Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Eszkóbár

310 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor alapvetően egy vidám embernek gondolod magad, aztán a valóság először gyomorszájon vág, majd egy seggberúgás után elküld egy másik helyre, ami szürke, ahol a G-dúr is hamis és nincs ígérete a megváltásnak se… aztán mégis. Hogy mi a valóság? Leomlott házak, tégla-, üvegszilánk-, és…..
Ki tudja, lehet, hogy újra elkezdem írni ezt a blogot a banda történéseit követve. Jó, egyelőre nem fogok arról írni pl., hogy a legutóbbi próbán Viktor egy szál maszkban énekelt - fésű és zsírpapírozásilag - de látványlag elment. Mert Törökországba megyünk pár napra, a szanaszét rombolt, földrengés…..
AsziszeA franc sem gondolta és hát sem tudta, hogy micsoda összefonódások vannak itten kérem. Először egy nyikhaj dj, Avicii jöjjön: Asziszem jó és hát nem tudtam, hogy feldolgozás legalábbis egy részét tekintve. Íme az alap. Vagy legalábbis ami letépi a fejed:   De ennyi nem elég. ugye.…..
Kicsit nagyon elmaradtam. No de legyen itt az új ajánló. egy nagyon jó kis körbejárás a téma, remélem tetszeni fog ;)   Legyen egy feldolgozás #1   És egy másik #2   ..
Komoly fába vágom a fejszét: szeretnék egy valamiféle antológiát, gyűjteményt összeállítani a zenekar tagjainak emlékeiből. Honnan jövünk, hová tartunk és mi ad erőt. Ilyen apró kis történetekben talán megláthatjátok ti is a szikrát.   Szék irtó messze volt mindenféle…..
  Néhány évvel ezelőtt volt szerencséje a társaságnak Canterburyben fellépnie. Canterburyben került megrendezésre az európai koronázó városok találkozója (hívjuk most így, mert gőzöm nincs mi volt a hivatalos neve ennyi év távlatából), szóval koronázótalálkozó, és a…..
Kell valamennyi idő. Egységnyi idő. Ne kérdezzétek, hogy az mennyi, mert kábé pont annyi, amennyi két album megjelenése között kell elteljen. Vagy inkább a két album felvétele között. Egy kib.szott relatív időintervallum, ami sok esetben megváltoztatja a világról alkotott…..
Találós kérdés: melyiket kellene beláthatatlan időre karanténba helyezni?  Íme a lehetőségek: 1. Kerekes Band próba úgy önmagában 2. jazz ugyanazon a próbán 3. unplugged jazz akkor és ott 4. a "Besame mucho" a próbán, egy Kerekes Band próbán, nyilván A helyesen…..
Ezt az elsőre érdekes hírt olvastam (jó, azért hír, új információ, mert nem voltam eddig tisztában ezzel, aki tisztában volt ezzel, attól bocs). Szóval a hír: A Vénusz bolygó közel kör alakú pályán kering a Nap körül, így ott nincsenek évszakok. Hát nem tudom,…..
Komolyan mondom örülök, hogy se Vidnyánszky Attila, se Fekete György munkásságát és érdemeit nem ismerem. Ez lehet a szegénységem bizonyítványa. De ha valamitől feláll a szőr a hátamon az az, ha a politika vagy a kurzusok akarják befolyásolni a művészetet. Szóval én ezért…..
Mire jó öt év? Arra mindenképpen, hogy visszatekintsek és visítva röhögjek magamon. Ennyi idő után már a legkomolyabb tett is röhögőgörcsbe merevedik.  Szerdán történt, napra pontosan öt éve a zenekar legnagyobb és eleddig megismételhetetlen incidense. A közhivatalnoki…..
Ha már volt, akkor bocs, de akkor is :p ..
Próbán felidéztünk egy sztorit. Azt, amikor a valamelyik tévéstúdióban zenéltünk némileg megváltozott felállásban. Konkrétan Viktor kobzon „játszott”, Nagy Dani pedig khmm… dobolt. Lemegy a felvétel, amikor odalép gyártásvezető…..
Jó volt látni a nagy forgatagot, a rengeteg jobbnál-jobb bort. Hatalmas választék fogadott mindenkit az ország minden borvidékéről, volt is mit megkóstolni! A borászok kedvesek voltak (többször kaptunk kóstolót minden fizetési kötelezettség nélkül, többször még palackokkal…..
A szüret elkezdődött. Egerszóláton tuti, mivel 1-jén megtartották a XV. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivált. Ellátogattunk, mint ahogy már évek óta tesszük, hogy megízlelhessük a rizlingeket és tapasztalhassunk családias légkört. Vegyesek a tapasztalataink, legalábbis az…..
Három szeptember elejei programot javaslunk olvasóinknak, akik Eger környékén járnak és érdekli őket a bor és némi kultúra.   XV. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál Családias hangulatú fesztivál borlovag avatással, kitűnő fehérborokkal, nem véletlenül olaszrizlingekkel.…..
A SZIN most azért volt különösen jó, mert egyrészt nem volt 43 fok este tízkor, másrészt a közönség mintegy hetven centire tőlünk őrjöngött. ezáltal különösen pontos megfigyeléseket sikerült tennem, amiket most meg is osztok veletek: - szingli csajok: 52 fő -…..
A VinCE a Decanter Magazin szellemi örökségét viszi tovább: Közép-Európa boraival foglalkozik elsősorban, magas színvonalon. Persze van, akinek ez már a sznobsággal egyenlő, ebbe most nem megyünk bele, de azt nem lehet elvitatni, hogy hiánypótló a magazin. Ráadásul borfesztivált…..
Csak sikerült kijutni a X. Egri Borfesztiválra, a harmadik napra. A fesztivál régebbi neve Bormustra volt, de ez már elmúlt. Mint ahogy több más is, ami a Bormustrákra jellemző volt. De ne siessünk ennyire előre. A Borfesztivál igazán jó alkalom az egri borvidék borainak…..
Egri borok Borkert 2. 2012.08.17 08:43:47
A pozitív élmények mellett azért azt meg kell említeni, hogy a jóból is megárthat a sok. Nem vitás, hogy a Borkert hiánypótló, azonban pont olyan időpontra rakni, amikor "üti" a Bormustrát... nos az felelőtlenség. A Bormustra Eger egyik legnagyobb borbemutatója, fesztiválja,…..
Don Eszkóbár 2012.08.19 15:10:57
Egri borok Egri borkert - augusztus 2012.08.16 15:47:05
Kint voltunk, szétnéztünk és ha már ott voltunk, akkor kóstoltunk is. Alapvetően nem jártunk rosszul, hisz a borok jók voltak, a háttérben szolidan röhögött a közönség a Legényanya című filmen, és még a főtt krumpli is finom volt. Nagyon nagy szükség van az ilyen…..
..
..