Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőröstalpú Jeti

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lenyúlta a pénzt, az autótulajdonos amatőr hibáival segített neki, a rendőrség tanácstalan. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szőröstalpú Jeti 2013.08.16 08:31:08
@clior: vicces, mikor egy gazembernek van joga a jó hírnévhez :)
Eddig inkább csak szakmai körökben volt ismert az a feszültség, amely az online szolgáltatók és a távközlési cégek között érezhető az egyre növekvő adatforgalom terhei miatt. A múlt héten három nagy európai névnél, a Deutsche Telekomnál, az Orange –nál (volt France…..
Magyarországon a legtöbb hivatalban az ügyintézési határidő 30 nap, ami 2014. január 1-től 21 napra csökken. Ez fejlődés, de a többi EU országhoz képest még mindig nagyon lassú a magyar ügyintézés, ami amellett, hogy szükségtelenül megnöveli a várakozási időt még a…..
Istvánnak már a pénztárban feltűnt, hogy a jegyén célállomásként Linz helyett a Wien+Zone100 állt, de a pénztáros megnyugtatta, hogy közvetlen járat megy Linzig. Bécsben persze kiderült, hogy tényleg Bécsig szól a jegyük, így duplaáron fizethettek pótdíjat…..
Szőröstalpú Jeti 2012.12.21 13:44:50
@Gazsibacsi: Posztoló honnan a búbánatos lófaszból tudná, hogy mi az a bécsi kirándulójegy?
Ráadásul reklamált is...
Szőröstalpú Jeti 2012.12.21 14:25:14
@uraaam: @Gazsibacsi: A posztoló el szeretett volna utazni Linzbe, nem a napját elbaszni a pályaudvaron.
Gyűlölöm, hogy nekem jobban kell értenem mindenhez, mert ha nem, akkor átvernek (és még ráadásul én is leszek a hibás, mert miért nem figyeltem).
Én inkább egy olyan világban szeretnék élni, ahol ha Linzbe kérek egy jegyet, akkor nem kell átnéznem a máv (és persze az öbb) vonatkozó feltételeit (máv esetén cirka 300 oldal), hanem elhihetem, hogy a másik oldalon álló (ülő) ember ért hozzá.
Elegendő-e egy kölcsön létrejöttének bizonyítására – ha nem volt szerződés – a törlesztésről szóló elektronikus levelezés?Tisztelt Zugügyvéd! Saját ügyemben szeretnék tanácsot kérni. Két évvel ezelőtt egy voltkollégám azzal keresett meg, hogy nehéz…..
Szőröstalpú Jeti 2011.10.26 21:13:39
@droid_: Mindenki meg akarja hekkelni a fiókot, és a legegyszerűbb megoldás senkinek nem jut eszébe? Csak egy időgép kell :)
És tényleg működik!
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Tisztelt Praxis blog és kedves olvasók!   Szeretnék felháborodásomnak hangot adni. Az elején azért azt is elmondanám, hogy magamat is hibásnak tartom a történtek miatt, ennek ellenére tarthatatlan az az állapot, amely némely kórházakban eluralkodott.Egy elég komplikált műtét…..
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
Szőröstalpú Jeti 2010.12.07 11:12:12
@epepe: Ennek talán az lehet az oka, hogy "381 válaszadónak van dedikált e-könyv-olvasója, ez az összes értékelhető választ adó 36%-a" (amit én - ezen az oldalon - kevésnek érzek)
Ráadásul most szerintem inkább a tartalom határozza meg a formátumot, nem nagyon lehet válogatni, ha egy adott könyv éppen pdf-ben van meg, akkor abban fogják olvasni.
Szőröstalpú Jeti 2010.12.07 15:17:17
@tsabeeka: egyáltalán nem meglepő a doc/rtf ilyen aránya, ha figyelembe veszed, hogy a válaszadók kb 1/3-a rendelkezik einkes olvasóval. Ez nekem azt jelenti, hogy a maradék telefonon/pda-n/pc-n olvas, ott meg nem fog konvertálgatni.
Szőröstalpú Jeti 2010.12.07 16:22:24
@no mail, no problem: Legalábbis én látok összefüggést :) És egyetértek, hogy nagyrésze warez (amennyire tudom, a szkennelés eredménye szokott pdf is lenni, de az ocr után szerintem már az rtf/doc a jellemzőbb, és valszeg abban is marad az esetleges korrektúra után is).
IntroVéletlenül sem szeretnék a méltán híres eredeti Konteo-blog ügyeibe belekontárkodni, de van itt egy dolog, ami régtől piszkálja a csőröm, és a múlt heti meetupon elhangzott egy érdekesség, amitől beköltözött a bogár a fülembe. Egy kis spekulációt szeretnék megosztani…..
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..
Szőröstalpú Jeti 2010.11.10 20:01:40
@Dworkyll: A prc-vel az a fő baj, hogy bináris formátum, és csak olvasóval olvasható. Ha nagyon meg van szorulva az ember, egy epubot akár egy sima böngészővel is el tud olvasni (miután kicsomagolta). Ráadásul pont emiatt kézzel is könnyen összerakható. És ha mondjuk ki akarod cserélni a beágyazott fontot egy másikra (mert pl valamelyik olvasó nem szereti), akkor egy scripttel pár perc alatt megoldható. A bináris formátumnál rá vagy kényszerítve a segédprogramokra, amik vagy tudják azt, amit szeretnél, vagy nem (persze ilyet is lehet írni, de mennyivel egyszerűbb _használni_ néhány alapvető programot)
Persze megértem, ha valakit ez nem hoz izgalomba, az autómról engem is csak annyi érdekel, hogy vigyen el a-ból b-be.
