts ki, ha tévednék - az emberek nem a tudományos bizonyíthatóság és a Btk szerint élik az életüket, ezért bizony előfordul, hogy tudományosan nem bizonyítható dolgokat állítanak - jelen esetben pl. éppen a holokauszttagadók.

Egyik kiterjedt írói munkássággal rendelkező vezérük is eléggé pofára esett Angliában pár éve, amikor becsületsértésért beperelt egy amerikai történészt; míg azonban ő felperesként egyetlen állítását sem tudta tudományosan igazolni, addig az alperes állításait tudományosan igazolni tudta - így a felperes íróról mondta ki a bíró - a történész véleményét megerősítve -, hogy szándékosan, tényeket ferdít és antiszemita.

Hát nem a tényeket kell védeni a hazgságokkal szemben? Fordítva volna?

Egyszerűbb: a másik személyének/anyjának becsmérlése nagy nyilvánosság előtt. Tehát, ha Éhesló bebizonyítja, hogy Cionista Pista őt nagy nyilvánosság előtt sértegette, és ezért a bírósághoz fordul, akkor azt a választ kellene kapnia, hogy ha tudományosan bizonyítani tudja (NCIS, meg minden), hogy így van, akkor nem rendeli büntetni, mert felesleges, ha nincs így, akkor meg minek?

Te ezt végiggondoltad?

Szerintem éppen hogy fair dolog a sárdobáló sarlatánok ellen védeni a társadalmat.
Vagy szerinted akkor ne legyen pl. PSZÁF se? Hiszen a pénzügyi folyamatok tudományosan bizonyíthatóak akkor nincs szükség azok védelmére?

Az általad terjesztett logika kísértetiesen emlékeztet az alexandriai könyvtár felégetéséhez kapcsolódó anekdotára: ha a könyvtárban lévő könyvek ugyanazt tartalmazzák, mint a Korán, akkor feleslegesek, ha pedig nem, akkor veszélyesek - mindegyik esetben el kell égetni őket.

Azt hiszem, ismét a holokauszttagadó történelemhamisítók logikáját sikerült terjesztened.

Várom válaszod.
Pincehelyi 2010.03.03 02:32:35
Nem értem félre: történelemről van szó.

A történelem pedig - akár tetszik, akár nem - elbeszélésen alapul. Szavakon. Tényközléseken. X.Y. elmondja, mi volt. Ezt aztán leírják. Ezt kutatják a történészek. Tudósok. Olyan általában nincsen, hogy egy tudós egy esemény minden aspektusát ott a helyszínen be tudja fogadni, elemezni, stb., majd tudományos igénnyel bemutatni. Mindez utólag történik. Ezért is fontos, hogy több tudós kutassa ugyanazt a témát, hogy véleményezzék, kritizálják egymás munkáját.

Később egy író előveszi, amt leírtak a szemtanú alapján és azt mondja, szerinte meg hazudott az, aki ezt mondta és/vagy aki leírta 50 évvel ezelőtt.

Bizonyítani persze nem tudja.

Ha mindent a szerintetek vett "tudományossággal" kellene bizonyítani tudni, akkor nagyjából az emberiség történelmének 90%-át ki lehetne dobni a kukába - bizonyítatlanság és bizonyíthatatlanság okán.

(Az már egy máshova vezető szál, hogy pl. mindennapjaink is feltételezéseken alapulnak, kvázi kísérletek.)

A történelem lényege, hogy emberekről van szó, emberek cselekedeteiről és mondásairól. Továbbra sem világos, hogyan kerül ide a tudományos bizonyítás és a Btk ilyenfajta "kapcsolata".

De ismétlem: még a logika sem helyes, hiszen attól, hogy tudományosan bizonyítható valami, az érdek éppen az kellene, hogy legyen, hogy védhető is legyen azokkal szemben, akik tudományos bizonyítottsága ellenére hazugságokkal támadják.

A "revizionisták" már szerencsére régóta magukat diszkreditált, intellektuálisan bukott társaság. Sajnos azonban sokan felkapják a szemetet, amit ezek szétszórtak, és viszik diadalittasan tovább. A tudományosság égisze alatt próbálkoztak, dilettáns módon, és belebuktak.

A bizonyítás és a Btk feladata egészen más: a Btk érvényesíthető védelmet/megtorlást adhat. A tudományost hazugságokkal megtűzdelve bulvár szintre süllyesztő, a társadalom szempontjából kártékony "revizionisták" ellen, például.

A Btk tervezett módosítása éppen az embert emeli ki, azt védi, az emberi méltóságot, ami az alapvető emberi jogok közül is az első.

Erre céloztam, amikor azt írtam, nem olvasták el a szöveget. Az emberi méltóság állapotait hogyan bizonyítod tudományos alapon, és ha sikerült, akkor magát a méltóságot miért nem kéne védeni a méltatlannal, a becsmérléssel szemben - ami utóbbi ugye nem is annyira tudományos...

