Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ravaszdi

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Egy kommunista párttag zenekart alapít The United States Of America néven, és tető alá hoz egy lemezszerződést egy menő kiadóval úgy, hogy még egyetlen fellépésük sem volt. Ilyen is csak a hatvanas években történhetett meg.” Az 1001 lemez, amit hallanod kell,…..
-g- blogja Ízek 2010.04.14 22:34:00
Ha elválik sóstól az édes, az fehér rejtélye vége.Átmosta víz - gyomorból partra hányt tajték üledéke.Nyelvvel érezni, máshol kiperegne, fog alatt törmelék csak.Magát átlátszóvá oldja, késsé letisztult jégcsap. Kikérgesedik kötélen - akasztott ember kiterítve az ágyon.…..
Ravaszdi 2010.04.24 23:59:44
Ez nekem tetszik, különösen az utolsó két sor. Előtte van egy-két kimódolt, vagy nyelvtanilag biccegőbb dolog (ami nyilván a ritmus miatt is így alakult).

Javaslatok:

"Ha elválik sóstól az édes, az fehér rejtélye vége." nekem jobban bejönne a második tagmondat így: "az fehér titkának vége." Mert helyesen rejtélyének vége lenne amúgy is, másrészt így, hogy eé eée ée a mgh sor, hát kicsit mekegős...
A hányás és a partra hányás egybemosása szép, de szerintem ez így nagyon bonyolult: "gyomorból partra hányt tajték üledéke" - azért necces todományosan is, hiszen a tajték nagyon felszíni jelenség, ugye a hullám fehér csúcsa, az üledék meg valahol a mélyben mozog, morzsolódik, és persze olykor partra mosódik, és bár metonimikusan a tajtékhoz is tartozhat az üledék, az én készülékemet ez így bántja. (És értem én, hogy a hányadék is (bocsánat) tajtékos, meg a víz is, szóval látom a kapcsolatokat, de túl zsúfolt ez így akkor is. Kicsit kevesebb információ kéne, vagy ha ennyi, akkor hosszabb lefolyással kifejtve...)
Hasonló bajaim vannak ezzel is "Magát átlátszóvá oldja, késsé letisztult jégcsap." A késsé letisztult jégcsap nagyon tetszik, ez olyan szép, precíz kép, Nemes Nagy Ágnes is megnyalná érzésem szerint mind a tíz ujját, de a "magát átlátszóvá oldja" na ott az ige szerintem nem stimmol. Tudom, hogy a fehér átlátszóvá oldódik, de ez a visszahatás, "magát oldja" - szerintem ezzel van a logikai gond, nekem ez nem fér bele, hogy magát oldja valami valamivé - hacsak nem valami áttételes dologról beszélünk, de itt só ill. cukor oldatról beszélünk, vagy talán az "édes" víz és a só kettéválásáról. Ebben az esetben ez a magamagát oldás biztos, hogy nem működik...

Az utolsó két sorért meg riszpekt.
