Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Éva

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
Judit Éva 2020.06.18 19:20:56
@Indriq: Kedves, a neten tonna számra keringetik a "Hitleres" Orbánt! A legkülönfélébb változatokban! Az nem zavarja???????????
Fontos mondandóm támadt, mert azt érzem, hogy minden kiégett körülöttem, vagy talán csak én égtem ki. Pedig sosem voltam olyan ember, aki egy karót nyelt szürke egér lett volna, aki nem érti a viccet, vagy aki velejéig rosszindulatú lett volna korábban   Fiatal koromban néztem hitvány…..
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
Judit Éva 2018.08.03 09:39:02
@DAnna: Azt én értem kedves Anna. Egy könyv recenziója, elemzése során nem tilos "absztrakt" szintre emelni a konkrétat. Igen: konkrétan egy könyv, egy ember vagy igaz, vagy nem "élménye", de általában a zsidóság, pontosabban a zsidó vezetőknek Európára, a világ gazdaságára, a háborúkra-békékre .. mit ne mondjak: az élő fegyverként megjelenő szomáliai és Isten tudja honnan érkező feketék Euórpába hozatala kapcsán .. lehet álláspontja. Az én álláspontom az, hogy Izrael állam mesterséges létrehozatala, atommal való felfegyverzése óriási veszélyt jelent mindannyiunkra. A haszid zsidókra, a hétköznapi életünkben is ismert zsidó családokra, mert az emberek azonosítják a zsidó embereket Izrael állam folyamatos békétlenségével, a bankvilággal, a tőzsdével .. azzal, ami kifosztja a kisembert. És sajnos ezek a valós tények kiterjednek, projektálódhatnak olyan zsidó emberekre, akik ugyanúgy magyarok, lengyelek, németek, franciák .. tehát integrálódtak az adott nemzetállamokba. Értem, hogy a haszid-zsidóság szokásaival rémísztgetik az olvasót, de az Index egy liberális újság. Én azt "olvastam ki" a cikk megjelentetéséből: hogy "kiválosztottak" a zsidóság közül valakiket, akik iszonyatosan rémísztőek, pedig csupán úgy élnek, ahogy maguk élni kívánnak. A hölgynek nem tetszett, hát eljött közülük! Arra azért "jó" volt egy hétköznapi, mindennapos történetből készült könyvet bemutatni, hogy most éppen a "haszidok"-ra mutogassunk! És lám .. mennyivel szebb, jobb, kedvesebb, elfogadóbb, bájosabb, hétköznapibb .. az ateista zsidó ember, aki kellően liberális, imádja az "életet" .. gondolom: mélyen együttérez az LMBTQWZISY .. és mindenféle kisebbségekkel ... Megszabadult a közössége világos normáitól, szabályaitól, tehát olyan, mint bármelyikünk. Mégegyszer: az ateizmus vallás, veszélyesebb .. mint bármelyik más. Izrael állam létrejötte óta felfordult a világ fenekestül.
Judit Éva 2018.08.03 10:15:21
@exterminador: Mitől lennék én fundamentalista? Jószerivel pusztán annyit mondtam: abbéli meggyőződés és a világ arról való erőszakos meggyőzési kísérlete, hogy az ember kizárólag anyag; nem létezik lélek (ha igen, akkor az nem más, mint az agy által fehérjék, szinapszisok, ... tehát mind-mind anyag által keletkeztetett "kapcsolatok" terméke az érzés), nincs érzés, csupán anyag által előhívott "érzet" van, stb. stb. .. az már-már a vallással azonos fanatizmus. Ha ismeri a történelmet, nézze meg mekkora pusztítást végeztek az ateizmus nevében nem is olyan régen.
Judit Éva 2018.08.03 10:18:54
@Pásztor Tibor: Hála Istennek: témánál vagyunk! Antiszemitizmus, rasszizmus, mégpedig a színtiszta formájában! Nem tudom kicsoda Ön Pásztor Tibor, de a sémáival kellene valamit kezdeni. Hamisak!
Vajon minek köszönhető, hogy a minden elképzelhetőnél alacsonyabb morális szinten, teljesen ötlettelenül kampányoló kormánypárt a 2 hét múlva esedékes választások toronymagas esélyese? Pontosítva a kérdést: az ellenzéki oldal miért nem adta meg nekünk, egy rendes országot óhajtó magyar embereknek, a…..
Voltaképpen csoda, hogy a black friday death toll még csak 10 halálesetet mutat 2006 óta, hiszen a nevezetes napon rendre kicsúszik az irányítás a boltok biztonsági személyzetének kezéből. Van. hogy csak a paprikaspray bújik ki a kabátzsebből, de az is előfordul, hogy az árufeltöltőt egyszerűen…..
Szerencsére lassan változik a szépségideál. Míg a 90'-es években a hús-vér nő volt a kifutók királynője, addig a 2000-es évekre már eltült a hús és a vér, csak a csont maradt meg némi bőr.... De most, az utóbbi években felfedezhető a javulás, mostanság a "Sportos az új szexi." De persze ebben is…..