(Épp most olvasom, hogy Karadzsics szerint mítosz a szrebrenicai mészárlás...)
Pincehelyi 2010.03.03 13:51:52
@Éhesló: "Pofára azok esnek, akik vélt igazságaikat BTK pragrafusok mögé próbálják bújtatni, lehetetlenné téve bármilyen értelmes vagy értelmetlen közbeszédet egy a mai nemzedékek által csak közvetett és így természetesen manipulálható információk által megismerhető történelmi eseménysorozatnak."

Innentől már nem is olvasnám tovább írásodat. Ha ennyire meg vagy győződve arról, hogy a Holokauszt kitaláció, "vélt igazság", és hogy a "mai generáció által csak közvetett és így természetesen manipulálható információk által megismerhető", akkor azt hiszem - sajnos - nincs közös témánk. Nem látom, hogy a holokauszttagadásnak milyen tudományos alapja volna.

@flugi_: A holokauszttagadás önmagában becsületsértés és rágalmazás.
A holokauszttagadó sajnos nem minősíti önmagát, hanem ismétli önmagát és terjeszti hazugságait. Ha minősítené önmagát, akkor minimum csöndben maradna. De hát éppen ez nem történik meg. Éppen ezért (is) kell "rászólni", a törvény erejével érvényt szerezni.
Ahogy érezni lehet a tavasz közeledtét, egyre több, télen és mínuszokban hasznos eszközre bukkanunk. Az alábbi kézvédő és melegen tartó eszközt mopedes barátainknál már láthattuk, most azonban úgy tűnik, testre szabták bicikliseknek is. A Biker Reviews beszámolója szerint a…..
Pincehelyi 2010.02.19 22:15:48
@Viszketeg: Én ültem -5-ben is, de nem a kezem fagyott le, (mert volt rajta kesztyű, amin nem fújt át a szél), ha érted, ahogy mondom... ;-)
Pincehelyi 2010.02.19 22:20:41
@lr: A papír a legjobb. Katona koromban -20 fokban papírt tettünk a surranóba meg a seggünk alá. ;-)
Pincehelyi 2010.02.22 13:22:52
@Viszketeg: Váljék egészségedre! ;-)

(Egyébként a sebességváltás hiánya (már ha van a gépen váltó), vagy a ponyva esetleges közbelépése a balesetveszélyesebb szerinted?)
Zsuzsanna és csapata különös anomáliával szembesült a Godot Kávéházban, aholis az 1700 forintos Dumaszínház után közölték, hogy egy időgörbület hatására náluk este 6-ig tartott a csütörtök, vagyis nem jár nekik a Torkos Csütörtök 50%-os kedvezménye: Egy tegnap esti…..
Pincehelyi 2010.02.20 01:14:41
@kritikus.kritikus: A "másik" fél már elmondta, amit akart:
1) részt vett a TCS programban (teljes nyitvatartás alatt féláron ad ételt, italt;
2) nála másképp megy az időszámítás, de ezt egy libacombban rejti el (fortune cookie)

Ebből - mint vendéglátó - nem tud jól kikeveredni.

Kár, hogy felhoztad a rasszizmust, eddig - meglepetésemre! - nem volt. (Vagy nem vagyok elég érzékeny?)

A TCS meg eleve vallásos hagyományhoz kötődik, még ha legtöbben nem is tudják (én se tudtam, csak utánanéztem, mint te ;-)