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Ravaszdi 2010.04.12 14:55:46
szerintem most a Fidesz tartalmi kampányba fog kezdeni, hogy erős (2/3-os) felhatalmazással, mit tennének/fognak tenni, és hogy ez mire szolgál. a tartalmi kampány miatt lesznek viták, és szerintem most jött el az ideje a listavezetői vitának - ha van egy kis eszük, ez a vita négypárti lesz (lehet), ugyanis az MSZP-n kívül mindenki belengetett kétharmados óhajokat (LMP - pl. 3 százalékos bejutási küszöb, és a Jobbiknak is vannak ilyen témái), ha a Fidesz ezen témák egy részét fel tudja mutatni saját óhajként is, akkor ezzel szerintem csak nyerhet. a négypárti vitának persze az a hátránya, hogy a Fidesz 3 olyan erővel áll szembe, akik az ő 2/3-ával szemben ellenérdekeltek, de mivel egy négypárti vita nagyobb eséllyel gyengítené az MSZP-t (akiké a legtöbb második hely), és jó eséllyel meg tud győzni bizonytalanokból lett Jobbikos és LMP-s szavazókat, hogy a kétharmados ügyek közös nemzeti ügyek, így többet profitálhat egy ilyen tartalmi vitából, mint esetleg veszítene. az MSZP egy erős negatív kampányban érdekelt - de pár ütőkártyáját elveszítette szerintem, ugyanis a JOBBIK és Fidesz összemosás innentől kezdve nem működik, a Fidesz képes egyedül kormányt alakítani, nem lehet rettegni egy esetleges koaliciótól, másrészt a jobboldali pártoknak együttesen már majdnem biztosan meg lesz a kétharmada, így félelmetesebbnek kell bemutatni a Fideszt önmagában, mint a "fasisztákkal" együttes kétharmadot. Az MSZP kezében az aduász most a Kubatov-adatbázis. Azt kell bizonyítania, és hitelessé tennie, hogy a Fidesz a kétharmados győzelem után kábé felépíti a III/III-as rendszerét, mindenki meg lesz figyelve, orwell-i rémuralom jön. Nem tudom, hogy az MSZP van olyan hiteles, hogy ezt egyedül megszólaltassa? Pláne, hogy nagy valószínűség szerint ugyanezt a témát akarja a Jobbik is behozni, hogy megakadályozza a Fidesz kétharmadát, és ha két ellentétes szavazóbázissal, és ellentétes érdekekkel rendelkező párt egy követ fúj, az szerintem inkább az ellenfél, vagyis a Fidesz malmára hajtja a vizet. Illetve, mivel a nagy hír a kuruc.infóról terjedt el, ha a Jobbik nem is folytatná a negatív kampányt, a Fidesz még így is el tudná hitetni, hogy a támadások két oldalról érik.
szerintem valószínűbb lesz a győzteshez húzás, pláne ha tartalmi kampány kezdődik, pláne, ha egy jó reménykampánnyal a Fidesz meg tudja szólítani azokat az amúgy bizonytalan szavazókat, akik Jobbikra, LMP-re és esetleg MDF-re szavaztak.

amúgy appendixként. első fordulóban listán Fideszre szavaztam, de az LMP-és Tordai Bencét támogattam a második szavazatommal. (19. választókerület, szerintem amúgy a következő fordulóbal Edelény mellett ez a legizgalmasabb...) biztosra vettem, hogy lesz második forduló, és biztosra vettem, hogy így legalább töredékszavazattal kifejezhetem a másodlagos pártpreferenciámat. ennek ellenére azt hiszem, hogy az Újlipótváros-Vizafogó pont az a kerület, ahol különböző történelmi érzékenységek és erős polgári magatartás miatt sokan fognak a túlnyerés ellen szavazni, így a bizonytalan-racionális LMP szavazók Szanyi mögé fognak állni, akár állva marad Tordai, akár visszalépne. ezért úgy érzem, hogy a választókerületemben a Fidesz arra fog ráerősíteni, hogy bemutassa a helyi sebész-főorvos mi jót tud tenni a környékért, mi jót tud tenni egy erős Fidesz a kerületért. szerintem az LMP-s szavazók elnyerése érdekében itt a Fidesz ki fogja használni a Föld napját is (lesz Margit-szigetezés, Szent István parkozás) - és ugye április 22-e pont jó időben van, egy erős pozitív élménnyel talán itt is győzteshez húzást generálhatnak, ami amúgy "kész csoda lenne", mert szerintem itt a legnagyobb ellenállás egy túl erős Fidesszel szemben... de abban biztos vagyok, hogyha a 19-ik választókerületet megnyerik, akkor jó eséllyel a budapesti 20-as kivételével a Fideszé lesz a további függőben lévő 55 evk.
Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s…..
