Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OfC

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A georgiai kormányzat szerint orosz rakéta csapódott be egy Tbiliszi melletti falu közelében" - írja a Magyar Hírlap. Diákéveimben kellemes tíz hónapot töltöttem az Egyesült Államok bájos, déli államában, ezért egy pillanatra elfogott az aggodalom. Mikor támadnak majd…..
w Titokzokni 2007.08.08 05:30:00
Az mindig tanulságos, amikor reflexek indulnak be. Eltűnt a Nemzeti Nyomozó Irodából egy Államtitok. Talán valaki a budiban államtitkot olvasgatott, és ottfelejtette. Ismeretlen elkövető besomfordált, végigsompolygott a hivatalon, csempének, radiátornak álcázva magát ólálkodott…..
w Gyere bátran, Törökország! 2007.07.25 06:00:00
A török EU-csatlakozás hidegrázós téma, amióta az ötlet felmerült. Az ellenvetéseket könnyen összefoglalhatjuk: ezek muszlimok. Uram irgalmazz, Krisztus kegyelmezz, Mária hozzál gyorsan sört! Ezek a hetvenmillió allahisták be akarnak türemkedni a mi keresztény Európánkba.…..
OfC 2007.07.25 16:24:16
börarc 2007.07.25. 16:00:24

Menjünk vissza. Szóval volt valaha a fejlett kultúrális alap, ami valaha a világ élvonala volt. De azóta történt pár dolog a világban. Egyrészt valamikor a kereskedelmi útvonalak jelentősége lecsökkent Ázsia és Európa között, és áttevődött az Atlanti-Óceánra. Ez már elég egy biorodalom bukásához, innen kezdődik a mélyrepülés. És utána volt a felvilágosodás, ami előbb utóbb egész európában divatos lett, és sztekularicációval járt. Az iszlám világban maradtak a feudális társadalmi és gazdasági állapotok. És akkor jöttek a gyarmatosítók.
Vajon azért utálják a nyugatot, mert gyarmatosították a Köztel-Keletet? Lássuk csak, sokmindent gyarmatosított a fehér ember, de abból nem lett feltétlenül nyugatellenesség. A gazdasági és társadalmi felzárkózás mindent megoldott (lásd Japán).
Az arab világban ez a felzárkózás a mai napig nem történt meg, mégpedig azért, mert a vallási vezetők féltik a hatalmukat. A hívőket ezért hergelik a nyugat ellen, mert itt már nincsenek egyházi méltóságok, akik a törvénykezésbe beleszólhatnak vallási alapon. ez persze visszaüt a társadalomra, ugyanis a gazdasági és társadalmi átalakulás nélkül az adott országokban az életszínvonal marad olyan, mint többszáz éve volt, nagy a kontraszt a nyugat és a Közel-Kelet között. Az eredmény mindaz, amit tapasztalunk, bevándorlás és terrorizmus. A zsidók és az amerikai hatalmi törekvések jelentéktelenek ebben a kérdésben, és csupán ürügyként szolgálnak.
Látszólag biciklitolvajok és betörők kedvence ez a zárfeltörés-szimulátor, valójában azonban inkább azok lelhetik örömüket benne, akik szeretik a logikai feladványokat és esetleg nem kapnak hideglelést egy egyenletrendszertől. A játékban lakatok kombinációját kell megfejteni…..
w Kockázatok és mellékhatások 2007.07.19 16:24:00
Az Erste reklámjában megénekelt bácsi, aki büszkén újságolja, hogy nem képes eldönteni, hova menjen nyaralni, de azt már tudja, hogy miből – na ennek kellene kötelezően bekarikázni a fejét, és kiírni, nem apró betűvel: SZERENCSÉTLEN HÜLYE. Mint mindenki, aki effélékre…..
Épp jókor jelent meg Richard MacManus postja arról, hogy a Mozilla/Firefox + Google generáció miként váltotta le a Netscape + AOL világrendet az elmúlt négy év során. MacManus szerint a történelem igazolta, hogy az open source fejlesztés (vagyhát: az innovációt komolyan vevő…..
Anyánk az Index különös történettel lepett meg. Egy blogger antolkaticica13 néven fellépett a csetre, majd videóra vette a neki perverz ajánlatokat tevő huszonéves fiúkat. A felvételeket aztán a neten is közzétette. A cikk helyesen állapítja meg, hogy a blogger ötlete jogilag is…..
w Forró szél 2007.07.06 06:00:00
Meleg államtitkárok, szevasztok! Ott még nem tartunk, mint német szövetségesünk, ahol miniszter, kereszténydemokrata és nő a szivárványos zászlóvivő, de ez is valami. Már csak nyíltan ateista politikusunk nincsen; még Kóka János is azzal kampányolt, hogy ő mennyire vallásos…..
A következő történetben nem is a hogyan és a miként az érdekes, hanem a mikor. Hihetetlen, hogy a férfiak mennyire másképp gondolkodnak, és képesek ilyen lehetetlen következtetésekre jutni a szakítás megfelelő időpontját illetően. Bár lehet, hogy a történet valójában a…..
OfC 2007.06.28 22:25:35
comment:com Itt van Bollywood 2007.06.24 17:00:00
Bollywoodról az összes közhelyet kivülről fújjuk, az irdatlan mennyiségű filmről, amelyet kidobnak a bombayi futószalagok, az indiai sztárokról, akiket istenként tisztelnek az ottani nézők, a zenéről, amelyre iszonyatosan lehet ropni hajnalban egy bulin, és így tovább, és így…..
Amíg a Homár mailszervere visszatér a panaszáradattal, kénytelenek vagyunk vicces videókkal elütni az időt. Elsőként egy praktikus önvédelmi fegyver, pingponglabdba-vető készül pehelysúlyú alapanyagokból. Kevés undorítóbb van a húgymeleg cukros italoknál, főleg ilyen…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
"A tengeri malacaink szeretnek fürdeni, csak a kamerától vannak megszeppenve" - írja Adri és Laci. Szerintünk inkább az van, hogy valójában ők nem annyira szeretnek fürdeni...
OfC 2007.06.13 14:52:44
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..
Subba Sárga rap 2007.06.06 12:51:25
Eddig azt hittük, hogy a világon a legrosszabbul a fehérek rappelnek, de most itt az élő és mozgó cáfolat. Vagy létezik olyan kínai, akinek igenis jól megy az énekbeszéd, csak őt nem a 2005-ös pingpong-válogatottban kell keresni?Bezzeg amikor a Liverpool focistái próbálkoztak…..