Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tevevanegypupu

0 bejegyzést írt és 19668 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felveszi a kesztyűt Baán László a Liget Budapest kritikusaival szemben. Baán a Mandinernek ad először interjút azóta, hogy kirobbant a Habony Árpádéknak kölcsönadott százmilliós festmények és a Szépművészeti Múzeumban tartott Habony-lagzi ügye. A múzeum és a Nemzeti Galéria vezetője, a Liget…..
tevevanegypupu 2016.05.05 20:27:57
@Jean Sol Partre:

Mindig tudtam, hogy nézetkülönbségeink ellenére is azért ha baj lenne, számíthatok magára. :)
tevevanegypupu 2016.05.06 20:21:15
@Jean Sol Partre:

Azt nem kell, a cseresznyefa ága egyedül letörött..de ha esetleg fel akarja fűrészelni, semmi probléma. :)
tevevanegypupu 2016.05.06 23:27:34
@Jean Sol Partre:

Na kérem, viccen kívül: két cseresznyefa, egy szilvafa és egy mandulafa maradt az évek folyamán, mindegyik több mint ötven éves, nagyapám ültette őket..szakértő kertész szerint mindet ki kell vágni, mert veszélyessé váltak..pedig a cseresznyefák még teremnek. Ki lesznek vágva és újakat ültetek helyette..ez van.
Bármikor megvédené Magyarországot és itthon tudná a legtöbbet adni Röhrig Géza, az immár Oscar-díjas Saul fia c. film régóta New Yorkban élő főszereplője. Nem más, mint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere faggatta őt erről – s ők ketten egymást hitről, hazáról, világról, kereszténységről…..
A kormány eltörli a vasárnapi nyitva tartást korlátozó szabályozást – jelentette be hétfőn Rogán Antal. Rogán szerint „a Fideszben úgy ítélik meg, hogy olyan sokan ellenzik a zárva tartást, hogy nem éri meg belemenni a vitába. A kormány szerint a nők körében különösen népszerűtlen volt a vasárnapi…..
tevevanegypupu 2016.04.12 14:36:03
@Counter:

Tudom, óravázlat és felkészülés..hogy meg ne szakadjanak belé..egy zenei mű előadása nem hasonlítható egy óra leadásával, ha egy tanár annyit gyakorolna mint Ránki Desző, akkor zsenik kerülnének ki az iskolából..de mint tudjuk nem ez a helyzet..sem a tanárokkal sem a diákokkal.

Inkább az iskolákból szokták hazavinni a wc papírt és mindent ami mozdítható, írópapírtól kezdve ceruzán keresztül bármit..
Mélységes mély a múltnak kútja, különösen itt, a magyar földön, ahol a 20. századi történelmünk legsötétebb zugai tárulnak fel rendre a legváratlanabb helyzetekben. A legendás úszóedző, Kiss László nagy nyilvánosság elé került ügye, az eredeti történettel, a vádakkal,…..
tevevanegypupu 2016.04.09 23:10:26
@Counter:

Maga mélymagyar, mit tudja maga mi az európainak lenni.
tevevanegypupu 2016.04.10 22:11:23
@asebes:

..magának viszont humorérzéke és ítélőképessége annyi van mint egy lépegető exkavátornak..
tevevanegypupu 2016.04.10 22:16:43
@Doomhammer:

Tökéletesen egyetértek de lehet fordítva is, mai világunkban mikor az egyenjogúság alapvető emberi jog, tulajdonképpen mindegy is ki csábít és ki hagyja magát. Tudja ez a genderizmus nem is olyan hülyeség, legyen mindenki minden, félre a szégyellős nőkkel és az aszfaltbetyár férfiakkal..sodrófát az erősebb hímnem kezeibe is..bajuszt és szakállt a nőknek!