Egyébként biztos vagy benne, hogy az kindle ugyanúgy jelenít meg egy prc fájlt, mint egy sony vagy egy pda-s olvasó?
E-könyv olvasók Dühöngő 2010.10.01 22:43:15
Kedves Olvasóink!Nos, itt majdnem mindent lehet. Kivéve amit a „szabályzat” tilt és amit a jó ízlés nem enged meg. Ilyen a személyeskedés, a flame és az illegális források nevesítése (vagy utalás rájuk, hogy miként lehet megtalálni mondjuk guglin). Minden szabály…..
Szőröstalpú Jeti 2010.10.03 21:29:23
@ehran: Esetleg lehetne olyat, hogy az állami hozzájárulás (ösztöndíj, pályázati pénz, mittomén) arányában csökkenne a védettségi idő. (vö. ha én a cégem által fizetett időben létrehozok valamit, akkor az a céget illeti)
Olvasom, hogy néhány fizikus azzal a nézettel állt elő, hogy az univerzum biztosan nem fog fennmaradni a végtelenségig, mert ebben az esetben a természeti törvényekkel komoly gondok lennének. Egy örökké létező univerzumban ugyanis minden esemény bekövetkezik (ráadásul…..
E-könyv olvasók J, mint jövő 2010.09.20 12:30:00
Mottó:„Röhej, hogy az ember kénytelen ellopni egy könyvet,mert a kiadó fél, hogy ellopják.” – bbandiA blogra 2010 januárjában írt belépő cikkem meglehetősen mély alapossággal járja körbe az e-könyv-kiadás visszasságait, lehetőséget és lehetséges…..
A piac gyorsulása indokolttá tette a gyakoribb ráncfelvarrást. Ezeket a frissítéseket a cím átírásával (egyúttal a poszt dátumának módosításával és jelzésével) jelölöm, a változásokat a cikkben sárgával emelem ki.Bő fél év telt el a poszt eredeti közzététele (2010.…..
Szőröstalpú Jeti 2010.09.06 17:11:30
@Professzore: Kb egy hete néztem, és akkor tuti, hogy lehetett rendelni (nem volt egészen $20 a szállítás). Most megnéztem (gondoltam, jól csinálok egy képernyőképet róla), de tényleg nem szállítanak ide. Kár, pedig ezen gondolkoztam.
Kindle-t pont a másik cikkben taglaltak miatt nem akarok (meg az amazon Orwell-es húzása sem lopta be magát a szívembe)
A jenkik sok dologban járnak az élen, így övék a legkeményebb foci, a legtöbb modellből lett színésznő és őket utálják legjobban a hatalommániás terroristák. Amikor azonban a tévévetélkedőkre kerül a sor, egy ország győzedelmeskedik felettük. Mégpedig nem is kevéssel. A…..
Az egyik este felnéztem a Holdra, és arra gondoltam, nem kevés intellektuális merészség lehetett annak idején az ókori görög filozófusokban, hogy nekiálltak kozmológiai elméleteket gyártani úgy, hogy esélyük sem volt, hogy valaha megtudják, igazuk van-e. Persze nem is találták…..
Először is elnézést kell kérnem a hosszabb szünet miatt, de hozzám is begyűrűzött a nyári hajtás. Cserébe viszont nagyon izgalmas dolgokat ígérhetek a jövőben a türelmeseknek!Ahogy nap mint nap olvasom a tudományos sajtót, majd az ezekből írott egyszerűsített hírportálos…..
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
Szőröstalpú Jeti 2010.04.24 10:45:50
@Laslow: 0:27-nél látszik, hogy az egyirányú elején is jelzik a helyzetet. Mondjuk szerintem lehetett volna feltűnőbb jelzést is kitalálni a kiegészítő táblánál.
Ami engem zavar (vagy legalábbis furcsa), hogy a cikkben levő képen képen szereplő kereszteződésben a szembe haladó biciklisnek a végén elsőbbsége van (jobbkéz szabály). Ez azért lehet konfliktus forrás.
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
Kalóz Ámokot fut a francia elnök 2010.01.09 09:55:00
Google-adót tervez Franciaország - jelent meg a héten millió helyen a hír Sarkozy elnök újabb nagyívűnek szánt, internettémájú bejelentései nyomán. A francia elnök egyik fájdalma, hogy a Google hatalmas reklámbevételeket realizál országában, ami után nem adózik - ennek…..
Úgy tűnik, hogy amit eddig vízionáltunk, lassanként elérkezik: brutkó repedések jelentkeztek lelkes MLM-alapú pilotajátékos barátaink csillogó pajzsán. Éppen ezért gondoltam elszórakoztatlak benneteket a következő hónapok vígjátékával, persze előre. 1. Felvonás -…..
Főszerepben Louis CK, azaz Székely Lajos, magyar származású komikus, a Lucky Louie című HBO-sitcom egykori, és a Louie című jövőre bemutatkozó F/X-vígjáték jelenlegi húzóneve. Ez az a videó, ami miatt érdemes legalább pornóangolul megtanulni. ..
Szőröstalpú Jeti 2009.11.26 19:04:25
Egyszer használatos fényképezőgépek már nagyon régóta vannak, Je Sung Park dizájner feltette a kérdést, miért nincsenek egyszer használatos laptopok? Szerinte újrahasznosított papírból készülhetnének ezek a gépek, akár saját magunk is összeállíthatnánk őket. Elég vad…..