Hogy lehet valakit lehurrogni, meggátolni egy kommentben? Ha akar kommentelni, tegye meg: megírja, és kattint a "Komment küldése" gombon.
Pincehelyi 2010.02.20 01:15:57
@Ferlategla: Sáfár Zoltán 2010.02.19. 18:27:25
Pincehelyi 2010.02.20 01:39:55
@Karlitosz: Nem vettem észre. Nekem tetszett.
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..
Pincehelyi 2010.02.19 13:56:11
@eszkep: A "mértékletes aloholfogyasztáshoz": www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/3/178.htm. Nem annyira egyértelmű, mint írod.
 A tengerentúlon már régen kijött a Pandorum (DVD-n is), és a Fórum Hungary jóvoltából hamarosan Magyarországon is bemutatják. Most pedig megérkezett a magyar feliratos előzetese. Az Event Horizon és az Alien nyomdokain haladó sci-fi-horror itthon március 11-én kerül a…..
Az idétlen időkig óta tudjuk, hogy tévés időjósnak lenni nem éppen olyan felhőtlenül boldog érzés, mint amikor Gaál Noéminek elárulták, hogy a Tv2 állja fizeti az új mellét. Az időjós munkája unalmas, megvetendő és örömtelen. Legfeljebb akkor van oka nevetni, ha seggen…..
  E kifejezés a horrorfilmek szerelmeseinek talán teljesen magától értetődik, semmilyen magyarázatra nem szorul. Sőt Wes Craven Sikolya (Scream, 1996) óta valószínűleg a szélesebb közönségnek is van némi fogalma arról, miért éppen egy (általában hófehér és szűzies) nő…..
Pincehelyi 2010.02.15 20:52:22
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Hehe, a Letaszítva c. filmben pont egy macska "éli túl"... ;-)
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
Ma egy igazán sikeres csapatot mutatok be nektek. A Spreadsong céget egy magyar és egy amerikai állampolgár alapította, és első alkalmazásuk, a Free Books hatalmas sikert ért el. Zsolttal és Colinnal beszélgetve, és a blogjukat olvasva feltűnt az az elszánt marketingmunka,…..
Pincehelyi 2010.02.12 19:59:23
@akira2: He? Én olvasok könyvet kézben, számítógépen és iPhone-on is. Mindegyiknél az olvasás a lényeg, a körülmények mások. Ha kedvem szottyan Bodor Ádámot olvasni egy olyan helyen, ahol nincs könyv, és éppen nincs tennivalóm sem, akkor az iPhone-on tudok olvasni. Most te mesélj a guminős tapasztalatodról.
Az elmúlt hónapban feltettem az oldalra egy bejegyzést, melyben egy kerületi társasház képviselő sikkasztási ügyét olvashattátok. A cikkre érkezett kommentekben sokan jeleztek hasonló eseteket  de nem ismertétek a megoldást. Egy nemrég életbe lépett társasházi törvény…..
Nyilvánosságra hozták a Fidesz-közeli helyek listáját. Kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését tervezi a Fidesz – ez a nap híre. Hatalmas szám! A célok pedig nyilvánvalóak: 1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük…..
Pincehelyi 2010.02.11 17:42:35
@Sir Galahad: És abból mind el is megy, mi? 100%-os részvétel, sőt?
Pincehelyi 2010.02.11 17:50:28
@II.Briandrew: Mivel az egyes választók nem tudják, hogy egy-egy pártra éppen mennyi ajánlócédulát adtak le, viszont a Fidesz ajánlócédula-begyűjtési kampányt indított, ezért a kis pártoknak kevesebb fog leesni, ezért nem biztos, hogy elérik a 750-et, vagy amennyi kell egy jelölt állításához. Nem tudom, érted-e? Persze nem tudom, mennyire valószínű, hogy aki nem szokta leadni az ajánlót, az most éppen miért ne a Fidesznek adá oda? Egy kis párt kevesebb embert tud ingyen dolgoztatni, hogy gyűjtse a cédulákat.
Érvénytelenül kell szavazni, mert ezzel lehet kifejezni az undort mindentől, ami a politikában van - mondják egyre többen. Helyesen felvetett problémákra adott helytelen válasz. Nem tudom, kire, de menj csak el, és szavazz érvényesen.Értem az érveket. Nekem sem tetszik az, ami most…..
Pincehelyi 2010.02.10 21:18:30
@Redaz: Darwin-díjas döntés ;-)

@S. Annyi: Egy haverom is hasonlóan fogalmazta meg: állampolgári vizsgára kell küldeni "ezeket", és ha nem felelnek meg, akkor ALKALMATLAN minősítéssel nem szavazhat.
Nem kell hozzá tudományos fokozat, hogy megállapítsuk, finn rokonaink nem az Urál lábánál fejlesztették ki a szaunázás évezredes kultúráját, mert akkor talán ránk is ragadt volna belőle valami. A wellness térhódításával most gyorstalpalón próbáljuk behozni lemaradásunkat,…..
Nekem is erősen kezd elegem lenni a télből, ugorhatnánk április második felére. Jó volt egy ideig, hogy esett a hó, szép fehér volt, de most már inkább a macera van vele. Holnap meg állítólag még egy adag utánpótlást kapunk. Úgy hiányzik, mint púp a hátamra. Judit nálam is…..
Pincehelyi 2010.02.09 21:19:06
@GSX-R: olvastad a posztot? "kocsi bal oldalánál hófal". (Kvázi fal, vagy harmadik autó, ha nem volna világos.) Vagy a kézifék azt is átviszi? ;-)

Ma tényleg sok okostojás gyűlt ide a nyálát verni...
comment:com Az meg egy jegesmedve? 2010.02.09 14:29:00
A Newsweek egyik tévés szakírója leültette pár, Lostban nem járatos (értsd: egy percet nem láttak belőle, nem olvastak róla, csak annyit tudtak a történetről, amit hallomásból lehet) kollégáját, és megnézette velük a sorozat pár epizódját, közben meg felvette a reakciókat.…..
Pincehelyi 2010.02.09 18:24:04
@zero: Nem tudom, öregem, de láttam már (sokkal) jobbat is, de ez ízlés kérdése. Ami viszont nem ízlés kérdése: ha a vége érdekel, valószínűleg csalódni fogsz, mert egy jó sorozatot nem lehet értelmesen befejezni. ;-)