Kiss László érdemeiről már napok óta zeng a sajtó, sokkal többet nem tudunk hozzátenni..
Vajon miként vélekedik a Vatikán a Spotlightról, az Oscar-díjas filmről, ami az első, komoly pedofilpap-botrányt dolgozza fel az azt felgöngyölítő újságírók, a Boston Globe munkatársainak szempontjából? Pozitívan. A Vatikán félhivatalos lapja, a L'Osservatore Romano címlapon dicsérte a filmet,…..
tevevanegypupu 2016.04.01 20:30:19
@Jean Sol Partre:

De hát maga nem? :)
tevevanegypupu 2016.04.04 12:31:46
@Jean Sol Partre:

De ezek szerint maga sem..
tevevanegypupu 2016.04.05 00:08:13
@Robinzon Kurzor:

Még mielőtt folytatnánk a társalgást - ha egyáltalán - akkor tennék egy szerény észrevételt. Szoktam olvasgatni más blogokat is és azt a megállapítást tettem, hogy maguk minden fideszest birkának vagy agymosott birkának neveznek, mondhatunk akármit, az nem érv, hanem - maguk szerint - az egy agymosott birka véleménye. Hát most akkor ez egyéni vélemény vagy csoportvélemény? És mindenkire vonatkozik aki másképpen gondolja mint maguk vagy csak egy-egy személyre? Itt most rám értette ha jól gondolom, de vajon a többiek maguk közül, akikkel én soha egy szót sem váltottam vagy írtam, szintén ezt a jelzőt használva számtalanszor másokra, mind egyénileg találták ki ezt az agymosott birkát mint végső érvet? Persze maga hülyézni is szokott, ez dícséretes, gondolom szeretne kitűnni a tömegből..amit tökéletesen meg is értek.
Soha nem akart személyesen rosszat Biszku Bélának, de csalódottságot érez Skrabski Fruzsina amiatt, hogy Biszku halálával elmaradt az egykori kommunista vezető fölötti valódi igazságszolgáltatás. A Bűn és büntetlenség címmel Novák Tamással együtt dokumentumfilmet rendező, s ezzel Biszkut újra a…..
Rühösek, koszosak, ápolatlanok az idomeni sátortábor menedékkérői az ott tapasztalható embertelen körülmények és folyamatos esőzés miatt. Schuler Zsófia, a Magyar Vöröskereszttel a helyszínen segítő magyar gyerekorvos a Mandinernek mesélt a görög-macedón határnál lévő tábor mindennapjairól, a…..
Mintha valami sorozatot néznék. Régóta. A forgatókönyvíró ennyi idő után nem talál újabb fordulatos eseményeket, konfliktusokat, megismétli hát a már látottakat újonnan érkezett szereplőkkel. Egyszer működött, hát biztos lesz élvezeti értéke most is. Ilyen érzésem volt tegnap. A régi történet, régi…..
tevevanegypupu 2016.03.21 16:40:56
@Jean Sol Partre:

Na látja ezt nehezen tudom elképzelni..
tevevanegypupu 2016.03.22 08:08:31
@gyalog.galopp:

Persze, hiszen láttuk és hallottuk akik "végigélveztük" a rendszerváltást..csak az embert - legalábbis engem biztosan - jobban bántja és idegesíti, ha azok bizonyulnak méltatlannak, akikre mindig szavazott..
Most egy olyan munkán dolgozom, ami fenekestül fel fogja fordítani a zenéről való gondolkodást az egész világon – mondja a Mandinernek a március 15-én Kossuth-díjjal kitüntetett ifjabb Csoóri Sándor, aki a héten ünnepli a Fonóban 60. születésnapját. Csoóri leszögezi: a zene szakrális dolog. A…..
tevevanegypupu 2016.03.19 17:22:59
@Herr Stacheldraht Leger:

Sok pénzük van igaz? De ugye nem irigykedik a miniszterelnök vejére..
tevevanegypupu 2016.03.20 09:40:36
@260:

Tökmindegy mit ír, nagyon eredeti..

@Tündér_Lala:

Ó hát persze..zeneiskolába jártam sokáig, tudom mit képesek kihozni az elméletből..:)

@Pelso..:

Velőtrázóan tudják utálni egymást..