Ravaszdi 2010.04.09 23:32:15
@Spirál: Budapesten a Jobbik marhára látható, pl. az Arany János utcai metrómozgólépcső korlátja végig van matricázva a következővel: "Kérjük a politikusbűnözőket, készítsék elő kezeiket" - a kisérő kép egy bilincs. És bár nagyon kevés óriásplakátjuk van, de az alkalmi hirdetőtáblákon, illetve a villanyoszlopokon elég szépen ki vannak ragaszgatva. Fideszből és MSZP-ből marha sok hirdetés van, de pl. a Váci út egyes szakaszain mást se láttok csak MDF-es "Csak az ország" jelszavakat, és az LMP is eléggé látható. Ma csak jobbikos és LMP-s szórólaposztogatókba botlottam. A postaládámba viszont csak Jobbikos szórólapot nem dobtak eddig, minden más volt már. :) Március 15 előtt viszont messze nem ez volt a helyzet, akkor az abszolút egyeduralkodó az MSZP volt, az egyéni jelöltek óriásplakátjaival, jó egy hónapig azt lehetett hinni, hogy csak a szocialisták fognak itt kampányolni. Most talán beelőzte őket kicsit a Fidesz, plakáttípusok számában biztosan, de a változatosságban szerintem az MDF is jobban áll az MSZP-hez képest...
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
Ravaszdi 2010.04.06 10:30:36
@Kiwicake: nyilván azért nehéz a dolgod, mert stabil értékek, a liberális ideológia mellett szavaztál, és most olyan párt, aki magát vegytisztán liberálisnak hirdetné nincs a palettán. a Fidesznek van liberális szárnya, azt nehezen lehet megjósolni, hogy mennyire lesz erős a kormányzás alatt ez a szárny, ha megerősödik, és a kormányzásban jelen lesz, szerintem oda érdemes voksolni. ha különbséget tudsz tenni, illetve választani tudsz az ú.n. "életmód-liberalizmus" (vagyis jogvédés, feminizmus, cigány-ügy stb.) és a gazdasági liberalizmus között, akkor talán érdemes vagy az LMP-re, vagy az MDF(-SZDSZ)-re szavaznod. de nyilván nagyon nehéz döntésed lesz, mert a FIDESZ-ben oldva vannak a liberálisok, (az MSZP-ben talán szintén, Gyurcsány ú.n. új baloldalisága eléggé a liberális politika mentén nyilatkoztatja ki magát, na, jó tettekben ez nem nagyon látszik... de úgy érzem, az SZDSZ is hangzatosabb volt liberalizmus terén, mint tevékeny...) az LMP-ben nagyon erős a jogvédelmi szárny, és a klasszikus neoliberális gazdaságpolitikát leginkább az MDF hirdeti most. tehát azt kell eldöntened, hogy instant (feloldott)liberálisokra szavazol-e, és ha igen, akkor inkább a jobblibekre (FIDESZ), vagy a ballibekre (MSZP), vagy a nem vegytiszta, részleges, de erős liberális elveket valló kispártokra.
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Ravaszdi 2010.03.27 12:03:33
@jjulie: aggódva és szúrós szemmel ikszelek, nyugi. :) a többiek meg úgy, ahogy akarnak. nekem meg lesz az a lélektani előnyöm, hogy jobbra és rosszabbra is számíthatok (bár inkább optimista vagyok, a reális határokon belül), mások meg, ha nagyot akarnak koppanni, akkor nagyot is koppannak.
Ravaszdi 2010.03.27 13:04:37
@colosgirl: nézd, én nem figyelem olyan intenzíven a kommenteket, hogy ráérezzek arra, kinek milyen értelmi képessége van. azt tudom észlelni, hogy jjulie fegyvere a provokáció, de csak azt lehet provokálni, aki hagyja magát - és sokan hagyjuk magunkat. :) a politikáról való párbeszédben meg eleve könnyű bicskanyitogatóvá válni, mert ez mégiscsak "egy, na, kinek van igaza"-játék.
ja, és attól, hogy valaki nem megy el szavazni, vágyhat arra, hogy megtanítson másokat gondolkodni. hogy jjulie poziciójából nézve ez mennyire hiteles és hatásos játszma, azt hadd döntse el ő maga. és hadd döntsem el én is kinek címzek, és mit - azért címeztem jjulienak, mert unalmasnak tartottam a három, vagy annál több, a "Fidesz csak Torgyán miatt győzhetett" tartalmú kommentjét. úgy gondoltam ő is unja, hogy ugyanazt az ételt csócsálja most újra és újra, ezért bővítettem a menüsort. és mivel nem a meggyőzés, hanem a kínálás volt a szándékom, látod, nem is kezdtünk el vitatkozni. de örülök, hogy neked is tetszett a gondolatmenetem.