@Herr Stacheldraht Leger:

A fanclubot lehet irigyelni, hogy képesek annyira lelkesedni..
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   Különös története van az 1848-49-es forradalmi és szabadságharcos magyar kormány pénzteremtési kísérletének. A történetet alább olvashatják. A történet ott kezdődik, hogy 1816-tól kezdve a Monarchia pénzét az Osztrák Nemzeti Bank (ONB), egy bécsi…..
tevevanegypupu 2016.03.17 09:54:15
@Doomhammer:

De Csau eladta őket darabonként Amerikának, Izraelnek..vitték őket mint a cukrot.
Az Isten velünk vagyon! Tábori beszéd,tartatott Selyén, 1848. július hóban Előima. Örökkévaló, mindenható Isten! Te vagy az uraknak ura, s a királyoknak királya. Hozzád hasonló senki sincsen, s mindenkinek térdre kell borulnia végtelen hatalmad előtt.Te bölcs vagy a határozásban s nagy a…..
tevevanegypupu 2016.03.16 15:17:58
@murcielago:

Köszönöm meg fogom nézni..van egy csomó kokárdám mindenféle variációban.. :)
tevevanegypupu 2016.03.16 16:31:19
@murcielago:

Szép..nem pont ilyen, de hasonló van nekem.:)
Ami pedig a tradicionalistákat illeti, ők önmaguk gyönyörűségére követik önmagukat, valószínűleg tán körül sem néznek, hogy hol is vannak éppen.
Sokkal rosszabb lenne Európának, ha nem létezne az európai közösség intézményrendszere – mondja Leszek Balcerowicz lengyel közgazdász a Mandinernek. A rendszerváltás korabeli lengyelországi gazdasági sokkterápia atyja, korábbi miniszterelnök-helyettes szerint csak kemény és gyors reformokkal lehet…..
Az egri vár filmdíszletének maradványa a Pilisben Oscarra jelölték a Saul fiát, és a Golden Globe-győzelemmel a háta mögött esélye is van Nemes Jeles László filmjének elnyerni a legrangosabb amerikai filmdíjat. Ritka pillanat egy-egy ilyen siker a magyar filmtörténelemben manapság, így úgy is…..
tevevanegypupu 2016.03.04 08:32:52
@maroz:

Érdekes egyébként, hogy milyen sokan bíznak még a neoliberalistákban annak ellenére, hogy kirobbantottak olyan világválságot ami elindított egy harmadik világháborút - mert hogy az már folyik - és tönkretett, legyilkolt, otthonától megfosztott milliókat. Nálunk is még mindig vannak akik Gyurcsányban bíznak annak ellenére, hogy világosan és érthetően elmondta, hogy nem értenek semmihez, fogalmuk nincs arról válsághelyzetben mit kell csinálni azon kívül, hogy azt nagyszerűen értették, nekik maguknak hogyan lehet meggazdagodni. Az ország lakossága viszont elszegényedett, a tömeg szegényes, ápolatlan, szinte minden (nem sok) pénzét élelemre költi, mintha rettegne attól (talán jogosan is), hogy nemsokára majd nem lesz mit enni..Megtanultuk, hogy a polgári életforma megfizethetetlen, annak ellenére, hogy mindig jó példával járt elől mértékletességével. Nem hiszem, hogy Orbánék tudják a megoldást, de mások sem nagyon.
tevevanegypupu 2016.03.05 00:21:37
@maroz:

De hát amióta világ a világ ez mindig úgy volt. Jött valami új technológia, bunkósbot helyett valami kő, aztán vas, aztán szövőgép, aztán gőzmozdony, aztán..stb..stb..Akinek a kezében volt ez az új technológia, az mozgatta a világot, csak mindig más részéről a világnak. De mozgatta a nyers erő is, a fanatizmus, rombolási ösztön, ami persze nem zárja ki a technológiát. Aztán valami megsemmisült és született valami új. És a világ haladt tovább a maga útján, mindig azt hitték a végzet felé, de nem..feltámadt. Lehet, hogy most éppen olyan pechesek vagyunk, hogy egy fordulópontban kell élnünk..
tevevanegypupu 2016.03.05 00:28:09
@260:

A mi városunkban anno a nyomda igazgatóját és egy újságírót dobtak ki ezért..elég volt, hogy pár nyomdászfiú, akik egyébként utálták a két pasast (a nyomdaigazgató tényleg elég ocsmány pártelvtárs volt, szegény újságíró meg echte zsidó) ezt mondták róluk. Amíg az ügy ki nem robbant senkinek eszébe nem jutott, de abban a pillanatban szinte mindenkinek volt gyanús története, hogy már régebben is észrevette.
Vasárnap eldől, hogy Szeged mellett lesz-e még egy megyeszékhely, amelynek baloldali polgármestere van, vagy a Fidesz a 2014-es bukta után visszahódítja-e Salgótarjánt. A Jobbik lényegében az egész kampányt takaréklángon tolta végig, a Munkáspárt elnökének, Thürmer Gyulának viszont épp az az egyik…..
tevevanegypupu 2016.03.02 22:03:42
@Herr Stacheldraht Leger:

De akkor is..mszpre? Hát ott volt akkor már a jobbik meg az lmp..sőt, egy igazán odavaló is, Türmer a munkáspárttal. Állítólag kész programmal.
tevevanegypupu 2016.03.02 22:04:43
@Doomhammer:

Kackac. Hazudnak és uszítanak mint bármely más párt, mást ott tenni úgysem lehet.
Cinizmus terén már a múlt héten is nagyot ment a kormány, de úgy tűnik, ezen a héten sem állnak le, sőt. Hétfőn nyújtották be azt a törvényjavaslatot, miszerint az MNB alapítványainak és cégeinek adatai jelentős részben kikerülnek a közérdekű adatok nyilvánosságát biztosító infotörvény hatálya alól.…..
tevevanegypupu 2016.03.02 11:37:47
@Counter:

Egyik pártunk és kormányunk követi másik pártunk és kormányunk. Valamelyiknek csak sikerül elérnie majd, hogy tesvér lészen minden ember és minden nap lehessen kapni papayát a közeli cba-ban.
„Én – sokan ezért titulálnak liberálisnak – a II. Vatikáni Zsinat szellemiségében alakítottam az életemet: szeretet, nyitottság, elfogadás, párbeszéd. Mindaz, ami meggyőződésem szerint Jézust és egy keresztény embert jellemez. Nem a félelem, az árulás, a hazudozás, ami nagyon szépen megfér a…..
tevevanegypupu 2016.02.29 11:54:00
@Bell & Sebastian:

tegyük hozzá, hogy mindig felröppenek ilyen hírek, hogy több száz gyereket rontottak meg katolikus papok, érdekes módon szinte mindig Angliából vagy Amerikából, ahol tudjuk mennyire szeretik a katolikusokat. Aztán a hír után várná az ember, hogy nahát akkor gyerünk, elő a bizonyítékokkal, halljuk a pert, ítéletet, a vádbeszédet meg a védőkét is..Na ilyet nem nagyon hallani, a többi néma csend. Persze sajnos előfordul pedofilia, ugyan hol nem fordul elő, de kizártnak tartom, hogy mindig és egyfolytában csak a katolikus egyházban. Ugyanis az ilyesmi nem a cölibátustól függ mint az józan ésszel tudjuk is.

Jellemző, hogy ugyan ilyen történetek keringenek gonosz apácákról is..ez sem lehetetlen egyébként, bizony van olyan, hogy egy-egy kolostorban elszabadulnak, de hát hány kolostor és hány apáca is van a világon? Hihetetlen, de a gonosz apácák története is Angliából indult, a világ felháborodott, megbotránkozott és általánosított.

Hoolywood pedig mint morális mérce..Oscarjával egyetemben, hát muris, ha az ember kissé járatos a filmgyárak körüli dolgokban. Annyi szenny nem sok fordul elő a világban mint az ottani csillogás mögött.

Nagyon sajnálom azt is, hogy pápáink mostanában mással sem foglalkoztak, mint állandóan bocsánatot kértek, tulajdonképpen majdnem azért is, hogy a katolikusok egyáltalán léteznek..Holocausttal és saját egyházuk ostorozásával voltak és vannak elfoglalva, közben nem veszik észre, vagy csak kevéssé, hogy jelenleg éppen a keresztényeket üldözik. Erről kevesebb szó esik..falak ellen beszélnek, pedig ha ezeket a falakat néha nem építette volna fel éppen a kereszténység, nem tudom ma hol lennénk..
„Ki látta a Saul fiát?” – ezzel a kérdéssel nyitott a Pázmány frissen indított holokauszttörténet-kurzusán Mezei Balázs vallásfilozófus, a PPKE BTK tanszékvezetője, aki a „holokauszt filozófiájával” is foglalkozik, bár saját bevallása szerint azért nem ez a…..
tevevanegypupu 2016.02.28 00:40:01
@D2:
Csak tiszta forrásból!
tevevanegypupu 2016.02.28 07:07:32
@picur3ka:

Üdvözlettel..köszönöm. :)
„Donáth György, Dálnoki Veress Lajos, Szent-Miklósy István, András Sándor, Szent-Iványi Domokos, Arany Bálint, Kiss Károly, Héder János, Berkó István, Sóvári Tihamér, Fülöp József… terhelteket az 1946/VII. törvény, a demokratikus államrend és köztársaság megdöntésére irányuló mozgalom…..
Roma Példaképek címmel sorozatot indít a Mandiner olyan fiatal tehetségekről, akik mind a roma, mind a többségi társadalom számára pozitív példával szolgálhatnak kitartásukkal és teljesítményükkel.    Hétgyermekes cigány család legkisebb gyermekeként született Orsós…..
tevevanegypupu 2016.02.10 20:20:13
A centralizációval sokkal jobban járnak az iskolák, a tanárok, a diákok és a szülők is – ez a cél vezérelte a Klik létrehozását. A központosítási akarat intézménye 2013 szeptemberétől élesben működik, ám alig egy év alatt kiderült (maga a közoktatási ügyekért felelős államtitkár ismerte el), hogy…..
Vendégszerzőnk, Lányi András írása   Orbán Viktor legutóbbi moszkvai látogatása óta csupa olyasmi történt, ami igazolja a paksi új atomerőművi blokkok ellen kezdettől fogva tiltakozó szakemberek és civilek aggodalmát.  Egyre több érv szól amellett, hogy a 2013-as moszkvai megállapodásban egy…..
tevevanegypupu 2016.02.04 11:14:17
@dr kíváncsivagyok:

De, egyszerű fideszesként is érzi az ember a felvetést. Csakhogy inkább hisz épületgépészeknek..az atomerőmű tiszta, biztonságos és olcsóbb. Majd ha mi is el tudunk az Egyenlítőtől vezetni egy nagy csövön keresztül napenergiát, mint amiről a németek ábrándoznak, majd akkor visszatérhetünk a dologra..
Igazságot, jogot vagy elégtételt szolgáltasson a bíróság? Épp az árt legtöbbet az igazság szolgáltatásának, amikor a közvélemény a rendelkezésére álló, korlátozott információk alapján akarja megmondani a bíróságoknak, hogy kit kell elítélni és mennyire. Döntsük el, hogy emberáldozatot akarunk vagy…..
tevevanegypupu 2016.02.02 12:29:12
@Dabber:

Aha. Akkor most mi van. Semmi. Kellett volna.Bízom ám az igazságszolgáltatásban, csak elképzelem, ahogy végigömlik a falun ez a vörösiszap és visz magával mindent, közben éget is és ebben fuldoklik ember és állat, növény, stb..stb..visz mindent, emlékeket, fényképeket, videókat..volt nincs, azt már nem adják vissza. Na persze bírói ítélettel sem.
tevevanegypupu 2016.02.02 14:00:10
@Dabber: Érdekesek ezek a bírók..igyekeznek, igyekeznek aztán csak sikerül nekik.
tevevanegypupu 2016.02.02 14:39:08
@Dabber:

Hülye bíró, hülye bíró.
A KLIK rendszere abszurd helyzeteket eredményez az iskolákban, miközben a helyi sajátosságokat nem veszi figyelembe; manapság jóval több órát kell tanítani rosszabb körülmények között; az oktatásirányításnak pedig több hangsúlyt kellene fektetnie a pedagógusok megnyerésére – mondja Horváth Péter, a…..
tevevanegypupu 2016.01.31 23:08:43
tevevanegypupu 2016.02.01 10:27:21
@Mihint:

Szoktam látni. Úgy járkál, hogy "Istenem, de szép is vagyok.." :)
Képzeljük el, hogy Magyarországon egy milliárdos Torgyán és egy politikusnak álló TGM mérkőzik meg egymással az ország vezetéséért. Igen, ezek azért távoli és kissé sántító párhuzamok, de körülbelül tényleg ilyesmi figurák, egy jobboldali populista hordószónok és egy doktriner baloldali tör elő az…..