Ravaszdi 2010.03.27 13:16:59
@colosgirl: így van jó az egyetértés, és szerintem még jobb, ha egyet nem értés ellenére, pontosabban egyet nem értés mellett is együtt tudnak gondolkozni az emberek. :) vagyis hogy megtanuljuk a másikat nem "legyőzni", hanem egy nyer-nyer játszmában résztvenni velük.
Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, tényleg nem tudtam, hogy mire számíthatok. Nem sejtettem, hogy mennyire magával ragad a rendszeres írás lehetősége, mennyi értékes hozzászólást kapok, és azt sem hittem, hogy ezeken túlmenően leginkább a személyemmel kapcsolatos, hol kicsit, hol…..
Ravaszdi 2010.03.06 13:24:25
@Spirál: az a bibi, hogy persze Sólyom "fideszesebbnek" tűnhet, mint balosnak, de ő az első olyan köztársasági elnök, aki igazán független tud lenni. nyilvánvaló, hogy a köztársasági elnök valójában egyensúlyi tényező, mindkét oldalt képviseli, az össznemzetet, és Sólyom sokkal inkább megfelel ennek, mint a balliberális Göncz, vagy a jobboldali Mádl. Göncz a taxisblokád alatt ki mellé állt? Sólyom ki mellé állt 2006 októberében? (az előbbi választott, az utóbbi rendesen megrótta a randalírozókat és a rendfenntartó erőt is, magyarul középen maradt).
Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már…..
Ravaszdi 2010.02.20 01:44:48
@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!: hehe, kár, hogy bizonyos sportesemények megrendezéséről szomszéd országokkal kalkulálva is lehet gondolkodni, innentől kezdve kábé olyan demagógia ez a sosemvolt "Nagymagyarország"-duma, mint a 23 millió román... de azért bíztatlak, legyél miniszterelnök-jelölt, aki kitalálta a 23 millió román bevándorlót, az bizony a rendszerváltás óta leghosszabb ideig "regnáló" kormányfőnk lett. :D
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Ravaszdi 2010.02.16 02:00:42
@pakesz: igen, ez pontosan így van, az egyéni választókerületekben való biztos győzelemhez, a Fidesznek differenciáltabb baloldalra van szüksége. ha már az első fordulóban, csak három párt tud jelöltet állítani a legtöbb körzetben, a nevető harmadik mindig az MSZP lesz, ráadásul nem kell az MSZP-nek a többi baloldali párt szavazóit győzködni (ha nem nagyon maradna ilyen induló), és mostani kormánypártot érő baloldalról jövő támadások, vitaszituációk is eljelentéktelenednének. vagyis a Fidesznek a lehető legrosszabb, egy erős jobboldali rivális, és egy egységesíthető baloldal.
A Fidesz elnökének évértékelő beszédét bizonyára sokan írják majd le  lelkesen  jövőképet kínáló (itt talán elhangzik a szép magyar vízió szó is), emelkedett, pozitív üzenetek tartalmazó szónoklatnak, míg mások, kevésbé lelkesen, csapnivaló beszédről…..
Ravaszdi 2010.02.07 12:09:04
ezt találtam a Fidesz.hu-n, lehet, hogy lejárt, de az van ráírva, hogy program: jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf

ez 96 oldal, az MSZP-nek ugyan van választási (vagyis aktuális programja), de én abból a 15 oldalból kevesebb konkrétumot olvasok per pillanat ki, mint az "Erős Magyarország" címet viselő dokumentumból. a tisztesség kedvéért, itt a szocialisták tervezete: mszp.hu/public/downloads/pdf/haladast_biztonsagot_demokraciat.pdf
Ahogy ígértük, íme a Filmvilág blog évtized-összegző TOP50-je, pontosabban annak az első része. Sajátos módszerünkből kifolyólag (közel 50, a Filmvilágban az elmúlt 10 év során rendszeresen publikáló szerzőt kértünk meg személyes kedvenceik listázására, a legtöbb…..
Ravaszdi 2010.02.04 23:30:42
@Hegyirablo: Tudtommal Krisztus (jó, nem tudományosan, hanem a hagyomány szerint), 00-ban született, nem pedig 01-ben, vagyis az időszámításunk 00-val kezdődik, ahhoz viszonyítva van előtte és utána, vagyis egy évtized alfája 0, az omegája 9, sajna. akik szerint 2001-ben kezdődik és 2010-ben végződik ez az évtized, magyarázzák meg nekem a matematikai zsenijükkel nekem nyomorult bölcsésznek, hogy az időszámításunk szerinti első évtized mért tartott tizenegy évig, vagy miért kezdődött 01-gyel, akkora volt az infláció? :D
Ravaszdi 2010.02.04 23:50:09
@Hegyirablo: "Azért, mert annak idején, mikor elkezdték az időt számolni, akkor nem úgy csinálták, hogy "Akkor most van a 0. év 0. hónap 0. hetének 0. napja!", hanem 1. év. 1. hónap, stb. Ez teljesen egyértelmű, már annak, aki általános iskolai matematikán képes volt túljutni." Ezzel be is bizonyítottad, miért kezdődik egy évtized 0-val, ugyanis, ha 0=1, akkor 9=10. Életem első évének első napja, az a nap volt, amikor megszülettem, és milyen fura, a 10-ik életévem a 9-edik születésnapom után kezdődött el, nem pedig a tizedik után. a 10-ik születésnapommal léptem tinédzser korba, és nem a 11-ikkel (amikor is a 12-ik életévem kezdődött el). És most ránézek az órára, és 23:49 van, és milyen fura a holnap mégsem 1 óra 11 perc múlva kezdődik el, vagyis 01:00-kor...
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
Ravaszdi 2010.01.21 09:48:16
@KPC: www.caritas.org.hu/ (ez a katolikus egyház szeretetszolgálata... kicsit lehet tájékozódni)

hogy ne csak OFF legyek: Krisztus kurvákkal és vámosokkal barátkozott, az álkeresztények meg mindenkit óvnának a kurváktól és a vámosoktól. Szent Ferenc direkt kijelölt egy területet a kertecskében, amit a szerzetesek műveltek, ahol csak gaz nőhetett, ő komolyan vette az evangéliumot, hogy a búza és a pelyva szétválasztása nem az ember dolga. akkor a magát kereszténynek valló Semjén mit parázik. (egyébként nagyon sajnálom, hogy a legkeresztényibb értékek a kommunió (nem, nem a kommunizmus!) és a szeretet annyira idegenek a politika világában. csak a maga igazát ültetgeti, és a másik gazát tépegeti itt minden oldal. nem láttam még megegyezésre, kiegyezésre, széles társadalmi párbeszédre törekvő kormányt, és konszenzusra törekvő ellenzéket, amióta figyelemmel kísérem a magyar politikát...
Ravaszdi 2010.01.21 09:56:06
@_wood_: jártam hittanórára a nyolcvanas-kilencvenes években, hát, ebből a meséből egy szó sem hangzott el. :) másrészt értelmesen gondolkodni leginkább egy-két szerzetes tanított meg (igaz, kivételek voltak a rendjükben, de jóval nagyobb formátumúak voltak, mint az egyházi gimiben az összes többi tanár. ja, és az evolúciót is "papbácsi" tanította nekem, ugyanis a biológia tanárom szerzetespap volt, aki egyáltalán nem volt tudományellenes, sőt kreacionista sem (vagyis nem kereste a teremtés igazolását a biológia tudományában)...) szóval a Te meséd, legalább akkora mese, mint az állítólagos papbácsié... bár azért el tudok képzelni ilyen hittanórákat, de szerencsére nekem nem ilyenekben volt részem.
             Kiéheztetsz, rosszabb vagy, mint egy város. Tudom, hogy csak azért állsz az udvaron, mert még világos van egy kicsit, és neked jól esik kintről nézni, a fényről, ahogy a sötétben kaparom magam, ahogy a láz…..
-g- blogja 14 szoba éjjelente 2009.12.10 22:39:00
Az egyikben kétszemélyes ágy uralkodik, közepén alszik ő, a másikban, egy másik kétszemélyes ágyon balra szorulok, így sem hagyhatok elég teret, hogy elférjen hűlt helye. Az én szobámban bíbor pletyka, az övében leander áldozza fel leveleit, hogy magját a parketta réseibe…..
Ravaszdi 2009.12.20 22:22:09
csak stilisztikai dolgokat szúrok most ki, globálisan majd később: a "szórhassa" alak szerint kézenfekvőbb, és határozottabb lenne a "szórja", a "hogy" amúgy is célhatározói mellékmondatot vezet be... "motorikus mozgás hangja" - elég lenne a "motorikus mozgás" - az induló autóban már ott a "hang", meg a gyomorkorgásban is, nem kell túlbeszélni, ráadásul jobban is hangzik csak szimplán ott a mondatvégen a "motorikus mozgás". "elcsúszott szellemképe" - a szellemkép eleve elcsúszott, megint a túlbeszéltség veszélye, nem annyira vonzó az a jelző, pláne, ha a "helyresiklik" is erősíti az elcsúszás képzetét, bár lehet, hogy igének még jobb lenne a "visszasiklik", az megenged egy ilyen fiktív hintázást el-vissza-el-vissza, a helyre statikusabb helyzetet teremt. és most az az érzésem, hogy a legkisebb zajra felriadástól gyorsítani, sűríteni kéne a dolgokat, feszültebbé tenni, ennek kvázi pszeudó-thrillernek kell lennie, hogy igazán hasson. a gondolatokat, a filozofálgatást talán ki kéne rostálni, hogy az "igazságtalan részesedés" aktívabb, érzékibb, szerethetőbb-félelmetesebb legyen. de ez a téma, és az alapszövet nagyon jó, nagyon illik is hozzád - úgy érzem, szóval tetszik, de én inkább részt akarok venni az eseményekben, nem együtt gondolkozni, gondolkozni magam akarok az élmény hatására. persze, ez az én olvasói oldalam, van aki szereti, ha jobban irányítják, jobban megrágják neki a szavakat, nem tudom melyik a jobb.
Tonbo 03:01 2009.12.09 03:01:00
Ravaszdi 2009.12.09 07:56:30
-g- blogja Szössz 2009.09.26 19:22:00
 Kedves Anna Doktor!Néhány napja szerelmes lettem Paul Austerbe egy könyvesbolt kirakatában megpillantott hátsóborító fotó miatt.Az a baj, hogy aztán kiderült, könyveihez bárki hozzájuthat, mindenki azt hiheti, Auster neki és csakis neki ír, holott biztos vagyok benne, én…..
Ravaszdi 2009.10.02 20:41:23
:)
lassan készülődő Címkétlen 2009.08.29 16:23:11
 Ez egy másik város, de a névtáblákitt is csak olyanok, mint máshol.A tiéd megint névtelen: nem akarsznyomot hagyni ezen a vidéken.Most nem a pincében, hanem anegyediken laksz, fehéren világíta galambszar az ablakpárkányon.Az ágy, mintha emlékezne valamire,hirtelen süllyedni…..
-g- blogja Aksi 2009.08.29 20:52:00
Aksi vagy mi ,)  A szívem leengedett akvárium, az alján zörög a sok nedves kavics, a betta, a guppik, a konyaknövény már átmerve, megtelt a lecsósüveg.   Kis kamrák és pitvarok, meszes zugok, mind szárazon meglékelt kalózhajó. És partomra kivetett kompresszora…..
-g- blogja Nyílás 2009.08.14 12:38:00
NyílásJó lenne éppen beférni a forgóajtó szűkülő nyílásába,átvetődni utolsó pillanatban a lezáródó garázskapu alatt,- kabátom még odacsípné a fémtömeg -,a betört pinceablakon keresztül kikémlelni más huzatos sötétségét,vonatablakból kicsit jobban kihajolni,repülő…..
Ravaszdi 2009.08.24 20:51:29